اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

علی‌اکبر ولایتی:ائتلاف پیشنهاد من بود خطر به‌دور‌دوم کشیدن انتخابات



علی‌اکبر ولایتی در تشریح جزئیاتی از ائتلاف سه‌گانه مطرح کرد:

ائتلاف پیشنهاد من بود/ لزوما آنان که اصولگرا بودند رئیس‌جمهور نشدند/ خطر به‌دور‌دوم کشیدن انتخابات

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 

ولایتی بابیان اینکه ائتلاف سه گانه پیشنهاد وی بوده است اظهارداشت: صرف نظر از اینکه رئیس جمهور یکی از این سه نفر باشد یا خارج از آنها، این سه نفر هسته مرکزی کار در سیستم اجرایی کشور خواهند بود.

به گزارش فرارو دکتر علی اکبر ولایتی، در گفتگو با خبرگزاری مهر با تشریح چگونگی شکل گیری ائتلاف سه گانه و این که این ساز و کار با پیشنهاد وی آغاز به کار کرده است، درباره تشکیل و معرفی تیم دولت از سوی ائتلاف و نبود هیچگونه نقیضی برای تعهدات ائتلاف سه گانه سخن گفت و تاکید کرد که این ائتلاف با افراد شاخص رایزنی می کند، نه احزاب.

وی در ابتدا با تاکید بر اهمیت انتخابات پیش رو اظهار داشت: همه باید تلاش کنیم که یک پارچگی، انسجام و وحدت مورد نظر بین نیروهای وفادار به اسلام، انقلاب و نظام به وجود بیاید.

عضو ائتلاف سه گانه در ادامه پیرامون روند شگل کیری این ائتلاف اظهارداشت: بنده با توجه به حساسیتی که در این رابطه وجود داشت ابتدا موضوع را با آقای قالیباف و سپس با آقای حداد در میان گذاشتم و خوشبختانه هر دوی این عزیزان موضوع را پذیرفتند و بر این اساس طرحی که مطرح شد مورد قبول هر سه نفر قرار گرفت. اصل این طرح این است که هدف گیری ما سه نفر این باشد که از بین معتقدین به اسلام، نظام، جمهوری اسلامی، قانون اساسی و ولایت فقیه یک کاندیدا بیشتر نداشته باشیم، چون تفرق و تشتت بین کاندیداها موجب می شود که از انتخابات نتایج مطلوبی به دست نیاید.

وی افزود: در شرایط حساسی قرار داریم که می توان گفت حساس ترین شرایط انتخابات در طول انقلاب اسلامی است، لذا هیچ راهی جز جلوگیری از تشتت آرا نیست. این موضوع هم مشخصاتی دارد که اول از همه این است که هر کدام از ما سه نفر این آمادگی را داشته باشیم که اگر اتفاق نظر بر هر یک از ما نبود بدون چانه زنی فرد منتخب را پذیرفته و تقویتش کنیم ولو اینکه آن فرد خارج از این سه نفر باشد. این موضوع بیت الغزل این ائتلاف است و این حرف تازه ای است که در تاریخ انتخابات ریاست جمهوری در کشور شکل می گیرد.

این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری دومین موضوع مورد نظر ائتلاف را چنین بیان داشت: دومین موضوعی که مورد نظر ائتلاف است این است که خدمت کردن نظام فقط در کسوت ریاست جمهوری اتفاق نمی‌افتد، بلکه فرد خدوم می تواند در دیگر سمت ها خدمت کند؛ یعنی آن کسی که از بین اصولگرایان رئیس جمهور می شود دیگر افراد کارآمد اصولگرایان را هم به کار می گیرد چرا که ما معتقدیم هیچ کس عقل کل نیست و فقط خداوند متعال است که از همه موضوعات با خبر است.

ولایتی ادامه داد: نکته دیگری که مد نظر ائتلاف سه گانه است این است که هر کس که در این میان به عنوان کاندیدای نهایی اصولگرایان مطرح شد همکاران اصلی خود (تیم خود) و حداقل رئوس تیمش را به مردم معرفی می‎کند، چرا که سمت های مختلف و مهمی در کشور وجود دارد که هر کدام کارهای تعیین کننده ای است. نمی شود رئیس جمهور کارآمدی داشته باشیم که از استفاده از اقتصاددان های خبیر و متخصصین صنعت، کشاورزی، سیاست و امور امنیتی و دفاعی مورد اعتماد بی نیاز باشد. همچنین باید در حوزه تجارت، سیاست خارجی، سیاست داخلی، امنیت، دفاع، صنعت، فناوری، علم و فرهنگ از افراد کارآمد و رده بالا استفاده کنیم. یعنی لزوماً همه مسئولان اجرایی عضو کابینه نیستند.

عضو ائتلاف سه گانه در ادامه خاطرنشان کرد: نکته مهمی که مورد نظر است این است که افراد اجرایی و کابینه باید مومن به استقلال کشور، قانون اساسی، ولایت فقیه، اسلام و انقلاب اسلامی باشند. کسانی که مخالفت دخالت بیگانه در امور داخلی کشور هستند چرا که این استقلال آسان به دست نیامده است که بعضی با او بازی می کنند.

وی در ادامه درپاسخ به این سوال که آیا این تیم قبل از معرفی کاندیداها معرفی خواهد شد و یا بعد از آن گفت: صرفنظر از اینکه رئیس جمهور یکی از این سه نفر باشد یا خارج از آنها، این سه نفر هسته مرکزی کار در سیستم اجرایی کشور خواهند بود.

وی ادامه داد: سازوکار برنامه ریزی شده باید به گونه ای باشد که کسی از اصولگرایان احساس عزلت نکند. ممکن است که مذاکرات ما با دیگر اصولگرایان بخشی انجام شده باشد و بخشی انجام نشده باشد و حتی با تاخیر انجام شود اما حتما بنای ما بر جذب و جلب نظر همه اصولگرایان و حتی افراد موثر در این قشر است.

ولایتی در ادامه یکی از سیاست های آینده کشور را همکاری تنگاتنگ مجلس و دولت و البته سه قوه دانست. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا این سه نفر هسته مرکزی هیات امنای اصولگرایان در دراز مدت هستند، گفت: بالاخره یک نفر باید پرچم را بر می داشت و به حداقلی به لحاظ تعداد که حرکت شروع شده باشد، قناعت می کرد. اگر منتظر می ماندیم که زمان به سرعت بگذرد و 100 نفر برای گفتگو جمع شوند و اینها در حال گفتگو باشند، زمان بیاید و برود و فرصت را برای انتخابات از دست بدهیم و شرایط نامساعدی بوجود می آید و آن وقت ما هنوز در لاهوت و ناسوت اتفاق بین اصولگرایان می بودیم و انتخابات به پایان می رسید. پس بهتر است که از یک جا کار شروع شود. در هم که باز است.

وی خاطرنشان کرد: وقتی می گوییم اصولگرایان، به معنای عضویت در حزب اصولگرا یا داشتن مارک اصولگرایی نیست. بلکه منظور هر فردی است که اسلام، عظمت اسلام و ایران، استقلال کشور، قانون اساسی و اصل ولایت فقیه را هم در قول قبول داشته باشد و هم در عمل نشان داده باشد. ممکن است فردی باشد که عضو هیچ حزب و جریانی هم نباشد اما اگر این ویژگی ها را داشته باشد یک اصولگرا محسوب می شود.

ولایتی در ادامه افزود: گفته می شود در رقابت بین اصولگرایان انتخاب اصلح پیش بیاید در صورتیکه همه کسانی که در عرصه هستند اصولگرا باشند اما اینطور نیست.تجربه انتخابات های گذشته از اولین انتخابات ریاست جمهوری نشان می دهد لزوما آنان که اصولگرا بودند رئیس جمهور نشدند.

ولایتی ادامه داد: اولین رئیس جمهور ایران بنی صدر بود که اصولگرا نبود و هیچ وقت هم ادعایش را نداشت. این موضوع را در عمل هم نشان داده بود. در حالیکه در آن زمان انتخاب اصولگرایان آقای حبیبی بود که یک سوم بنی صدر رای آورد.

پس این فرض، فرض درستی نیست، یعنی در زمانی که اصولگرایان رقیبی نداشته باشند عیبی ندارد که تکثر باشد و حتما هم باید همینطور هم باشد که شما گفتید. اما زمانی که ما با فتنه مواجه ایم و با انحراف مواجه هستیم و عده ای از همین حالا شبهه «انتخابات آزاد» را کلید زده اند و شروع کرده اند به زیر سئوال بردن انتخاباتی که هنوز انجام نشده است خوب باید اقدام ویژه ای کرد.

این نامزد احتمالی انتخابات پیش رو با اشاره به طرح بحث "انتخابات آزاد" وحدت را وظیفه اصلی دانست و تاکید کرد: در چنین شرایطی که بحث انتخابات آزاد مطرح می شود اصلا وظیفه همه وحدت است؛ کشور که خلاصه نمی شود در فعالین اصولگرا یعنی هر چه بیشتر اصولگرایان به خودشان مشغول باشند و نظریه تکثر و تعدد در پیش باشد نتیجه بهتر نمی شود. نمونه برعکس این موضوع را در انتخابات های گذشته ملاحظه کرده اید. که ممکن است انتخابات به دور دوم کشیده شود که در این شرایط معلوم نیست چه خواهد شد.

ولایتی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه افراد شاخصی که به جریانات و تشکل ها جهت می دهند مورد بحث ائتلاف سه گانه هستند گفت: از ابتدا قرار شده که روی افراد شاخص اصولگرا که مبانی را قبول دارند بحث، فکر و گفتگو کنیم. ممکن است البته این افراد وابسته به حزب باشند یا نباشند اگر نظرات این افراد را جذب کردیم آنها نیز نظرات احزاب را جمع می کنند. چرا که لزوما همه گروه ها حزب نیستند. داعیه ما هم بر جمع احزاب نیست./فرارو

 


ویدیو مرتبط :
کلیپ /انتخابات ریاست جمهوری؛ معرفی علی اکبر ولایتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز فعالیت های تبلیغاتی «علی اکبر ولایتی» با راه اندازی سایت....



آغاز فعالیت های تبلیغاتی «علی اکبر ولایتی» با راه اندازی سایت انتخاباتی/ «طبیب سیاست» این بار می آید یا ...؟

سرویس سیاسی انتخاب ، محمد حق بین - دکتر علی اکبر ولایتی، مشاور فعلی رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل یکی از گزینه های احتمالی کاندیداتوری ریاست جمهوری است ، او اینک در میان اصولگرایان طرفداران زیادی دارد و بسیاری از موثرین و اعضای ارشد این جبهه، مایلند وزیر خارجه 16 سال ایران، بر صندلی ریاست جمهوری تکیه زند ، چرا که او را به واسطه سابقه ی طولانی در کار اجرایی و همچنین دوری از بی اخلاقی های مرسوم شده از سیاست امروز کشور ، گزینه ای مناسب برای اجماع و وحدت این جبهه می دانند ، امری که با توجه به تعدد کاندیداها در این جریان، تقریباً محال به نظر می رسد ، مگر آنکه معجزه یا اتفاق خاصی روی دهد...

دکتر علی اکبر ولایتی, علی اکبر ولایتی

 ولایتی 67 ساله که در «رستم آباد» یکی از روستاهای شمیران به دنیا آمده، با کسب رتبه ۴۹ کشوری، برای تحصیل در رشته پزشکی به دانشگاه تهران رفت. پس از اتمام دورهٔ دکتری، تخصص اطفال را در مرکز طبی کودکان دانشگاه تهران و فوق تخصص بیماری‌های عفونی را در دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا گذراند. وی س از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان معاون وزارت بهداری، نمایندهٔ مردم تهران در اولین دورهٔ مجلس شورای اسلامی و بعد از آن به مدت شانزده سال، در دوره‌های ریاست جمهوری آیت الله خامنه‌ای و هاشمی رفسنجانی، به عنوان وزیر امور خارجه فعالیت کرده‌است.

از «ریاست دستگاه دیپلماسی» تا «کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری»

ولایتی در سال های دهه 60، فرصت تکیه بر صندلی «نخست وزیری» را نیز داشت  اما مجلس به او رای اعتماد نداد تا این بار «وزارت خارجه» را انتخاب کند . او 16 سال متمادی (در دولت های آیت الله خامنه ای و آیت الله هاشمی رفسنجانی) در راس دستگاه دیپلماسی ایران قرار داشت.

دکتر علی اکبر ولایتی, علی اکبر ولایتی

از این پزشک سیاستمدار به عنوان فردی آرام و متین یاد می شود که چندان اهل نزاع و تندی نیست و بیشتر با لحنی آراسته و «دیپلماتیک» مواضع خود را تشریح می کند.

ولایتی در ایام رقابت های انتخابات ریاست جمهوری 84 اعلام کرده بود که «کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خواهد شد» اما پس از اعلام حضور هاشمی رفسنجانی ، به احترام او از صحنه رقابت کناره گرفت.

او که در نشست های نفس گیر «شورای هماهنگی جبهه متحد اصولگرا» حضور پیدا می کرد ، رای نهایی این شورا (علی لاریجانی) به عنوان «کاندیدای مورد نظر جبهه متحد» را تپذیرفت و مستقل وارد عرصه انتخابات شد.  البته ولایتی، دلیل اعلام کاندیداتوری زودهنگامش را چیز درگیری عنوان کرد. او که یكی از پنچ نامزد اصولگرایان برای تصدی پست ریاست جمهوری بود، به خاطر آنچه «تأخیر شورای هماهنگی در معرفی نامزد نهایی» خواند، به طور رسمی اعلام كاندیداتوری کرد و گفت که بیش از این نمی تواند منتظر بماند زیرا نامزد ریاست جمهوری احتیاج به زمان دارد تا برنامه های خود را به مردم ارائه كند .

دکتر علی اکبر ولایتی, علی اکبر ولایتی

 

از کارشناسی تلویزیونی تا سیاستمدار مورد حمایت هاشمی و احمدی نژاد

وزیر خارجه اسبق ایران پس از پیروزی احمدی نژاد در انتخابات 84، فارغ از برخی موضع گیری ها به عنوان «مشاور بین الملل رهبر انقلاب» کمتر در مورد مسائل سیاسی سخن گفت.

دکتر علی اکبر ولایتی, علی اکبر ولایتی

عمده فعالیت ولایتی طی 8 سال اخیر، سخنرانی و تحقیق و پژوهش حول محور «تاریخ اسلام» ، «ادبیات فارسی» ، «معماری» ، «هنرهای اسلامی» و امثالهم بوده است، او طی سالهای اخیر با حضور متوالی در برنامه های تلویزیون، ساعتها در مورد این مباحث به گفت و گو نشست و حتی برخی اوقات، انتقاداتی را متوجه خود و مدیریت صداوسیما ساخت. این گروه از منتقدان ، «در اختیار گذاشتن طولانی مدت تریبون صداوسیما به او» را محل بحث قرار داده و می پرسیدند «چگونه از یک سیاستمدار در حوزه هایی چنین تخصصی دعوت به عمل می آید و او نیز با اعتماد به نفسی مثال زدنی، ساعت ها به اظهارنظر می پردازد»

او البته طی این سالها به دلیل حضور مداوم در مراسم های «بدرقه» و «استقبال» رییس جمهور ، به عنوان چهره ای تاثیرگذار و مورد اعتماد «احمدی نژاد»، شهره یافت.

اما امروز، بسیاری ولایتی را شانس مهم اصولگرایان در احماع یا وحدت حداقلی این جبهه می دانند ، این در حالی است که برخی محافل، گزینه مورد نظر آیت الله هاشمی رفسنجانی را این «طبیب سیاستمدار» دانسته و برای حضور او در این عرصه تلاش می کنند. هاشمی چند بار صراحتاً از ولایتی به عنوان چهره ای یاد کرده است که در صورت حضور در انتخابات ریاست جمهوری از او «حمایت» می کند.

ابراز تمایل ولایتی برای کاندیداتوری و آغاز به کار سایت انتخاباتی

شنیده های خبرنگار «انتخاب» حکایت از آن دارد که برخی تلاش ها برای حضور ولایتی به عرصه انتخابات آغاز شده و او در این مورد ابراز تمایل کرده است ، اما اعلام کرده که نمی خواهد فعلاً به صورت رسمی در مورد حضورش در انتخابات صحبتی بکند.

دکتر علی اکبر ولایتی, علی اکبر ولایتی

این در حالی است که شنیده شده، ولایتی برخی از نزدیکانش را مامور به راه اندازی و سازماندهی ستادهای انتخاباتی کرده است.

وی چند روز پیش، با راه اندازی سایت شخصی اش، گمانه زنی ها در مورد آغاز فعالیت های انتخاباتی اش را تشدید کرد.

نکته جالب آنکه او دقیقاً همان سایت و دامینی که در ایام انتخابات 84 فعال کرده بود را راه اندازی کرده است، آنهم با شکل و شمایلی که بیشتر انتخاباتی و تبلیغاتی به نظر می رسد و طبعاً او نمی تواند راه اندازی این سایت را طبیعی و غیرمرتبط با مسائل انتخابات بخواند، چراکه فعال سازی این سایت با شمایلی انتخاباتی آنهم در شرایطی که او به جز روزهای انتخابات 84 سایت شخصی نداشته و تازه، همان سایت پس از اعلام کناره گیری او در همان ایام تعطیل شده، می تواند وجهه ای رسمی به فعالیت های انتخاباتی او بدهد.

هر چند او اخیراً در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از او در مورد احتمال کاندیداتوری اش در انتخابات ریاست جمهوری 92 سئوال کرده بود ، پاسخ داده بود که "به این سئول پاسخ نمی دهم"

از سوی دیگر، برخی اخبار نیز حکایت از آن دارد که ورود او باعث کناره گیری برخی کاندیداهای احتمالی می شود.

بیانیه کناره گیری به نفع هاشمی رفسنحانی ، می خواهم اخلاق را در سیاست نهادینه کنم

ولایتی در بیانیه ای که در سال 84 با موضوع «کناره گیری از کاندیداتوری» تهیه کرد ، آورده بود: در طول حیات سیاسی خود همواره كوشیده‌ ام تا با تأسی به فرامین شریعت محمدی (ص) و سیره ائمه اطهار (ع)، در عرصه‌ سیاست، به مبانی اخلاقی پایبند باشم. از این روی با حفظ احترام به همه‌ جریان‌های سیاسی داخل نظام و سایر نامزدهای محترم، خود را معرفی كرده و از نفی و تخریب دیگران پرهیز نمودم. حاصل آن بود كه با استقبال دلگرم ‌كننده شما مردم، وظیفه ‌ام سنگین‌تر شد؛ اما در این میان، با تكیه بر همان مبانی اخلاقی، چون احترام پیشكسوتان عرصه‌ مدیریت كلان كشور و روحانیت معزز را بر خود لازم می‌دانستم. لذا از ابتدا اعلام كردم كه در صورت ورود جناب آقای هاشمی رفسنجانی به عرصه‌ انتخابات (به عنوان فرد اصلح)، از صحنه كناره ‌گیری خواهم كرد.

وی در ادامه بیانیه خود، آورده بود: اینك كه ایشان ثبت‌نام كرده‌ اند، انصراف خود را از ادامه‌ فعالیت‌های انتخاباتی اعلام می ‌دارم. علیرغم اینكه ایشان بارها عدم تمایل خویش را به بازگشت به این سمت اعلام و متقابلاً از نامزدی اینجانب، در صورت اجماع بین ارزش‌ گرایان حمایت كرده بودند، كه البته هرگز چنین نشد. آمده بودم تا به سهم خود، اخلاق را در سیاست نهادینه كنم و اینك به عهد خود وفا می ‌نمایم..../انتخاب