اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عضو شورای نگهبان: امکان تایید صلاحیت بیش از 10 نفر برای انتخابات ریاست جمهوری



تایید صلاحیت شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری

عضو شورای نگهبان مطرح کرد

امکان تایید صلاحیت بیش از 10 نفر برای انتخابات ریاست جمهوری

عضو شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان ممکن است بیش از 10 نفر را تایید صلاحیت کند و در این میان مردم تصمیم‌گیرنده نهایی هستند.

به گزارش فارس، آیت‌الله محمد مومن چهارشنبه شب در همایش ائمه جماعات (نقش مساجد و امامزادگان در خلق حماسه سیاسی) که در بقعه امامزاده جعفر شهید در قم برگزار شد با بیان اینکه چهار نوع انتخابات امسال برگزار می‌شود اظهار کرد: در کهکیلویه و بویراحمد و آذربایجان انتخابات خبرگان رهبری هم برگزار می‌شود و علاوه بر انتخابات مربوط به ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در چهار شهرستان انتخابات میان دوره‌ای مجلس هم برگزار خواهد شد.

وی افزود: شوراهای شهر و روستا بر کار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نظارت می‌کنند و تصمیم‌های این شوراها باید توسط شهرداری‌ها اجرایی شوند و در این بین ارتباط خوبی هم با مردم وجود دارد.

عضو شورای نگهبان با بیان اینکه مردم باید سعی کنند کسانی را به شوراها بفرستند که متدین و هوشمند باشند گفت: مصوبات شوراها نباید جنبه‌های دینی و مصلحت‌های مردم منطقه را نقض کند.

وی ادامه داد: بسیاری از موارد در طول سال وجود دارند که از مصوبات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور مورد شکایت قرار می‌گیرند و اگر خلاف شرعی در این میان باشد فقهای شورای نگهبان در آن موارد باید تصمیم بگیرند.

مومن با بیان اینکه بر اساس اصل 4 قانون اساسی تمام قوانین کشور و تمام نهادها و سازمان‌ها باید مطابق شرع عمل کنند گفت: تشخیص شرعی بودن قوانین و امور بر عهده شورای نگهبان است.

عضو شورای نگهبان خاطرنشان کرد: در قانون اساسی ایران ولایت امر در زمان غیبت با فقیه جامع‌الشرایط است؛ ولی فقیه موظف است که در این شرایط زمامداری جامعه اسلامی را بر عهده بگیرد و این ولایت دنباله ولایت پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) بوده و همان اختیارات برای ولی فقیه هم محفوظ است.

وی با اشاره به حضور مراجع بزرگ تقلید در زمان تصویب قانون اساسی و عضویت آنها در خبرگان قانون اساسی عنوان داشت: برای اینکه هیچ قانونی در کشور بر خلاف شرع و قانون اساسی به تصویب نرسد شورای نگهبان شامل شش نفر فقیه منصوب رهبری و شش نفر حقوقدان در نظر گرفته شده است.

مومن گفت: فقهای شش گانه شورای نگهبان توسط رهبری کاملا شناخته شده هستند و دارای ویژگی‌هایی چون عدالت، شجاعت و فقاهت هستند و بررسی تطابق قوانین و شرع را انجام می‌دهند.

عضو شورای نگهبان با بیان اینکه مجلس خبرگان برای تصویب یک مسئله به رأی اکثریت نیاز دارد گفت: برای انتخاب رهبر انقلاب پس از رحلت امام راحل باید دو سوم افراد رای می‌دادند یعنی در آن زمان رای حداقل 56 نفر لازم بود اما بیشتر افراد یعنی حدود 70 نفر به آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رای دادند.

وی ادامه داد: ریاست جمهوری بر اساس اصل 113 قانون اساسی اختیاراتی دارد به طوری که تمام کارهای اجرایی کشور بر عهده اوست و پس از رهبر انقلاب بالاترین اختیارات را دارد؛ رئیس دولت نیازمند شرایطی است که در اصل 115 قانون اساسی آمده است و مجلس آن را تصویب نکرده است؛ بر این اساس رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی، ایرانی‌الاصل، مدیر، مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی و مذهب رسمی کشور یعنی تشیع باشد و این شرایط بر حسب اصل 99 قانون اساسی توسط شورای نگهبان تشخیص داده می‌شود.

مومن با بیان اینکه بررسی صلاحیت کاندیداها مشکلات و سختی‌های فراوانی دارد گفت: در میان 686 نفری که در این دوره ثبت نام کرده‌اند کار سختی بر عهده شورای نگهبان است و جلسات متعددی تشکیل می‌شود تا صلاحیت هر یک از افراد مورد بررسی قرار گیرد و بر اساس ادله و اسناد تصمیم‌گیری شود.

عضو شورای نگهبان افزود: مردم وظیفه دارند از میان تایید صلاحیت‌شدگان بهترین شخص و اصلح را انتخاب کنند؛ شورای نگهبان ممکن است بیش از 10 نفر را تایید صلاحیت کند و در این میان مردم تصمیم‌گیرنده نهایی هستند./فارس

 

 

 

 


ویدیو مرتبط :
شیوه تایید صلاحیت شورای نگهبان چگونه است؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کدخدایی: شورای نگهبان طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را تایید کرد



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

کدخدایی: شورای نگهبان طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را تایید کرد

سخنگوی شورای نگهبان از تایید طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در آخرین جلسه اعضای این شورا خبر داد .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان ، عباسعلی  کدخدایی  با بیان این که پس از اصلاحاتی که مجلس اعمال کرد؛ مغایرتی در اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوی در جلسه اخیر شورای نگهبان با شرع و قانون اساسی ملاحظه نشده است، گفت: هیات اجرایی مرکزی نیز در این قانون باقی ماند اگر چه ایراداتی را نسبت به اختیارات این هیات داشتیم که مجلس محترم آن ها را اصلاح کرد و مقداری اختیارات این هیات محدود شده است.

یادآور می شود بر اساس طرح مجلس انتخابات ریاست جمهوری توسط هیئت اجرایی مرکزی انتخابات متشکل از نمایندگانی از 3 قوه و 7 نفر از چهره های ملی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و به ریاست وزیر کشور اجرا می شود.

کدخدایی درخصوص طرح مجلس درباره ممنوعیت عضویت کارمندان و مدیران دستگاه های اجرایی در هیاتهای مدیره با بیان این که تفسیر شورای نگهبان مبنی بر این بوده است که عضویت در شورای نگهبان شغل محسوب نمی شود، گفت: تفسیر شورای نگهبان همچنان بر جای خود باقی است که عضویت در شورای نگهبان شغل نیست .

با توجه به این که چنین تفسیری از سوی شورای نگهبان وجود دارد و بارها مطرح شده است ما تعجب کردیم که چطور بحثی را که مربوط به هیات مدیره ها و پرداخت های آنچنانی که دارند، می باشد به حقوقدانان شورای نگهبان نسبت می دهند.

وی با یادآوری این که ماده 15 طرح مجلس عینا همان چیزی است که پیشتر مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسانده بود افزود: قانونی که به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است چون با مخالفت شورای نگهبان مواجه شده بود به مجمع رفت و درمجمع مصوباتی که مربوط به اختلاف شورای نگهبان و مجلس هست محدود به زمان مشخصی است بنابراین نمی توانند دوباره آن را اینجا بیاورند.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: وقتی این موضوع در آنجا (مجمع تشخیص مصلحت ) مصوب شده است مجلس دیگر نمی تواند وارد این مساله شود. این تفسیر قبلی شورای نگهبان است.این که آقایان اشاره کردند چون ما حقوقدانان شورای نگهبان را گفتیم ایراد گرفته شده است، این طور نیست.

وی افزود: اگر سوابق کار ما را بررسی کنید دو سه مورد دیگر نیز در گذشته این مساله مطرح شده بود که ایراد گرفته شد و الان هم بیش از 14 ایراد به مصوبه موسوم به دوشغله بودن گرفته شد که جزئیات آن به زودی اعلام می شود./عصرایران