اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عربستان عذرخواهی کند/بیمارستان‌های کشور آماده‌باش هستند



اخبار,اخبار اجتماعی,دکتر سیدحسن هاشمی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تاکید بر لزوم عذرخواهی دولت عربستان از مسلمانان و پذیرش مسوولیت فاجعه منا، در عین از آماده‌باش بیمارستان‌های کشور برای پذیرش مجروحان منا خبر داد.

دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم استقبال از دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در جمع خبرنگاران ضمن ابراز تاسف از حادثه منا و آرزوی آمرزش الهی برای جانباختگان گفت: امیدواریم موضوع مفقودان هرچه سریع‌تر مشخص شود، زیرا کار مهم و سخت در قسمت مفقودان است. همکاران عزیز ما در سازمان حج و زیارت و هیات پزشکی در طول چند روز گذشته فشارهای زیادی را تحمل کردند.

وی با تاکید بر اینکه برنامه‌های ستادی که برای رسیدگی به امور منا تشکیل شد، کاملا مشخص است، اظهار کرد: وزارتخانه‌های مختلف از جمله وزارت راه و شهرسازی برای انتقال حجاج، مصدومان و جانباختگان به کشور، وزارت بهداشت و همچنین هلال‌احمر برای رسیدگی به زائران مصدوم و جانباخته از روز اول آمادگی خود را در کشور و همچنین جهت کمک به عربستان برای انتقال مجروحان و رسیدگی به حجاج سایر کشورها اعلام کرده‌اند، اما متاسفانه مورد استقبال عربستان واقع نشد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه فرآیند انتقال حجاج از امروز آغاز می‌شود، امیدواریم در اولین فرصت بتوانیم مصدومان را منتقل کنیم.

 

بیمارستان‌های ما باید آزاد و تخلیه شوند، زیرا حج هنوز تمام نشده است و ممکن است بیماری، مصدومیت یا مشکلی به وجود آید و بیمارستان‌ها باید آماده باشند.

هاشمی در ادامه با اشاره به ویروس کرونا گفت: این ویروس چند سالی است که در کشور عربستان قربانی می‌گیرد و لازم است در این مورد اطلاعات و آگاهی لازم به همه عزیزان در کاروان‌ها و هر یک از هواپیماهای حامل حجاج ایرانی ارائه شود.

 

در مبادی ورود هم آمادگی کامل در 19 مقصدی که هواپیماها به قصد آن از جده حرکت می‌کنند نیز پیش‌بینی‌ شده، امیدواریم مشکلی وجود نداشته باشد و بتوانیم آنطور که شایسته است به زائران خدمت کنیم.

وی در ادامه با رد شایعه سیانور میان حجاج گفت: شایعه‌های بسیاری پراکنده شده است. در مورد این حادثه تجربه سال 66 در خاطرمان هست.

 

شرایط در مکه مکرمه و منا به نحوی است که این حادثه در صورت بی‌تدبیری اتفاق می‌افتاد و آنها باید این حادثه را پیش‌بینی می‌کردند.

وزیر بهداشت بر لزوم عذرخواهی دولت عربستان تاکید کرد و گفت: راحت‌ترین راه پذیرش این حادثه پذیرش مسوولیت از سوی دولت عربستان و عذرخواهی این دولت از مسلمانان است.

 

دولت عربستان باید تدبیر، پیش‌بینی و پیشگیری می‌کرد و همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، ساده‌ترین راه پذیرش این است که انصاف داشته باشند و با انصاف این مسوولیت را بپذیرند و عذرخواهی کنند.

 

این شاید التیام‌بخش‌ترین کاری بود که کشور عربستان می‌توانست انجام بدهد و به نظر من هنوز هم دیر نیست.

هاشمی در ادامه درباره وضعیت بیمارستان‌های کشور در عربستان گفت: وضعیت بیمارستان‌های ما در عربستان خوب است و همانطور که به من گزارش شده، اکثر مجروحان ترخیص شده‌اند و برخی از آنها توانسته‌اند اعمال خود را انجام بدهند.

 

مجروحان باید هرچه سریع‌تر ترخیص یا به کشور منتقل شوند. همچنین بیمارستان‌های ما در مراکزی که هواپیما از مقصد جده وارد کشور می‌شوند، در حالت آماده‌باش کامل قرار دارند.

زائران عتبات، مراقب وبا باشند
وی با اشاره به مشکل وبا در کشور عراق گفت: از طرف دیگر مشکل وبا در کشور عراق وجود دارد.

 

به زائران عتبات تاکید می‌کنم که دقت لازم را انجام دهند و به دستورات روسای کاروان‌ها و گروه پزشکی توجه کنند و مراقب این بیماری باشند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: دانشگاه‌های علوم پزشکی در مرز عراق به همین منظور در حالت آماده‌باش هستند و به کشور عراق در زمینه وبا کمک‌هایی از جمله کلرزنی و اقداماتی که می‌تواند پیشگیرانه باشد، شده است.

پیگیری دولت برای اعزام نماینده‌ای از کشور به منا
هاشمی در ادامه در مورد عدم صدور ویزا برای وزیر فرهنگ و ارشاد از طرف کشور عربستان گفت: من در این زمینه اطلاعی ندارم، اما وزارت خارجه حتما در این مورد اظهارنظر می‌کند.

 

همکاران ما از لحظات اولیه در تلاش بودند تا نماینده‌ای از دولت ایران حتما در آنجا حضور داشته باشند و این روند هنوز در حال پیگیری است.

اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
آماده باش به نیرو های انقلابی سراسر کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بخش آب کشور در حالت آماده باش



اخبار,اخباراجتماعی,شبکه‌های آب و فاضلاب شهری


اخبار اجتماعی - بخش آب کشور در حالت آماده باش

قائم مقام وزیر نیرو با اعلام اینکه حدود 517 شهر از نظر آب در حالت سر به سر و 12 شهر در مرز تنش قرار دارند که یکی از آنها تهران است، از آماده باش مجموعه بخش آب کشور از اوایل امسال خبرداد و گفت: شبکه‌های آب و فاضلاب شهری متعلق به 50 سال پیش است و برای جلوگیری از هدر رفت تجهیزات باید نو شود، همچنین اکنون قیمت هر متر مکعب آب شرب حدود هزار تومان تمام می‌شود در حالی که حدود 300 تومان از مردم گرفته می‌شود.

به گزارش مهر، ستار محمودی در برنامه نگاه1 شنبه شب شبکه یک سیما با اشاره به اینکه 92 درصد آب کشور در بخش کشاورزی، 6 درصد در بخش شرب و 2 درصد در بخش صنعت مصرف می شود، گفت: از حدود 120 میلیارد متر مکعب آب کشور حدود 96 میلیارد متر مکعب را استفاده می کنیم و 24 میلیارد متر مکعب آب باقی مانده سهم محیط زیست است.

قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک واقع است و استعداد کم آبی دارد، افزود: در طول 44 سال آماری حدود 40 تا 46درصد این سالها با خشکسالی سراسری یا بخشی روبرو بودیم. امسال یکی از سالهایی است که به علت کاهش بارندگی ها و روان آبها با تنگنای بیشتری روبرو شدیم و حدود 8 درصد کاهش داریم.

وی گفت: حدود 517 شهر در کشور ما از نظر آب حالت سر به سر قرار دارند یعنی میزان تامین آب و مصرف آب آنها تقریبا برابر است و در میان این شهرها 12 شهر در مرز تنش قرار دارند که یکی از آنها تهران است. از اوایل امسال مجموعه بخش آب کشور در حالت آماده باش کامل و اکنون تحت مدیریت است، بنابراین نیازمند همکاری مردم در مدیریت مصرف آب هستیم.

محمودی تصریح کرد: میانگین بارندگی کشور از حدود 20 سال پیش تاکنون زیر 250 میلیمتر و در 10 سال گذشته حدود 240 میلیمتر و تنها در برخی سال ها میانگین آن 300 میلیمتر بود. هر 2 میلیمتر بارندگی حدود 3 میلیارد متر مکعب حجم آب را رقم می زند و امسال نسبت به پارسال 6 درصد و نسبت به بلندمدت 8 درصد کاهش میزان بارندگی داریم.

به گفته وی از حدود 413 میلیارد متر مکعب آبی که در سال در کشور می بارد حدود 75 درصد تبخیر می شود و حدود 120 میلیارد متر مکعب برای مصرف باقی می ماند. در دنیا 40 درصد آب تجدید شونده را باید به خدمت گرفت و بقیه را طبیعت باید انجام دهد در حالی که در ایران حدود 80 درصد آن را استفاده می کنیم. اکنون میزان سرانه مصرف آب در کشور 236 لیتر است که از میانگین جهانی بیشتر است.

قائم مقام وزیر نیرو با اعلام اینکه بخشی از علت این موضوع آن است که تجهیزات استفاده آب مانند شیرآلات، استاندارد نیست و بخشی هم مربوط به رفتارهای مصرفی ما است، ادامه داد: در شبکه توزیع آب هم تلفاتی وجود دارد که 2 نوع است و یک نوع به ناچار اتفاق می افتد و مثلا تصفیه خانه را هر چند وقت باید شستشو دهیم و دوم نشت آب از محل اتصالات است.

محمودی با اشاره به این مطلب که وزارت نیرو 10 سال روی طرح جامع آب کار کرده است و در این مدت میزان نشت آب از حدود 34 درصد به 24 درصد رسید، گفت: کشور در زمینه آب به 6 منطقه تقسیم شد و این 6 منطقه به 30 منطقه زیر جزء‌ تشکیل شده است. شبکه های آب و فاضلاب شهری در کشور ما متعلق به 50 سال پیش است و برای جلوگیری از هدر رفت تجهیزات باید نو شود.

وی  ضمن بیان اینکه اکنون قیمت هر متر مکعب آب شرب حدود هزار تومان تمام می شود در حالیکه حدود 300 تومان از مردم گرفته می شود، گفت: از نظر بهداشتی آب در سراسر کشور کنترل می شود، حدود 10 درصد آب شرب صرف آشامیدن و پخت و پز و 90 درصد آن صرف استحمام و مصارف دیگر می شود.

قائم مقام وزیر نیرو اضافه کرد: این 90 درصد نیازمند استاندارد در حد آب خوردن و پخت و پز ندارد و به همین علت برای صرفه جویی در مصرف آب باید روی دو شبکه ای کار شود و دو شبکه آب وجود داشته باشد یکی برای مصرف آب و پخت و پز و دیگری برای مصارف دیگر.  یکی از راه ها برای این کار این است که آب شرب بصورت بسته بندی در بطری های آب مصرف شود و آب استحمام و دیگر مصارف از طریق شبکه های موجود مصرف شود.

وی با اشاره به اینکه آب در مرحله انتقال تلفات کمی دارد، افزود: بیشتر تلفات آب در کشور ما در مرحله توزیع است. تغییر الگوی کشت و نظام آبیاری مزارع کشاورزی از راه های جلوگیری از هدر رفت آب است.

محمودی با تاکید بر اینکه از نیروگاه های هسته ای می توان برای شیرین کردن آب شور دریاها استفاده کرد، افزود: یکی از راهبردهای ما در آینده این است که از این نیروگاه ها در حاشیه خلیج فارس برای شیرین کردن آب شور دریاها استفاده کنیم.
اخبار اجتماعی - مهر