اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ظریف: در روسیه در مورد S300 مذاکره خواهم کرد/سفر روحانی به نیویورک مشخص نیست/فکر می‌کنم 1+5 روز آخر نتیجه بگیرد که کار را از طریق برد - برد پیش ببرد



اخبار,اخبارسیاسی,محمدجواد ظریف


 اخبار سیاسی - محمدجواد ظریف:
در روسیه در مورد S300 مذاکره خواهم کرد/سفر روحانی به نیویورک مشخص نیست/فکر می‌کنم 1+5 روز آخر نتیجه بگیرد که کار را از طریق برد - برد پیش ببرد

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه طرف مقابل به این نتیجه خواهد رسید که کار را از طریق برد_ برد به پیش ببرد گفت: کشورهای ۱+۵ باید متعهد شوند که در هر توافقی تحریم‌های شورای امنیت را بردارند.

به گزارش «انتخاب»، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما پیرامون مهم‌ترین دستاورد دیپلماسی ایران در یکسال گذشته اظهار داشت: دشمنان ما می خواسند که ایران را به عنوان یک تهدید امنیتی در جهان نشان دهند اما هدف اصلی ما شکستن فضای امنیتی علیه ایران بود و ما توانستیم در یکسال گذشته تا حد زیادی این فضاسازی را خنثی کنیم. 
 
وی با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای کشورمان با ۱+۵ افزود: امکان رسیدن به یک توافق جامع وجود دارد و این نکته حائز اهمیت است که همه تحریم‌های اعمال شده در ایران بیش از تاثیر خود تحریم فضاهای ایجاد شده توسط آن تاثیرگذار بوده است و براساس مذاکراتی که صورت گرفت این فضا شکست، بنابراین کسی دیگر نمی‌تواند بگوید ایران به دنبال مذاکره برای مذاکره است. 
 
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: در کشاکش مذاکرات ممکن است شاهد زیاده خواهی‌ها باشیم اما من فکر می‌کنم طرف مقابل روز آخر به این نتیجه خواهد رسید که کار را از طریق برد_برد به پیش برود. 
 
ظریف ادامه داد: آنچه که ما در برنامه اقدام مشترک توافق کردیم دو هدف داشت یکی اینکه ایران برنامه صلح آمیز هسته‌ای داشته باشد و دوم اینکه تمامی تحریم‌ها برداشته شود و در اینجا تاکید می‌کنم که تحریم‌های شورای امنیت تماما در رابطه با موضوع هسته‌ای است و تحریم‌های وضع شده از سوی آمریکا موضوعات هسته‌ای و غیر هسته‌ای را در بر می‌گیرد و ما از ابتدای مذاکرات گفتیم که فقط در رابطه با موضوع هسته‌ای به مذاکره نشسته‌ایم. 
 
وی تصریح کرد: کشورهای ۱+۵ باید متعهد شوند که در هر توافقی تحریم‌های شورای امنیت را بردارند.  


وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به راهکاری برای ارجاع پرونده رژیم جنایتکار صهیونیستی و پیگیری جنایات آن گفت: این موضوع باید به دیوان بین المللی کیفری ارجاع داده شود که لازمه آن وارد شدن شورای امنیت است و راهکاری دیگر این است که دولت فلسطین با عضویت در دیوان این موضوع را ارجاع دهد و این راهکاری بود که در کمیته فلسطین مطرح شد. 
 
ظریف ادامه داد: در بحث سیاسی این موضوع به بار نشسته است اما در بحث دیگر که موضوع حقوقی قرار دارد، دولت خودگردان فلسطین در حال بررسی برای ارجاع دعوی خود به دیوان است. 
 
وی با اشاره به رایزنی با مصر برای برداشتن حصار غزه اظهار داشت: یکی از قوی‌ترین مصوبات جنبش عدم تعهد در اجلاس تهران این بود که حصر غزه برداشته شود و در این رابطه همکاران ما به طور مداوم با دولت مصر در تماس بوده‌اند و من نیز ۳، ۴ بار با وزیر امور خارجه این کشور صحبت کردم. 
 
ظریف تاکید کرد: متاسفانه مدت زیادی هواپیمای حامل کمک‌های ایران برای غزه به انتظار نشسته است و اخیرا مصر اعلام کرد که برای ارسال این کمک‌ها موافقت خواهد کرد که امیدواریم این اتفاق هرچه زود‌تر صورت گیرد. 
 
سکاندار دستگاه دیپلماسی کشورمان در تشریح نگاه دولت یازدهم به رابطه کشورهای آفریقایی خاطرنشان کرد: ما فکر می‌کنیم آفریقا یک زمینه گسترده فرهنگی، سیاسی برایمان دارد و جمهوری اسلامی همیشه از مبارزات این کشور‌ها برای آزادی حمایت کرده است و نگاه آرمانی ما همواره در جهت منافع ملی قرار داشته، چرا که منافع ملی و آرمانی ما در راستای یکدیگر قرار دارد و باید یک نگاه اصیل در جهت تعامل سازنده در دوطرفه داشته باشیم. 
 
وی افزود: کشور جمهوری اسلامی ایران در منطقه و خط مقاومت بر مبنای صلح و ثبات و مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی است. 
 
ظریف با اشاره به برنامه دولت یازدهم برای کاهش تنش‌های منطقه و زمینه سازی برای تقویت روابط گفت: ما از ابتدای آغاز به کار این دولت بر تحکیم روابط با همسایگان تاکید کردیم و هیچ کشوری به اندازه کشورهای خلیج فارس از بی‌ثباتی در منطقه متضرر نخواهد شد و من و همکارانم آماده‌ایم براساس حسن همجواری برای امنیت و ثبات منطقه با این کشور‌ها همکاری کنیم. 
 
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با تاکید بر اینکه افراد عاقل در ایالات متحده و کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیده‌اند که جمهوری اسلامی ایران یک قدرت آرامش در منطقه است اظهار داشت: آن‌ها می‌دانند که ارتباط با ایران از راه تعامل خواهد بود. 
 
وی ادامه داد: برخی از کشور‌ها از حقوق بشر استفاده ابزاری می‌کنند که می‌توان به آمریکا و کانادا اشاره کرد و اگر سابقه رای کانادا را بررسی کنید می‌بینید که به تمامی قطعنامه‌هایی که علیه رژیم صهیونیستی صادر می‌شود، رای منفی می‌دهد و یکی از راه‌های برخورد با اتخاذ سیاست دوگانه این کشور‌ها در سازمان حقوق بشر UPA است. 
 
ظریف در تشریح برنامه سفر خود به روسیه گفت: در آینده نزدیک سفری به روسیه خواهم داشت و به مسئولین روسی در حوزه‌های مختلفی به گفتگو خواهیم نشست و پس از آن طی اجلاس‌های دیگر بازهم با آن‌ها گفتگو خواهیم کرد و موضوعات مختلفی چون همکاری‌های هسته‌ای، S۳۰۰ و... را مورد بحث قرار خواهیم داد. 
 
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه ریاست محترم جمهوری تاکنون تصمیم نگرفته است که در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند اظهار داشت: در اجلاس امسال موضوع محیط زیست و تغییرات آب و هوا مورد بحث قرار خواهد گرفت و در حاشیه مجمع و داخل آن مذاکرات هسته‌ای را خواهیم داشت. همچنین در کنار آن با ایرانیان خارج از کشور که سرمایه‌های ما هستند دیدار خواهیم کرد و همواره همین ملاقات‌های دوجانبه در این اجلاس هنوز در کشور‌ها وجود دارد. 
 
ظریف در پایان با اشاره به تغییر ساختاری در وزارت امور خارجه برای پیشبرد دیپلماسی کشور خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه یک دستگاه تخصصی است و دستگاه‌های تخصصی کمتر دچار تغییر می‌شوند و وزارت امور خارجه باید دارای یک دیپلماسی توسعه و تسهیل کننده روابط اقتصادی باشد.
 

اخبار سیاسی - انتخاب


ویدیو مرتبط :
برد ایران با نتیجه 3 - 0 در برابر روسیه والیبال

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مراسم ختم مادر ظریف: مشخص شدن اولین مقصد سفر استانی روحانی تا واکنش عراقچی به طرح غنی‌سازی 60 درصدی



اخبار,اخبارجدید,حاشیه مراسم ختم مادر ظریف


اخبار سیاسی - روحانی اواخر دی‌ماه به خوزستان سفر می‌کند

معاون اجرایی رییس‌جمهور خبر داد که روحانی اواخر دی‌ماه به خوزستان سفر می‌کند.

به گزارش ایسنا،محمد شریعتمداری در حاشیه مراسم ختم مادر وزیر امور خارجه در جمع خبرنگاران در مورد دستور اخیر رییس‌جمهور به معاون اول جهت مبارزه با ویژه‌خواران و رانت‌خواران، اظهار کرد: دولت یازدهم از همان ابتدا بر حفظ سلامت اداری در بدنه دولت تاکید داشته و از همان ابتدا یک ستاد اجرایی نیز به همین منظور به دستور رییس‌جمهور تشکیل شده است.

وی درباره علت صدور این دستور در شرایط فعلی گفت: به خاطر این‌که در چند ماه گذشته سوءاستفاده‌هایی صورت گرفت و زنگ خطر به صدا درآمد، رییس‌جمهور چنین دستوری را صادر کرد.

 

----------------------------

 

هاشمی رفسنجانی کی به عربستان می‌رود؟

مسئول دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت که زمان سفر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عربستان مشخص نیست.

به گزارش ایسنا، محمد هاشمی در حاشیه مراسم ختم مادر وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا زمانی برای سفر هاشمی رفسنجانی به عربستان تعیین شده است؟ گفت: خیر، زمانی تعیین نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اصل سفر هاشمی رفسنجانی به عربستان قطعی است؟ گفت: من نگفتم که سفر قطعی شده است یا خیر. صرفا گفتم که زمانی برای سفر به عربستان تعیین نشده است.

 

----------------------------

 

رضا خاتمی نظر سعید حجاریان را رد کرد

محمدرضا خاتمی با مثبت ارزیابی کردن دعوت وزیر کشور از احزاب، گفت: دولت باید از احزاب واقعی حمایت کند و بتواند کارها را به دست احزاب بسپارد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا خاتمی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در حاشیه مراسم ختم مادر وزیر خارجه در جمع خبرنگاران در رابطه با دعوت وزیر کشور از احزاب، گفت: این مساله کار مثبت و خوبی است به شرطی که دولت جدی باشد نسبت به این‌که از احزاب واقعی حمایت کند و بتواند کارها بخصوص در امر سیاست‌ورزی را به دست احزاب بسپارد.

وی در پاسخ به این سوال که مجلس آینده به سمت اصولگراها خواهد بود یا اصلاح‌طلبان، گفت: هر انتخاباتی سالم و خوب باشد، دست اصلاح‌طلبان است.

وی درباره فعالیت جبهه پایداری گفت: نظر من این است که اصولا یک حزب، رسانه یا روزنامه احتیاجی به مجوز ندارد. طبق قانون اساسی، احزاب می‌توانند فعالیت کنند. قانونی هم به نام قانون احزاب داریم که احزاب طبق آن می‌توانند از وزارت کشور تقاضای پروانه کنند و بعد از آن از مزایایی که حکومت و دولت دارد می‌توانند استفاده کنند؛ لذا اگر حزبی نمی‌خواهد از این مزایا استفاده کند منع قانونی برای فعالیت ندارد.

این فعال سیاسی تصریح کرد:‌ البته من معتقدم احزاب باید شناسنامه‌دار و دارای چهره‌های شناخته شده باشند و در برابر رفتارشان پاسخگو باشند اما مجوز نداشتن از کمیسیون ماده 10 احزاب دلیل بر غیرقانونی بودن آن نیست. ضمن آن‌که الان جامعه روحانیت مبارز یا جامعه مدرسین قم هم مجوز ندارند.

وی درباره اظهارات حجاریان در مورد مجلس نیز گفت: من دقیقا صحبت آقای حجاریان را نخواندم اما اگر آن‌چه گفته می‌شود را گفته باشند من این نظر را نمی‌پسندم. من معتقدم در کشورهای جهان سوم دیکتاتوری فرد مهم‌تر از دیکتاتوری چیزی مانند مجلس است.

وی ادامه داد: ما احتیاج داریم نهادهای مدنی را تقویت کنیم تا بتوانیم جلوی دیکتاتوری فرد را بگیریم. در همین مجلس فعلی فردی مانند آقای مطهری وجود دارد؛ لذا این نشان می‌دهد که در یک جمع بزرگتری امکان دیکتاتوری کمتری وجود دارد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که حق شما چه بوده که گفته‌اید از آن گذشت کرده‌اید؟ اظهار کرد: حق ما حق شهروندی و اعتراض و حق رسیدگی عادلانه بود. ما می‌گوییم مظلوم بودیم و از این حق مظلومیت‌مان گذشتیم و الان هم حاضریم کسانی را که ظلم کرده‌اند ببخشیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای انتخابات مجلس دهم می‌آیید؟ گفت: ما در همه انتخابات‌ها فعال بوده‌ایم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا حزب مشارکت در مجلس دهم نیرو خواهد داشت یا خیر؟ گفت: ما به عنوان یک نیروی اصلاح‌طلب در همه صحنه‌های سیاسی حاضر خواهیم بود.

 

----------------------------

 

واکنش عراقچی به طرح غنی‌سازی 60 درصدی

عضو ارشد مذاکره‌کننده هسته‌یی ایران با 1+5 گفت: مذاکرات کارشناسی ایران با 1+5 همچنان در ژنو ادامه دارد. از صبح مباحث فشرده‌ای انجام شده که هنوز ادامه دارد و تا وقتی که این گفت‌وگو به پایان نرسد درباره نتایج آن نمی‌توانیم اظهارنظری داشته باشیم.

سیدعباس عراقچی در حاشیه مراسم ختم مادر وزیر امور خارجه در جمع خبرنگاران درباره این‌که گفته شده مجلس در نظر دارد طرحی برای افزایش غنی‌سازی اورانیوم ایران تا حد 60 درصد تصویب کند، اظهار کرد: مجلس محترم هر چیزی را که تصویب کند ما ملزم به اجرای آن هستیم و تابع آن خواهیم بود.

وی همچنین گفت که با دیپلمات‌ها‌مان در ژنو در تماس هستیم و موضوعات مربوط به مذاکراتی که انجام می‌شود را دنبال می‌کنیم.

عراقچی گفت: ممکن است مذاکرات تا بامداد سه‌شنبه ادامه یابد.

 

----------------------------

 

ادامه بررسی موضوع «ضراب» از سوی وزارت خارجه

معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه گفت: موضوعات مربوط به بازداشت رضا ضراب در ترکیه با حاشیه‌های زیادی همراه بوده است که ما آن را دنبال می‌کنیم. ترکیه در این‌باره در حال انجام تحقیقاتی است.

به گزارش ایسنا، ابراهیم رحیم‌پور در حاشیه مراسم ختم مادر وزیر امور خارجه ادامه داد: این تحقیقات توسط ترکیه در حال انجام است. صرفا گفته‌اند از این جهت که ایرانی است به ما منتسب شده است. ما در حال بررسی این موضوع هستیم.

وی افزود: اگر جرمی هم انجام شده در ترکیه صورت گرفته و بازداشت شده است که تحقیقات درباره آن در حال انجام است.

وی همچنین درباره پیمان‌نامه امنیتی افغانستان و آمریکا نیز گفت: ما از ابتدا مخالف این پیمان‌نامه بودیم و آن را اعلام کرده‌ایم. به هر حال دولت افغانستان است که باید در این‌باره تصمیم بگیرد. ما صرفا با آن‌ها مشورت کرده‌ایم، تصمیم‌گیر آن‌ها هستند.
اخبار سیاسی - ایسنا