اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

طرح عربستان، اوپک را نابود می‌کند؟


عربستان سعودی به عنوان یکی از موسسان اوپک، در حال به صدا درآوردن ناقوس مرگ این گروه است.

اقتصاد نیوز: عربستان سعودی به عنوان یکی از موسسان اوپک، در حال به صدا درآوردن ناقوس مرگ این گروه است.

بزرگترین صادرکننده نفت دنیا،‌ نقش سنتی اوپک در مدیریت عرضه را فراموش کرده و به جای آن با تقویت تولید به دنبال دزدیدن سهم بازار از تولیدکنندگان پرهزینه به خصوص حفاران شیل آمریکا به هر قیمتی است.

در حال حاضر و تحت طرح اقتصادی چشم‌انداز 2030 به رهبری شاهزاده محمد بن سلمان، دولت سعودی در حال نشان‌ دادن سیگنال‌هایی برای کاهش وابستگی اقتصاد عربستان به درآمد نفتی و نیاز کمتر به مدیریت قیمت‌هاست. علاوه بر این، خصوصی‌سازی برنامه‌ریزی شده شرکت ملی نفت عربستان نیز این کشور را به تنها عضو اوپک تبدیل خواهد کرد که مالکیت کامل شرکت ملی نفت خود را ندارد.

طرح عربستان، اوپک را نابود می‌کند؟

سث کلین‌من، رئیس مرکز انرژی سیتی‌گروپ در لندن اعلام کرد: «مهم‌ترین موضوعی که از سند چشم‌انداز 2030 عربستان دریافت می‌شود این است که دیگر اوپک نقشی در بازار جهانی نفت نخواهد داشت؛ یا اینکه شما می‌توانید اوپک بدون عربستان را مشاهده کنید که در این صورت اوپک معنایی ندارد.»

اولین تغییر وزرای نفت در بیش از 20 سال اخیر نیز رابطه این کشور با اوپک را دستخوش تغییر کرده است. 13 عضو اوپک که 40 درصد از عرضه جهانی نفت را در اختیار دارند قرار است در دوم ژوئن در وین دور هم جمع شوند.

محمد بن سلمان در خصوص افت قیمت نفت اعلام کرد:‌ «این کشور اهمیتی به قیمت نفت نخواهد داد، نفت 30 یا 70 دلاری برای ما فرقی نمی کند برنامه‌های ما به قیمت نفت بستگی ندارند.»

دولت عربستان در نظر دارد تا 5 درصد از سهام شرکت نفت آرامکو را تا سال 2018 به بخش خصوصی انتقال دهد. به جای دستورهای دولت، آرامکو سیاست تولید خود را در راستای آرزوهای هیئت رئیسه منتخب مجمع عمومی تنظیم خواهد کرد.

کلین‌من افزود: «مرگ اوپک از مدت‌ها قبل پیش‌بینی شده بود، ولی به نظر می‌رسد چشم‌انداز 2030 عربستان واقعا آگهی ترحیم اوپک را به دیوار چسبانده است. عرضه اولیه عمومی آرامکو و این پیش‌فرض که آرامکو درجه بیشتری از استقلال را تجربه خواهد کرد باعث می‌شود که اوپک دیگر نقشی در بازارهای نفتی نداشته باشد.»


ویدیو مرتبط :
نابود کردن ماشین زرهی عربستان در نجران توسط انصارالله

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طرح عربستان و مصر برای تغییر شکل ظاهری خاورمیانه چیست؟



 

طرح عربستان و مصر برای تغییر شکل ظاهری خاورمیانه چیست؟

 

اشپیگل نوشت: مصر و عربستان سعودی در حال کار بر روی طرحی برای ساخت یک پل 32 کیلومتری بر روی خلیج ایلات هستند که این دو کشور را به یکدیگر متصل می کند. (خلیج ایلات یا خلیج عقبه نام خلیجی است بزرگ در دریای سرخ. خلیج ایلات در شرق صحرای سینا و غرب شبه جزیره عربستان، سرزمین های اشغالی، فلسطین، مصر و اردن واقع شده است.)

انتظار می رود که صندوق های سرمایه گذاری شورای همکاری خلیج فارس و شرکت های خصوصی هزینه مالی ساخت این پل را برعهده داشتند باشند که باعث می شود مسافران این مسیر را در طی 22 دقیقه طی کنند.

بر اساس این طرح، راس نصرانی که در نزدیک شرم الشیخ مصر است به راس الحمید در شمال غربی عربستان سعودی متصل می شود.

این پل به جز جاده، مسیر ریلی را هم شامل می شود .

برآورد هزینه ای این طرح، نزدیک به 5 میلیار دلار اعلام شده که جایگزینی برای هزینه ی 1.5 میلیون دلاری و 750 هزار دلاری سعودی ها است که سالانه برای رفت و امد مصرف می شود.

از لحاظ ژئوپولتیکی، این پل می تواند آینده کشورهای عربی در خاورمیانه و شمال افریقا را تغییر شکل دهد چرا که می تواند باعث افزایش ارتباط بین دولت های عربی شود.

این پروژه در سال 1988 در ابتدا مورد بحث قرار گرفت، اما رئیس جمهور سابق مصر ساخت این پل را پس از اعتراض اسرائیل به آن طرح، متوقف کرد. اسرائیل آن روزها، از لحاظر امنیتی نگران بود!

این پل جدید باعث می شود که سرزمین های اشغالی دور زده شود و کشورهای عربی مستقیما به یکدیگر متصل شوند که در نتیجه باعث ضعیف شدن موضع اسرائیل در منطقه می شود..../تحلیل:انتخاب