اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

صادرات پیاز هم ممنوع شد/ واردات موز با ارز آزاد



صادرات پیاز هم ممنوع شد/ واردات موز با ارز آزاد

رئیس اتحادیه میادین میوه و تره بار از ممنوعیت صادرات پیاز خبر داد.

مصطفی دارائی نژاد اظهار کرد: با افزایش قیمت پیاز در پی صادرات آن به عراق به صادرکنندگان اعلام کردیم که تا اطلاع بعدی پیاز صادر نکنند.

وی با بیان این‌که در حال حاضر پیاز در میادین با قیمت کیلویی 1300 تومان عرضه می شود، ادامه داد: اگر صادرات به همین منوال ادامه یابد قیمت پیاز از حد معمول بسیار فراتر خواهد رفت.

او درباره واردات نارنگی نیز گفت: در صورت کاهش نیافتن قیمت نارنگی از سوی تولیدکنندگان مجبوریم نارنگی تخم پاکستانی وارد کنیم.

دارائی نژاد خاطرنشان کرد: کمبودی در نارنگی برای شب عید احساس نمی شود و تنها قیمت آن بالاست که از سوی اتحادیه قابل قبول نیست.

وی یادآور شد: امسال مصرف کنددگان می توانند به دلیل بالا بودن قیمت نارنگی از دیگر محصولات برای رفع نیاز خود استفاده کنند.

رئیس اتحادیه میادین میوه و تره‌بار با اشاره به واردات موز بیان کرد: تا این لحظه ارز مبادلاتی به موز تعلق نگرفته و تمام واردات با دلار آزاد صورت گرفته است.

او قیمت تمام شده موز برای وارد کننده با تمام هزینه ها را کیلویی 3200 تومان اعلام کرد./خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
خروج 2 میلیارد دلار ارز برای واردات خودروی لوکس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واردات کالا با ارز آزاد ممنوع شد


آخرین بخشنامه گمرک ایران که درباره شرایط و نحوه ورود کالاها به کشور است علاوه بر تعیین حقوق و عوارض جدید تلویحا واردات کلیه کالاها با ارز آزاد را ممنوع و غیرممکن دانسته است.

خبرگزاری ایسنا: آخرین بخشنامه گمرک ایران که درباره شرایط و نحوه ورود کالاها به کشور است علاوه بر تعیین حقوق و عوارض جدید تلویحا واردات کلیه کالاها با ارز آزاد را ممنوع و غیرممکن دانسته است.

 بر اساس تازه‌ترین بخش‌نامه‌ای که از سوی معاون امور گمرکی ایران به کلیه گمرک‌های اجرایی کشور برای اجرا ابلاغ شده، ترخیص کلیه کالاهای وارداتی دیگر با ارز آزاد امکان‌پذیر نیست.

براساس بند دو این بخشنامه "ترخیص کالاهای وارده صرفا با منشا ارز نظام بانکی، مرکز مبادلات ارزی، واردات در مقابل صادرات و همچنین با منشا ارز سرمایه‌گذاری خارجی با تایید سازمان سرمایه‌گذاری خارجی و کمک‌های فنی و اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی و اعتبار ارزی یا ارز با منشا خارجی مورد تایید بانک مرکزی امکان‌پذیر است و از تاریخ اول آذر ماه امسال ترخیص هرگونه کالا با سایر رویه‌ها امکان‌پذیر نیست."

همچنین براساس تبصره این بند، کالاهای ثبت سفارش شده قبلی خارج از ضوابط این بند که به گمرک اظهار می‌شوند تا اعلام نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت قابل ترخیص نیستند.

پیشتر گمرک ایران در تصمیمات جداگانه‌ای نرخ ارز مرجع در محاسبه عوارض کالاهای وارداتی را به نرخ مبادلاتی تغییر داده بود. همچنین تعرفه واردات کالاهای اساسی و سایر کالاها نیز به ترتیب 45 و 50 درصد کاهش یافت تا مابه التفاوت ناشی از تغییر نرخ ارز مرجع به مبادلاتی را در گمرک جبران کند.

سازمان توسعه تجارت تاکنون به صورت شفاف اعلام نکرده است که به کدام یک از کالاها دیگر ارز مبادلاتی داده نخواهد شد. اگرچه ثبت سفارش واردات برخی کالاها از جمله بسیاری از انواع لوازم خانگی فعلا متوقف است.

بر اساس فهرست اولویت‌های ده‌گانه واردات که از سوی سازمان توسعه تجارت نهایی شده است نیز دو اولویت 9 و 10 کالاهای نهایی بادوام و مصرفی غیرضروری یا غیر موردنیاز را در بر می‌گیرند که البته باز هم به صورت مصداقی درباره کالاهای موجود در این دو اولویت اظهارنظر نشده است.

با این وجود به نظر می‌رسد کالاهایی که در نهایت در اولویت 10 قرار بگیرند هیچ ارزی برای واردات دریافت نخواهند کرد که این به معنای ممنوعیت واردات آنها است. هفته گذشته نیز وزیر صنعت، معدن و تجارت طی اظهاراتی اعلام کرد که ممنوعیت واردات کالاهای موجود در اولویت 10 به معنای این است که دیگر کالای بنجل و غیرکیفی وارد کشور نمی‌شود. به گفته مهدی غضنفری برخی کالاهایی که دارای فناوری پیچیده‌ای نیستند مانند کیف و کفش در این اولویت قرار گرفته‌اند.

در همین حال معاون امور گمرکی گمرک ایران در پاسخ به ایسنا درباره ممنوعیت واردات کالا با ارز‌ آزاد اظهار کرد: منشا تامین ارز در رویه واردات در مقابل صادرات مشخص است. البته بهتر است سازمان توسعه تجارت درباره ممنوعیت واردات کالا با ارز آزاد اظهارنظر کند.

به نظر می‌رسد با اجرای این بخشنامه علاوه بر اینکه از ورود برخی کالاهای غیر ضروری به کشور جلوگیری می‌شود، قیمت تمام شده کالاهای وارداتی نیز با توجه به نرخ ارز مرکز مبادلات محاسبه خواهد شد و قیمت این نوع کالاها کاهش می‌یابد چرا که دیگر واردکننده یا تولید کننده‌ای نمی‌تواند به بهانه خرید ارز با نرخ‌های آزاد و غیر متعارف اقدام به بالابردن قیمت کالاهای خود کند.