اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شهری با سابقه 700 ساله آپارتمان‌ نشینی


عضو شورای روستای ابیانه، سابقه آپارتمان‌نشینی در روستای ابیانه را متعلق به 700 سال قبل دانست.

خبرگزاری فارس: عضو شورای روستای ابیانه، سابقه آپارتمان‌نشینی در روستای ابیانه را متعلق به 700 سال قبل دانست.

محمد حسین ابیانه اظهار داشت: وجود خانه‌های چند طبقه با مالکیت مجزا در ابیانه با قدمت 700 سال بیانگر سابقه دیرینه آپارتمان‌نشینی در ابیانه است.

وی معماری ابیانه را برونگرا خواند و خاطرنشان کرد: سقف‌های چوبی، ایوان‌ها و درهای منقش و پنجره‌های مشبک و اورسی نشانگر هماهنگی در معماری این روستاست.

عضو شورای روستای ابیانه قدمت روستای تاریخی ابیانه را بر اساس آثار تاریخی موجود حداقل متعلق به دوره ساسانیان دانست و افزود: ابیانه روستایی بکر و دست نخورده است که بافت معماری آن با ترکیب احجام از خشت، گل، آجر و تیر چوبی تشکیل شده است.



به گفته وی اسکلت کاملا چوبی و قابل انعطاف در برابر زلزله خانه‌های مسکونی ابیانه یکی از ویژگی‌های معماری تاریخی و هویت اصلی این روستاست.

ابیانه با اشاره به وجود دو نوع خاک قرمز و زردرنگ در این روستا یادآور شد: از خاک قرمز رنگ برای فضای بیرونی خانه‌ها و از خاک رزدرنگ در فضای داخلی استفاده شده است.

وی حدود 150 در چوبی از جنس درخت گردو و چنار با قدمت 600 تا 800 ساله، ساباط‌ها، چهارطاقی آتشکده هارپاک، آب انبار ناره، محراب و منبر قدیمی و تمام چوب مسجد جامع مزین به خط کوفی با قدمت هزار ساله، مسجد پرزله متعلق به عصر ایلخانی، آسیاب آبی، قلعه پالاهومونه، خانه‌های چهارصفه را از جمله آثار تاریخی  روستای ابیانه برشمرد.

عضو شورای روستای ابیانه گویش محلی ابیانه را اصیل‌ترین گویش در کشور دانست و بیان داشت: این گویش برگرفته از زبان دری و بیانگر غنی بودن فرهنگ و تمدن در این روستاست.

به گفته وی حفظ هویت و اصالت فرهنگ و تمدن ابیانه توسط اهالی، تنظیم خانواده و بها دادن به علم و دانش از قدیم الایام تاکنون از ویژگی‌های برجسته فرهنگی مردم روستای ابیانه است.

ابیانه مراسم‌های نخل‌برداری و جق‌جقه‌زنی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی را از معروف‌ترین آئین‌های سنی مذهبی روستای ابیانه ذکر و عنوان کرد: ابیانه‌ای‌ها با تعصب خاص برای حفظ آداب و رسوم سنتی خود، از سراسر کشور در این مراسم شرکت می‌کنند.

وی با اشاره به تأسیس دبستان در سال 1326 بر روی قبرستان این روستا افزود: حدود یکهزار نفر از اهالی ابیانه طی این 66 سال در این دبستان تحصیل کردند که هم‌اکنون بسیاری از آنها نخبگان علمی هستند که در سمت‌های کشوری مشغول به خدمت هستند.

ابیانه از گردهمایی دانش‌آموزان گذشته این دبستان در روستای ابیانه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: شورای اسلامی این روستا هم‌اکنون در حال انجام مقدمات برگزاری این گردهمایی و فراخوان آنها از سراسر کشور است.

وی در پایان چاپ بیش از 50 شماره ماهنامه اجتماعی اقتصادی و فرهنگی ویژه ابیانه با عنوان گوهر سبز را از اقدامات فرهنگی انجمن خانه مردم ابیانه با همکاری شورای اسلامی این روستا اعلام کرد.


ویدیو مرتبط :
آپارتمان نشینی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فرهنگ آپارتمان نشینی و مشکلات آن



 

 

 

فرهنگ آپارتمان نشینی و مشکلات آن

 

رشدجمعیت شهری و گذر زمان در چند دهه گذشته عاملی بود تا تغییرات بنیادی و اساسی در نحوه و شکل زندگی مردم به وجود آید؛ تغییراتی که گاه از سر شوق و اشتیاق بود. این تغییرات به مرور زمان در شرایطی وارد جامعه می شود که جایگزین شدن ماشین به جای درشکه استفاده از تلفن همراه به جای باجه های تلفن و بسیاری از وسایل مدرن امروزی برای نسل ها و دهه های گذشته حتی فکر کردن و در تخیل آوردنش هم کار بسیار سختی بود.

از سوی دیگر تغییراتی نیز از سر اجبار و نیاز درجامعه به وجود آمد که دیگر چاره ای برای رفع آن وجود نداشت و باید به آن تن داده می شد.

خارج شدن خانه ها از فضایی که وسعت آن امروزه برای نسل جدید کمتر در تخیل می گنجد وتبدیل شدن آنها به خانه هایی در ابعاد کوچک تر، به گونه ای که هر خانه روی خانه ای دیگر بنا شده، مدلی از زندگی را در خانه هایی به نام آپارتمان به وجود آورده است. مدلی که زندگی در آن خلاف زندگی درخانه های حیاط دار و بزرگ تابع قواعد و قانون خاص خودش است.

 

 

● قانون در کنار آپارتمان نشینی

آپارتمان ها بنا به تعریف، واحدهایی از یک مجموعه ساختمانی هستند که در عرصه واحد، از یک پلاک ثبتی خاص با واحدهای مستقل با سند تفکیکی خاص و مجزا بنا شده اند.

با توجه به شروع ساخت و ساز مجتمع های آپارتمانی از دهه 40 که تعداد آنها ازتعداد انگشتان دست فراتر نمی رفت، قانون تملک آپارتمان ها در سال 1343 به تصویب رسید و آیین نامه اجرایی آن نیز چهار سال بعد یعنی 1347 تدوین شد.

اصلاح آیین نامه اجرایی آپارتمان ها در دهه 60 در حالی مورد بازبینی مجدد قرار گرفت که مردم در این دهه به زندگی در آپارتمان روی آورده و در کشاکش زندگی در آنها با مشکلات مختلفی روبه رو شده بودند.

 

 

● سنت آپارتمان نشینی

مشکلات زندگی آپارتمانی از زمانی آغاز شد که خانواده ها همچنان پیرو زندگی سنتی خود در خانه های حیاط دار بودند؛ به گونه ای که صحبت کردن با صدای بلند، رفت و آمد در هر زمان از شبانه روز، بلندی صدای تلویزیون، رادیو و ضبط صوت تا آن میزان که تمایل دارند و بسیاری از نمونه های دیگر، با این تفکر که چهار دیواری اختیاری است همچنان بر آن شیوه زندگی سنتی پا فشاری می کردند، بدون آن که توجه به حقوق همسایه دیوار به دیوار یا همسایه طبقه پایین یا بالایی خود داشته باشند.

مردم ما اگر چه ازخانه های حیاط دار به آپارتمان های چند طبقه کوچ کرده اند، اما نمی توانند درخانه های خود آرام بگیرند. آنها یا از مزاحمت همسایگان در عذاب هستند یا موجب مزاحمت همسایگان دیگر می شوند. بطوری که معتقدند پولش را داده اند و هرگونه که بخواهند، می توانند زندگی کنند و شاید هم به این دلیل است که از سکوت در آپارتمان ناراضی به نظر می رسند اما در دنیای امروز با افزایش روبه رشد جمعیت، تنها راه کنار آمدن بااین موضوع، داشتن فرهنگ و قوانین آپارتمان نشینی است یا اینکه از شهر خارج و در شهرک های اطراف ساکن شوند.

 

 

● قانون و فرهنگ

فرهنگ، جزء لاینفک هر زندگی آپارتمان نشینی بوده و نادیده گرفتن این بخش مهم در زندگی آپارتمانی به وجود آورنده بخش بزرگی از مشکلات اجتماعی و معضلات روانی در این محدوده است.

رسیدن به یک فرهنگ واحد در هر مجموعه آپارتمانی در حالی است که هر خانواده ساکن درهر واحد مسکونی فرهنگ آپارتمانی خاص خودش را دارد و همسو وهمراه کردن همه فرهنگ ها با یکدیگر در یک فرهنگ در عرصه عمل کاری غیر ممکن به حساب می آید.

با این حال وارد شدن و زندگی کردن در مجتمع های آپارتمانی دو اصل بدیهی است : با توجه به محدودیت های زندگی آپارتمان نشینی نخست باید رعایت حقوق دیگران مهم شمرده شود و دیگر آن که در انتظار رعایت حقوق و قوانین از جانب دیگران نباشید.

 

فرهنگ آپارتمان نشینی و مشکلات آن

 

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، مشکلات آپارتمان نشینی و اختلاف میان همسایگان در نتیجه نادیده گرفتن این دو نکته اساسی است که بوجود می آید. به گونه ای که آنها در یک جمع بندی ساده معتقدند توافق نداشتن ساکنان در نحوه استفاده از مشاع ها، وجود سلیقه های گوناگون، فرهنگ ها و اختلاف محسوس اجتماعی میان ساکنان، نبودن ضوابط و مقررات مدرن برای طراحی، ساخت و بهره برداری از مجتمع ها، بی توجهی ساکنان به حقوق همسایگان و الزام نداشتن آنها به جبران خسارت های احتمالی تنها بخشی از این مشکلات بوده یا باعث ایجاد مشکلات است.زندگی شهری در حصار خانه های قوطی کبریتی گرفتار شده است. فرهنگ آپارتمان نشینی به معنای توجه به آداب، قواعد و الزام های زندگی در محیط جمعی یعنی آپارتمان نشینی معنا و مفهوم پیدا می کند و دوری از آن باعث بالا رفتن مشکلات اجتماعی می شود.

 

از مشکلات اجتماعی مشکلاتی است که خود را در اعتراض ها و شکایت های گوناگون در کلانتری ها و دادسرها نشان می دهد.

آنچه در شکایت و دادرسی براساس آنچه حق قانونی به حساب می آید تنها یک روی سکه است و روی دیگر را باید در کاسته شدن از ارزش همسایه و همسایه داری جست وجو کرد.

همسایه ای که در فرهنگ کهن، احادیث و آموزه های دینی ما برای آن سفارش های بی شماری شده است.

یکی از مزایای ارتباط و دوستی با همسایه ایجاد امنیت و آرامش برای مسلمانان در یک شهر توسط خود مردم است. در روایات داریم که 40 خانه پهلویی، 40 خانه عقبی و 40 خانه جلویی به عنوان همسایه محسوب می شوند. چنانچه از حضرت رسول(ص) روایت داریم که فرمودند اگر ستم نبود می گفتم همسایه از همسایه ارث می برد.

ارتباط با همسایه و حقوقی که همسایه بر همسایه دارد را می توان در چارچوب مسایل اخلاقی حل و فصل کرد.

 

 

● آپارتمان قالب کوچک یک کشور

شاید بتوان آپارتمان نشینی را مقیاس کوچکی از یک کشور یا شهر در نظر گرفت که وضع قوانین و مقررات در ایجاد نظم و هماهنگی در آن نقش بسیار مهم و اساسی را ایفا می کند. اگر برای اداره شهر یا کشور نیاز به حضور مدیر یا مدیرانی در رأس امور است، اداره آپارتمان نیز نیازمند حضور مدیر یا مدیرانی از داخل خود مجموعه است تا بتوانند قوانین و مقرراتی را برای اداره، کنترل و حتی هماهنگ کردن خانواده های ساکن در آپارتمان وضع کنند و به اجرا درآورند که این مهم در آیین نامه اجرایی قانون آپارتمان وضع شده است.

با این حال دیگر دوره سکونت در خانه های وسیع و باغ های بزرگ گذشته و ضرورت های زندگی شهرنشینی و تمرکز امکانات و منابع ما را وادار کرده است تا در محیطی تنگ و فشرده زندگی کنیم. پس طبیعی است که هرچه مکان های زندگی انسان ها فشرده تر شود، خواسته های شخصی بیشتر با هم برخورد می کند. در این شرایط افراد برای برخورداری از یک زندگی آرام، ناگزیرند از برخی آزادی های خود صرف نظر کرده و در ازای حقوقی که پیدا می کنند، تکالیفی در مقابل یکدیگر بپذیرند. نکته ای که شاید از زیر چشم بسیاری از آپارتمان نشین ها دور مانده است.