اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شبکه‌های اجتماعی، دلیل 68 درصد از طلاق‌ها



اخبار,اخبار اجتماعی ,آمار طلاق در ایران

 

اخبار اجتماعی - شبکه‌های اجتماعی، دلیل 68 درصد از طلاق‌ها

همایش نقش ما در تحول فضای مجازی امروز با همه مجمع زنان انقلاب اسلامی برگزار شد.

به گزارش فارس، همایش «نقش ما در تحول فضای مجازی» امروز با همت مجمع زنان انقلاب اسلامی در مجتمع فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.

در این همایش روح الله مؤمن نسب این کارشناس فضای مجازی با اشاره به آسیب‌های شبکه‌ةای اجتماعی و وابستگی آن به رژیم اشغالگر صهیونیستی گفت: دلیل ماندگاری جهل، وهم است و شبکه‌های اجتماعی وهم را در بین مردم گسترش می‌دهد.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها با وهم می‌خواهند ما را از هم جدا کنند و هم اکنون شاهد هستیم اعضای خانواده در کنار هم نشسته اند اما هیچکدام حواسشان به دیگری نیست و همه با موبایل‌های خود سرگرم هستند.

این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: هویت در شبکه‌های اجتماعی گم شده است و هر فردی به راحتی خود را به عنوان فرد دیگری معرفی می‌کند این شاید در جامعه آمریکایی مهم نباشد اما برای ما که یک فرهنگ غنی و اصیل داریم به عنوان یک چالش جدی است.

مؤمن نسب خاطرنشان کرد: خود شبکه‌های اجتماعی می‌گویند ما آمده ام تا افکار مردم را تسخیر کنیم و پس از آن باعث تغییر رفتار افراد شویم، بعد از آنکه قدرت تفکر از افراد گرفته شود رفتار آنها نیز تغییر خواهد کرد، متأسفانه امروزه اگر اعضای خانواده‌ ساعت‌ها صدای یکدیگر را نشوند احساس کمبود نمی‌کنند اما اگر تنها یک ساعت شارژ گوشی همراه آنها تمام شود گویی از دنیا عقب مانده‌اند.

وی افزود: نظام رسانه‌ای غرب می‌گوید مهم این نیست که یک حرف را چند نفر می‌زنند بلکه مهم این است که یک حرف را چند نفر می‌شنوند، مگر ممکن است اسرائیلی که کودکان را در قنداق سلاخی می‌کند ابزاری در اختیار ما قرار دهد که با آن بتوانیم اسلام را گسترش دهیم.

این کارشناس فضای مجازی گفت: اینکه گفته می‌شود دنیا بدون مرز شده است یک دروغ است باید دقت کنیم که امروزه شبکه‌های اجتماعی با عنوان سرویس به مردم ارائه می‌شود و معنی لغوی سرویس در لغت نامه فارسی نوکری است، آیا این قابل قبول است که اوباما و آمریکا و اسرائیل با ارائه این به اصطلاح سرویس‌ها می‌خواهند نوکری ما را بکنند؟

مؤمن نسب اظهار داشت: یکی از فعالان در عرصه فضای مجازی خدمت آیت الله بهجت رسید و خدمت ایشان عرض کرد، من در فضای مجازی و اینترنت فعالیت می‌کنم، ایشان به آن فرد هشدار داند و گفتند: «مراقب باشید در یک ظرف نجس غذا می‌خورید».

وی افزود: شورای عالی فضای مجازی تشکیل شد تا این ظرف نجس را پاک کند و شبکه ملی اطلاعات را راه اندازی کند تا اینترنت سالم، سریع و ارزان در خدمت مردم قرار گیرد اما هم اکنون دقت کنیم که اینترنت و استفاده از آن هم اکنون در چه وضعیتی قرار دارد؟ از طریق بازدیدها و جست و جوهای ما چه منابع مالی برای غرب و شرکت‌های تولید کننده این نرم افزارها تولید می‌شود؟

مؤمن نسب اظهار داشت: در یک پژوهش مشخص شد که 68 درصد از طلاق‌ها به دلیل ارتباطی رخ داده است که یکی از زوجین با یک جنس مخالف در این شبکه‌های اجتماعی ارتباط برقرار کرده است و این یعنی اگر این شبکه‌های اجتماعی نبودند 70 درصد از طلاق‌ها کاهش پیدا می‌کرد.

وی افزود: متأسفانه برخی از بازی‌ها و CD های بازی که با قیمت‌های بسیار نازل در اختیار کودکان ما قرار می‌گیرد خرید و فروش آنها در آمریکا جرم است، ما هم اکنون 12 میلیون و 500 هزار نفر کاربر اینترنت داریم که سن این افراد زیر 18 سال هستند و این افراد در معرض خطرات و آسیب‌های اجتماعی زیادی قرار دارند.

این کارشناس فضای مجازی گفت: غرب با راه اندازی این شبکه‌های اجتماعی از سیاست قورباغه پخته استفاده کرده است به این معنی که آنها معتقدند اگر یک قورباغه را در یک ظرف آب جوش بیندازید فرار می‌کند و می‌رود اما اگر آن را داخل یک ظرف آب سرد بگذارید شنا می‌کند و اگر در زیر ظرف شعله کوچکی روشن شود آب به مرور گرم و قورباغه به مرور عصب‌های خود را از دست می‌دهد و پخته می‌شود، امروز در استفاده کردن از شبکه‌های اجتماعی نیز این سیاست را در پیش گرفته اند.

مؤمن نسب گفت: حتی اگر یک گوسفند را بخواهند وارد کشور کنند آن را قرنطینه و آزمایش می‌کنند که بیماری خاصی را وارد کشور نکند اما گوشی‌های تلفن همراه کیلویی وارد کشور می‌شود و متأسفانه در این موارد هیچ برنامه ریزی صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: پیوست فرهنگی از سوی مسئولان جدی گرفته نشده است و همه آن را به گردن دیگری می‌اندازند و نکته جالب اینجاست که اوباما می‌گوید من به دخترانم اجازه نمی‌دهم عضو فیس بوک شوند و در پیامی برای دانش آموزان نیز گفته است: جوانان به دنبال آینده خود باشید و همه رفتارهای شما کنترل می‌شود.

این کارشناس فضای مجازی ادامه داد: امروزه همسران، زنان و مردان برای گوشی‌های خود رمز می‌گذارند و این سوء ظن و تردید را در بین اعضای خانواده ایجاد می‌کند و تردیدها مقدمه‌ای برای آشفتگی خانواده‌ها، دوری اعضای خانواده از هم و طلاق می‌شود به عبارت دیگر شبکه‌های اجتماعی افراد را از دوستان و آشنایان و به عبارتی خودی‌ها دور و به غریبه‌ها نزدیک می‌کند.

مؤمن نسب ادامه داد: بسیاری از بازی‌های رایانه‌ای در 17 یا 18 قسمت نحوه انجام جرائم را به کودکان آموزش می‌دهند و خانواده‌ها باید خطر این بازی‌ها را جدی بگیرند و آنها را در اختیار کودکان قرار ندهند.

در ادامه این همایش حجت الاسلام کهوند گفت: نکته مهم در استفاده از فضای مجازی این است که آن را به صورت منظومه‌ای نگاه کنیم امروز با نصب یک برنامه در گوشی‌های تلفن همراه امکان دسترسی به 600 کانال ماهواره ای وجود دارد که حدود 180 کانال آن دوزبانه و یا زیرنویس فارسی دارد.

وی ادامه داد: باید دقت کرد که خروجی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی برای ما چه بوده است؟ اینترنت آمده بود که در خدمت علم، اقتصاد و فناوری باشد اما هم اکنون چند درصد استفاده از اینترنت در این فضا انجام می‌شود؟

حجت الاسلام کهوند ادامه داد: ما در یک شوره زار صهیونیستی با عنوان شبکه‌های اجتماعی وارد شده‌ایم، عده‌ای آن را چاقو یا تیغ دو لبه می‌دانند و می‌گویند مهم این است از این ابزار چگونه استفاده شود اما دقت نمی‌کنند که دسته این چاقو در دست چه کسی است؟

وی ادامه داد: کارشناسان و پژوهشگران کشورهای غربی گفته اند اعتیاد به اینترنت و فضای مجازی از اعتیاد به مواد افیونی بیشتر است و در اینصورت تصور کنید که آیا ممکن است آنها برای خدمت به ما این ابزارها را به رایگان در اختیار ما گذاشته باشند.

کهوند اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب بارها تأکید فرموده اند که اهمیت فضای مجاری مانند اهمیت انقلاب اسلامی است پس باید آن را جدی گرفت.

همچنین نیلچی زاده کارشناس امور خانواده نیز با بیان اینکه متأسفانه ما و مسئولان در مورد فضای مجازی و آسیب‌های آن ترس جدی نداریم گفت: ندانستن و نگفتن در مورد بسیاری از ترس‌ها به مراتب ضررهای زیادتری را به دنبال خواهد داشت.

وی اظهار داشت: فضای مجازی روح و عاطفه افراد را زخمی می‌کند و سپس تیر خلاص را به افکار فرد می‌زند.

مؤمن نسب استفاده از شبکه‌های اجتماعی داخلی و کمک به ترویج آنها را راهکاری برای مقابله با خطرات شبکه‌های اجتماعی غربی دانست و گفت: خانواده‌ها هوشیار باشد چه امکاناتی را در اختیار فرزندان خود قرار می دهند و از آنها در چه مسیری استفاده می‌شود.

اخبار اجتماعی - فارس

 


ویدیو مرتبط :
کارشناس شبکه امید ایران : در آمریکا 80 درصد طلاق ها توسط خانم ها انجام می شود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کلیک روی طلاق در شبکه‌های اجتماعی



طلاق در شبکه‌های اجتماعی,طلاق عاطفی,جدایی عاطفی

گاهی اوقات شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک بین زوج‌ها اختلاف و سوء تفاهم‌هایی ایجاد می‌کند و این احتمال وجود دارد که درنهایت کارشان به طلاق برسد. البته این سوءتفاهم‌ها یک‌شبه پیش نمی‌آید و به طور حتم عادت‌ها و بعضی از رفتارهای زوج‌ها زمینه‌ساز بروز چنین مشکلی می‌شود. هندی‌پور، روانشناس و مشاور به بعضی از مشکلات شبکه‌های اجتماعی اشاره می‌کند و به زوج‌ها می‌گوید چطور می‌توانند از این مشکلات دور بمانند و زندگی مشترک غنی‌تری داشته باشند.

طلاق عاطفی را جدی بگیرید
وقتی یکی از همسران به‌طور افراطی به اینترنت پناه می‌برد این احتمال وجود دارد که دوری و جدایی عاطفی پیش بیاید. گاهی روابط زوج‌ها غنی نیست. وقتی طرفین هر ارتباط برای رابطه‌شان ارزش قائل باشند و راه و روش برقراری ارتباط با همسرشان را بدانند، بیش از حد در فضای مجازی غرق نمی‌شوند. به‌طور مثال شرایطی را تصور کنید که مرد به خانه می‌آید و دوست ندارد درباره کار و امور روزمره با همسرش صحبت کند و در کل از صحبت اجتناب کرده و ترجیح می‌دهد در خلوت خود وقت بگذراند. شاید هم جنس صحبت‌های همسرش- مثلا درباره یک مهمانی- برای او جذاب نباشد. درنتیجه رابطه متوقف می‌شود. وقتی دو نفر حرفی برای گفتن ندارند ورود به دنیای مجازی مانند فیس‌بوک جذاب‌تر می‌شود. نکته کلیدی این است که آدم‌ها به‌واسطه اینکه موجوداتی اجتماعی هستند، گاهی اوقات می‌خواهند حضورشان را احساس کنند و بدانند که وجود دارند. فیس‌بوک و شبکه‌های اجتماعی این امکان را برای افراد فراهم می‌کند که افکار و نظرات‌شان دیده شود.

چه کنیم که شبکه‌های اجتماعی باعث جدایی نشود؟

به فکر غنی‌سازی زندگی باشید
برای داشتن ارتباط بهتر با همسرتان و پیشگیری از جدایی عاطفی توصیه می‌شود که در طول هفته برای خودتان برنامه‌های متنوعی ترتیب دهید. پیاده‌روی، طبیعت‌گردی، دورهمی‌های دوستانه و خانوادگی، رفتن به تئاتر و سینما، کارهای مشترک، فعالیت‌های جداگانه و... زندگی زوج‌ها را از حالت تک‌بعدی خارج کرده و ارتباطات را غنی‌تر می‌کند. علاوه بر این هر کدام از ما باید ببینیم جریان زندگی‌مان چگونه است؟ آیا در جریان طبیعی زندگی ما اتفاقی افتاده که اینقدر به سمت فضای مجازی رفته‌ایم؟ از خودتان بپرسیدچه کار می‌کنید؟ به این پرسش پاسخ سطحی ندهید، کمی عمیق‌تر آن را دنبال کنید.

برای فرار از واقعیت به اینترنت پناه نبرید
ازدواج به این معنی نیست که با ورود به زندگی مشترک قرار است از دنیای مجازی فاصله بگیریم. در ازدواج هر فردی باید حیطه شخصی خودش را داشته باشد اما آنچه در حال حاضر شاهد هستیم رها کردن ارتباط توسط زوج‌هاست. باید ببینیم چرا طلاق عاطفی اتفاق افتاده و افراد برای جبران آن به سمت اینترنت و فضای مجازی رفته‌اند؟ اینترنت مرهمی برای درمان زخــم‌های زندگی مشترک نیست بلکه راه فراری است که بعضی از زوج‌ها آن را انتخاب می‌کنند. اگر زندگی مشترک غنی باشد اشکالی ندارد که مثلا یکی از زوج‌ها شب‌ها نیم‌ساعت به اینترنت و شبکه‌های اجتمای سر بزند و در روابط مشکلی ایجاد نمی‌کند.

عادت‌ها را مدیریت کنید
هر آدمی باید نسبت به خودش یک «خودنظاره‌گری» داشته باشد. ببیند به چه چیزهایی عادت دارد و به چه عادت‌هایی نزدیک می‌شود. در حال حاضر استفاده از اینترنت و فضاهای مجازی به عادت هم تبدیل شده است. ببینیم چطور می‌توانیم این عادت‌ها را مدیریت کنیم؟این موضوع نکته‌ای است که همه ما بهتر است به آن توجه کنیم.

حد و مرز خیانت اینترنتی را بشناسید
در جایی می‌بینیم که آدم‌ها علاوه بر اینکه به فضای مجازی پناه می‌برند، وارد خیانت و روابط خارج از ازدواج هم می‌شوند. خیانت ابعاد مختلف دارد که خیانت اینترنتی هم یکی از آنهاست. هر رابطه پنهانی که یک فرد متاهل با جنس مخالف داشته باشد، از مصادیق خیانت است. بعضی از افراد برای جبران آنچه در رابطه خودشان وجود ندارد به فضای اینترنت وارد می‌شوند و در جست‌وجوی رفع کمبودهای‌شان هستند. به‌طور مثال وقتی مردی از این موضوع شکایت می‌کند که همسرش با او صحبت نمی‌کند یا برای شنیدن صحبت‌هایش وقت ندارد، برای رفع این نیاز به فضای مجازی پناه می‌برد. درنتیجه گپ و گفت‌وگوهای اینترنتی برایش جذاب می‌شود. درنهایت ممکن است این روند، زندگی مشترک بعضی از زوج‌ها را با مشکلات جدی روبه‌رو کند.

گذشته عاطفی تان را زنده نکنید
یکسری از روابط به عنوان روابط خاص، عاطفی و معنادار در زندگی گذشته افراد وجود دارند. اگر آدم‌ها تسویه‌حساب مناسبی با آن رابطه‌ها نداشته باشند پرونده قبلی در ذهن‌شان باز می‌ماند و شاید در فضای مجازی هم به دنبال پیدا کردن نامزد، همسر یا روابط عاطفی سابق‌شان باشند.

ذهن آدمیزاد معمولا به‌طور کامل از گذشته رها نمی‌شود. به‌ویژه روابطی که خاطره خوبی بوده‌اند در ذهن ما ماندگاری بیشتری دارند. البته بازگشت به روابط اجتماعی گذشته در دنیای مجازی، همیشه هم دردسرساز نیست. به‌طور مثال ممکن است فردی از حضور در اکیپ‌های دانشجویی خاطره خوبی داشته باشد و در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی همکلاسی‌های سابقش را پیدا کند. در این شرایط شاید رابطه‌های اجتماعی مناسبی شکل گیرد که اگر در قالب ارتباطات شخصی خاص و پنهانی نباشد برای زوج‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در گذشته فضای مجازی وجود نداشت ولی موضوع خیانت سال‌هاست که به شکل‌های مختلف دیده می‌شود. فضای مجازی صرفا به‌عنوان بهانه‌ای برای باز کردن پرونده‌های قبلی مطرح می‌شود. فردی که در ذهنش رابطه را آنالیز و بررسی نکرده و تکلیفش با رابطه قبلی مشخص نیست، وقتی وارد ارتباط بعدی می‌شود پس ازگذشت مدتی از رابطه ممکن است به وسیله راه‌های دیگری بخواهد با گذشته‌اش ارتباط داشته باشد. به‌طور مثال از محله آن فرد بگذرد و خاطره‌ها را یادآوری کرده یا حتی در محدوده محل کار آن فرد دیداری تازه را جست‌وجو کند.

بنابراین در فضای مجازی فقط محیط مهیاست. به همین دلیل در این فضا نیاز داریم که آدم‌ها رشد و بلوغ شخصی‌شان را دنبال کنند. به این معنا که آگاه باشند ممکن است در فضای فیس‌بوک خیلی از آدم‌ها را پیدا کنند ولی آیا اینقدر به خود اعتماد دارند که وقتی فردی که با او خاطراتی دارنــد یا رابطــه‌ای داشته‌انـد در بین دوستان باشد به سمت ایجاد رابطه خاص و پنهانی نروند و اینکه اگر چنین شرایطی برای همسرشان پیش بیاید این وضعیت را می‌پذیرند؟

به دنبال محدودیت همسرتان نباشید
بهتر است به دنبال محدود کردن همسران نباشید. آنها باید خودشان آگاه باشند که در چه شرایطی قرار دارند و چه کاری انجام می‌دهند؟ چه خلأهایی را جبران می‌کنند؟ در عین حال بهتر است هر فردی به این فکر کند که ازدواج و تشکیل خانواده فقط جشن و مراسم نیست. متاسفانه خیلی از مشکلات پس از ازدواج به‌وجود می‌آیند. مثلا ممکن است پسر و دختر در دوران نامزدی مشکل خاصی نداشته باشند اما بعد از عقد یا ازدواج مشکلات‌شان نمایان شود. شاید یکی از دلایل بروز چنین شرایطی جای خالی آموزش باشد.

 از سوی دیگر گروهی از افراد برای پرکردن بخشی از تنهایی‌شان به ازدواج پناه می‌برند. وقتی هر کدام از زوج‌ها بعد از ازدواج همچنان در فضای مجازی به زندگی‌شان ادامه دهند پس لزوم این وصلت چیست؟ اگر هدف از ازدواج فقط بقای نسل باشد آنگاه ارزش‌های انسانی مانند صمیمیت، همدلی و مراوده زیر سؤال می‌رود.  آدم‌ها اول باید ببینید تکلیف‌شان با خودشان چیست؟ هر فردی از ظرفیت خویش آگاه است و می‌داند با چه مقدار قلقلک روانی ممکن است تحریک و دچار لغزش شود. این موضوع مهم‌تر از این است که طرف مقابل را از ورود به شبکه‌های اجتماعی منع کنیم. به‌طور مثال در بعضی از زوج‌ها می‌بینیم که یکی از همسران به دیگری می‌گوید:« من دلم نمی‌خواهد تو در فضای مجازی و سایت‌های شبکه‌های اجتماعی باشی. اگر می‌خواهی باید با تصویر و اسم مستعار بروی و در کنار من.» این حالت محافظت و نگهبانی بیمارگونه است چون به دلیل ترس‌های خودمان فردی را از یکسری حقوق اجتماعی منع می‌کنیم. اگر خودمان رشد یافته باشیم و فردی را انتخاب کنیم که او هم به حدی از رشد یافتگی رسیده باشد، چنین در خواست‌هایی مطرح نمی‌شود.

حساسیت همسرتان را زیاد نکنید
صداقت میان زوج‌ها اهمیت زیادی دارد. البته صداقت به این معنا نیست که اگر یکی از زوج‌ها در فیس‌بوک متوجه شد فردی خواستار دوستی و ارتباط بیشتر با اوست، موضوع را سریع به همسرش بگوید. می‌تواند خودش این درخواست را رد کند و لازم نیست موضوع را با همسرش در میان بگذارد. به این ترتیب حساسیت‌های بی‌مورد ایجاد نمی‌شود.گاهی اوقات افراد وارد بازی‌هایی می‌شوند و به خودشان می‌گویند که نمی‌خواهم با او رابطه برقرار کنم ولی عملا وارد رابطه شخصی و پنهانی می‌شوند که می‌تواند زمینه خیانت و جدایی عاطفی را فراهم کند.
منبع:مجله زندگی ایده آل