اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سونامی سرطان در کمین ایرانیان



اخبار,اخبار اجتماعی,عوامل مؤثر در بروز سرطان


اخبار اجتماعی - سونامی سرطان در کمین ایرانیان

اکبری، آلودگی هوا را از دیگر عوامل مؤثر در بروز سرطان نام برد و یادآور شد: تاکنون جرات بیان اثرات مضر آلودگی هوا بر بروز سرطان را نداشتیم ولی مطالعات انجام شده در دنیا نشان می‌دهد که آلودگی هوا در بروز سرطان مؤثر است.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان، جمعیت مبتلایان به سرطان در کشور را ۱۵ درصد دانست و با اشاره به افزایش ۴ درصدی این آمار، تاکید کرد: حدود ۸۵ هزار نفر در سال به بیماران سرطانی کشور اضافه می‌شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر اسماعیل اکبری با بیان اینکه 4.6 بیماران مبتلا به امراض مزمن پس از درمان به زیر خط فقر و 10 درصد آنها وارد اقتصاد فلاکت بار می‌شوند، افزود:  این وضعیت در بیماران مبتلا به سرطان دو برابر می‌شود به این معنا که حدود 10 درصد افرادی که مبتلا به سرطان می‌شوند زیر خط فقر قرار دارند و حدود 20 درصد آنها به وضعیت اقتصاد فلاکت بار خواهند رسید.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با بیان اینکه به طور معمول ابتلا به سرطان در سنین بالای 50 سال مشاهده می‌شود، اظهار داشت: عوامل مختلفی در بروز سرطان مؤثر است که از آن جمله می‌توان به استعمال دخانیات اشاره کرد؛ در سال 82 حدود 7.8 درصد از جمعیت مردان و 3.2 درصد از جمعیت زنان کشور دخانیات استعمال می‌کردند این رقم در سال‌های اخیر به 15 درصد افزایش یافته است.

وی جمعیت زنانی که در سال‌های اخیر به مصرف دخانیات روی آورده‌اند را 6 درصد ذکر کرد و ادامه داد: مصرف قلیان نیز در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است که مضرات آن در حد سیگار است؛ چراکه در هر قلیان به غیر از توتون از مواد شیمیایی خطرناک دیگری استفاده می‌شود که نگران کننده است.

مهم ترین عامل ایجاد کننده سرطان
اکبری، آلودگی هوا را از دیگر عوامل مؤثر در بروز سرطان نام برد و یادآور شد: تاکنون جرات بیان اثرات مضر آلودگی هوا بر بروز سرطان را نداشتیم ولی مطالعات انجام شده در دنیا نشان می‌دهد که آلودگی هوا در بروز سرطان مؤثر است.

وی آلودگی هوا را ناشی از ذرات معلق و سوخت‌های فسیلی عنوان و تصریح کرد: در سال 2012 اثرات ذرات معلق در ایجاد سرطان به اثبات رسید که از این لحاظ ما در وضعیت مناسبی قرار نداریم.

این محقق با تأکید بر اینکه اثرات آلودگی هوا بر بروز سرطان از دخانیات بیشتر است، توضیح داد: اگر 10 فرد سیگاری باشند ممکن است 3 نفر آنها مبتلا به سرطان شوند ولی در وضعیت آلودگی هوا همه افراد ممکن است درگیر این بیماری شوند.

بیشترین سرطان‌ها در حالت آلودگی هوا
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به بیشترین نوع سرطان‌ها در صورت افزایش آلودگی هوا، اظهار داشت: آلودگی هوا در بروز همه انواع سرطان‌ها مؤثر است ولی شایع‌ترین نوع آن سرطان ریه، پروستات و خون است که به ترتیب بیشترین شیوع را در کشور دارد.

میزان مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور
اکبری به بیان آمارهای مرگ ومیرهای ناشی از سرطان در کشور پرداخت و ادامه داد: حدود 85 هزار نفر در سال به بیماران سرطانی کشور اضافه می‌شود و 41 هزار نفر در سال بر اثر بیماری سرطان فوت می‌کنند.

وی به کشنده‌ترین سرطان‌ها در کشور اشاره کرد و افزود: کشنده‌ترین سرطان‌ها در مردان سرطان معده و کشنده‌ترین سرطان در زنان سرطان سینه است، در زنان سرطان سینه در سال 5 مرگ بر اثر این بیماری گزارش شده است.

به گفته این محقق در سال گذشته 41 هزار نفر بر اثر ابتلا به سرطان درگذشتند.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با تایید بر اینکه در درمان بسیاری از سرطان‌ها توان درمان را داریم، ادامه داد: با این وجود در زمینه مهار و پیشگیری از سرطان ضعیف هستیم.
 اخبار اجتماعی - پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر


ویدیو مرتبط :
‫نوعی از سرطان ریه در کمین زنان سیگاری‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سال 2015، ایران با سونامی سرطان روبه‌رو می‌شود



سال 2015، ایران با سونامی سرطان روبه‌رو می‌شود

كاهش سن ابتلاء به سرطان سینه در ایران

عضو انجمن سرطان‌شناسی آمریكا گفت: سال 2015 ایران با سونامی سرطان روبه‌رو می‌شود.

"پروفسور ناصر پارسا" در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد رشد علوم، به ویژه در زمینه صنعت و پزشكی را در یك‌صد سال پیش شگفت‌انگیز برشمرد و افزود: شیوه درمان در پزشكی تا به حال تجویز و خوراندن یك دارو برای همه بیماران مشابه بوده است.

وی ادامه داد: اما در دهه آینده درمان بیماران بر اساس تنوع ژنتیكی افراد است بدین ترتیب كه هر فرد داروی خاص خود را برای همان بیماری دریافت می‌كند و چون از این طریق بیماری به سرعت تشخیص داده می‌شود بنابراین زمان درمان و معالجه نیز كوتاه‌تر می‌شود.

عضو انجمن سرطان‌شناسی آمریكا با تاكید بر علوم كاربردی تصریح کرد: فعالیت‌های پژوهشی كاربردی هم برای جامعه سودمند است.

پروفسور پارسا ادامه داد: به طور مثال تولید دارو ممكن است میلیاردها دلار برای دانشگاه یا یك بخش تحقیقاتی درآمد ایجاد كند كه با درآمد آن می‌توان پروژه‌های دیگر را حمایت كرد.

وی با بیان اینکه سلامت یك كشور و پیشرفت آن، یك رابطه دو طرفه است كه به همه وابسته‌اند، خاطرنشان کرد: تأثیر محیط زندگی بر بیماری‌ها مهم است.

عضو انجمن سرطان‌شناسی آمریكا افزود: بیماری‌ها زاییده مشكلات محیطی است و امروز محیط زیست ما به طور كلی آلوده و شمار بیماران سرطانی به خصوص در ایران رو به رشد است و 3 سال دیگر در سال 2015 ایران با سونامی سرطان روبه‌رو می‌شود.

به گزارش ایسنا، پروفسور پارسا همچنین از كاهش سن ابتلاء به سرطان سینه در ایران خبر داد و گفت: سن سرطان سینه در زنان ایرانی از 30 به 15 سال كاهش یافته است و ما باید با بررسی آب، هوا، تغذیه و محیط زیست به علت بروز این واقعه پی ببریم./ایسنا