اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سود موسسات اعتباری غیر مجاز هم ضرر دارد!



اخبار,اخبار اقتصادی ,سود  سپرده  موسسات مالی و اعتباری

مشتریان موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز که تاکنون باید خطر بر باد رفتن سپرده های خود را تحمل می کردند از این پس باید درصدی از سودی هم که از این سپرده گذاری بدست می آورند، نداشته فرض کنند چرا که باید بابت آن مالیات بپردازند.

به گزارش  ایسنا، شرایط فعالیت موسسات اعتباری غیرمجاز چند ماهی است که سخت تر از گذشته پیش رفته و فشارهای تحمیلی بر آنها نه تنها خودشان بلکه مشتریانشان را هم سخت درگیر کرده است. این در حالی است که بی اعتنایی بزرگان بازار غیر متشکل پولی به دعوت ها و بعضا اخطارهای نظم بخشی به فعالیت و قرار گرفتن در پوشش نظارتی و مقرراتی بانک مرکزی موجب شده تا در فواصل نزدیک بخشنامه ها و توافقات مختلفی برای مقابله با آنها و فشار بر سپرده گذارانشان از سوی بانک مرکزی و سایر سازمانهای ذیربط صادر شود.

بعد از آغاز برخورد جدی تر بانک مرکزی با غیرمجازهای بانکی و در پیش گرفتن رویه ادغام و یا انحلال موسسات متخلف که موجب احساس خطر بیشتر سپرده گذاران این موسسات شد، شرایط خدمات دهی آنها هم سخت تر از قبل پیش می‌رود؛ مشتریانی که عنوان می‌شود برخی بانکها و شرکتهای زیر مجموعه نیز به آنها اضافه شده و با توجه به سودهی خارج از عرف این موسسات، برای دریافت سود بیشتر و بالا بردن منابع به سرمایه‌گذاری در غیر مجازها روی آورده‌اند.

گرچه رییس کل بانک مرکزی شایعاتی در موردسپرده‌گذاری های کلان چند هزار میلیاردی بانکها در موسسات غیرمجاز را تایید نکرده است ولی اعلام کرد که با توافقی که با سارمان امور مالیاتی داشته اند تا اندازه‌ای راه برای سودآوری بالا از سپرده‌گذاری در غیر مجاز ها بسته می‌شود.

آنطور که سیف عنوان کرده قرار است تا سود سپرده‌گذاری در بانک‌ها وموسسات غیر مجاز مالی مشمول مالیات شود؛ بر این اساس تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی و حتی بانکها در قبال سودی که از سرمایه گذاری در موسسات غیرمجاز به دست می‌آورند مالیات خواهند پرداخت. در این حالت به نظر می‌رسد سود کسب شده که چند درصدی بیشتر از مصوبه شورای پول و اعتبارو عرف سایر بانکهاست با کسر مالیات به میزان سود معمول پرداختی در بانکها و موسسات غیرمجاز نزدیک شود.

گرچه موسسات مالی مجاز مشمول تسهیلات و معافیت‌های مالیاتی بوده و سود پرداختی آنها مالیاتی برای سپرده‌گذار ندارد ولی طبق اعلام عسکری- رییس سازمان امور مالیاتی- موسسات مالی غیرمجاز این معافیت‌ها را نخواهند داشت. برای مثال هزینه‌ مالی وام به عنوان هزینه قابل قبول در بانک‌های مجاز پذیرفته می‌شود اما اگر موسسه غیرمجاز باشد، این هزینه مجاز نیست و وارد درآمد و مشمول مالیات خواهد شد. بر این اساس اگر بانک مجاز سود سپرده بدهد معاف از مالیات است، اما اگر موسسه غیرمجاز سود بدهد آن سود هزینه‌ تلقی نمی‌شود، بلکه درآمد محسوب شده و باید برای آن مالیات بپردازند.

رفتار مخرب موسسات غیر مجاز نه تنهاموجب شده تا سود سپرده گذاران آنها با کسر مالیات مواجه شود، با بخشنامه اخیر بانک مرکزی دریافت خدمات مشتریان آنها نیز تا حدی مختل خواهد شد. این در حالی است که بانکها و موسسات مجاز موظف به حذف خدمات دهی به موسسات غیر مجاز که به دلیل نبودن در چارچوب مقرراتی بانک مرکزی از ارائه مستقیم آن محرومند، شده‌اند. مجموع شرایط دشواری که به همراه ریسک سپرده‌گذاری می تواند مشتریان این موسسات را به خروج از آنها و حرکت به سمت بانکها و موسسات مجازی که حداقل خطر سوخت شدن سرمایه را به همراه ندارند تحریک کرده و در ساماندهی موسسات غیر مجاز تا حدی موثر باشد.


  اخبار  اقتصادی  -  ایسنا


ویدیو مرتبط :
هشدار بانک مرکزی به موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتشار لیست موسسات مجاز...



 

 

انتشار لیست موسسات مجاز فراگیر در اردیبهشت ماه

 


انتشار لیست موسسات مجاز فراگیر در اردیبهشت ماه

 

 

رئیس دانشگاه پیام نور از اعلام اسامی موسسات مجاز برای آمادگی دوره های فراگیر پیام نور در اواسط اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد.

 


حسن زیاری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر با مشارکت وزارت علوم در حال تنظیم دستورالعمل برای این موسسات هستیم که هنوز به اتمام نرسیده است تا موسسات مورد تایید را معرفی کنم.

 


وی ادامه داد: کلیات این دستورالعمل بر اساس ضابطه های مورد تایید وزارت علوم در حال تنظیم است و اواسط اردیبهشت ماه سال جاری به اتمام می رسد. با اتمام آن اسامی موسسات مجاز برای برگزاری دوره های آمادگی فراگیر اعلام می شود.

 


غلامعلی نادری مدیر کل دفتر آموزشهای آزاد وزارت علوم نیز با بیان اینکه اسامی موسسات مجاز ظرف یک ماه آینده اعلام می شود به مهر گفت: طبق تقسیم بندی که انجام داده ایم ۴۰ موسسه مجاز برای برگزاری دوره های آمادگی فراگیر دانشگاه پیام نور معرفی می شوند.

 


رشد قارچ گونه موسسات غیرمجاز فراگیر و گمراه سازی داوطلبان ورود به دوره های فراگیر پیام نور چندین سال است که شدت یافته و از سه سال پیش وزارت علوم و دانشگاه پیام نور برای رفع این مسئله راهکارهایی را اندیشیده بودند که به سرانجام نرسید. در نهایت معرفی ۴۰ موسسه مجاز برای برگزاری دوره های فراگیر در دستور کار قرار گرفته است.