اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سندرم خستگی مزمن چیست؟


سندرم خستگی مزمن از جمله بیماری‌هایی است که فرد را به شدت ناتوان می‌کند و اغلب در تشخیص آن نیز اشتباه می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: سندرم خستگی مزمن از جمله بیماری‌هایی است که فرد را به شدت ناتوان می‌کند و اغلب در تشخیص آن نیز اشتباه می‌شود.

 این بیماری همان طور که از نامش مشخص است با خستگی شدید، درد مفصلی و ماهیچه‌ای، ضعف حافظه و تمرکز شناخته می‌شود. همچنین مبتلایان به این بیماری از ضعف در عملکرد قلب – عروق، اختلالات معده، نارسایی حسی و مشکل در تعادل رنج می‌برند.

علائم این بیماری به حدی ناتوان‌کننده هستند که بیماران مبتلا به خستگی مزمن اغلب به انزوا و دوری از افراد خانواده و دوستانشان پناه می‌برند. در بسیاری از موارد این علائم برای ماه‌ها یا سال‌ها ادامه می‌یابد و با استراحت کردن هم برطرف نمی‌شود.

سندرم خستگی مزمن سال‌ها به دلیل فقدان شواهد پزشکی کافی مبنی برای تشخیص صحیح بیماری کم‌اهمیت جلوه داده می‌شد. این سندرم تقریبا در میان افراد 20 و 40 ساله دیده می‌شود. همچنین این بیماری در زنان شایع‌تر است.

کنترل سندرم خستگی مزمن همچون خود این بیماری پیچیده است زیرا درمان قطعی و داروی نسخه‌ای برای معالجه آن کشف نشده است.

همچنین افراد مبتلا به این بیماری لازم است با مراجعه به پزشک از ترکیبی از شیوه‌های درمانی برای کاهش علائم آن و انجام فعالیت‌های روزانه‌شان بهره ببرند.

 شیوه تشخیص این بیماری فرایندی طولانی‌مدت و گران‌قیمت است و پزشکان به روش‌های مختلف به تشخیص آن می‌پردازند. برای مثال در یکی از این روش‌ها پزشکان تفاوت‌های مهم بین سلول‌های سیستم ایمنی در مبتلایان به این بیماری را با افراد سالم مقایسه می‌کنند و به این ترتیب می‌توانند نشانگرهای زیستی این اختلال را شناسایی کنند.

 همچنین در روش دیگری محققان وجود رابطه قوی بین سندرم خستگی مزمن با بی‌نظمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن را شناسایی کرده و به این شیوه می‌توانند اختلال سندرم خستگی مزمن را شناسایی کنند.


ویدیو مرتبط :
Fatigue ,chronic fatigue syndrome.خستگی , سندروم خستگی مزمن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیماریهایی که موجب خستگی مزمن می‌شود



 

 

بیماریهایی که موجب خستگی مزمن می‌شود


خستگی مشکل شایعی است که بسیاری از ما آن را تجربه کرده‌ایم اما گاهی این خستگی تنها امری نیست که با کمی استراحت برطرف شود و خود نوعی بیماری محسوب می‌شود

این مشکل ممکن است به دنبال برخی بیماری های دیگر ایجاد شود و به مدت طولانی باقی بماند. برخی بیماری هایی که می‌تواند سبب بروز خستگی مزمن شود عبارتند از:

 

 

بیماری قلبی:
اگر هنگام انجام کارهای روزمره احساس خستگی می‌کنید یا هنگام تمیز کردن و جارو کردن خانه باید کمی بنشینید، این موضوع ممکن است علامت وجود بیماری قلبی در شما باشد. در این صورت حتما باید با پزشک خود مشورت کنید. تغییر شیوه زندگی، استفاده از داروها و ورزش و پیاده‌روی ملایم با توجه به توصیه پزشک می‌تواند در رفع خستگی شما موثر باشد.

 

 

عفونت ادراری نهفته:
اگر دچار عفونت‌های ادراری هستید، حتما متوجه شده‌اید که مدام نیاز فوری به دفع دارید و دچار سوزش و درد هنگام ادرار کردن می‌شوید. توجه کنید که عفونت ادراری همیشه این علایم را نشان نمی‌دهد. در برخی موارد خستگی تنها علامت است. یک آزمایش ادرار می‌تواند سریعا عفونت ادرار را در شما تشخیص دهد. مصرف آنتی‌بیوتیک با تجویز پزشک می‌تواند سبب بهبود بیماری شما و رفع خستگی‌تان گردد.

 

 

دیابت:
در افرادی که مبتلا به دیابت هستند، افزایش غیرطبیعی قند در خون باقی می‌ماند، به جای اینکه وارد سلول‌های بدن شود، یعنی جایی که باید به انرژی تبدیل شود. نتیجه آن این است که فرد از خوردن غذا برای تولید انرژی اجتناب می‌کند. اگر خستگی دایم و بدون دلیل داشتید، حتما در مورد آن با پزشک صحبت کنید.درمان دیابت و تغییر شیوه زندگی و ورزش و گاه انسولین‌درمانی به کاهش قندخون کمک می‌کند.

 

 

کم‌کاری تیرویید:
تیرویید غده کوچکی است که در گردن شماست. این غده متابولیسم بدن‌تان را کنترل می‌کند و سوخت را به انرژی تبدیل می‌کند، وقتی این غده کم‌کاری داشته باشد، متابولیسم بدن هم کند می‌شود و شما احساس خستگی خواهید داشت. می‌توانید برای آگاهی از عملکرد تیرویید خود یک آزمایش بدهید و در صورت کم‌کاری از دارو استفاده کنید. اگر خستگی‌تان به این علت باشد، کم‌کم برطرف می‌شود.

 

 

کم‌ خونی:
کم‌خونی یکی دیگر از دلایل خستگی در زنان است. از دست دادن خون در دوران قاعدگی می‌تواند سبب کمبود آهن در بدن شود. سلول‌های قرمز خونی اکسیژن را به همه بافت‌ها و اندام‌های بدن می‌رسانند.اگر کم‌خونی شما از نوع کمبود آهن است، حتما از مکمل‌های آهن استفاده کنید یا غذاهای سرشار از آهن بخورید. جگر، گوشت و حبوبات و غلات سرشار از آهن هستند.

 

 

قطع تنفس حین خواب:
برخی از مردم تصور می‌کنند که به اندازه کافی می‌‌خواب‌اند اما قطع تنفس حین خواب سبب می‌شود که خواب مناسب نداشته باشند. هر قطع تنفس حین خواب سبب بیداری شما حتی برای یک لحظه می‌شود اما شما از آن مطلع نمی‌شوید. نتیجه این محرومیت از آن 7 یا 8 ساعت خواب می‌شود. برای پیشگیری از این موضوع اگر اضافه دارید، وزن‌تان را کم کنید، سیگارتان را ترک کنید و اگر این مشکل شما شدید است، می‌توانید از دستگاه‌های بازکننده مسیر هوایی استفاده کنید

منبع : salamat.ir