اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سلامت غذاها در سفره های یکبار مصرف تهدید می شود



اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی,سفره های یکبار مصرف

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو، گفت: سفره های یکبار مصرف فاقد کیفیت به دلیل وجود سرب و فلزات سنگین، سلامت مردم را تهدید می کنند.

به گزارش مهر، دکتر حسین رستگار در واکنش به اینکه گفته می شود سفره های یکبار مصرف بهداشتی نیستند، اظهار داشت: بر اساس مستندات و تجریبات موجود سفره های یکبار مصرف متداول در بازار شامل دو نوع تک لایه از جنس پلی اتیلن و دولایه از جنس پلی اتیلن و کاغذ می باشد.

وی افزود: آن دسته از سفره هایی که فاقد کیفیت مطلوب هستند معمولا از کیفیت چاپ خوبی هم برخوردار نیستند؛ لذا مرکب نوشته‌ها روی آن به آسانی جدا شده؛ به موادی کناریشان نفوذ می‌کنند. کافی است تا مصرف کننده فقط یکبار دستش را روی این نوع سفره ها بکشد، در این صورت است که انگشتان وی حتما به دلیل  تا جدا شدن مرکب نوشته ها رنگی را از سفره شاهد باشد.

رستگار تاکید کرد: عمل انتقال جوهر نوشته‌های سفره های نامرغوب به نان داغ، به دلیل رطوبت ایجاد شده از بخار آن ساده‌تر رخ می دهد.

وی با اشاره به اینکه مرکب چاپ که حاوی سرب و فلزات سنگین مثل کادمیوم و آرسنیک است در صورت تجمیع داز مدت آنها در بدن می‌تواند باعث بروز بیماری‌ها و علائمی مانند احساس خستگی یا سردرد شود.

رستگار تصریح کرد: قرار دادن نان روی سفره‌های پلاستیکی یکبار مصرف سفید یا شفاف و بدون نقش و نگار رنگی به شرط آنکه قبلا خنک شده باشد ایرادی ندارد.

وی در بیان توصیه های بهداشتی در خصوص استفاده از سفره های یکبار مصرف گفت: محصولاتی که دارای برچسب مجوزهای قانونی تولید، شامل پروانه ساخت یا کد بهداشتی معتبر از وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و یا دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور بوده و  از مراکز معتبر خرید که قابل کنترل و ردیابی تهیه شده باشد قابل اعتماد هستند ضمن آنکه همواره باید عدم استفاده از سفره های تیره را به دلیل امکان بروز هر گونه سوءاستفاده در تولید آنها در خاطر داشت.

رستگار در پایان یادآور شد: مواردی مانند استفاده از مواد اولیه دارای درجه غذایی (Food Contact) شامل پلی اتیلن، مستربچ رنگی، کاغذ، مرکب چاپ و... را در نظر بگیرند و پس از رعایت تمام نکات مربوط به فرایند تولید خوب (GMP)، آزمون های متداول ایمن محور محصولات تولیدی از قبیل بهداشتی بودن، بویژه ثبوت چاپ را نیز انجام دهند.

 


ویدیو مرتبط :
خطرات استفاده از سفره های یکبار مصرف

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار درباره استفاده از سفره‌های یکبار مصرف!



 اخباراجتماعی,خبرهای  اجتماعی,سفره‌های یکبارمصرف

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون نسبت به استفاده از سفره‌های یکبارمصرف هشدار داده و آن را تهدید بزرگی برای سلامتی مصرف کنندگان ذکر کرد و در عین حال اخطارهای اتحادیه به وزارت بهداشت در این زمینه را تا به امروز بی نتیجه دانست.

سید رحیم مقیمی اصل در گفت‌وگو با  ایسنا، اظهار کرد:متاسفانه این روزها استفاده از سفره های یکبار مصرف بسیار افزایش یافته است و این در حالی است که این سفره ها به دلیل کربنی که در آن ها به کار رفته تهدید بزرگی برای سلامتی مردم محسوب می‌شود که متاسفانه علیرغم هشدارهایی که به وزارت بهداشت در این زمینه داده ایم، ترتیب اثری داده نشده است.

وی ادامه داد: برای تولید این سفره ها کربن و پلیمر را با یکدیگر مخلوط کرده و در نهایت پس از انجام فرآیندی سفره یکبارمصرف تولید می‌شود که کربنات منجر به بروز مشکلاتی در معده شده و عوارض دیگری از قبیل ریزش مو،کوتاهای قد و تبعات منفی دیگری را نیز در پی دارد.

مقیمی در عین حال بیان کرد: مخرب بودن کربن به میزانی است که حتی دستگاههایی که تولید این سفره ها را انجام می دهند پس از تقریبا شش ماه نیاز به بازسازی دارند و این موضوع به دلیل ریختن کربن در این دستگاههاست و حالا باید نتیجه گرفت که سلامتی انسان را چه میزان تهدید می‌کند.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون تاکید کرد: متاسفانه تولیدکنندگان به دلیل اینکه هزینه تمام شده تولید برای آن ها کاهش یابد و در نتیجه سود بیشتری کنند از این ماده ارزان ولی خطرناک استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: گذاشتن نان و یا هر ماده غذایی دیگری در این سفره‌ها و یا تماس آن ها با دست می‌تواند این ماده مخرب را به بدن وارد کند.

وی خطاب به وزارت بهداشت گفت: این وزارتخانه مسوول سلامتی مردم است و باید به هشدارهایی که در زمینه استفاده از این سفره ها داده می شود توجه لازم را داشته باشد تا از سلامتی مردم محافظت شود.

 

اخبار  اجتماعی  -  ایسنا