اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سرطان مثانه در کمین این افراد است


براساس این مطالعه حتی گوشت مرغ و ماهی نیز وقتی سرخ شده باشد، احتمال ابتلا به سرطان را به طور قابل توجهی بالا می برد.

خبرگزاری مهر:‌ براساس این مطالعه حتی گوشت مرغ و ماهی نیز وقتی سرخ شده باشد، احتمال ابتلا به سرطان را به طور قابل توجهی بالا می برد.

طبق یافته پژوهشگران ، احتمال ابتلا به سرطان مثانه در افرادی که گوشت قرمز به شدت سرخ شده یا کباب شده، بخشی از رژیم غذایی آنها بود دو برابر کسانی است که گوشت قرمز کم سرخ شده یا کباب شده، مصرف می کنند.

پژوهشگران دانشگاه تگزاس با مطالعه بر روی ۱۷۰۰ نفر دریافتند که این خطر برای کسانی که گوشت قرمز کاملا سرخ شده مانند استیک و گوشت خوک نمک سود (بیکن) مصرف می کنند، بیشترین است.

اما براساس این مطالعه حتی گوشت مرغ و ماهی نیز وقتی سرخ شده باشد، احتمال ابتلا به سرطان را به طور قابل توجهی بالا می برد.

سه نوع عمده از مواد شیمیایی سرطان زا که به «HCA» ها معروف هستند خطر ابتلا به سرطان را به میزان بیش از ۲.۵ برابر افزایش دادند و به نظر می رسید که بعضی افراد از لحاظ ژنتیکی بیشتر در برابر این نوع رژیم آسیب پذیرند.

در این مطالعه که طی ۱۲ سال انجام شد، محققان DNA تمامی شرکت کنندگان را تحلیل کرده و متوجه شدند که داشتن ژن های خاص خطر ابتلا به سرطان مثانه را در برخی افراد که زیاد گوشت قرمز می خورند ۵ برابر می کند.

گوشتی که حسابی سرخ یا کباب شده باشد قبلا به سرطان لوزالمعده ارتباط داده شده بود. متخصصان سرطان می گویند که تحقیقات بیشتری برای اطمینان از ارتباط مصرف مرتب گوشت قرمز با سرطان مثانه لازم است و اینکه آیا نحوه پختن آن تاثیری دارد یا نه.

متخصصان توصیه می کنند مردم مصرف گوشت قرمز را به ۵۰۰ گرم- وزن گوشت پخته شده- در هفته محدود کنند و به کلی از خوردن گوشت فرآوری شده پرهیز نمایند.


ویدیو مرتبط :
‫نوعی از سرطان ریه در کمین زنان سیگاری‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

7 راه حمایت از افراد مبتلا به سرطان سینه



 

7 راه حمایت از افراد مبتلا به سرطان سینه

 

شاید خیلی ناگهانی اتفاق بیفتد. کترتان می گوید که همسر مادر یا خواهر شما سرطان دارد .تا به حال فکر کرده اید چگونه باید از زنی که متوجه شده سرطان پستان دارد حمایت کرد ؟


بهترین کسی که می تواند به یک زن کمک کند شوهر ، سایر اعضای خانواده و دوستان وی است . در این مقاله به 7 موردی که زنان با سرطان پستان با آن درگیرند اشاره می کنیم :

 

1- از تصمیمات او پشتیبانی کنید :
افرادی که دچار این بیماری می شوند باید تصمیم بگیرند : لامپکتومی ، اشعه یا ماسکتومی ؟
این تصمیم گیری برای یک زن واقعا˝ وحشتناک است . او به یک مشاور و گوش شنوا احتیاج دارد . هیچ کس از شما انتظار ندارد مانند یک پزشک متخصص رفتار کنید یا نقش هیئت مدیره را ایفا کنید . همین که به افکار او گوش دهید و اجازه دهید در مورد احساسش با شما صحبت کند کافیست . اما اجازه دهید تصمیم نهایی را خودش بگیرد .
اغلب زنان در مقابل پزشک که به آنها ماستکتومی را توصیه می کند مقاومت می کنند چرا که فکر می کنند جذابیت خود را برای شریک زندگیشان از دست می دهند . در اینجا شما باید به او این اطمینان را بدهید که ترس او بی مورد است و سلامتی او برای شما در درجه اول اهمیت قرار دارد . شما باید این احساس را در او تقویت کنید که نگران زندگی آیندتان نباشد.

 

2- اجازه ندهید به تنهایی نزد پزشک برود :
مهم نیست او چقدر شجاع و متکی به خود است . مهم نیست او سعی می کند اعتماد به نفسش را از دست ندهد و چند بار به شما گفته نیاز نیست به زحمت بیفتید باید همراه او بروید . بدانید که هرگز سرطان در تنهایی سرگرم کننده نیست . در کنار هم بودن چیزی ست که واقعا˝ روی هردویتان تاثیر می گذارد.

 

3- درباره عضو بیمار او صحبت کنید :
بیایید صادقانه صحبت کنیم : پستان نقش بسیار مهمی در زندگی جنسی و زناشویی ایفا می کند و از دست دادن یک یا هر دوی آن می تواند تمایلات جنسی زن را تهدید کرده و تاثیر عمیقی بر احساس یک زن بگذارد . اگر ماستکتومی تصمیم نهایی اوست واکنش شما به این مسئله برای او بسیار مهم است . شما باید به او قوت قلب بدهید که با از دست دادن این عضو باز هم می تواند برایتان جذاب باشد . پس از ماستکتومی زمانیکه باید بانداژ برداشته شود برای اولین بار شاید او شوکه شود شاید عصبانی باشد و ... به هر حال او را در آغوش بگیرید و به حرفهایش گوش دهید .
کار شما این است که به او احساس دوست داشته شدن و جذاب بودن بدهید و او را در التیام این زخم یاری کنید .

 

4- تغییرات منزل پس از جراحی :
یک دوست که به سرطان پستان مبتلا بود میگفت پس از جراحی نمی توانستم برای مدت طولانی دستهای خود را بالا نگه دارم . همسرم به من کمک کرد و تمامی لوازم مورد نیاز و علاقه ام را در طبقات پایین قفسه ها قرار داد .

 

5- تماستان را با او قطع نکنید :
زنان در حالت طبیعی به ارتباط با خانواده و دوستان از طریق تلفن ، ایمیل و ...بسیار تمایل دارند و این نیاز هنگام تشخیص سرطان بیشتر می شود . در اینجا یک دوست می تواند بسیار موثر باشد . با او در تماس باشید از او بخواهید با شما درباره احساساتش صحبت کند .

 

6- اثرات جانبی درمان سرطان پستان :
درمان سرطان پستان می تواند با اثرات جانبی ناخوشایندی همراه شود اثراتی نظیر تهوع ، درد ، خستگی ...
ممکن است او بیش از حد خسته باشد طوریکه نتواند از رختخواب خارج شود ،اشتهایی به خوردن غذا نداشته باشد و به علت درد عصبی شده باشد . به او کمک کنید و او را روی مسائل مهمتر نظیر زنده ماندنش متمرکز کنید .

 

7- مشکلات روانی پس از جراحی پستان :
یکی از زنانی که دچار این سرطان بود می گفت تا سالها بعد ، خواب از دست دادن سینه خود را می دیده و نیمه های شب بیدار می شده است و تا صبح می گریسته ، باید بدانید که این جراحی ممکن است تاثیرات فراوانی بر افسردگی بیمار بگذارد یا مثلا˝ ممکن است در حین درمان موها و یا ابروهایش بریزد . به او این اطمینان را بدهید که چقدر زیباست . و این موارد گذراست و به زودی زیبایی خود را بدست می آورد .برایش لوازم آرایش جدید بخرید . او را ترغیب کنید از کلاه گیس استفاده کند .ممکن است مدت زمانی طول بکشد تا او به این وضعیت عادت کند در تمام این مدت او را تنها نگذارید .

منبع:salamatnews.com