اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سردار جلالی: دولتمردان‌مان هوشیارانه، بهانه‌جویی‌ها را کنار بگذارند



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,رئیس سازمان پدافند غیرعامل

 رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: فناوری‌های نوین صرفا تهدیدمحور نیستند، بلکه می‌توان با نگاهی هوشمندانه، آن‌ها را فرصت‌محور نیز ارزیابی کرد.

به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا جلالی صبح روز یکشنبه در افتتاحیه سومین نمایشگاه صنعت بومی سایبری در باغ موزه دفاع مقدس طی سخنانی با بیان این‌که «تحولات کمی و کیفی ایجاد شده در حوزه تهدیدات، حوزه‌های جدیدی از فرصت و تهدید را در کنار هم ایجاد می‌کند» ادامه داد: داشتن نگاهی هوشمندانه به فناوری‌های نوین سبب می‌شود که این فناوری‌ها را هم دارای فرصت و هم تهدید ارزیابی کنیم.

وی افزود: مسیر قدرت کشور از حوزه اقتدار عبور می‌کند که ضرورت داشتن ظرفیت‌های لازم را برای تامین این قدرت در جهت مقابله با تهدیدات گوشزد می‌کند.

جلالی با بیان این‌که « امروز 95 درصد از سرمایه در حوزه سایبری قرار دارد» گفت: به نظر می‌رسد تغییر سرمایه‌ها به سرمایه‌های سایبری شبیه جبر تاریخی شده است و این یک فرآیند گریزناپذیر است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به این‌که «امروز آمریکا از حداکثر توان فناوری‌های خود استفاده می‌کند»، اظهار کرد: ما چون با یک تهدید غیرهمطراز و نامتقارن از سوی دشمنان، آمریکا مواجه هستیم باید در نهایت توانایی خودمان در دانش تکنولوژیک در عرصه فناوری و سایبری حرکت کنیم و بتوانیم از خودمان دفاع کرده و در برابر تهدیدات مقابله کنیم و نیز دشمن را بشناسیم.

وی با بیان این‌که «اگر بتوانیم این کار را بکنیم استقلال ما در ابعاد مختلفی چون نظامی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی زیر سوال نخواهد رفت» تاکید کرد: آینده قدرت ملی کشور در توانایی سایبری نهفته است. وقتی ماهیت سرمایه‌ها در جهان امروز سایبری شده است باید در این مسیر به انباشت قدرت بپردازیم.

فرمانده قرارگاه پدافند سایبری با تاکید بر این‌که «وزارت خارجه لازم است در زمینه محاکمه چند جوان ایرانی در آمریکا به بهانه حمله آن‌ها به زیرساخت‌های سایبری این کشور موضع‌گیری کند»، اظهار کرد: ظاهراً هنوز برای دوستان ما در وزارت خارجه فضای سایبری تعریف و معنا نشده است.

وی افزود: وزارت خارجه در این زمینه باید اقامه دعوی کند و ظاهراً دوستان ما در این وزارتخانه فکر می‌کنند فضای سایبری یک مفهوم انتزاعی است تا یک مفهوم سرزمینی.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان این‌که «فضای سایبری بخشی از خاک و قلمرو سرزمینی ماست»، ادامه داد: باید این فضا را بشناسیم و از آن حفاظت کنیم تا در برابر تهدیدات، بازدارنده ظاهر شویم.

وی همچنین با اشاره به این‌که «توسعه فضای سایبری در زمینه انتخابات و مسائل سیاسی مورد استفاده قرار می‌گیرد»، اظهار کرد: در فضای انتخابات نیز شاهد هستیم که از توسعه تکنولوژی‌های سایبری استفاده می‌شود و این توانمندی یا در جهت رقابت‌های انتخاباتی و یا حتی در جهت مقابله با نظام از سوی عده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. حوزه جدید تحریم‌ها در فضای سایبری شکل خواهد گرفت و ما باید با هوشیاری بسیار و پالایش اقدامات دشمن خود را در زمینه مقابله با این تحریم آماده کنیم.

وی همچنین با تاکید بر این‌که Lسامانه‌های خارجی‌ای که در زیرساخت‌های حیاتی و حساس کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد باید به شدت ارزیابی و کنترل شوند» اظهار کرد: پیش از تحریم‌هایی که در دولت قبلی رخ داد، ما به مسوولان دولت وقت گوشزد کردیم که دشمن درصدد انجام اقدامات تحریمی در حوزه نفت و گاز است اما کسی به این موضوع توجهی نکرد. وقتی به دولتمردان سابق گفتیم که در حوزه نفت در حال تحریم هستیم به ما پاسخ دادند که دنیا نمی‌تواند خود را از نفت ما بی‌نصیب کند اما دیدیم که تحریم‌ها انجام شد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه با بیان این‌که «اولویت امروز کشور در زمینه مقابله با تهدیدات، گسترش فضای ملی سایبری است»، اظهار کرد: امروز هم به دولتمردان‌مان می‌گوییم که باید هوشیار باشند و بهانه‌جویی‌ها را کنار بگذارند تا فضای ملی سایبری را گسترش دهیم و در ادامه سامانه‌های سایبری خارجی را نیز بدون کنترل و ارزیابی و نقاط حساس و حیاتی کشور مورد استفاده قرار ندهیم.

وی با اشاره به این‌که «معنای شناسایی قابلیت‌های شبکه‌های مجازی، کنترل و جلوگیری از استفاده از آن‌ها نیست»، اظهار کرد: باید بکوشیم توانمندی‌های این عرصه را بشناسیم و بر آن دقیق شویم نه این‌که به دنبال کنترل و جلوگیری از استفاده از این شبکه‌ها باشیم.

فرمانده قرارگاه پدافند سایبری با اشاره به این‌که «برای پایدار شدن کشور لازم است از فرصت‌ها استفاده کنیم»، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم کشورمان پایدار باشد باید از فرصت‌های فضای سایبری استفاده کنیم و بکوشیم قدرت‌مان را در این زمینه افزایش داده و به ساماندهی این قدرت نیز توجه داشته باشیم.

وی با اشاره به سیاست‌های کلی قراردادگاه پدافند کشور اظهار کرد: ما مجموعه‌ای از سامانه‌ها را به نام پدافند سایبری که شامل نرم‌افزار و سخت‌افزارهای تعریف شده است، فراهم کردیم و به طور جدی قصد داریم در این زمینه به ایجاد امنیت بپردازیم. تعریف فضای سایبری کشور و استفاده از این تعریف در غالب طراحی سخت‌افزارها و نرم‌افزارها نیز از دیگر اولویت‌های ما در قراردادگاه پدافند سایبری است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین طبقه‌بندی کردن زیرساخت‌های سایبری کشور را یکی دیگر از سیاست‌های قرارگاه پدافند سایبری برشمرد و گفت: لازم است زیرساخت‌های حیاطی کشور را تحت پایش قرار دهیم و هر کس در این زمینه کوتاهی کند باید مورد بازخواست قرار گیرد.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: امیدواریم بتوانیم با مجموعه اقداماتی که تاکنون انجام داده‌ایم و از جمله برگزاری نمایشگاه صنعت بومی سایبری گامی را در جهت تضمین هرچه بیشتر استقرار کشور برداریم.

به گزارش ایسنا، سومین نمایشگاه صنعت بومی سایبری با حضور نزدیک به 70 شرکت و با ارائه 200 عنوان محصول از صبح امروز (نهم خردادماه) تا 12 خرداد در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار می‌شود.
 


ویدیو مرتبط :
‫برجام و بهانه جویی های عجیب آمریکا‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لاریجانی در دیدار با رئیس سوسیالیست‌های پارلمان اروپایی: مذاکرات با کنار گذاشتن بهانه‌جویی‌ها به نتایجی سازنده می‌شود



دیدار لاریجانی با رئیس سوسیالیست‌های پارلمان اروپایی, مذاکرات ایران با 5+1

لاریجانی در دیدار با رئیس سوسیالیست‌های پارلمان اروپایی: مذاکرات با کنار گذاشتن بهانه‌جویی‌ها به نتایجی سازنده می‌شود

رییس ‌مجلس شورای اسلامی گفت: ما ضمن حمایت از روند کنونی مذاکرات هسته‌ای بین ایران و مجموعه 1+5 بر این باوریم که این مذاکرات در یک چارچوب منطقی و عادلانه و به شکلی که بهانه‌جویی‌های سابق به کناری نهاده شود می‌تواند منتج به نتایج سازنده شود.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رییس سوسیالیست‌های پارلمان اروپایی که به همراه هیاتی از این پارلمان به تهران سفر کرده است، با اشاره به تاریخچه روابط ایران با مجموعه کشورهای اروپایی گفت: ایران و اروپا از قدیم‌الایام روابط تجاری و اقتصادی خوبی با یکدیگر داشته‌اند و تصور مردم ایران نسبت به اروپا نسبتا مثبت است.

وی از اروپا به عنوان یک شریک تجاری مستمر برای ایران نام برد و یادآور شد: روابط و مناسبات تجاری و اقتصادی بین‌ ایران و اروپا دارای منافع مشترکی برای مردم در هر دو سوی معادله می‌باشد.

رییس مجلس در ادامه با اشاره به موضوعات مورد علاقه طرفین اعم از تروریزم، قاچاق مواد مخدر و موضوع هسته‌ای گفت: جمهوری اسلامی ایران در تمامی این موضوعات که در حوزه منافع و دغدغه‌های مشترک طرفین می‌گنجد همکاری مناسبی با غرب و اروپا داشته است.

وی همچنین گفت: ایران در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر از افغانستان به اروپا هزینه‌های معنوی و مادی زیادی متحمل شده و در راه مبارزه با تروریزم، بهای سنگینی پرداخته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ارتباط با بحران سوریه نیز گفت: به رغم آن که معتقدیم در سوریه باید یک دموکراسی ریشه دار استقرار یابد این باور قطعی و منطقی نیز در ما وجود دارد که با صدور تروریزم و ارسال سلاح و مداخله خارجی نمی‌توان آرامش و دموکراسی را در آن مستقر نمود.

وی افزود: تروریزم در هر جای دنیا و به هر شکل و مظهری مذموم و مردود است و علت شکست در مبارزه با تروریزم در برخی مناطق همچون افغانستان برخورد تاکتیکی و نه ریشه‌ای با این معضل فراگیر است.

در ادامه این دیدار هنص اسوبادا رئیس سوسیالیست‌های پارلمان اروپا از ایران به عنوان کشوری مهم و تاثیرگذار در منطقه نام برد و گفت: حصول به توافق با ایران و بازگشت به روابط سازنده گذشته برای اتحادیه اروپا از اهمیت بسیاری برخودار است و در سایه این امر می‌توان امیدوار بود جمهوری اسلامی ایران یکی از شرکای موثر اروپا و غرب در موضوعات مهم و حساس همچون مبارزه با مواد مخدر، مقابله با تروریزم و مبادلات اقتصادی و تجاری در آینده باشد.

وی گفت: اروپا و ایران در مسائل زیادی با هم اشتراک نظر دارند و با تبیین مسائل اختلافی با نظر داشت به منافع و دغدغه‌های مشترک روابط پایداری را می‌توان متصور بود.

وی در مورد موضوع هسته‌ای کشورمان اظهار کرد: در گذشته فرصت‌های متعددی برای حل و فصل مسئله هسته‌ای وجود داشت که طرفین با اغتنام از فرصت موجود و نیل به توافق نهایی بار دیگر می‌توانند به شرکای قابل اعتماد یکدیگر مبدل شوند.

وی در ارتباط با موضوع سوریه نیز با مهم خواندن نقش کشورمان در حل و فصل مشکلات این کشور خاطرنشان کرد: ایران یک بازیگر موثر و قدرتمند منطقه‌ای است که باید در مذاکرات ژنو 2 حضور فعال و تاثیرگذار در حل بحران سوریه داشته باشد.

اسوبادا در این زمینه همچنین گفت: پارلمان اروپا مخالف جدی مداخله خارجی و نظامی در حل مشکل سوریه است و با ایران هم نظر است که تنها راه حل بحران سوریه، اتخاذ گزینه‌های سیاسی با مشارکت تمام اقشار مردمی این کشور در فرایند سیاسی‌شان است.

وی در پایان خواستار مشارکت هر چه بیشتر کشورمان در فعالیت‌های مورد علاقه مشترک در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی شد. /فارس