اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سرانه آب تجدیدشونده در ایران طی 60 سال، 75 درصد کاهش یافته است



بازیافت پسآب‌های شهری, آب شیرین‌کن

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور:
سرانه آب تجدیدشونده در ایران طی 60 سال، 75 درصد کاهش یافته است

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: ایران با دارا بودن 1.1 درصد جمعیت دنیا و یک درصد از مساحت کره زمین تنها 0.36 درصد از کل منابع آب تجدید شونده جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا ، دکتر تشیعی، امروز در مراسم دومین همایش ملی فناوری‌های نوین در کنترل آلودگی‌های محیط زیست که درمحل دانشگاه صنعتی شریف در حال برگزاری است به اهمیت آب از دیدگاه قرآن کریم پرداخت و گفت: در قرآن کریم 56 آیه در مورد پیدایش و اهمیت آب و وابستگی حیات به این ماده ارزشمند آورده شده است.

وی با بیان اینکه از دیدگاه جهانی منابع آب قابل استفاده و در دسترس بشر یک ده هزارم کل آبهای کره زمین است، گفت: طی یک صد سال اخیر تقاضای جهانی برای آب بیش از شش برابر شده در حالی که جمعیت جهان تنها سه برابر شده است.

تشیعی با بیان این نکته که توزیع مکانی و زمانی منابع تجدید شونده بسیار متغیر و متناسب با نیازهای بشری و توزیع جمعیت نیست، گفت: 10 کشور جهان 60 درصد منابع آب شیرین جهان را در اختیار دارند. در این میان قاره آسیا با 60 درصد جمعیت دنیا، 36 درصد منابع آب تجدید شونده جهان را دریافت می‌کند.

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: بارندگی در ایران 36 درصد متوسط آسیا و 33 درصد متوسط دنیاست. همچنین 56 درصد بارش در 30 درصد از پهنه‌ کشور صورت می‌گیرد که در واقع این یک نوع توزیع غیر یکنواخت است. به نحوی که طی 40 سال اخیر متوسط بارندگی در بندر انزلی 1675 میلی متر و در یزد 53 میلی متر بوده است.

تشیعی با اشاره به اقلیم خشک و نیمه خشک کشور و تفاوت آن با جهان گفت: در کشورهای اروپای غربی با توجه به میزان مطلوب بارش، خاک، گلوگاه توسعه است اما در کشور ما که به اندازه کافی خاک داریم ولی از لحاظ میزان آب در دسترس شرایط مطلوبی نداریم، آب گلوگاه توسعه ملی است.

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان این که افزایش جمعیت و نیز تغییرات آب و هوایی باعث شده تا سرانه آب در کشور ما طی سالهای اخیر رو به کاهش باشد، گفت: سرانه آب تجدید شونده در ایران در سال 1335، شش هزار و 860 متر مکعب بوده که طی یک روند کاهشی در سال 90 به 1170 متر مکعب رسیده است و این در واقع کاهش 75 درصدی است؛ بنابراین ما به طور سیستماتیک دچار کم‌آبی هستیم.

تشیعی با بیان اینکه حفاظت از منابع محدود آب برای کشور ما اهمیت حیاتی دارد، اظهارکرد: در این میان یکی از موضوعاتی که منابع آب را از دسترس خارج می‌کند، آلوده‌سازی آن منابع است که در این میان بخش‌های مختلفی در این آلوده‌سازی‌ها نقش دارند.

وی در ادامه استفاده کنترل نشده از سموم و کودهای شیمیایی در بخش کشاورزی دفع کنترل نشده زباله‌های شهری در مناطقی که باعث آلودگی منابع آب می‌شود، عدم کنترل یا کنترل ناکافی فاضلاب صنعتی و پوشش ناکافی تاسیسات فاضلاب در مناطق مسکونی و توسعه نامتوازن شهری را از جمله عواملی خواند که با آلوده‌سازی منابع محدود آب این منابع را از دسترس خارج کرده یا احیای این منابع را بسیار پرهزینه می‌کند.

تشیعی در ادامه سخنانش از دسترسی شبکه عمومی آب آشامیدنی، مطلوبیت باکتریولوژی آب آشامیدنی و دسترسی به روش‌های اصولی دفع بهداشتی فاضلاب به عنوان برخی از شاخص‌های عدالت یاد کرد و با ارائه برخی آمارها در زمینه وضعیت صنعت آب و فاضلاب در ایران در حوزه شهری اظهارکرد: در حال حاضر جمعیت تحت پوشش آب شرب 98.7 درصد است و همچنین جمعیت تحت پوشش تاسیسات فاضلاب نیز 38.8 درصد می‌باشد.

وی در ادامه تعداد تصفیه‌خانه‌های آب شهری را 120 تصفیه‌خانه عنوان کرد و افزود: همچنین طول کل شبکه توزیع و خطوط انتقال آب 162640 کیلومتر و طول شبکه جمع‌آوری فاضلاب نیز 49 هزار کیلومتر می‌باشد.

به گفته تشیعی، تعداد تصفیه‌خانه فاضلاب در مدار بهره‌برداری 148 و تعداد و شهرهای دارای انشعاب فاضلاب شهری 263 است. همچنین حجم آب تصفیه شده هفت هزار متر مکعب در شبانه‌روز می‌باشد و حجم فاضلاب تصفیه شده نیز دو هزار 600 مترمکعب در شبانه‌روز می‌باشد.

وی در ادامه سخنان خود طی این همایش بر ضرورت توسعه فناوری در صنعت آب و فاضلاب کشور تاکید کرد و گفت:‌ همچنین باید در جهت دستیابی به مبانی قابل اعتماد در طراحی پروژه‌ها و ارتقاء سطح دانش و تخصص کارفرمایان، مشاوران و پیمانکاران تلاش کرد.

تشیعی بر بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در طراحی اجرا و بهره‌برداری تاسیسات آب و فاضلاب منطبق با معیارها و استانداردهای روز دنیا از قبیل بهره‌گیری از انرژی‌های پاک درچرخه آب و فاضلاب، استفاده از فناوری‌های نوین در اجرا و بازسازی شبکه‌های فاضلاب با توجه به ویژگی‌های فاضلاب،

 

فناوری‌های آب شیرین‌کن و بازیابی پسآب‌ آنها، فناوری‌های نوین در مدیریت مصرف آب، تکنولوژی‌های نوین درمدیریت بحران، تصفیه اضطراری آب و فاضلاب، ارتقاء و بازسازی تاسیسات آب و فاضلاب جهت حذف آلاینده‌های نوین و مکانیزاسیون و هوشمندسازی شبکه‌های آب و فاضلاب تاکید کرد.

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در بخش پایانی سخنان خود از برگزاری همایش ملی بازیافت آب به عنوان راهبرد اصولی برای مدیریت بحران آب در بهمن‌ ماه در دانشگاه تهران خبر داد و گفت: این همایش نخستین همایش از سلسله‌ همایش‌های طرح کلان ملی دانش و فناوری بازیافت پسآب‌های شهری، صنعتی و کشاورزی با 200 کلان پروژه و جمعا هزار زیر پروژه است.
/ایسنا


ویدیو مرتبط :
وعده های مرد عمل: کاهش سهم مردم در هزینه های درمان از 60 درصد به 30 درصد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ذخایر آب ایران ۵۵ درصد کاهش یافت



اخبار,اخبار اجتماعی , کم آبی

توکلی ادامه داد: صدور محصولات آبدوست از جمله هندوانه که اغلب به عراق صادر می شود به معنای صادرات ارزان قیمت آب کشور است.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به خشکسالی های اخیر و حجم برداشت های بی رویه، ذخایر آب کشور 55 درصد کاهش یافته است.
 
به گزارش ایرنا محمد تقی توکلی چهارشنبه شب در نشست با خبرنگاران استان افزود: میزان ذخایر آب کشور از 92 میلیارد متر مکعب در حال حاضر به حدود 45 میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.

وی با انتقاد از برداشت های بی رویه و غیرمجاز از منابع آب سطحی و زیرزمینی استان اظهار داشت: خشکسالی های پس از سال 79 تاکنون، برداشت های تجمعی، کاهش بارندگی و افزایش دما موجب وضعیت نابسامان ذخایر آبی کشور شده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه برداشت از منابع آبی کشور روزانه بیشتر می شود و در حال حاضر وضعیت آبهای زیرزمینی کشور بسیار نامطلوب شده است.

وی با تاکید بر اجرای سیستم های آبیاری نوین در اراضی کشاورزی و باغات گفت: سال گذشته 20 هزار میلیارد ریال در این راستا هزینه شده و امسال نیز 20 هزار هکتار از اراضی به سیستم آبیاری نوین مجهز شده است.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی همچنین با انتقاد از کشت گیاهان آبدوست در کشور و استان گفت:مصرف سه هزارو 300 لیتر آب در کشاورزی تنها 10 هزار ریال درآمد دارد که این میزان ارزش افزوده بسیار اندکی است.

توکلی ادامه داد: صدور محصولات آبدوست از جمله هندوانه که اغلب به عراق صادر می شود به معنای صادرات ارزان قیمت آب کشور است.

وی ادامه داد: 92 درصد غذای کشور از زمین های آبی و هشت درصد از غذای دیم تامین می شود و این در حالی است که 20 تا 40 درصد غذای کشورهای دنیا از زمین های آبی و مابقی توسط اراضی دیم تامین می شود.

وی تصریح کرد: 10 میلیون هکتار زمین دیم در کشور وجود دارد که ظرفیت مناسبی برای تهیه و تامین غذای کشور است.

اخبار اجتماعی - ایرنا