اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سخنگوی کاخ سفید: دست دادن مقامات ایران و آمریکا در مذاکرات نشانه پیشرفت های مهم است



اخبار,اخبارسیاست خارجی,مذاکرات  ایران و 1+5

دست دادن مقامات دو کشور در میز مذاکرات نشان می دهد که پیشرفت های مهمی صورت گرفته است

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید گفت: شانس توافق با ایران همچنان در بهترین حالت پنجاه پنجاه است و هنوز بسیاری از مسائل لاینحل باقیمانده است.

به گزارش «انتخاب»، ارنست گفت: به نظرم این موضوع مهمی است که آمریکا و جامعه بین المللی در جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی به موفقیت برسند.بهترین راه برای ما برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی نشستن در پشت میز مذاکره است و مجبور کردن این کشور به دادن تعهداتی ویژه است که از دستیابی آنها به تسلیحات اتمی جلوگیری کند و آنها را به قبول بازرسی های سرزده مجاب کنند تا ما بتوانیم تعهدات آنها به مفاد توافق را راستی آزمایی کنیم و به این موضوع برسیم که آنها به دنبال تسلیحات اتمی نیستند.

وی افزود:موضوع دیگری که ما بارها گفته ایم این است که اگر ما در رسیدن به توافق با ایران تا پایان مارس موفق باشیم آنگاه این موضوع فهرست بلند مدت از نگرانی های ما درباره ایران را رفع نمی کند.ما شاهد آن بوده ایم که رژیم تهدیدی قابل توجه برای هم پیمانان ما در منطقه و از جمله اسرائیل است.ما فهرست بلندی از نگرانی ها درباره ایران و رفتار آنها داریم.اگر ما حتی بتوانیم با آنها به توافق اتمی برسیم آنگاه فهرست بلند بالای نگرانی های ما از بین نمی رود.از نظر ما جلوگیری ا ز دستیابی ایران به تسلیحات اتمی در صدر فهرست نگرانی های ما درباره این کشور قرار دارد.

ارنست گفت:ما شاهد حضور ایرانی ها در میز مذاکره هستیم و آنها نشان داده اند که خواهان گفتگوی سازنده هستند اما آنچه که درست به نظر می رسد این است که ما در زمان این مذاکرات بر روی این موضوع تاکید کرده ایم که ایران با بازرسی های سرزده موافقت کند که ما بتوانیم بر اساس آن میزان متعهد بودنشان به مفاد توافق را راستی آزمایی کنیم.مشاور امنیت ملی آمریکا به خوبی این موضوع را بیان داشته است.او گفته است که راهبرد ما در رابطه با ایران بی اعتمادی و راستی آزمایی است.

این سخنگو گفت:کنگره باید نقش خود را در رابطه با جریان مذاکرات به خوبی بازی کند.دولت بارها بر این نقش تاکید و آنرا تایید کرده است.ما بارها آخرین اطلاعات درباره روند مذاکرات را در اختیار اعضای کنگره قرار داده ایم.رئیس کمیته روابط خارجی سنا در سخنانش در اواخر هفته به این موضوع اشاره داشت.دولت خودرا متعهد به مشورت با کنگره درباره این موضوع می داند.

وی درباره نامه اخیر اعضای مجلس نمایندگان آمریکا به باراک اوباما گفت:این نامه با نامه چهل و هفت سناتور فرق می کند.این نامه از طرف نمایندگان هر دو حزب نوشته شده است.نامه کاتن خطاب به مخالفان ما در ایران نوشته شده بود و این در حالیست که نامه اخیر به رئیس جمهور نوشته شده است.هدف نامه چهل و هفت سناتور تضعیف مذاکرات بود اما این نامه اخیر درباره رسیدن به راه حلی به منظور جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی ابراز امیدواری می کند.ما انتظار داریم که کنگره تبعات این توافق را برای امنیت ملی ما به ما یادآوری کند.

این سخنگو در ادامه گفت:در جریان مذاکرات دشوار و پیچیده ای که شاهد آن هستیم ،برخی مسائل دشوار در پایان مط ح می شوند.در حالیکه ما پیشرفت های مهمی داشته ایم اما هنوز بسیاری از مسائل لاینحل باقیمانده اند.تصمیم گیری درباره این توافق باید از طرف رهبری ایران و مقام معظم این کشور صورت گیرد.

وی افزود: براساس حضور سازنده بر سر میز مذاکرات ارزیابی ما این است که در بهترین حالت شانس پنجاه پنجاه برای این موضوع وجود دارد.این موضوع مهمی است که ما به نوعی حس مشترک درباره توافق رسیده ایم که جامعه بین المللی هم موافق آن است.به نظرم ما باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا سران ایران راههای دستیابی به سلاح اتمی را می بنندند یا نه و به ما اجازه بازرسی های سرزده به منظور راستی آزمایی تعهدات آنها به توافق را می دهند یانه؟ایران درباره اینکه چگونه این تصمیمات گرفته خواهند شد،شفاف نیست و این موضوع به تردید ها دامن می زند.

 

شکی وجود ندارد که ایرانی ها به طور سازنده وارد این مذاکرات شده اند و دست دادن مقامات دو کشور در میز مذاکرات نشان می دهد که پیشرفت های مهمی صورت گرفته است اما آنچه که تردید را افزایش می دهد این است که است که آیا رهبران ایران به این توافق پایبند خواهند بود یانه.به خاطر نبود شفافیت این موضوع سبب شده است که ما درباره عملی شدن این موضوع تردید داشته باشیم.

 

 اخبار سیاست  خارجی  -  انتخاب 


ویدیو مرتبط :
وقتی سخنگوی کاخ سفید هم صدای آمریکا را آدم حساب نمیکند!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش های متفاوت آمریکا،انگلیس و روسیه به مذاکرات ژنو / کاخ سفید: به نظر ما پیشنهاد ایران بسیار مفید است/ روسیه: این مذاکرات تضمین‌کننده پیشرفت‌های بعدی نیستند



واکنش کاخ سفید به مذاکرات هسته ایی

 سخنگوی کاخ سفید: به نظر ما پیشنهاد ایران بسیار مفید است

کاخ سفید اعلام کرد که پیشنهاد ارائه شده توسط مذاکره‌کنندگان ایرانی در ژنو با هدف حل موضوع هسته‌یی ایران سطحی از جدیت و استحکام را نشان می‌دهد که آمریکا تاکنون آن را ندیده بود.

به گزارش ایسنا، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه گفت که پیشنهاد بسیار مفید است گرچه هشدار داد که «کسی نباید انتظار یک دستاورد را یک شبه داشته باشد».

به گزارش خبرگزاری رویترز، کارنی گفت: به نظر ما پیشنهاد ایران بسیار مفید است. پیشنهاد ایران یک پیشنهاد جدید با سطحی از جدیت و استحکام بود که تاکنون ندیده بودیم.

او از ارائه جزییات درباره این پیشنهاد خودداری کرد و تنها گفت: کسی نباید انتظار دستاورد را یک شبه داشته باشد. این مسائل پیچیده هستند. آن‌ها مسائل فنی هستند و همان‌طور که رییس‌جمهور (آمریکا) گفته است، تاریخچه بی‌اعتمادی بسیار عمیق است.

--------------------------------------------------------------
ریابکوف: مذاکرات ایران و 1+5 می‌توانست بهتر باشد

مذاکره‌کننده هسته‌یی ارشد روسیه در پایان دور مذاکرات جدید پیرامون برنامه هسته‌یی ایران بین تهران و 1+5 گفت که این مذاکرات تضمین‌کننده پیشرفت‌های بعدی نیستند.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری‌های روس به نقل از سرگئی ریابکوف، مذاکره‌کننده ارشد روسیه در مذاکرات هسته‌یی با ایران گزارش دادند: نتایج از آن چه (در دوره‌های قبلی) در آلماتی داشتیم بهتر است، ولی این پیشرفت‌های بعدی را تضمین نمی‌کند و دلیلی ندارد دست بزنیم و تشویق کنیم.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی افزود: مذاکرات می‌توانست بهتر باشد.

مذاکره‌کننده ارشد روسیه در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که فاصله بین مواضعی که ایران و قدرت‌های جهانی در زمینه برنامه هسته‌یی تهران اتخاذ کرده‌اند «می‌تواند با کیلومتر اندازه‌گیری شود در حالی که پیشرفتی که ما به دست آوردیم را می‌توان با چند قدم اندازه‌گیری کرد».

ریابکوف گفت که دشواری اصلی به «فقدان درک کلی درباره ترتیب‌دهی» برمی‌گردد که ظاهرا اشاره به پافشاری ایران بر این دارد که قدرت‌های غربی ابتدا تحریم‌های یک‌جانبه را لغو کنند و بعد ایران برنامه هسته‌یی‌اش را محدود کند.

قدرت‌های غربی اصرار دارند که تحریم‌ها تنها زمانی برداشته شود که ایران غنی‌سازی اورانیوم با غنای بالا را متوقف کند و دسترسی به تاسیسات هسته‌یی‌اش را باز بگذارد.

مذاکره‌کننده ارشد روسیه از جمله به سطح پایین اعتماد بین دو طرف اشاره کرد و گفت: گفت‌وگوها دشوار و گاهی بسیار شدید بود و گاهی نیز غیرقابل پیش‌بینی. یکی از دلایل آن سطح بسیار پایین اعتماد متقابل و در عمل فقدان سطح لازم اعتماد بود.

 

--------------------------------------------------------------
با ابراز امیدواری از نتایج «ملموس» نشست ژنو
هیگ: آماده‌ایم گام‌های مناسبی را در ازای گام‌های ایران برداریم

انگلیس ابراز امیدواری کرد که مذاکرات ایران و 1+5 درباره موضوع هسته‌یی تهران به نتایج «ملموس» منجر شود، ولی تاکید کرد که ایران باید در طول مذاکرات ابتکار را به دست گیرد.

به گزارش ایسنا، ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه منتشر شد، گفت: من امیدوارم مذاکرات به زودی به نتایج ملموس منجر شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هیگ افزود: ایران باید گام‌های اولیه لازم را در زمینه برنامه هسته‌یی‌اش بردارد و ما آماده‌ایم که گام‌های مناسبی را در ازای آن برداریم.

دور جدید مذاکرات دو روزه درباره برنامه هسته‌یی ایران روز چهارشنبه در ژنو به پایان رسید.

کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان مذاکرات این گفت‌وگوها را بسیار مهم توصیف کرد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز ابراز امیدواری کرد که نتایج به دست آمده از مذاکرات دو روزه در ژنو آغاز فاز جدیدی در روابط بین ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 باشد.

وی در جمع خبرنگاران گفت: ما به مرحله‌ای جدی در مذاکرات رسیده‌ایم.

یک مقام ایرانی نیز گفت که هرگونه توافقی در سه مرحله و در مدت زمان شش تا یک سال اجرایی خواهد شد.
/ایسنا