اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سایه مرگ بر سر حیات وحش تهران


رئیس اداره حیات وحش محیط زیست استان تهران می‌گوید اگر علت مرگ جنازه‌های قوچ و میش پیدا شده در سرخه حصار، طاعون نشخوارکنندگان باشد، این بیماری حیات وحش همه مناطق استان را تهدید می‌کند.

خبرگزاری مهر: رئیس اداره حیات وحش محیط زیست استان تهران می‌گوید اگر علت مرگ جنازه‌های قوچ و میش پیدا شده در سرخه حصار، طاعون نشخوارکنندگان باشد، این بیماری حیات وحش همه مناطق استان را تهدید می‌کند.

محمد کرمی گفت: همکاران ما ۱۰ لاشه قوچ و میش در سرخه حصار پیدا کردند و نمونه‌های لازم را به اداره کل دامپزشکی استان تهران فرستاده‌اند. تعیین علت مرگ و میر زمان خواهد برد اما ماه گذشته در خجیر، که این فرایند یکی دو هفته به درازا انجامید، نهایتا علت مرگ طاعون نشخوارکنندگان (ppr) اعلام شد.

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست استان تهران با بیان این که ما همه پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده‌ایم، گفت: آبشخورها را ضد عفونی کرده و اطرافشان را آهک‌پاشی کرده‌ایم.

این طاعون برای انسان خطری ندارد/ دیگر مناطق استان در امان نیستند

وی با تاکید بر این که این بیماری برای انسان خطری ندارد و بین انسان و دام مشترک نیست، گفت: یکی از نگرانی‌های بسیار مهم ما انتقال بیماری به حیات وحش دیگر مناطق استان است. کارگروه مخاطرات زیست محیطی را از قبل از عید فعال کردیم. یک جلسه قبل از عید داشتیم و یک جلسه هم هیجدهم فروردین ماه امسال داشتیم. از کلیه دستگاه‌های ذیربط و ذی‌نفع و حتی نظارتی خواستیم که بیایند و به محیط زیست کمک کنند.

کرمی با بیان این که این بیماری به احتمال زیاد از دام‌های اهلی به حیات وحش منتقل شده است، هشدار داد: با توجه به دام‌هایی که از قسمت‌های جنوبی و از مناطق گرمسیر استان تهران یا حتی از استان‌های همجوار مثل سمنان و قم و مرکزی به مناطق استان می‌آیند و پروانه چرا هم دارند این خطر وجود دارد که حیات وحش مناطق فیروزکوه، دماوند، لار، ورجین و حتی البرز مرکزی را هم با این مسئله درگیر کنند.

کنترل دامی که به مناطق حیات وحش وارد می‌شود دشوار است

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست استان تهران گفت: این بیماری اغلب از دام اهلی به حیات وحش سرایت پیدا می‌کند. علت آن هم ممکن است قاچاق دام از خارج آن مجموعه باشد یا دامی را از جای دیگری خریداری کرده باشند و آزمایش‌های لازم روی آن انجام نشده باشد و به این ترتیب یک گله را آلوده کند و از آنجا هم ممکن است به حیات وحش بیاید.

کرمی افزود: بیماری‌های مختلفی هست که منجر به تلفات در دام‌ها می‌شود از جمله طاعون نشخوارکنندگان، تب برفکی و بلو تانگ [زبان آبی]. همه این‌ها هم از نظر ظواهر بالینی و علائم ظاهری شبیه هم هستند. به دامداران توصیه می‌شود دام‌هایی با این علائم را وارد گله خود نکنند اما متاسفانه من احتمال می‌دهم که این اتفاق افتاده است و دام‌های اهلی آلوده شده‌اند. با توجه به این که حیات وحش منطقه به روستاها و مراتعی که پروانه چرا دارند نزدیک است یا آبشخورهای مشترکی که ممکن است داشته باشند این بیماری و آلودگی به حیات وحش هم منتقل شده است.

به گفته کرمی طی صورتجلسه کارگروه مخاطرات زیست محیطی استان تهران دامپزشکی باید کلیه دام‌های استان‌ را نسبت به این بیماری‌ها از جمله طاعون نشخوارکنندگان واکسینه کند و منابع طبیعی باید اعلام کند که برای پروانه‌های چرا چه اندازه ظرفیت هست و بر اساس این ظرفیت دام وارد منطقه شود.

وی با اعلام این که کنترل تعداد دامی که وارد منطقه می‌شود یک معضل است، گفت: واقعا کنترل دام ورودی به منطقه مشکلی جدی است چون این‌ها از یک جای به خصوص وارد نمی شوند که ما بر سر این دره یا جاده به خصوص، دروازه بگذاریم و دامپزشکی و محیط زیست و امور عشایری و منابع طبیعی با حضور در این نقطه مشخص کنترل‌های لازم را انحام دهند. دام ها از جاهای مختلف می‌آیند و بنابراین باید آن‌ها را در مقاطع مختلف کنترل کرد. چه در مبدا یعنی قشلاق، چع در میان‌بند که به مدت دو هفته تا یک ماه در آن می‌مانند و چه در حوزه ییلاق. در همه این حوزه‌ها باید برای این بیماری و همین طور تب برفکی یا دیگر بیماری‌هایی که ممکن است به حیات وحش انتقال پیدا کند واکسینه شوند و نگرانی بسیار بزرگ ما اکنون در مناطق استان تهران همین است.

بیماری ممکن است همه حیات وحش را تهدید کند

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست استان تهران درباره تلفات احتمالی حیات وحش در صورت شیوع و انتقال طاعون به مناطق دیگر گفت: این که چه تعداد تلفات داشته باشیم بر می‌گردد به این که دام اهلی چقدر با حیات وحش تماس داشته باشد و این که حیات وحش بین خودشان چقدر تماس داشته باشد. بر این اساس نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی کرد ولی مثلا تنها در منطقه لار در یک فصل سرشماری پاییزه که در سال‌های گذشته انجام داده‌ایم حدود ۶ هزار کل و بز داریم و اگر این جمعیت کل و بز درگیر این بیماری شود نمی‌توانیم آماری بدهیم که چند درصد آن درگیر می‌شود و ممکن است همه آن را تهدید کند.

کرمی هشدار داد: مخصوصا بیماری طاعون نشخوارکنندگان تلفات سنگین می‌دهد. منجر به تب، خواب آلودگی و بی‌حالی حیوان و بعد هم مرگ حیوان می‌شود و درخصوص حیات وحش شما هیچ کاری نمی‌توانید برای حیوان انجام دهید زیرا نه درمان دارد و نه اصلا امکان واکسیناسیون و … هست. اصلا نم‌ی شود حیات وحش را گرفت و مثلا در یک دامداری یا طویله جمع کرد و بعد واکسن زد. در حیات وحش ما فقط می‌توانیم پیشگیری کنیم. یعنی باید از ورود دام آلوده و بیمار به زیستگاه‌های حیات وحش و مراتع و آبشخورهای مشترکشان جلوگیری کنیم. تنها راه حل همین است و تا الان هم که در حیات وحش تلفات داده است به همین سبب بوده که این ها مراتع و آبشخور مشترک داشته‌اند.

وی با اشاره به این که تصمیم داریم با دهیاری‌ها شوراهای روستاهای اطراف مناطق به ویژه در خجیر و سرخه‌حصار جلسه بگذاریم، گفت: باید تبعات این موضوع را چه برای خود دامدارها و چه برای حیات وحش گوشزد کنیم. این تلفات سنگین اول برای خود دامدار است. اگر دامدار یک بره آلوده را وارد یک گله ۲۰۰ تایی کند باید احتمال دهد که نصف گله‌اش از بین ببرد و اگر کنترل نکند از این بیشتر هم ممکن است. اتفاقی که الان متاسفانه احتمالا اتفاق افتاده است و احتمالا دام‌های اهلی هم تلفات می‌دهند اما این موضوع را باید دامپزشکی و سازمان جهاد و امور عشایری تایید کند و ما منبع آن نیستیم.

رئیس اداره حیات وحش محیط زیست استان تهران در پایان با تاکید بر این که در خیلی از موارد پنهانکاری باعث شده چنین مسائلی پیش بیاید و به بحران تبدیل شود از دامداران خواست که اگر مشکلی برای دامشان اتفاق افتاد پنهانکاری نکنند و سریعا موضوع را اعلام کنند زیرا سازمان‌هایی هستند که برای همین موضوع تشکیل شده‌اند و برای جلوگیری از شیوع بیماری و درمان باید به جای پنهانکاری بلافاصله بیماری را به دامپزشکی اطلاع بدهند تا آنها هم سریعا بتوانند وارد عمل شوند و از خسارت بیشتر چه برای خود دامدار و چه برای عرصه‌های طبیعی و حیات وحش کشور و تنوع زیستی کشور جلوگیری کنند.


ویدیو مرتبط :
مرگ و زندگی (حیات وحش )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سایه خرافات بر سر حیات وحش ایران


دوره‌اش می‌کنند، چوب به دست و چماق بالای سر. حواسشان هست که حتما ماده باشد تا زحمتی که می‌کشند، با کشتن کفتار نر به باد نرود. نر باشد، به کارشان نمی‌آید. آخر، نه طلسمی را باز می‌کند و نه خوشبختی می‌آورد.

روزنامه شهروند: دوره‌اش می‌کنند، چوب به دست و چماق بالای سر. حواسشان هست که حتما ماده باشد تا زحمتی که می‌کشند، با کشتن کفتار نر به باد نرود. نر باشد، به کارشان نمی‌آید. آخر، نه طلسمی را باز می‌کند و نه خوشبختی می‌آورد.

تلاش می‌کنند، کفتار ماده‌ای پیدا کنند تا خوشبختی به همراه بیاورد و  به زندگی زناشویی گرمی بدهد.  سرش را نشانه می‌گیرند، با چوب و چماق آن‌قدر به سرش می‌کوبند تا بی‌جان شود. بعدقطعه‌ای از بدنش را می‌برند و لاشه را داخل چاهی متروکه رها می‌کنند تا رد و نشانی از مرگ کفتارها باقی نماند.

کسی نمی‌داند، این اعتقاد از کجا آمده و چرا گفته می‌شود عضوی از بدن کفتار ماده، می‌تواند زندگی زناشویی را گرم کند و خوشبختی را به زندگی دخترانی که پا به خانه بخت می‌گذارند، بیاورد، اما از هر کجا که آمده، سایه شوم خرافات را بر سر کفتار ماده انداخته. در برخی مناطق طرفدار این خرافه هستندو هر‌سال تعداد زیادی کفتار ماده برای گرم کردن زندگی زناشویی در این منطقه کشته می‌شود.

معتقدان به این خرافه هزینه‌های چندصد‌هزارتومانی برای خرید این قسمت از بدن کفتار ماده می‌پردازندو آن را همچون گردنبند به گردن دختر جوانی که تازه به خانه بخت رفته است، می‌اندازند. آنها معتقدند که این بخش از کفتار ماده باعث جذابیت، زبان‌بندی، باطل‌کننده تمام سحرها و تحکیم‌کننده روابط خانوادگی می‌شود، به همین دلیل آن را به گردن دختر جوانی که ازدواج می‌کند، می‌اندازند.

بازار آن کم گرم نیست. به اندازه‌ای هست که حیات این‌گونه را در معرض خطر قرار داده است. تا جایی که به گفته اسکندر گردمردی ﻣﺪﯾﺮ ﺍﺩ‌ﺍﺭﻩ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺍﺩ‌ﺍﺭﻩ ﮐﻞ ﺣﻔﺎﻇﺖ ﻣﺤﯿﻂ‌ﺯﯾﺴﺖ ﺧﺮﺍﺳﺎﻥ ﺷﻤﺎﻟﯽ، «ﮔﺰﺍﺭﺵﻫﺎﯼ ﻣﺘﻌﺪﺩ‌‌ﯼ ﻣﺒﻨﯽ ﺑﺮ ﺗﻠﻔﺎﺕ ﺗﻌﻤﺪﯼ ﮐﻔﺘﺎﺭ، ﺷﮑﺎﺭ ﻭ ﺑﻪ ﺩ‌ﺍﻡ ﺍﻧﺪﺍﺧﺘﻦ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺍﺩ‌ﺍﺭﺍﺕ ﻣﺤﯿﻂ ﺯﯾﺴﺖ این استان ﺍﺭﺳﺎﻝ ﺷﺪﻩ ﮐﻪ ﺩ‌ﺭ ﺍﮐﺜﺮ ﻣﻮﺍﺭﺩ‌ ﺑﺨﺶﻫﺎﯾﯽ ﺍﺯ ﭘﻮﺳﺖ ﺣﯿﻮﺍﻥ ﮐﻨﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ، اما ﺁﻣﺎﺭ ﻣﺴﺘﺪﻟﯽ ﺩ‌ﺭﺑﺎﺭﻩ ﺍﯾﻦ‌ﮔﻮﻧﻪ ﺗﻠﻔﺎﺕ ﻭﺟﻮﺩ‌ ﻧﺪﺍﺭﺩ‌. ﺍﻓﺮﺍﺩ‌ ﺧﺎﻃﯽ ﭘﺲ ﺍﺯ ﮐﺸﺘﻦ ﺣﯿﻮﺍﻥ ﻭ ﺟﺪﺍﮐﺮﺩ‌ﻥ ﺑﺨﺶﻫﺎﯾﯽ ﺍﺯ ﭘﻮﺳﺖ، ﻻﺷﻪ ﺭﺍ ﺩ‌ﺍﺧﻞ ﭼﺎﻩﻫﺎﯼ ﻣﺘﺮﻭﮐﻪ ﻣﯽﺍﻧﺪﺍﺯند.»

 بازار خرافات اینچنینی در دنیای مجازی گرم‌تر است. سایت‌هایی که از راه خرافه درآمد دارند، قیمت‌های مختلفی برای این عضو بدن کفتار ماده می‌دهند، از ٢٠٠ تا ٥٠٠‌هزار تومان. دعایی که برای آن خوانده شده، قیمت نهایی را تعیین می‌کند. آن‌که دعایش تضمینی است، ضمانت دارد و ٥٠٠‌هزار تومان به فروش می‌رسد.

گوشت خرس، تقویت‌کننده قوای جنسی مردانه

گوشت خرس گرم است و برای ضعف قوای جنسی مردانه، دوای درد. در برخی از شهرهای کشور، به‌خصوص در آذربایجان‌شرقی و شهرهای شمالی، اعتقاد بر این است که خوردن گوشت خرس باعث افزایش قوای جنسی مردانه می‌شود. شکارچیان، خرس را همچون حیوانات حلال گوشت ذبح می‌کنند. گوشتش، برای درمان ضعف قوای مردانگی استفاده می‌شود و بخشی‌هایی از پوستش هم برای دوری جستن از طلسم و افزایش قدرت به فروش می‌رسد.

اعتقاد به خوردن سوپی که با پنجه خرس پخته می‌شود و به اعتقادمردم آسیای شرقی باعث طول عمر و سلامتی می‌شودهنوز به ایران راه پیدا نکرده اما ساکنان آسیای شرقی معتقدند، پنجه خرس برایشان شانس می‌آوردو خوردن سوپی که با پنجه خرس پخته می‌شود، عمر را طولانی می‌کند.

توله‌خرس‌ها بیشتر از خرس‌های بالغ نر و ماده در معرض خطر شکار برای خورده شدن قرار دارند و قیمت مشخصی برای گوشت آن وجودندارد. اما طرفداران پوست و سر تاکسیدرمی‌شده خرس، برای استفاده آن در تزیینات خانه خودپول خوبی می‌دهند.

به گفته شهرام امیری‌شریفی مدیر دیده‌بان حقوق حیوانات، « در برخی استان‌های کشور اعتقادجدی به خواص گرمی گوشت خرس وجود دارد و گوشت آن را برای افزایش قوای جنسی مردانه می‌خورند. در کنار گوشت خرس، گوشت مار هم طرفدارانی دارد. برخی معتقدندکه گوشت مار هم می‌تواند به رفع ضعف قوای جنسی مردانه کمک کند.»

در سال‌های اخیر، عکس‌هایی از بریده شدن گلوی یک خرس و یک توله‌خرس در نوشهر و آذربایجان‌شرقی منتشر شده است که در همین خصوص امیری‌شریفی به «شهروند» می‌گوید: «نحوه بریده شدن گلوی خرس و توله‌خرس، گویای ذبح شدن این دو حیوان است و نشان می‌دهدکه شکارچیان برای استفاده از گوشت و اعضای بدن خرس‌ها آنها را کشته‌اند.»

هدهد ، روز را پر از خبرهای خوش می‌کند

خوش‌خبری و خوش‌شانسی‌اش حتی با ادبیات ایران‌زمین هم گره خورده. هدهد  مظهر خوش‌خبری و خوش‌شانسی است. از قدیم تا الان. می‌گویند، باور به خوش‌خبری‌اش به داستان سلیمان نبی در قرآن بازمی‌گردد. هدهد قاصد سلیمان نبی شد و به ملک سبا رفت. حالا این قاصد آزاد، برای ایرانی‌ها مظهر خوش‌خبری شده و بسیاری بر این باورند که اگر در خانه از آن نگهداری کنند یا خشک‌شده‌اش را نگه دارند، هر روز خبرهای خوبی را می‌شنوند و روز برای آنها با شنیدن خبرهای خوب، با شانس همراه خواهد بود.

«در برخی از مناطق کشور، اعتقاد به خوش‌شانسی و خوش‌خبری هدهد به اندازه‌ای است که هدهد  خشک‌شده را نگه می‌دارند و روز خود را با نگاه کردن به آن آغاز می‌کنند. اعتقاد بر این است که با نگاه کردن به هدهد روز خوبی خواهندداشت و به زندگی آنها برکت می‌آید.» این را مدیر دیده‌بان حقوق حیوانات می‌گوید. این خوش‌خبری که شانس با خودمی‌آورد، برای خود هدهد خوش‌یمن نبوده و حتی قیمت زیادی هم ندارد. هدهد  زنده از ١٥٠‌هزارتومان به بالا قیمت دارد و خشک‌شده آن هم کمتر از ١٠٠‌هزار تومان به فروش می‌رسد، حتی ٥٠‌هزار تومان هم قیمت داده می‌شود.

زهر چشم گرفتن از گرگ‌ها

هوا که سرد می‌شود و برف می‌زند، گرگ‌ها راهی جز زدن به گله گوسفندان نمی‌بینند. در شرق کشور رسمی برقرار است که پیش از شروع زمستان و سردی هوا، چند گرگ توسط روستاییان کشته می‌شود. سر گرگ‌ها را در روستا می‌چرخانند تا جلوی حمله گرگ‌ها به گله گوسفندان در زمستان را بگیرند. شکارچیان با چرخاندن کله گرگ از مردم روستا پول و بره هدیه می‌گیرند. به این رسم کله‌گرگی می‌گویند و از طرفی گفته می‌شوداین رسم زهر چشم گرفتن از گرگ‌هاست.

قاچاق هوبره برای تفریح و قوای جنسی عرب‌ها


سود خوبی دارد و همین کافی است تا هوبره برای جنوبی‌ها حکم گوهر داشته باشد. برای شکارش به استان‌های دیگری که زیستگاه هوبره است می‌روند و با زنده‌گیری، هوبره‌ها را به کشورهای حاشیه خلیج فارس قاچاق می‌کنند. عرب‌ها شیفته مبارزه بالابان و هوبره هستندو برای این تفریح پول خوبی خرج می‌کنند. این تفریح تنها انگیزه عرب‌ها برای شکار هوبره با بالابان یا شاهین‌هایی که تربیت شده‌اند نیست، خاصیت تقویت قوای جنسی مردانه هم دلیل دیگری است که عرب‌ها را به این پرنده علاقه‌مندکرده است.

از سوی دیگر برخی معتقدندکه خوردن هوبره برای بواسیر و کمردردخوب است و همین قیمت گوشت آن را بالا برده است. زنده‌گیران هوبره با قاچاق این پرنده نادر که به‌عنوان گونه‌ای آسیب‌پذیر در فهرست قرمز IUCN قرار دارد، درآمدهای خوبی کسب می‌کنند. برای هر قطعه هوبره از چندصد‌هزارتومان تا رقم‌های میلیونی، قیمت داده می‌شود. زمستان‌ سال گذشته، مجله مهر در گزارشی از قاچاق پرنده‌های چندمیلیاردتومانی ایران نوشت که هر هوبره حداقل هشت‌میلیون تومان قیمت دارد.

مهره مار، مهره مار دارد

طرفداران پروپا قرصی دارد. جادویش بیش از هر کس و هر چیز برای خودش موثر افتاده. هم در ضرب‌المثل‌های ایرانی جایگاه دارد و هم میان خرافاتی‌ها. مهره مار، مهره مار دارد. این یکی در میان دیگر ادوات جادو و جنبل راحت‌تر پیدا می‌شود، حتی روی شیشه برخی مغازه‌ها هم نوشته شده: «مهره مار موجوداست».

از ٢٠ تا ٥٠٠‌هزار تومان قیمت دارد. ٢٠‌هزارتومانی‌ها در کیسه‌ای نایلونی کوچک بسته‌بندی شده‌اند. در یک بسته، 10دو عددمهره مار در اندازه‌های بزرگ و کوچک، دو عدددندان مار و یک عددنیش مار به همراه نوشته‌ای درهم و غیرخوانا قرار دارد که این کاغذ کوچک، طلسم آن است. می‌گویند با جمع شدن هر پنج قطعه، نیروی مغناطیسی و ماورایی مار در یک جا جمع شده و باعث می‌شود محبوبیت فردی که آن را به همراه دارد افزایش یابد و نفوذش بیشتر شود.

مهره مار به صورت اینترنتی هم به فروش می‌رسد. فروش اینترنتی ضمانت‌نامه و توضیحاتی در خصوص زمان اثر آن هم به همراه دارد. برخی فروشندگان مهره مار، با علم به این‌که نیروی مغناطیسی در کار نیست، نسخه‌ای ٤٠روزه برای اثربخشی آن می‌پیچند؛ «نیروی مغناطیسی جذب مهره مار، بلافاصله اثر نمی‌کند و ٤٠ روز باید با فرد همراه باشد تا اثر خودرا نشان بدهد.»

امیری‌شریفی با اشاره به تصاویری که در سایت‌های فروش مهره مار به نمایش درآمده می‌گوید: «در این سایت‌ها تصویری تکراری از مهره مار دیده می‌شودکه با صدف درست شده‌اند.» اما در خیابان منوچهری که می‌توان میان بدلیجات و عتیقه‌فروشی‌هایش مهره مار هم پیدا کرد، این مهره مارها را از جنس پلی‌استر می‌دانندو تقلبی. یکی از فروشندگان بدلیجات در منوچهری به «شهروند» می‌گوید: «در بازار مهره مار اصل وجودندارد.

 اگر کسی مهره مار اصل داشته باشد، نمی‌فروشد. این مهره مارها تقلبی هستندو با پلی‌استر درست می‌شوند.» او قیمت پایینی را که برای این مهره مارها داده می‌شودشاهدمدعای خودمی‌گیرد: «مگر می‌شود، مهره مار اصل ٢٠‌هزار تومان قیمت داشته باشد. اگر واقعا چیزی در جهان تا به این حداثرگذار باشد و نیروی مغناطیسی و جذب داشته باشد، قیمت آن ٢٠‌هزار تومان است و در مغازه‌های بدل‌فروشی، فروخته می‌شود!؟»

با این حال به نظر می‌رسد، جادوی مهره مار برای خودش موثر بوده و بسیاری طرفدار آن هستندو معتقدندکه نیروی مغناطیسی و جذب دارد. این درحالی است که یکی از مغازه‌داران خیابان منوچهری که مهره مارهای موجود در بازار را تقلبی می‌داند، معتقداست: «کسی که به نیروی مهره مار اعتقاد داشته باشد، پس از خریدن آن اعتماد ‌به‌نفس پیدا می‌کند و با آرامش بیشتری به کار و فعالیت می‌پردازد، همین باعث می‌شودکه موفقیت به دست بیاورد و  این موفقیت را به پای مهره ماری می‌نویسدکه به همراه دارد، حال آن‌که این موفقیت از اعتماد به‌نفسی است که پیدا کرده است.»

اعتقاد به جادوی حیوانات بلای جانشان شد


قدرت خرافات، حیات وحش کشور را در خطر قرار داده تا جایی که در بسیاری از مناطق حتی شکار حیواناتی همچون گرگ، کفتار، پلنگ، خرس و جغد، یک ارزش تلقی می‌شود. حیوانات اگر توسط مردم شکار نشوند، به دلیل باور به شومی و بدقدمی آنها آن‌قدر موردآزار و اذیت قرار می‌گیرندکه دیگر جان در بدن نداشته باشند. مردم در بسیاری از شهرهای کشور، خواندن جغد بالای خانه را شوم می‌دانند و آن را با هرچه در دست داشته باشند، می‌زنند تا بمیرد یا پرواز کند و بر بام دیگری بخواند.

حالا قدرتی که خرافات در میان مردم پیدا کرده به نگرانی فعالان محیط‌زیست و حامیان حقوق حیوانات تبدیل شده است. زیرا در کنار قدرتی که خرافه و سودآن پیدا کرده برای آگاهی مردم نسبت به حقوق حیوانات و دروغ بودن آثار جادویی آنها قدمی برداشته نشده است. حتی جرایمی هم که از اواخر ‌سال ٩١ برای جلوگیری از کشتن حیوانات در نظر گرفته شده، آن‌قدر ناچیز است که بازدارنده نیست.

 به نظر می‌رسد جادویی که مردم حیوانات را به خاطر آن می‌کشند برای خود آنها بدیمن بوده و آمد نداشته است. خرافات بلای جان حیوانات شده و معلوم نیست وقتی این جادو به صاحبش رحم نکرده چطور قرار است برای انسان‌ها خوشبختی و سعادت بیاورد.