اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زیردریایی آناپولیس و ناو مامسن در راه خلیج فارس



 

زیردریایی اتمی , ناوشكن مامسن , نیروی دریایی آمریكا

 

زیردریایی اتمی آناپولیس و ناوشكن مامسن از نیروی دریایی آمریكا در حال نزدیك شدن به خلیج فارس هستند.

شبكه خبری روسی راشاتودی گزارش داد: زیردریایی اتمی آناپولیس و ناوشكن مامسن از كانال سوئز عبور كرده و وارد دریای سرخ شدند. اگر چه مقصد آن‌ها محرمانه است اما به طرز خطرناكی به خلیج فارس نزدیك می‌شود.عبور این دو شناور عملیات مهمی برای اداره‌كنندگان سوئز بود زیرا باید كانال به دلایل ایمنی به روی دیگر عبوركنندگان از كانال بسته می‌شد و برای چند ساعتی اختلال ایجاد می‌شد. بنا به گزارش اینترفكس، حتی عبور و مرور در بزرگراه‌های نزدیك به كانال نیز محدود شد.هیچ گزارشی درباره مقصد این دو شناور وجود ندارد اما این اخبار در بحبوحه بحران جاری در روابط آمریكا و ایران منتشر می‌شود. تصور بر آن است كه آناپولیس و مامسن راهی خلیج فارس هستند تا نیروی دریایی آمریكا كه در حال حاضر در منطقه مستقر است را تقویت كنند.در حال حاضر دو گروه ناو هواپیمابر آمریكایی (كارل وینسون و آبراهام لینكلن) در منطقه مستقر هستند و انتظار می‌رود ناو اینترپرایز نیز در ماه مارس به آن‌ها بپیوندد. ایران تهدید كرده بود در صورت اعمال تحریم علیه این كشور كه تنگه هرمز را می‌بندد.در عین حال یك مقام نیروی دریایی كویت نیز روز دوشنبه گفت كه شورای همكاری خلیج فارس طرح‌های احتیاطی برای گاردهای ساحلی و نیروهای دریایی در صورت بسته شدن تنگه هرمز دارد.مبارك علی الصباح، رییس عملیات‌های دریایی گارد ساحلی كویت به خبرگزاری رویترز گفت: صادرات نفت یا واردات كالا و بار از طریق هرمز نگرانی عمده شورای همكاری خلیج فارس است و شورابه عنوان یك ركن در این باره برنامه‌ای دارد. این فرمانده كویتی گفت كه این برنامه شامل هماهنگی گاردهای ساحلی و نیروهای دریایی كشورهای عضو شورای همكاری با نیروهای دریایی غربی كه در منطقه گشت می‌زنند از جمله آمریكا، استرالیا و فرانسه است.../ابتکار


ویدیو مرتبط :
مشایعت ناو هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ناو هواپیمابر آمریكایی وارد خلیج فارس شد



 

 

 

اخبار ایران وجهان

 

 

خبرگزاری فرانسه گزارش داد كه ناو هواپیمابر "آبراهام لینکلن" همراه با پنج کشتی جنگی دیگر از جمله یک ناو محافظ انگلیسی و یك شناور فرانسوی بدون حادثه از تنگه هرمز گذشتند و وارد خلیج فارس شدند.

 

به گزارش ایسنا خبرگزاری فرانسه گزارش داد: پنتاگون اعلام كرد كه ناو هواپیمابر "آبراهام لینکلن" روز یك شنبه از تنگه هرمز عبور كرد و اكنون در خلیج (فارس) است.

جان كربی، سخنگوی نیروی دریایی پنتاگون در ایمیلی به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: ناو یو.اس.اس. آبراهام لینکن عبور منظم و عادی خود از تنگه هرمز را تکمیل کرد.

این سخنگو افزود: این عبور مطابق برنامه قبلی و بدون حادثه انجام شد. ناو لینکلن اولین ناو هواپیمابر آمریکاست که از اواخر ماه دسامبر به خلیج فارس وارد و جایگزین ناو یو اس اس جان استنیس می شود.

این ناو می تواند ۸۰ هواپیما و هلی كوپتر را با خود حمل كند و توسط دو ناوشكن و یك رزم ناو همراهی می شود. لئون پانتا، وزیر دفاع آمریكا بارها اعلام كرده است كه بستن تنگه هرمز عبور از خط قرمز آمریكا خواهد بود.

او گفت: دو ناو از ۱۱ ناو هواپیمابر ما در حال حاضر در منطقه به سر می برند. وی روز شنبه در جمع ۱۷۰۰ دریانورد همراه ناو "یو.اس.اس. اینترپرایز" گفت كه افزایش تنش ها در منطقه با ایران نشانگر اهمیت حضور ناوها برای تامین امنیت ملی آمریكا است.

وزیر دفاع آمریکا هم چنین اعلام کرد که ناو هواپیمابر "یو اس اس انترپرایز" که حدود یک ماه دیگر راهی خاورمیانه خواهد شد، از تنگه هرمز عبور خواهد کرد. یک ناو هواپیمابر دیگر به نام یو اس اس کارل وینسون نیز در منطقه حضور دارد.

پیش تر وزارت دفاع انگلیس اعلام كرد كه یك ناو محافظ نیروی دریایی سلطنتی انگلیس و یك ناوچه فرانسوی از تنگه هرمز عبور كرده و به گروه ناوهای آمریكایی ملحق شده اند.

خبرگزاری فرانسه افزود: اگرچه ناوهای این كشورها اغلب در مانورهای نیروی دریایی آمریكا مشاركت دارند و گاهی بخشی از كاروان دریایی مشترك هستند اما به نظر می رسد حضور نیروی دریایی انگلیس و فرانسه ارسال كننده پیامی برای ایران درباره اراده غرب برای باز نگهداشتن این تنگه است.

یك سخنگوی وزارت دفاع انگلیس گفت: ناوچه "اچ.ام.اس آرگایل" و شناور فرانسوی به گروه ناوی آمریکا كه از تنگه هرمز گذشت پیوستند تا بر تعهد خلل ناپذیر جامعه بین الملل برای حفظ حق عبور تحت حقوق بین الملل صحه گذارند.

وی گفت كه انگلیس در این منطقه به عنوان بخشی از نقش پایدار ما در امنیت خلیج (فارس) حضوری دایمی دارد.

به گزارش ایسنا، علی اكبر صالحی، وزیر خارجه ایران پیش از این گفته بود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان كشوری كه متعهد به تعهدات بین المللی است همواره اعلام كرده كه لنگرگاه ثبات و صلح و امنیت هم در منطقه و هم در جهان است.

او با بیان این كه ما بیش از هر كشور دیگری به دنبال تامین امنیت خلیج فارس هستیم، افزوده بود: به هر حال امنیت خلیج فارس یك امنیت جمعی است. كسی حق ندارد خارج از حوزه خلیج فارس و خارج از این منطقه تشخیص دهنده این كه چه كسی از منافع خلیج فارس بهره مند شود و چه كشوری از این منافع بهره مند نشود، باشد و این امر مربوط به كشورهای حوزه خلیج فارس است.

وزیر امورخارجه كشورمان گفته بود: جمهوری اسلامی ایران تا به امروز به عنوان یكی از عناصر عمده حفظ امنیت خلیج فارس عمل كرده و هم چنان هم عمل خواهد كرد. ما به همان میزان كه به تعهدات بین المللی مان متعهد هستیم از حقوق خودمان هم دفاع خواهیم كرد و اجازه نخواهیم داد كه حقوق ملت ایران زیر سوال برود و خدشه ای به آن وارد شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی كشورمان نیز هفته پیش گفت: تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز در اولویت اصلی سیاست ماست و تمام تلاش مان این است كه امنیت خلیج فارس در بالاتری سطوح خود حفظ شود و پایدار بماند.

مهمان پرست با بیان این كه این اواخر درباره تنگه هرمز سخنانی را به ایران نسبت دادند، خاطرنشان كرد: تنگه هرمز شاه راه حیاتی برای تامین انرژی مورد نیاز دنیا است، طبیعتا ایران تمام توان خود را برای امنیت آن به كار خواهد گرفت و تمام توان دفاعی ما برای تامین امنیت این منطقه است.

وی در عین حال تاكید كرد: تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز اقدامی جمعی است و برخی قدرت های خارج از این منطقه نمی توانند در مورد آن تصمیم بگیرند. این گونه اهداف سیاسی و اقداماتی كه آن ها دنبال می كنند تهدید كننده صلح و ثبات و امنیت خلیج فارس است و به برخی كشورهای غربی كه می گویند جمهوری اسلامی می خواهد امنیت منطقه را بر هم بزند پاسخ می دهیم كه برای ما اولویت اصلی تامین امنیت خلیج فارس است و امنیت آن برای ما بیش از سایر كشورهای مدعی است.

دستیار ویژه وزیر خارجه ایران تاكید كرد: به هیچ وجه تحمل نخواهیم كرد كه قدرت های بیرون از منطقه تصمیم بگیرند كه چه كشوری از منافع منطقه بهره مند شود و چه كشوری از آن بهره مند نشود و از آن محروم شود. اظهارات و اقداماتی را كه برخی كشورها در این مسیر دنبال می كنند تهدید كننده امنیت منطقه می دانیم و به آن ها این را گوشزد می كنیم..../ ایسنا