اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زلزله هائیتی را ویران كرد



 

 

 

به دنبال زلزله‌ای مهیب با قدرت۷ درجه در مقیاس ریشتر در هائیتی در آمریكای مركزی ده‌ها هزار نفر كشته و خسارت‌های فراوانی به این كشور فقیر وارد شد.



این زمین‌لرزه ساعت ۵۳/۲۱ به وقت گرینویچ و ۱۵/۱۷ به وقت محلی هائیتی روی داد و موسسه لرزه‌نگاری و زمین‌شناسی آمریكا این زمین‌لرزه را با قدرت ۷ درجه ریشتر به ثبت رساند.



خبرگزاری فرانسه گزارش كرد، سارا فاخاردو یكی از مقامات مسوول بحران هائیتی در این ارتباط اعلام كرده است، زمین‌لرزه ۷ درجه ریشتری طی ۲۰۰ سال اخیر در این كشور بی‌سابقه بوده است. صدها ساختمان ویران شده و افراد بسیاری در این حادثه كه هنوز آمار دقیق آن مشخص نشده است جان خود را از دست داده‌اند.



● ده‌ها هزار كشته


بان‌كی‌مون، دبیركل سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای، زلزله در فقیرترین كشور قاره آمریكا را بزرگ‌ترین فاجعه بشری در سرزمین هائیتی خوانده و از كشورهای مختلف جهان خواسته به كمك مردم این كشور دریای كارائیب بشتابند.



این زلزله كه ساعت ۵۳/۱۶ روز سه‌شنبه به وقت محلی در هائیتی رخ داد، ده‌ها هزار قربانی در پورتوپرنس، پایتخت و دیگر نقاط این كشور جزیره‌ای برجای گذاشته است.



رنه پروال، رئیس‌جمهور هائیتی با بیان این‌كه هنوز برآورد دقیقی از شمار قربانیان و میزان خسارت‌های ناشی از این زمین‌لرزه در دست نیست، از مرگ ده‌ها هزار نفر از هموطنانش خبر داده است كه بسیاری از آنان هنوز در زیر آوارها بسر می‌برند.



به محض اعلام خبر زلزله، كشورهای مختلف بویژه مردم و رهبران كشورهای قاره‌ آمریكا، كمك‌های امدادی خود را برای نجات و درمان زلزله‌زدگان به هائیتی اعزام كرده‌اند.



جمهوری اسلامی ایران نیز با انتشار بیانیه‌ای از طریق سخنگوی وزارت امور خارجه مراتب همدردی ملت و دولت ایران را با مردم هائیتی در این حادثه ناگوار اعلام كرده است.



● وحشت مردم


شبكه خبری سی.ان.ان با پخش تصاویری از ویرانه‌های هائیتی، از وحشت مردم این كشور گزارشی منتشر كرد.



براساس این گزارش در بخشی از این كشور حوزه كارائیب دود خاكستری فضای شهر را پوشانده، بسیاری از جاده‌ها و بزرگراه‌ها تخریب شده و وضعیت این كشور بشدت بحرانی است.



شاهدان عینی درباره حادثه گفتند، به مدت یك دقیقه زمین همانند گهواره‌ای تكان می‌خورد و هیچ‌كس قادر به فرار نبود یكباره زمین دهان‌ گشود و تعداد زیادی از مردم را كه در جستجوی راه فرار بودند، در خود بلعید.


● غارت فروشگاه‌ها


سایت ایسكانیوز نیز با گزارشی درخصوص زلزله هائیتی اعلام كرد، پس از وقوع زلزله، ۲۴ پس‌لرزه نیز در موسسه لرزه‌نگاری به ثبت رسیده و موجی از وحشت مردم را فرا گرفته است.

شدت خشم زمین به اندازه‌ای بود كه گفته می‌شود هزاران نفر در زمین فرو رفتند و زنده به گور شدند.



در ادامه گزارش آمده است، پس از وقوع زلزله كه بخش‌های گسترده‌ای از كشور فقیرنشین هائیتی را با خاك یكسان كرده آوارگان و گرسنگان، فروشگاه‌های مواد غذایی را غارت كرده‌اند. در حال حاضر تعداد زیادی از مجروحان در خیابان‌های پورتوپرنس، پایتخت این كشور در انتظار كمك‌‌های اولیه هستند.


گزارش شبكه خبری یورونیوز نیز از عمق یك فاجعه انسانی حكایت دارد و در تصاویری كه از این شبكه تلویزیونی پخش شد، چندین بیمارستان، اداره دولتی و حتی كاخ ریاست‌جمهوری و مقر سازمان ملل نیز تخریب شده و هنوز از سرنوشت شماری از ۱۱ هزار نفر نیروی وابسته به سازمان ملل از جمله ۷ هزار نیروی كلاه‌آبی كه از سال ۲۰۰۴ برای برقراری صلح و ثبات در این كشور مستقر شده‌اند، خبری در دست نیست و احتمال می‌رود آنها نیز همانند مردم فقیر این كشور زنده‌به‌گور شده باشند.


● افزایش تلفات انسانی

در گزارش رسانه‌های دولتی هائیتی اشاره شده است، نزدیك به ۲ میلیون نفر در حلبی‌آبادهای پورتوپرنس زندگی می‌كردند كه احتمالا تعداد زیادی از آنها كشته شده‌اند .



كارشناسان زلزله‌نگاری، عمق این فاجعه را با زلزله ۸/۷ درجه ریشتری ۲۲ اردیبهشت سال ۱۳۸۷ جنوب غرب سی‌چوان در كشور چین مقایسه كرده‌اند كه به دنبال آن حادثه در چین ۹۰ هزار نفر كشته و ناپدید و ۱۰ میلیون نفر بی‌خانمان شدند.



● كشوری فقیر با ۹ میلیون جمعیت

كشور هائیتی با ۹ میلیون نفر جمعیت، فقیرترین كشور حوزه كارائیب قاره آمریكاست و نیمی از مردم این كشور بیكارند. بروز چندین جنگ داخلی در این كشور، سرانجام سازمان ملل را وادار كرد تا در سال ۲۰۰۴، ۷ هزار نیروی كلاه‌آبی را برای استقرار صلح و مقابله با باندهای تبهكاری به این كشور اعزام كند.



باندهای مواد مخدر،‌آدم‌ربایی و فساد در این كشور فعالیت گسترده دارند، به طوری كه جوانان این كشور سعی می‌كنند به عنوان كارگران مهاجر به صورت غیرقانونی خود را به آمریكا، كانادا یا كشورهای اروپایی برسانند.

 

 

 

 


ویدیو مرتبط :
زلزله ویران كننده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۱۵۰ هزار كشته قربانیان زلزله هائیتی



 

 

 

گذشت ۴ روز از زلزله مرگبار ۳/۷ ریشتری در هائیتی، خبرگزاری‌ها از مرگ ۱۵۰هزار نفر در این كشور فقیر آمریكای لاتین خبر می‌دهند، در حالی كه هر لحظه بر شمار قربانیان افزوده می‌شود.



امروز می‌توان بزرگ‌ترین فاجعه انسانی را در شهر پورتوپرنس پایتخت هائیتی مشاهده كرد؛ جایی كه بوی تعفن فضای غمبار شهر را گرفته و دیگر اشكی برای گریستن در فراق كشته‌شدگان باقی نمانده است.



صدای ناله‌‌های ضعیف از زیر آوارهای سهمگین، یكی از پس دیگری خاموش می‌شود و مردم فقیر و گرسنه این كشور چشم به آسمان دوخته‌اند تا شاید با مشاهده هواپیمایی كه به فرودگاه یورتوپرنس نزدیك می‌شود، به زندگی امیدوار باشند.



گزارش شبكه‌های تلویزیونی حاكی است كه عمق فاجعه فراتر از حد تصور است و در برخی محله‌ها به خاطر رها شدن اجساد، افراد از روی مردگان عبور می‌كنند.



قبرستان یورتوپرنس دیگر جایی برای دفن مردگان ندارد و تاكنون ۴۰ هزار نفر در گورهای دسته‌جمعی دفن شده‌اند.



● دیگر امیدی نیست


آرامیك لوئیس، وزیر امنیت عمومی هائیتی تنها فردی است كه دیروز مقابل خبرنگاران رسانه‌ها قرار گرفت تا بگوید عمق این فاجعه قابل توصیف نیست.



مشاهده اجساد در خیابان‌ها اكنون موضوعی عادی شده است و آنهایی كه با خوش‌شانسی زنده مانده‌اند، در جستجوی محلی امن برای حفاظت از خود و خانواده‌شان هستند.



● ناله‌ها یكی پس از دیگری در زیر آوارها خاموش می‌شود

به گفته وزیر امنیت هائیتی، هنوز ده‌ها هزار نفر در زیر آوارها مانده‌اند كه امید چندانی به نجات آنها نیست.



وی تصریح كرد: در حال حاضر علاوه بر زلزله و وضعیت اسفبار قربانیان، مهم‌ترین نگرانی این است كه مردم مصیبت‌‌زده به جان هم بیفتند.



● درگیری‌های پراكنده


آسوشیتدپرس نیز از منطقه زلزله‌زده هائیتی گزارش داد: شیون زنان و بچه‌های گرسنه و مجروح، غمگین‌ترین موسیقی را در فضای وهم‌آلود این شهر كه پایتخت مردگان لقب گرفته، طنین‌انداز كرده است.


شما هنگام عبور از كنار ویرانه‌ها صدای ناله و گریه را می‌شنوید اما عملا نمی‌توانید هیچ كاری برای آنها انجام دهید.

گزارش آسوشیتدپرس حاكی است، در شهر صدای درگیری و تیراندازی ناشی از ناامنی و غارت بوضوح شنیده می‌شود به طوری كه چند نفر در این درگیری‌ها كشته شده‌اند.



● هشدار داده بودیم

پاوول من، استاد برجسته مركز زمین‌شناسی دانشگاه تگزاس آمریكا در گفتگو با سی.ان.ان تصریح كرد: مردم زلزله‌زده‌ هائیتی نباید خیال كنند نعره مرگبار زمین پایان یافته است زیرا احتمال می‌رود پس‌لرزه‌ها یكی پس از دیگری آنها را به كام مرگ و نیستی سوق دهد.



اریك كاله، زمین‌شناس سرشناس فرانسوی هم گفت: سال‌ها پیش درباره خطر چنین زلزله‌ای به سران هائیتی هشدار داده بودیم، اما نباید در این خصوص كسی را سرزنش كرد، زیرا این زلزله بسیار قوی‌تر و شدیدتر از آن چیزی بود كه ما تصور می‌كردیم و شدت پس‌لرزه‌ها به اندازه‌ای است كه كسی جرات بازگشت به محل زندگی خود را ندارد.



● قاچاق زنان و كودكان


به نقل از آسوشیتدپرس نیز حاكی است، وضعیت زنان و كودكان در این كشور بحران زده وخیم است چرا كه باندهای مافیایی درصدد ربودن زنان و كودكان و قاچاق آنها به كشورهای دیگر هستند.


امیلیا سلسا، سخنگوی برنامه غذایی سازمان ملل متحدWFP هم گفت: پورتوپرنس (پایتخت هائیتی)‌ با خاك یكسان شده و یاس و ناامیدی چون جغدی شوم بر این شهر سایه افكنده است.