اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زلزله در كرمان؛ ۳۰ روستا همچنان در انتظار امدادرسانی



 

 زلزله در كرمان؛ ۳۰ روستا همچنان در انتظار امدادرسانی

 

 زلزله ۵/۶ ریشتری در ساعات پایانی روز دوشنبه در استان كرمان چندین روستا را ویران كرد و بر اثر آن ۷ نفر كشته و صدها نفر مجروح شدند.

به گزارش «جام جم»، ساعت ۱۲/۲۲ روز دوشنبه وقوع زمین لرزه ای در مقیاس ۵/۶ ریشتر در شهرستان فهرج و در عمق كم زمین موجب وحشت مردم استان كرمان شد و شدت این زمین لرزه به حدی بود كه در استان های سیستان و بلوچستان و یزد نیز احساس شد.

با وقوع زلزله در استان كرمان، نیروهای امدادی بلافاصله عازم شهرستان فهرج شدند.

اسماعیل نجار، استاندار كرمان پس از وقوع این حادثه به خبرگزاری مهر گفت: شدت زمین لرزه به حدی بوده كه اهالی ۳ روستای چاه قنبر، تك سیف الدینی و سبزه ریگان زیر آوار مانده اند و دسترسی به روستاهای مناطق صعب العبور نیز امكان پذیر نیست.

استاندار كرمان با اشاره به خارج شدن اجساد ۷ نفر از قربانیان از زیر آوار و مجروح شدن صدها نفر دیگر، گفت: مجروحان حادثه به مراكز درمانی منتقل شده و برخی از آنها سرپایی مداوا شده اند.

 

وحشت از پس لرزه ها

گزارش خبرگزاری ها حاكی است، پس از وقوع زمین لرزه تا بعد از ظهر روز گذشته (سه شنبه) طی ۱۲ ساعت ۳۸ پس لرزه مناطق زلزله زده را تكان داده كه بزرگ ترین این پس لرزه ها، ۵ ریشتر بوده و مردم ساكن در منطقه نیز از همان ساعات اولیه زلزله با ترك محل سكونت خود، در معابر عمومی و محوطه های باز به سر می برند.

خبرهای ارسالی از منطقه حاكی است، بیشترین آسیب ها به روستاها وارد شده است و طبق اعلام مسوولان محلی، ۳۰ روستا همچنان در انتظار امداد هستند.

 

تخریب ۲۰۰۰ واحد مسكونی

فرماندار شهرستان فهرج در ارتباط با ابعاد این حادثه گفت: بر اثر این زلزله، نزدیك به ۲۰۰۰ واحد مسكونی تخریب شده است و بیش از ۱۰۰۰ واحد مسكونی و تجاری نیز به دلیل خشت و گلی بودن بناها خسارت دیده اند.

حسین زین الصالحین افزود: به دلیل پس لرزه های پیاپی، مردم حاضر نیستند در منازل مسكونی اشان مستقر شوند، از این رو ستاد بحران و جمعیت هلال احمر در تلاش برای اسكان موقت حادثه دیدگان هستند و تنها در شهرستان فهرج ۱۴ مدرسه به دلیل عدم حضور دانش آموزان تعطیل شده است.

 

اسكان موقت

آخرین خبرها حاكی است، ۵۰۰ خانوار ساكن در منطقه زلزله زده در چادرها اسكان یافته اند و اقلام مورد نیاز از سوی جمعیت هلال احمر استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و كرمان به مناطق زلزله زده ارسال شده است.

دبیركل جمعیت هلال احمر در این باره به ایسنا گفت: ۱۵ تیم امداد و نجات در منطقه امدادرسانی می كنند و به دلیل پراكندگی روستاهای زلزله زده، امدادرسانی به آسیب دیدگان با سختی انجام می شود.

طاهر رستمی افزود: شرایط جغرافیایی برخی روستاها به گونه ای است كه حتی امدادرسانی با بالگرد نیز امكان پذیر نیست.

 

سردی هوا و افزایش قربانیان

بنابراین گزارش، علاوه بر پس لرزه هایی كه موجب رعب و وحشت مردم شده، سردی هوا نیز از مشكلاتی است كه مردم زلزله دیده با آن روبه رو هستند و با توجه به پراكندگی روستاها، بیشترین خسارت به روستای تك سیف الدینی در ارتفاعات جنوب شهرستان فهرج وارد شده است.

سردار چناریان، فرمانده انتظامی استان كرمان نیز در ارتباط با مشكلات امنیتی مناطق آسیب دیده گفت: از همان ساعات اولیه وقوع زلزله، نیروهای انتظامی با استقرار در محل سعی در كنترل اوضاع داشتند و تاكنون هیچ وضعیت غیرعادی و سرقت گزارش نشده است.

 

بسیاری از زیرآوار مانده ها نجات یافتند

فرماندار شهرستان ریگان گفت: بسیاری از افراد زیر آوار مانده بر اثر زلزله به ویژه در چند روستای شهرستان ریگان در نقاط صعب العبور، پس از رسیدن نیروهای امداد و نجات به آن مناطق، نجات یافتند.

محمد برزنگ دیروز در گفت وگو با ایرنا افزود: در ۱۵ روستا كه ارتباط با آنها تنها از طریق موتورسیكلت برقرار است، خسارت جانی و زیرآوار مانده ای پیش بینی نمی شود.

وی ادامه داد: این روستاها به دلیل فاصله زیادی كه از مركز زمین لرزه دارند، با خسارت كمتری روبه رو شده اند.

برزنگ خاطرنشان كرد: در اثر ریزش كوه، مسیر ورودی به روستای تك فرهاد مسدود شده و نیروهای امداد و نجات از جاده ایرانشهر وارد این روستا شده اند.

تاكید لاریجانی بر تسریع در امدادرسانی به زلزله زدگان كرمان

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز همدردی با حادثه دیدگان زلزله كرمان، از دستگاه های امدادرسان خواست با سرعت بیشتری نسبت به رفع مشكلات پیش آمده در این منطقه اقدام كنند.

به گزارش اداره اخبار مجلس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پی وقوع زلزله در جنوب استان كرمان پیامی به شرح زیر صادر كرد:بار دیگر با تقدیر و مشیت الهی حادثه زلزله در بخش هایی از جنوب استان كرمان به وقوع پیوست.

وقوع این حادثه بار اول نیست كه در كشور رخ می دهد و مردم ما همواره شاهد و ناظر این آزمون خداوند بوده و بحمدالله به رغم این كه در این گونه حوادث خسارات و لطمات جبران ناپذیری رخ می دهد اما مردم ثابت كرده اند كه در برابر این گونه سختی ها و بلایای طبیعی با صبر و شكیبایی به یاری هموطنان آسیب دیده شتافته و كمك رسان آنان بوده اند.

اینجانب ضمن همدردی با حادثه دیدگان زلزله اخیر و طلب رحمت برای درگذشتگان و آرزوی شفای عاجل برای مجروحان، از دستگاه های امدادرسان می خواهم با سرعت نسبت به رفع مشكلات پیش آمده در این منطقه اقدام كنند.... / گزارش : جام جم آنلاین


ویدیو مرتبط :
بعد از وقوع زلزله چگونه امدادرسانی کنیم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زلزله استان سمنان ۱۵ روستا را ویران كرد



 

 

زلزله استان سمنان ۱۵ روستا را ویران كرد

 

 

زمین لرزه ۹ / ۵ ریشتری جمعه شب در جنوب دامغان، سمنان، تهران و بخش هایی از استان مازندران را لرزاند. این حادثه موجب تخریب ۱۵ روستا شد و ۳ كشته و ۴۰ مجروح برجای گذاشت.

 

این زمین لرزه ساعت ۵۳ / ۲۳ روز جمعه رخ داد و موجب وحشت مردم استان سمنان و مناطق اطراف شد؛ به گونه ای كه حتی مردم تهران نیز این زلزله را احساس كردند.

 

كانون زلزله، دهستان طرود و روستاهای اطراف آن بود كه در دشت كویر قرار دارد. در این زمین لرزه به ۱۵ روستا آسیب رسید و نیروهای امدادی و هلال احمر بلافاصله با عزیمت به مناطق زلزله زده، امدادرسانی و اسكان موقت آسیب دیدگان را آغاز كردند.

 

صبح دیروز (شنبه) مصطفی محمدنجار، وزیر كشورنیز همراه رئیس جمعیت هلال احمر و رئیس سازمان مدیریت بحران و جمعی دیگر از مسوولان امداد و نجات با بالگرد عازم منطقه زلزله زده سمنان شد و از مناطق زلزله زده بازدید كرد. در این بازدید، وزیر كشور دستورات لازم را برای امدادرسانی به حادثه دیدگان صادر كرد.

 

مرتضی علی آبادی، فرماندار دامغان در ارتباط با زلزله روز جمعه به ایسنا گفت: در پی این زلزله ۴۰ نفر مجروح و به مراكز درمانی منتقل شدند كه ۲۰ نفر از مجروحان سرپایی مداوا شده و ۲۰ نفر دیگر به بیمارستان های سمنان و دامغان انتقال یافته اند.

 

وی تصریح كرد: مركز این زمین لرزه روستای «كوه زر» در جنوب دامغان بود كه به برخی از منازل روستاییان از ۲۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد كرده است.

 

علی آبادی افزود: پس لرزه های متعدد موجب وحشت ساكنان این منطقه شده؛ به طوری كه برخی از این پس لرزه ها ۵ ریشتر شدت داشته است.

 

طاهری، مدیركل مدیریت بحران استان نیز با اشاره به مرگ ۳ نفر از ساكنان منطقه زلزله زده گفت: در این حادثه ۲ دختربچه ۲ و ۴ ساله و یك پیرزن جان باخته اند.

 

● آماده باش نیروهای امدادی

طاهری با اشاره به این كه اقلام دارویی و چادر در میان زلزله زدگان توزیع شده است، افزود: همه دستگاه های ذی ربط از جمله هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی و نیروی انتظامی حضور فعال و گسترده ای در منطقه دارند و در حال كمك رسانی به اسكان روستاییان زلزله زده هستند.

 

مدیركل بحران استان سمنان تصریح كردند: در این حادثه علاوه بر تخریب ۱۵ روستا، به ۴۱۴ واحد مسكونی نیز از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد شده است كه این میزان خسارت به دلیل بافت قدیمی خانه هایی است كه از گل و خشت ساخته شده و برابر حوادث طبیعی از جمله زلزله مقاومت ندارند.

 

وی با بیان این كه آواربرداری از روستاهای زلزله زده بزودی آغاز می شود، اعلام كرد: خوشبختانه در این زلزله تاسیسات اصلی روستاها آسیب ندیده است.

 

● احتمال افزایش پس لرزه ها

مهدی زارع، معاون پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی نیز در ارتباط با زلزله روز جمعه استان سمنان به ایسنا گفت: كانون زلزله در ۷۶ كیلومتری دامغان و ۸۶ كیلومتری بارانداز میانه سمنان به ثبت رسیده است.

 

وی افزود: زلزله فوق به احتمال فراوان مربوط به فعال شدن مجدد گسل طرود است كه ۲۳ بهمن سال ۱۳۳۱ با زمین لرزه ای به بزرگی ۴ / ۶ ریشتر موجب مرگ ۹۷۰ نفر شد.

 

معاون پژوهشگاه زلزله بین المللی تصریح كرد: با توجه به فعل و انفعالات گسل طرود، پس لرزه های زیادی روی داده كه بزرگ ترین آن ۹ / ۴ ریشتر بوده است.

 

● تهران هم لرزید

زمین لرزه روز جمعه مناطقی از استان های مازندران و تهران را نیز لرزاند و در منطقه دماوند، فیروزكوه، ری، ورامین و شهر تهران نیز احساس شد.... / گزارش : جام جم آنلاین