اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روحانی: نه شرق ستیزیم و نه غرب گریز /غرب را از قرون وسطای آن، رهانیدیم اما خود به قرون وسطی رفتیم



اخبار,حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی


اخبار سیاسی - روحانی: یک خردمند هرگز با جزمیت و تعصب سخن نمی گوید / نه شرق ستیزیم و نه غرب گریز /غرب را از قرون وسطای آن، رهانیدیم اما خود به قرون وسطی رفتیم

رییس جمهوری گفت: ما پل جهانیم، ما فرزندان فارابی، خوارزمی ، رودکی و فردوسی هستیم و می توانیم با احیای علم و عقل، ریشه های خشونت و افراطی گری را بخشکانیم..

رییس جمهوری گفت: ما پل جهانیم، ما فرزندان فارابی، خوارزمی ، رودکی و فردوسی هستیم و می توانیم با احیای علم و عقل، ریشه های خشونت و افراطی گری را بخشکانیم.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر سه شنبه در جمع دانشگاهیان کشور قزاقستان با تاکید بر اینکه اکنون زمان احیای تمدن اسلامی با رشد تفکر علمی و عقلی فرا رسیده، تصریح کرد: اسلام همواره مروج همزیستی علم و دین و ادیان بوده است.

وی با اشاره به اینکه همزیستی ادیان مختلف در سرزمین های اسلامی بی نظیر است، گفت: تمدن اسلامی یک تمدن تکفیری و فرقه ای نیست بلکه یک تمدن علمی و فرهنگی است.

رییس جمهوری اظهارداشت: باید سفر علمی را جایگزین سفرهای ماجراجویان به نقطه خشونت خیز منطقه کرد و باید نه تنها با جهان آشتی کرد بلکه جهان را آشتی داد.

روحانی با بیان اینکه پیمان شانگهای دوباره ما را در نقطه اتصال شرق و غرب عالم نشانده است، گفت: علم ، شرق و غرب ندارد. ما می توانیم نه فقط انرژی های مادی مانند نفت و گاز و برق و آب را منتقل کنیم بلکه می توانیم علم و فلسفه و فرهنگ و هنر را از شرق به غرب و غرب به شرق منتقل کنیم.

رییس جمهوری با بیان اینکه منطقه ما روزگاری دراز سرزمین دانش و فرهنگ و خرد بود، گفت: جهانی که امروزه به نام آسیای میانه شناخته می شود و در گذشته خراسان بزرگ نام داشت و در جوار ترکستان کهن بود، مرکز پرورش دانشمندان بزرگی شد که اکنون میراث مشترک همه ملت های منطقه بلکه جهان هستند.

روحانی ادامه داد: دانشمندانی که امروزه بر سر ملیت آنان میان ملت های منطقه رقابت است، فارغ از ایرانی، ترک، قزاق، ترکمن، تاجیک و ازبک بودنشان، همگی در هوای فرهنگ اسلامی و تحت نفوذ زبان فارسی زیسته اند و اندیشیده اند.

رییس جمهوری با طرح این سوال که چه کسی می تواند ملت ها را از افتخار به فارابی ها، خوارزمی ها، رودکی ها و ابن سیناها محروم کند، گفت: در همین کشور قزاقستان، عکس و نام فارابی بر اسکناس رسمی نقش بسته است و مهمترین و قدیمی ترین دانشگاه قزاقستان «الفارابی» نام دارد.

روحانی اظهارداشت: مهم این است که ما ملت های منطقه روزی متحد بوده ایم؛ نه فقط از نظر سیاسی که از نظر فرهنگی ذیل یک قاره فرهنگی زیسته و بالیده ایم و تمدن ساخته ایم.

وی ادامه داد: تمدنی که در فلسفه و الهیات فارابی، در علم و طب ابن سینا، در ریاضیات خوارزمی، در هنر و ادب، رودکی و فردوسی از آن برآمده اند، تمدنی که آسیای میانه مرز شرقی آن و خاورمیانه مرز غربی آن است؛ تمدنی که فارس و ترک و هند و عرب را متحد ساخته و از دل آن، آثار مادی و معنوی بزرگی خلق شده است.

رییس جمهوری با بیان اینکه این منطقه از جهان نه شرق عالم بوده و نه شرق دور و غرب عالم، گفت: این منطقه از جهان همواره پلی میان شرق و غرب بوده است؛ پلی که حکمت مشرقی را به فلسفه مغربی پیوند داده است و عرفان غربی را با اشراق شرقی آشنا کرده است.

روحانی افزود: چه راه ها با زبان فارسی و فرهنگ اسلامی و اندیشه علمی که در این صحراها و دشت ها کوتاه شده است؛ راه شرق به غرب، راه شمال به جنوب، راه علم به دین و راه عقل به شرع .

رییس قوه مجریه با بیان اینکه انسان خردمند هرگز با جزمیت و تعصب سخن نمی گوید و در قضاوت عجله نمی کند، گفت: از تفکر علمی و استدلالی و تجربی، جمود و خشونت به دست نمی یاید و طالبانی گری و سلفی گری و داعش مسلکی برنمی یاید.

روحانی با اشاره به اینکه فارابی علم غرب را در شرق زنده کرد، در حالی که غرب در استبداد و انحطاط بود، اظهارداشت: ما در شاهراه جهانیم؛ ما در میانه شرق و غربیم و ما نه شرق ستیز و نه غرب گریزیم.

وی با طرح این سوال که ما از جمع حکمت مشرق و مغرب، حکمت متعالیه ساخته ایم و علم کهن و نوین را به هم رسانده ایم پس چرا اکنون به خشم و خشونت و عصبیت شهره شویم؟ افزود: پاسخ روشن است، ما خرد را فراموش کردیم، علم را از یاد برده ایم، جهان را و علم را غربی و شرقی کردیم.

وی ادامه داد: همچنین نقش واسط خود در اشاعه علم را از یاد بردیم و تقلید را بر جای تحقیق نهادیم و تعصب را جانشین تفکر کردیم و دیگر فارابی ها و خوارزمی ها نیافریدیم؛ غرب را از قرون وسطای آن، رهانیدیم اما خود به قرون وسطی رفتیم.

رییس جمهوری تاکید کرد: اکنون نوبت احیای تمدن اسلامی با رشد تفکر علمی و عقلی است.
اخبار سیاسی - انتخاب


ویدیو مرتبط :
موسیقی قرون وسطی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جنگل‌های ایران در آتش می‌سوزند:شمال ، شمال شرق و غرب



 

 

جنگل‌های ایران در آتش می‌سوزند:شمال ، شمال شرق و غرب

 

جنگل‌های ایران در آتش می‌سوزند:شمال ، شمال شرق و غرب/محو کامل جنگل های مرزی ایران با عراق.

ایلنا: جنگل‌های مناطق شمال، شمال شرق و غرب کشور همچنان در آتش می‌سوزد،جنگل‌های زاگرس غربی در مریوان،جنگل‌‌های گلستان درشمال و جنگل ابر در سمنان درشمال شرق کشور در حال حاضر در محاصره آتش هستند.

از شمال کشور خبر می‌رسد که آتش‌سوزی همچنان در مناطق مختلف استان گلستان ادامه دارد.

سید نجیب حسینی نماینده مردم مینودشت وکلاله گفت: آتش‌سوزی جنگل‌های گلستان هنوز ادامه دارد و مهار نشده و با وجود شدت وزش باد در طی چند روز گذشته آتش گسترش چشم‌گیری داشته است.

او با انتقاد از عملکرد مسئولان کشور در برخورد با این آتش‌سوزی گفت: جای تعجب است که به جنگل گلستان که بعنوان گل سرسبد جنگل‌های کشور شناخته می‌شود و به تمام مردم ایران تعلق دارد به صورت ملی نگاه نمی‌شود.

او ادامه داد: انتظار می‌رود که هم وزیر کشور و هم وزیر جهاد کشاورزی به منطقه گلستان بعنوان نقطه بحران نگاه کنند.

حسینی باستایش عملکرد مسئولین استان گلستان که تمام امکانات خود را جهت مهار آتش به کار گرفته‌اند افزود: استان گلستان تمام آنچه را که در توان داشت انجام داد و این جای تقدیر دارد اما مجموعه مسئولین کشوری که متولی این کار هستند چرا امکانات کشور را برای پایان دادن به بحران آتش در جنگل گلستان به کار نمی‌برند؟

او ادامه داد: چگونه است، هنگامی که یک سیل یا زلزله اتفاق می‌افتد تمام امکانات کشور بسیج می‌شود و به کمک نقاط بحران‌زده می‌شتابد اما در بحران آتش گلستان خبری از بسیج امکانات ملی نیست.

نماینده مردم مینودشت وکلاله گفت: اگر تمام توان ما همین است که تا اکنون نشان داده‌ایم چرا از سایر کشورها کمک نمی‌خواهیم تا به ما در مهار آتش یاری برساند.

او با بیان اینکه افکار عمومی مسئولین را در مورد کم‌کاری در مسئله خاموش کردن آتش جنگل‌های گلستان نمی‌بخشند، گفت: درحالی که تمام استان گلستان یکپارچه و با تمام ظرفیت‌های خود به جنگ با آتش رفته‌اند جای تعجب است که وزیران کشور و جهاد کشاورزی تاکنون حتی یک بار هم برای بازدید به منطقه نیامده‌اند، مسئولان باید در زمینه این کم‌کاری پاسخگو باشند.

حسینی ابراز امیدواری کرد که با توجه بیشتر مسئولین و به کارگیری کلیه منابع ملی هرچه زودتر شر آتش از جنگل گلستان کم شود.

از شمال شرق کشور نیز خبر می‌رسد که آتش جنگل‌های ابر در شاهرود استان سمنان که از روز سه‌شنبه آغاز شده است همچنان ادامه دارد. طبق آخرین اخبار تا روز جمعه آتش در مناطقی در جنگل ابرمهار شده ولی هنوز خاموش نشده است.

به گفته منابع محلی تاکنون حداقل 35 هکتار از جنگل‌های این منطقه در آتش سوخته است. صعب‌العبور بودن و شیب بالا در مناطق آتش کار امداد رسانی را به این مناطق سخت و دشوار کرده‌ است.

مردم محلی، نهادهای نظامی، ارتش و سپاه، با امکانات کاملاً ابتدایی مانند بیل، کلنگ و دبه‌های آب به صورت پیاده‌ تامناطقی که گرفتار آتش‌ شده اندپیش رفته و سعی در مهار آن دارند.

از غرب کشور نیز خبر می‌رسد که آتش‌سوزی جنگل‌های مریوان و سروآباد که از ابتدای خرداد ماه آغاز شده است همچنان ادامه دارد. به گفته ایرج قادری آمار آتش تاامروز صبح به 860 نقطه رسیده است که در یک ماه گذشته با توجه به عدم بارش باران هم در تعداد و هم حجم آتش افزایش چشمگیری مشاهده می‌شود.

طبق آخرین خبرها تاکنون بیش از 35 هزار هکتار از جنگل‌های مریوان و سروآباد در آتش سوخته است به طوری که مناطق جنگلی در خط مرزی ایران با عراق به طور کامل محو شده است.

روستا‌های پیله‌ور، رشه‌ده، خوش‌کلام، سردوش بیشترین میزان گستردگی جنگل‌های سوخته در منطقه مریوان و سروآباد را به خود اختصاص داده‌اند..../ایلنا