اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رهبر انقلاب: دنباله‌روی برخی کشورهای اروپایی از سیاست‌های خصمانه امریکا غیرمنطقی است/اتریش جزء این کشورها نیست



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 رهبر انقلاب در دیدار رئیس‌جمهور اتریش:
دنباله‌روی برخی کشورهای اروپایی از سیاست‌های خصمانه امریکا غیرمنطقی است/اتریش جزء این کشورها نیست

رئیس‌جمهور اتریش و هیأت همراه دقایقی پیش با رهبر انقلاب دیدار کردند.

به گزارش ایلنا به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای، رئیس‌جمهور اتریش و هیأت همراه دقایقی پیش با رهبر انقلاب دیدار کردند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (سه شنبه) در دیدار آقای هاینس فیشر رئیس جمهور اتریش، با اشاره به دشمنی دولت آمریکا با انقلاب اسلامی به دلیل از دست دادن منافع خود در ایران، دنباله‌روی برخی کشورهای اروپایی از سیاستهای خصمانه آمریکا در قبال ایران را غیر منطقی خواندند و خاطرنشان کردند: البته اتریش جزء این دسته از کشور‌ها نیست و لازم است مقامات دو کشور برای تقویت هر چه بهتر روابط برنامه‌ریزی و پیگیری کنند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در این دیدار، هدف اصلی «انقلاب اسلامی» را تأمین خیر و سعادت برای مردم ایران و تمام انسان‌ها در سایه «پیمودن راه خدا، حاکمیت عقل و ایمان توأم با عمل» خواندند و افزودند: البته این رویکرد خیرخواهانه ما دشمنانی نیز در سطح بین‌الملل دارد که به‌دنبال جنگ افروزی و به جان هم انداختن ملت‌ها هستند، اما ایران، دوستان خوب و صمیمی بسیاری در میان دولت‌ها و ملت‌ها دارد.

رهبر انقلاب با اشاره به دشمنی غیر منطقی برخی کشورهای اروپایی با ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفتند: «انقلاب اسلامی»، ایران را که به‌طور کامل در اختیار آمریکایی‌ها بود، از آن‌ها گرفت، و همین مسئله علت دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی است، اما دنباله‌روی برخی کشورهای اروپایی از آمریکا، غیر عقلایی و بی‌مبناست، البته اتریش، جزء این کشور‌ها نیست.

ایشان با تأکید بر اهمیت برنامه ریزی برای تقویت روابط دو کشور، در پاسخ به سؤال آقای فیشر درباره آینده روابط ایران و کشورهای اروپایی، گفتند: تاکنون صحبتهایی از طرف دولتهایی اروپایی مطرح شده است، اما باید منتظر آثار عملی این اظهارات بود.

رهبر انقلاب در ادامه، به اقدامات و فسادآفرینی عوامل انحرافی در منطقه به نام اسلام، اشاره کردند و گفتند: اسلام آن چیزی نیست که این جریان‌ها معرفی می‌کنند، بلکه اسلام بر مبنای منطقی محکم، ایمانی و عقلایی استوار است.

در این دیدار که آقای روحانی رییس جمهوری نیز حضور داشت، آقای هاینس فیشر رییس‌ جمهوری اتریش با تشکر از مه‌مان نوازی ایران، مذاکرات خود با مقامات ایرانی را خوب ارزیابی کرد و گفت: باید روی موضوعات و گفتگو‌ها کار کنیم تا به توافق بیشتری دست یابیم.

رییس‌ جمهوری اتریش با ابراز خرسندی از نگاه مثبت رهبر انقلاب به اتریش، خاطرنشان کرد: گفتگوهای من با آقای روحانی گفتگوهای خوبی بود و ما نیز به آینده خوشبین هستیم.

وی افزود: اکنون فرصت جدیدی برای همکاریهای مشترک به وجود آمده است.

اخبار سیاسی - ایلنا

 


ویدیو مرتبط :
بیانات رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رهبر انقلاب و اعلام سیاست رسمی نظام در قبال آمریکا: رابطه تهران - واشنگتن از سر گرفته می شود؟



اخبار,اخبارسیاسی,رابطه آمریکا  با ایران

البته تلاش های دولت اوباما در خصوص از سرگیری رابطه با کوبا، آن هم بعد از 57 سال، نشان می دهد که دمکرات های حاکم بر آمریکا، می خواهند به پرونده های مهم سیاست خارجی شان سروسامان بدهند. این پیش زمینه، می تواند با رفتار مناسب آمریکایی ها در عدم زیاده خواهی در مذاکرات هسته ای و لغو واقعی تحریم ها، تقویت شود و نهایتاً به بهبود روابط به تهران بینجامد.

  مقام معظم رهبری در سخنان اخیر خود که از راهبردی ترین سخنان ایشان به شمار می رود، نکاتی را درباره مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 مطرح کردند و از جمله درباره ادامه مذاکرات با آمریکا، نکته مهمی را بیان داشتند که در واقع، اعلام سیاست رسمی نظام در قبال آمریکاست؛ بخوانید:

« مذاکرات درخصوص موضوع هسته ای یک تجربه است. اگر طرف مقابل از کج تابی های خود دست بردارد، این تجربه را می توان در مسائل دیگر ادامه داد اما اگر طرف مقابل به کج تابی های خود ادامه دهد، تجربه قبلی ما در بی اعتمادی به امریکا تقویت خواهد شد. »

این جمله یادآور سخنی است که ایشان پیش از این در 13 دی 86 بیان داشته بودند: « آن روزى كه رابطه با آمریكا مفید باشد، اول كسى كه بگوید رابطه را ایجاد بكنند، خود بنده هستم. »

از کنار هم قرار دادن این دو سخن می توان گفت که اینک توپ در زمین آمریکاست که باید حسن نیت نشان دهد تا جمهوری اسلامی ایران به این نتیجه برسد که رابطه با آمریکا مفید است.
البته در این که هر رابطه سیاسی، ذاتاً مفید است، تردیدی نیست ولی وقتی حدیث قریب به 4 دهه جدایی در میان باشد و پرونده ای حجیم از بی اعتمادی ها، اثبات حسن نیت، امری اجتناب ناپذیر است.

رهبر معظم انقلاب، پیش از این تصریح داشته اند و اکنون نیز بر همان موضع هستند که مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا، صرفاً ناظر بر پرونده هسته ای است و دیپلمات های ایرانی، مأذون به ورود در حوزه های دیگر نیستند. با این حال، این برای اولین بار در مذاکرات است که ایشان، صحبت از "مسائل دیگر" می کنند و با اشاره به تجربه مذاکرات اخیر، شرط قابل اندازه گیری و بسیار واضحی را مطرح می کنند: "دست برداشتن از کج تابی".

البته دست برداشتن از کج تابی، یک عنوان کلی و طبیعتاً غیرقابل اندازه گیری است اما با توجه به مذاکرات اخیر هسته ای، می توان رفتار آمریکا در طول مذاکرات و پایبندی آنها به توافق احتمالی را به طور کاملاً دقیقی سنجید و بر اساس آن ، تصمیم گیری کرد. لذا آمریکایی ها این فرصت را در اختیار دارند که عملکردی قابل قبول از خود در این پرونده به نمایش بگذارند تا مذاکرات ایران و آمریکا بتواند از پرونده هسته ای فراتر رفته ، به روابط دو جانبه تسری یابد.

آمریکایی ها، در مذاکرات هسته ای اخیر، دو نوع رفتار متفاوت از خود بروز داده اند: از یک سو، اراده سیاسی قابل تحسینی برای توافق هسته ای با ایران، از خود نشان داده اند و از دیگر سو، رفتارهای ناامید کننده ای را بروز می دهند مانند انتشار فکت شیت نادرست در خصوص بیانیه سوئیس که حاوی زیاده خواهی های عدیده بود.


برخی اظهار نظرهای مقامات آمریکایی در خصوص زمانبر بون لغو تحریم ها، حتی بعد از توافق جامع هسته ای نیز، دورنمای مناسبی از مناسبات طرفین، ترسیم نمی کند.


همچنین تلاش آمریکایی ها برای سوء استفاده از مذاکرات هسته ای با هدف کشاندن دامنه بازرسی ها به اماکن نظامی ایران، چیزی نیست که نشان دهنده حسن نیت واشنگتن باشد.

البته هنوز زمان باقی است، مذاکرات هسته ای در جریان است و ایران نیز زیاه طلبی نمی کند و تنها خواستار حقوق هسته ای بر مبنای مقررات بین المللی و نیز لغو یک جای تحریم هاست؛ حتی حاضر شده است پروتکل الحاقی را قبل از تصویب مجلس به صورت داوطلبانه اجرا کند.


بنابراین، مذاکرات هسته ای، فرصت مناسبی برای آمریکاست که تصویری معقول و غیر زورگو از خود به نمایش بگذارد.


ایرانی ها به دقت این مذاکرات را زیر نظر دارند و از جمله، کارشکنی های فرانسه در این مذاکرات و حتی غیبت وزرای خارجه چین و روسیه در پایان مذاکرات لوزان را به خاطر می سپارند و بر مبنای آن، قضاوت و رفتار می کنند.

آمریکا می تواند با عدول از کج تابی و رفتارهای دوگانه در مذاکرات، نشان دهد که واقعاً آماده است به 36 سال قطع رابطه با ایران پایان دهد. البته تلاش های دولت اوباما در خصوص از سرگیری رابطه با کوبا، آن هم بعد از 57 سال، نشان می دهد که دمکرات های حاکم بر آمریکا، می خواهند به پرونده های مهم سیاست خارجی شان سروسامان بدهند. این پیش زمینه، می تواند با رفتار مناسب آمریکایی ها در عدم زیاده خواهی در مذاکرات هسته ای و لغو واقعی تحریم ها، تقویت شود و نهایتاً به بهبود روابط به تهران بینجامد.



مقامات آمریکایی قطعاً متوجه این موضوع هستند که اگر با منطق "زور و فشار" در مذاکرات هسته ای حاضر شوند، نه تنها به احتمال فراوان این گفت و گوها را به شکست خواهند کشاند، بلکه فرصت تاریخی حاضر که بعد از 36 سال ایجاد شده را نیز خواهند سوزاند، فرصتی که معلوم نیست بار دیگر در چه زمانی پیش خواهد آمد؟!

به علاوه، مردم ایران نیز بدبینی مضاعفی به آمریکا پیدا خواهند کرد زیرا می بینند که هم دولت ایران با تمام حسن نیت پای در مسیر گفت و گو و تعامل برداشته و هم رهبری نظام، شرایط مناسب آن را فراهم کرده است؛ پس مشکلی در این سو نیست و همه چیز به آمریکا بر می گردد که چگونه از شرایط بی نظیر اخیر برای بهبود روابط دو طرفه که هم به نفع ایران است و هم به سود آمریکا، استفاده کند.

 

 اخبار  سیاست خارجی  -  عصر  ایران