اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رنگ های غیرمجاز در برخی شیرینی ها/رنگ پسته با زردچوبه



 اخبار پرشکی ,خبرهای  پرشکی ,رنگ های غیرمجاز در شیرینی ها

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو گفت: برخی قنادی ها برای اینکه ظاهر شیرینی جلوه خوبی داشته باشد از رنگ های غیرمجاز استفاده می کنند.

به گزارش مهر، دکتر حسین رستگار افزود: با نزدیک شدن به عید نوروز خریدهای نوروزی مردم شروع می شود که از جمله این خریدها آجیل و شیرینی جات است که مردم باید در خرید آنها دقت کافی داشته باشند.

وی ادامه داد: برخی قنادی ها برای اینکه ظاهر شیرینی جلوه خوبی داشته باشد از رنگ هایی استفاده می کنند که غیر مجاز هستند که نباید از این رنگ ها به خصوص رنگ زعفرانی استفاده شود.

رستگار اظهار داشت: برخی ها از زردچوبه به جای زعفران برای رنگ پسته استفاده می کنند که مردم باید دقت داشته باشند.

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: با توجه به اینکه مصرف شیرینی در ایام نوروز بیشتر می شود، بیماران دیابتی باید دقت داشته باشند که شیرینی کمتری استفاده کنند.

رستگار ادامه داد: مردم در نوروز سعی کنند شیرینی جات کمتری استفاده کنند و بیشتر سعی کنند مواد غذایی پرانرژی و پرکالری مثل میوه جات بخورند.

وی در پایان گفت: شیرینی هایی هم که در آن روغن و شکر کمتری استفاده شده را خریداری و مصرف نمایند.


اخبار  پزشکی -  مهر 


ویدیو مرتبط :
تشخیص رنگ آبی کم رنگ از آبی پر رنگ - نادین تک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عروسی رنگ ها و خاطره ها در شیرینی «یه حبه قند»



 

 

 

بازیگر مجموعه عروسی رنگ ها و خاطره ها در شیرینی «یه حبه قند»

 

«یه حبه قند» عروس رنگ ها و خاطره ها است که جریان زندگی ایرانی بر پرده سینما را به تصویر می کشد.

و این یادداشت بهانه ای است برای همراهی با همه سینما دوستانی که شیرینی سینمای ملی را پس از مدت ها با فیلم سینمایی «یه حبه قند» تجربه کردند و...

«یه حبه قند»، جریان زندگی ایرانی بر پرده سینماست، جریان زندگی نسل های مختلف است، از جنین و نوزاد تا میانسال و کهنسال.

وقتی فیلم با شستن فرش روی پشت بام شهری سنتی مانند یزد آغاز می شود، باید گفت اینجا ایران است و ما با یک فیلم تمام ایرانی رو به رو هستیم. و این اوج بی انصافی است که برخی ها، این فیلم را فیلمی «غیر ایرانی» می پندارند.

«یه حبه قند» ، فیلم میزانسن است و قند، قندی که هم برای رقص و پایکوبی بجای شکلات کاربرد پیدا می کند هم برای اینکه بفهمیم زن دایی زنده است یا مرده و هم برای اینکه پسر شدن یا دختر شدن جنین را حدس بزنیم.

و همین قند است که برای تفریحی کودکانه بدست دایی پیر قصه پرتاب می شود و مرگ را برای او به ارمغان می آورد.

«یه حبه قند»، برشی از زندگی است و زندگی چیزی نیست جز همزمانی «عُسر و یُسر"» و «خنده و گریه»،

همزمانی مصیبت مرگ و تابوت تا کتاب قصه خواندن بچه ها در حال و هوای کودکی خود، همزمانی گریه و خنده دو نوزاد دوقلو و همزمانی «مرگ و زندگی» در جلوه استفاده از تابوت برای جابجایی مواد غذاییو یا حتی همزمانی حضور غیرقابل تصور مخاطبان در سینماها برای دیدن فیلم تا بُغض و لجبازی بچه گانه داوران جشنواره با این فیلم و حرف های غیر قابل فهم و بی انصافانه برخی همکاران نویسنده و منتقد.

مگر می شود فیلمی قصه نداشته باشد و میلیاردی بفروشد؟

مگر می شود کارگردانی «سید رضای میرکریمی » عزیز و دوست داشتنی و در عین حال حرفه ای و فیلم برداری «حمید خضوعی ابیانه» کار بلد را در این فیلم نادیده گرفت؟ ... بگذریم.

«یه حبه قند» با روایت شیرین خود حتی به تعلیمات دینی هم با نگرشی سینمایی می نگرد تا مفاهیمی مانند: «اهمیت نماز»، «خمس و زکات»، «شب اول قبر»، «تلقی بچه ها از مرگ»، «گفت و گو با نَفْس»، «استفاده درست از تعبیر «لایکلّف الله نفسا الّا وسعها» ، همزمانی تصویری آن با کاسه آش و مانند آن در بستر روایت شیرین قصه برای مخاطب بازگو شود بی آنکه در دام شعار بغلتد.

«یه حبه قند»، سکانس برتر ندارد چرا که فیلمی یکدست است و وقت تلف نمی کند، اما سکانس «ریختن املت روی چادر پسند» در کنار سکانس «حفظ کردن نماز میت توسط حاج ناصر و گریه او» فراموش نشدنی است.

سه فصل اسلوموشن فیلم هم بسان تنفسی برای مخاطب عمل می کند تا در شلوغی میزانسن های بدیع و حساب شده، نفسی چاق کند و با ادامه

داستان همراه شود و این یک فرم و نوآوری در سینمای ایران تلقی می شود.

«یه حبه قند»، عروسی خاطره هاست در فضای دلنشین شهر بادگیرها، بادگیرهایی که بسان میکروفون مرگ و زندگی را برای مخاطبان اعلام می دارد تا در کوران زندگی، از مرگ غافل نباشند و در مرگ، زندگی کردن را فراموش نکنند.

«یه حبه قند»، عروسی رنگ هاست تا جائیکه نام فیلم در ابتدای تیتراژ هم رنگ حساب شده ای دارد و فضای رنگ بندی در فیلم حتی از یک لوح فشرده و رنگ بندی طرح روی آن تا کاور رادیوی دایی و گردش چراغ های رنگی روی آن نیز غافل نیست.

«یه حبه قند»، نمایش سینمای اخلاق بر پرده سینماست و البته مواردی مثل عصبانیت دایی یا برخی پلان های محدود دیگر در این نگرش می توانست طور دیگری باشد.

«یه حبه قند»، تاویل و تفسیر تصویری آیات شریفه ۳۹ تا ۴۵ سوره مبارکه نجم است و «یه حبه قند» جریان زندگی ایرانی بر پرده سینماست.... / خبرگزارى فارس