اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رتبه ایران در شاخص امنیت شبانه جهان


براساس نظرسنجیهای داخلی و موسسه گالوپ در مورد احساس امنیت پیاده روی شبانه در 31 کشور دنیا، 61 درصد زنان و 87 مردان ایرانی هنگام پیاده روی شبانه در خیابان احساس امنیت دارند.

خبرگزاری مهر: براساس نظرسنجیهای داخلی و موسسه گالوپ در مورد احساس امنیت پیاده روی شبانه در 31 کشور دنیا، 61 درصد زنان و 87 مردان ایرانی هنگام پیاده روی شبانه در خیابان احساس امنیت دارند.

چندی پیش موسسه نظرسنجی گالوپ طی یک نظرسنجی بین المللی بزرگ که به صورت تلفنی بر روی نمونه ای به حجم حدود 200 هزار نفر انجام شد، میزان احساس امنیت شهروندان 143 کشور جهان را با یک مقیاس تک پرسشی مورد اندازه گیری قرار داد. در آن تک پرسش از پاسخ دهندگان پرسیده شد: "آیا موقع پیاده روی شب هنگام در شهر یا محل زندگی خود احساس امنیت می کنید؟" پاسخ دهندگان در برابر این پرسش می توانستند یکی از دو گزینه "بله" یا "خیر" را انتخاب کنند.

با توجه به اینکه  گالوپ در نظرسنجی خود کشور ایران را منظور نکرده بود، در یک پژوهش دیگر که توسط معاونت اجتماعی ناجا انجام شده همانند سوال گالوپ از یک نمونه 3500 نفره از شهروندان ایرانی پرسیده شد و از آنان خواسته شد تا با پاسخ بله یا خیر، مشخص سازند که به هنگام پیاده روی شب هنگام در محل زندگی خود احساس امنیت می کنند.

داده های حاصل از پیمایش داخلی همراه با داده های 11 کشور مورد بررسی گالوپ که به صورت کاملاً تصادفی از 143 کشور مورد مطالعه انتخاب شدند در جدول زیر درج شده اند.

آیا موقع پیاده روی شب هنگام در محل زندگی خود احساس امنیت می کنید؟

ردیف

کشور

زنان

پاسخ مثبت

مردان

پاسخ مثبت

1

ایران

61

87

2

سوئد

65

91

3

ایتالیا

40

68

4

فرانسه

51

71

5

ژاپن

57

81

6

اردن

72

90

7

کانادا

71

88

8

ارمنستان

70

80

9

روسیه

32

49

10

لیتوانی

34

46

11

عراق

36

47

12

الجزایر

32

66

کل (درصد)

52

72


درصدهای مندرج در جدول بالا نشان می دهد که:

میانگین احساس امنیت شهروندان ایرانی (اعم از زن و مرد) از میانگین کشورهای مورد بررسی بیشتر است.

تنها زنان چهار کشور از 11 کشور مورد بررسی بیشتر از زنان ایرانی احساس امنیت می کنند.

تنها مردان سه کشور از 11 کشور مورد بررسی بیشتر از مردان ایرانی احساس امنیت دارند.

جایگاه ایران در میان 143 کشور جهان

افزودن بر مقایسه احساس امنیت زنان و مردان ایرانی با 11 کشور مورد بررسی، میانگین کل احساس امنیت شهروندان ایرانی با 143 کشور مورد بررسی مقایسه شد. نتیجه نشان داد که ایران در جایگاه سی و دوم قرار دارد. به عبارت دیگر، تنها در 31 کشور از 143 کشور جهان مردان و زنان بیشتر از مردم ایران "به هنگام پیاده روی شبانه احساس امنیت می کنند.

نتیجه گیری

گرچه در این بررسی از بین مولفه های متعدد و متنوع احساس امنیت تنها یک مولفه آن هم با یک سوال مورد سنجش قرار گرفته است و لاجرم بر اساس آن نمی توان به داوری پیرامون میزان احساس امنیت مردم جهان پرداخت، لیکن همین اندک نشان می دهد که  اران در جایگاه نسبتاً مطلوبی قرار دارد.


ویدیو مرتبط :
شناسایی و رتبه بندی عوامل و شاخص های کلیدی موثر بر بهبود سیستم مدیریت امنیت اطلا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رتبه ایران در میان کشورهای جهان در شاخص «رفاه» منتشر شد



 

اخبار اقتصادی - ارزیابی لگاتوم در میان 142 کشور؛
رتبه ایران در میان کشورهای جهان در شاخص «رفاه» منتشر شد

شاخص رفاه لگاتوم می تواند مانند چراغ راهنمایی برای سیاست گذارزن عمل کند و با توجه به نمره و رتبه کشور در هر شاخصی فرعی، سیاست گذاران می توانند نقاط ضعف و قوت کشورشان را شناسایی کنند و نشان دهند در کجا بهبود متغییرهای سیاستی می تواند منجر به حصول بیشترین فواید به صورت افزایش ثروت و رفاه شود

رفاه و کامیابی از جمله مسائلی است که همه جوامع در مسیر توسعه با آن برخورد می کنند. در جهان امروز رفاه بخشی از زندگی و فرهنگ انسانی تلقی می شود که با تمام ارکان زندگی بشر گره خورده است و یکی از برنامه های عمده دولت ها را برای تامین بهزیستی و سعادت انسان ها تشکیل می دهد.

به گزارش «تابناک»؛ موسسه پژوهشی لگاتوم(Legatum)، از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون، برای ارزیابی و مقایسه میزان رفاه کشورها، با تنظیم شاخص ترکیبی رفاه که بر اساس فاکتورهای گوناگونی نظیر ثروت، رشد اقتصادی، و کیفیت زندگی تنظیم می‌شود سالانه در سطحی جهانی به رتبه‌بندی ۱۴۲ کشور (دربرگیرنده ۹۶ درصد از جمعیت کره زمین) می‌پردازد.

این مؤسسه که مرکز آن در لندن واقع شده است، هر ساله شاخص رفاه کشورهای جهان را منتشر می کند؛ در شاخص رفاه جهانی سال 2014 که این هفته از سوی این مؤسسه منتشر شد؛ ایران در میان ۱۴۲ کشور در رتبه 107 قرار دارد.

این موسسه کشورها را در 8 شاخص اقتصاد، کارافرینی و فرصت، حکومت، آموزش،بهداشت امنیت و آسایش، آزادی های شخصی و سرمایه اجتماعی مورد جمع بندی قرار داده است که بر این اساس امسال نروژ برای ششمین سال پیاپی رتبه اول جهان و جمهوری افریقای مرکزی در اخرین رتبه قرار گرفته است.

 

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 

در رتبه بندی 142 کشور جهان در شاخص رفاه،30 کشور در رده عالی، 41 کشور در رده بالای متوسط، 41 کشور در رده پایین تر از متوسط و 30 کشور نیز در رده پایین قرار گرفته اند.

مؤسسه لگاتوم از چهار سال گذشته فهرست شاخص رفاه را برای ۱۱۰ کشور جهان تهیه می کرد که ایران در این فهرست ها در سال ۲۰۱۲ در رتبه ۱۰۲ قرار داشت؛ این در حالی است که در سال ۲۰۱۰ در رتبه ۹۲ و ۲۰۱۱ در رده ۹۷ و در سالل 2013 در رتبه 101 قرار گرفته بود.

 

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 

این نمرات برگرفته از میانگین امتیازات آن در زمینه‌های اقتصادی، شیوه اداره جامعه، کارآفرینی، آموزش، بهداشت، امنیت و آسایش، آزادی فردی و سرمایه اجتماعی است.

ایران در گزارش سال 2014 در شاخص اقتصاد رتبه114، در شاخص کارافرینی و فرصت رتبه93، در شاخص شیوه حکمرانی120، در شاخص آموزش و رتبه57، در شاخص بهداشت رتبه67، در شاخص امنیت و آسایش و رتبه126، در شاخص آزادی های فردی رتبه 128 و در شاخص سرمایه اجتماعی رتبه111 را به دست اورده است.

همچنین در تابستان سال جاری موسسه اقتصاد و صلح در گزارشی تازه از «شاخص صلح جهانی» در سال 2014 فهرستی از 162 کشور بر اساس این شاخص منتشر کرد که در این فهرست ایران در جایگاه 131 قرار داشت. بر اساس این گزارش٬ کشورهای ایسلند٬ دانمارک و اتریش به ترتیب صلح‌آمیزترین کشورها هستند و در میان کشورهایی که میزان صلح و آرامش در آنها در پایین‌ترین حد بوده٬ نام سوریه (رتبه 162)٬ افغانستان (161) و عراق (159) به چشم می‌خورد.

به طور کلی، نتایج نشان می‌دهد که سطح کلی رفاه جهانی نسبت به سال ۲۰۰۹ افزایش یافته است و از سال ۲۰۱۳ برای اولین‌بار تمامی زیرشاخص‌ها افزایش داشته‌اند، هرچند که افزایش آن‌ها متفاوت بوده است. از بسیاری جهات، این تفاوت‌ها نمایانگر رویدادهایی است که در جهان اتفاق افتاده است. زیرشاخص امنیت و آسایش و حکمروایی کمترین افزایش را داشته‌اند که تاحدی به دلیل ناآرامی‌های خاورمیانه و متأثر شدن سیاستمداران از بحران مالی و رکودهای متعاقب است.

علاوه بر آن، با توجه به مشکلات اقتصادی پس از بحران مالی، طی شش سال گذشته زیرشاخص اقتصاد رشد چندانی نداشته است. اما در حوزه آموزش، بهداشت، و کارآفرینی به وضوح پیشرفت‌ وجود داشته است؛ که میزان افزایش این سه زیرشاخص در کشورهای کم - درآمد نسبت به کشورهای پردرآمد بیشتر بوده است.

در واقع شاخص رفاه لگاتوم می تواند مانند چراغ راهنمایی برای سیاست گذارزن عمل کند و با توجه به نمره و رتبه کشور در هر شاخصی فرعی، سیاست گذاران می توانند نقاط ضعف و قوت کشورشان را شناسایی کنند و نشان دهند در کجا بهبود متغییرهای سیاستی می تواند منجر به حصول بیشترین فواید به صورت افزایش ثروت و رفاه شود.

مثلاً با توجه به رتبه ایران در شاخص فرعی کارآفرینی، به دلیل وجود قوانین محدود کننده کسب و کار ، فضای کارافرینی ضعیف است و بهبود این متغییر می تواند منجر به افزایش سطوح درآمدی برای شهروندان شود؛ چرا که کیفیت مقررات با سطوح بالاتر تولید ناخالص داخلی سرانه و رضایت از زندگی، همبستگی مثبت دارد و اگر ایران محیط قانونی کسب و کارش را بهبود ببخشد می تواند در شاخص کلی رفاه مرتبه خود را بسیار بهبود ببخشد.

 

اخبار اقتصادی - تابناک