اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رای دادگاه برای لغو انحلال اعتماد ایرانیان/ بانك مركزی:انحلال قانونی است



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

اختلاف نظر بر سر انحلال یك موسسه مالی اعتباری

رای دادگاه برای لغو انحلال اعتماد ایرانیان/ بانك مركزی:انحلال قانونی است

پیرو شكایت جمعی از سهامداران موسسه مالی و اعتباری اعتماد ایرانیان علیه بانك مركزی و سه نفر هیات مدیره اعتماد ایرانیان كه توافق‌نامه ادغام این موسسه با بانك قوامین را امضا كرده‌اند، شعبه 34 دادگاه عمومی حقوقی مشهد دستور توقف اجرای توافق‌نامه را تا تعیین تكلیف نهایی از سوی مراجع ذی‌صلاح قانونی صادر كرد.

به گزارش ایسنا، تعدادی از سهامداران موسسه مالی و اعتباری اعتماد ایرانیان در مشهد به دادگستری خراسان مبنی بر اینكه به چه دلیل اموالشان بدون گرفتن نظر آنها واگذار شده، اقامه دعوا كرده‌ و مدعی شدند كه براساس اساسنامه منحل شدن یا ادغام یك مجموعه باید در مجمع عمومی توسط سهامداران تصمیم‌گیری شود كه این كار صورت نگرفته است و سه نفر از هفت نفر عضو هیات مدیره نیز این توافق نامه را با بانك مركزی امضاء‌ كرده‌اند.

پس از این اقدام روز چهارشنبه ـ 25 مردادماه ـ شعبه 34 دادگاه عمومی حقوقی مشهد با صدور رایی به شماره 9109975112900745 دستور توقف مبنی بر عدم اجرای توافق‌نامه سوم تیرماه 91 را تا تعیین تكلیف نهایی از سوی مراجع ذی‌صلاح قانونی صادر كرد.

روابط عمومی موسسه مالی و اعتباری اعتماد ایرانیان نیز پس از دریافت حكم در اطلاعیه‌ای اعلام كرده است كه «كلیه‌ احكام و نامه‌های صادره از سوی دادستانی‌ها، پلیس امنیت و بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران به استناد توافق‌نامه سوم تیرماه 91 اعلام شده از سوی بانك مركزی تا تعیین تكلیف نهایی در خصوص موضوع، از سوی مراجع ذی‌صلاح قانونی نسبت به این موسسه لازم‌الاجرا نیست.»

اما بانك مركزی با رای دادگاه اختلاف نظر دارد چراكه یكی از مقامات این بانك در تماس خبرنگار ایسنا ضمن قبول نداشتن رای دادگاه گفت: این موسسه متخلف است و بانك مركزی هم به موجب تبصره 3 ماده 96 قانون برنامه پنجم توسعه آن را منحل اعلام كرده است و آن توافق‌نامه نیز مزید بر آن رای است و اعتبار دیگری ندارد.

وی تاكید كرد كه بانك مركزی اختیار قانونی دارد تا یك موسسه متخلف را بر اساس قانون متخلف اعلام كند، حال اگر قاضی می‌خواهد حكمی بدهد باید این قانون را به مجلس برده و اصلاح كند.

این مقام بانك مركزی خاطرنشان كرد كه تخلف‌های موسسه مالی و اعتباری اعتماد ایرانیان را به دادستان كل كشور داده‌ایم و آنها رسیدگی خواهند كرد.

موفق ـ مدیر روابط عمومی بانك قوانین ـ نیز در پاسخ به ایسنا از برگزاری این دادگاه و اعلام رای آن اظهار بی‌اطلاعی كرد و درباره امكان اجرایی شدن آن گفت: "ما هرچه كه بانك مركزی اعلام كند اجرایی می‌كنیم."

این درحالی است كه تنها سهامداران این موسسه نسبت به سرمایه خود نگران نیستند بلكه برخی از سپرده گذاران هنوز نتوانستند به بخشی از سرمایه خود دست یابند و بر همین اساس نیز طی هفته‌های گذشته با تجمع مقابل بانك مركزی منتظر دریافت پاسخ بوده‌اند./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
ثامن الحجج مورد تایید بانك مركزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انحلال پارلمان مصر با حکم دادگاه قانون اساسی



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

انحلال پارلمان مصر با حکم دادگاه قانون اساسی

دادگاه قانون اساسی مصر همچنین مصوبه پارلمان درباره منع مقامات ارشد حکومت مبارک از برعهده گرفتن مسئولیت های کلان را تایید نکرد.

دادگاه قانون اساسی در مصر با صدور حکمی، مجلس نمایندگان این کشور را منحل کرد.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، براساس حکم دادگاه قانون اساسی مصر، این کشور باید دوباره شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی باشد.

هم اکنون دو حزب اسلامگرای اخوان المسلمین و سلفی های نور اکثریت پارلمان مجلس نمایندگان مصر را در دست دارند.

دادگاه قانون اساسی مصر همچنین مصوبه پارلمان درباره منع مقامات ارشد حکومت مبارک از برعهده گرفتن مسئولیت های کلان را تایید نکرد.

براساس این حکم، احمد شفیق یکی از دو کاندیدای مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری مصر و آخرین نخست وزیر حکومت حسنی مبارک می تواند همچنان در رقابت های انتخابات باقی بماند.

بی بی سی هم گزارش داد: در پی رای دادگاه قانون اساسی مصر مبنی بر ابطال انتخابات پارلمانی سال گذشته و انحلال مجلس نمایندگان، اخوان المسلمین مصر هشدار داده که دستاوردهای ناپایدار دموکراتیک این کشور در معرض تهدید است.

به گفته این گروه "اگر قدرت به کسانی که با حکومت قبلی رابطه داشتند بازگردد مصر روزهای خطرناکی را پیش رو خواهد داشت."

محمد مرسی نامزد اخوان المسلمین رقیب احمد شفیق نخست وزیر سابق مصر در دور نهایی رقابت های انتخاباتی است که تا دو روز دیگر برگزار می شود.

تصمیم دادگاه قانون اساسی مصر برای انحلال مجلس نمایندگان این کشور را به وضعیتی بحرانی کشانده است.

دادگاه قانون اساسی مصر گفته انتخابات سال گذشته که اولین انتخابات آزاد این کشور در دهه های گذشته بوده مخالف قانون اساسی بوده و باید انتخابات جدیدی برگزار شود.

این تصمیم عملا قدرت اجرایی را در اختیار شورای عالی نیروهای مسلح خواهد گذاشت که مسئول نظارت بر دوره گذار مصر بعد از سقوط حسنی مبارک است.

این دادگاه در عین حال بر حق احمد شفیق برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری صحه گذاشته است.

برخی از اعضای اخوان المسلمین می گویند مردم به شورای عالی نظامی مصر و بقایای حکومت سابق شک دارند و آنها را دنبال کسب دوباره قدرت می بینند. از نظر آنها این بدگمانی می تواند شرایط را به نفع اخوان المسلمین تغییر دهد.

با این همه بسیاری از تحلیل گران معتقدند رای دادگاه پیروزی احمد شفیق را محتمل تر از قبل کرده است. شفیق که سابقا فرمانده نیروی هوایی بوده از نظر بسیاری نامزد غیر رسمی ژنرال هایی است که بعد از سقوط حسنی مبارک قدرت را در مصر به دست گرفتند.

هر کس در این انتخابات پیروز شود باید با شرایط دشوار امنیتی، گرفتاری های اقتصادی و شکاف جدی در جامعه دست و پنجه نرم کند.

فعالانی که نگران افزایش قدرت شورای عالی نظامی مصرند تصمیم دادگاه عالی این کشور را "کودتا"یی خوانده اند که قضات منصوب در دوره حسنی مبارک برای تضعیف انقلاب به راه انداخته اند.

جان لاین خبرنگار بی بی سی در قاهره می گوید انتظار می رفت که قضات دادگاه بخشی از نتایج انتخابات را باطل کنند اما رای دادگاه فراتر از این رفت و به برگزاری دوباره انتخابات منجر شد.

اخوان المسلمین که ۴۶ درصد کرسی های پارلمانی را در اختیار دارد در بیانیه ای اعلام کرده حکم دادگاه نشان می دهد "مصر در حال حرکت به روزهای دشواری است که از آخرین روزهای حکومت حسنی مبارک هم خطرناک ترند."

شفیق از رای صادره استقبال کرده و مرسی، نامزد اخوان المسلمین گفته است که از این رای ناراضی است اما باید به آن احترام گذاشت.

با این همه محمد مرسی کمی بعد در یک سخنرانی از رای دهندگان خواسته که با رای منفی خود " به کسانی که در پی فاسد کردن یک ملت و به عقب راندن آن هستند به جنایتکاران و شکست خوردگان جواب نه بدهند."

عبد المنعم ابو فتوح، از اعضای سابق اخوان المسلمین که در دور اول انتخابات ریاست جمهوری در ماه مه شرکت کرده بود گقت انحلال مجلس، یک کودتا به شمار می رود و هر کس که فکر می کند میلیون ها جوان مصری به چنین چیزی تن می دهند خواب دیده است.

حزب سلفی نور که پس از اخوان المسلمین بیشترین رای را به دست آورد، در واکنش گفته است که این تصمیم نشان دهنده بی احترامی به اراده مردم است.

صدها معترض بعد از اعلام رای دادگاه برای ابراز خشم خود در میدان تحریر قاهره جمع شدند.

با این همه خبرنگاران می گویند معیار اصلی برای خشم مردم مراسم بعد از نماز جمعه است که معمولا توسط نمازگزاران برپا می شود.

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا به خبرنگاران گفته "گذار به سوی دموکراسی عقب گرد ندارد."

رای مجادله بر انگیز دادگاه قانون اساسی که در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مصر صادر می شود، شورای نظامی حاکم را وادار به تشکیل جلسه اضطراری کرده است. این شورا از مردم خواسته بر اساس برنامه در انتخابات مجدد شرکت کنند.

از سوی دیگر وزارت دادگستری مصر روز چهارشنبه اعلام کرد که اعضای ارتش می توانند شهروندان را در دوره انتخابات دستگیر کنند و این موضوع نیز باعث تردید بیشتر درباره نیت ارتش شده است.

خبرنگار بی بی سی در قاهره می‌گوید رای این دادگاه، ضربه ای اساسی به اخوان الملسمین است که در انتخابات موفق به کسب اکثریت آرا شد و اینک این احتمال وجود دارد که در انتخابات مجدد، بخشی از کرسی های خود را از دست دهد./عصرایران