اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دولت علیه دولت / وضعیت نامشخص بیش از ۱۰۰ هزار نفر از کارمندان دولت



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

دولت علیه دولت / وضعیت نامشخص بیش از ۱۰۰ هزار نفر از کارمندان دولت

 هنوز تعداد کارمندان دولت 140 هزار نفر بیش از اهداف برنامه چهارم توسعه است.

تغییر وضعیت کارکنان قراردادی دولت برنامه تازه ای نیست، از سال 84 و همزمان با انتخاب محمود احمدی نژاد به عنوان رئیس دولت نهم، بحث اصلاح وضعیت ناهمگون قراردادهای کارکنان دولت در دستورکار قرار داشت و بارها از سوی مسئولین مورد تاکید قرار گرفت.

 

دولت از زمان پایان جنگ در پی کاهش حجم خود بود، از این کاهش حجم اگرچه با عنوان افزایش کارایی یاد می شد ولی واقعیت این بود که دولت با افزایش روز افزون هزینه های پرسنلی مواجه بود، دولت در دوران سازندگی خواسته و یا ناخواسته بزرگ شده بود و ساختار در هم تنیده دولت با فعالیت های اقتصادی متنوعی که بر عهده ارگانهای گوناگون بود ، دولت را به ساختاری پرهزینه و با بهره وری بسیار پایین تبدیل کرده بود.

 

اولین اقدام دولت برای کاهش این بارهزینه ای در ابتدای دهه هفتاد صورت گرفت، تشکیل شرکتهای پیمانکاری و واگذاری دارایی های غیر ثابت دولت به خصوص خودروهای دولتی اولین تلنگری بود که مسیر دومی را در مقابل دولت برای کاهش هزینه های خود باز کرد.

در این فرایند خودروهای واگذار شده با هزینه ای تا حدودی کمتر دوباره از طریق یک شرکت واسطه جذب خدمات دولتی شدند، در ابتدا این فرایند به نظر مناسب می رسید ولی به مرور و با توسعه شرکتهای پیمانکاری و و عدم واگذاری تصدی گری های دولتی شاهد ساختاری دربدنه دولت شدیم که بسیار ناموزون بود.

 

ناهمگونی در پرداخت دستمزد

یکی از بارز ترین نکات قابل ایراد در ساختار ایجاد شده تفاوت فاحش بین حقوق مزایای پرداختی به کارکنان رسمی با کارکنان پیمانی ، قراردادی و در نهایت شرکتی بود.

در بین نیروهای هم سابقه و دارای شرایط یکسان از نظر امتیاز پرسنلی تفاوت حقوق تا دو برابر بوده است و نکته جالب آنکه در بسیاری از سازمانها این تفاوت در بین دو نیروی که در کنارهم و مشغول به کاری یکسان بودنداتفاق می افتاد.

نارضایتی شدید حاصل از این روند متاسفانه مورد توجه سازمانهای متولی به خصوص سازمان مدیریت و برنامه ریزی وقت نبود.

البته توجیه در ان زمان این بود که نیروهای رسمی جدید به ساختار دولت اضافه نخواهد شد و نیروهای فعلی در حال بازنشسته شدن هستند و کاهش تدریجی نیروهای دولت تا حد زیادی این وضعیت را اصلاح می کند، که متاسفانه نکرد.

از سال 84 به بعد هم به رغم عزم دولت برای اصلاح وضعیت روند اصلاح قراردادها با دو مشکل موجه شد اول مقاومت دستگاهها و دوم افزایش فشار هزینه ای.

 

ساختار شرکتهای پیمانکاری در دوره ای بیش از یک دهه با ساختار مدیریتی دستگاههای دولتی بسیار نزدیک و با تعریف منافع مشترک همراه شده بود، قراردادهای نیروهای قراردادی و شرکتی برای این مجموعه منافع خوبی به همراه داشت و تغییر این وضعیت این منتفع را به خطر می انداخت و در مقابل تغییر وضعیت قرارداد نیروها نیز با توجه به هزینه ای مازاد به همراه داشت زیرا دستگاه باید تعهد بیمه و مزایای این رونها را بر عهده می گرفت در حالی که با وجود شرکتهای پیمانکاری حجم کار پرسنلی در دستگاهها کاهش پیدا می کرد.

 

با همین توجیه می بینیم برنامه دولت در هفت سال گذشته به نتیجه نرسیده است و بسیاری از نیروهای در استخدام دولت با تبعیض ها و نابرابری های ناشی از وضعیت قراردادی خود دست به گریبان هستند و از سوی دیگر هدف این طرح که کاهش هزینه های دولت بوده نیز محقق نشده و می بینیم بی انضباطی مالی دولت در عمل به رشد انفجاری حجم بودجه جاری در سالهای اخیر منجر شده است.

 

مقایسه برنامه و عملکرد در تعدیل تعداد کارکنان دولت

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

تعداد کارکنان دولت

براساس آخرین اطلاعات مندرج در سالنامه آماری تعداد کارکنان دولت در سال 1389 به رقمی معادل دو میلیون و 65 هزار نفر رسیده است، بر این اساس هنوز تعداد نیروهای دولتی اعم از رسمی و انواع دیگر قراردادهای استخدامی 140 هزار نفر بیش از هدفگذاری انجام شده در برنامه چهارم است.

 

ضرب الاجل دولت در تغییر وضعیت قرارداد کارکنانش که بهمن سال 90 ابلاغ شده هنوز به سرانجام نرسیده است ومی توان گفت این ابلاغیه و اقدامات بعدی اگر صورت بگیرد آخرین اقدام های دولت در راستای عملی کردن وعده ایست که از سال 84 تاکنون عملی نشده و به نظر می رسد در روند اجرای این برنامه بدنه دولت بیشترین مقاومت را در مقابل ابلاغیه هیات دولت انجام داده است.

 

براساس اطلاعات سالنامه مرکز آمار  در حال حاضر بیش از 100 هزار نفر از کارکنان دولت با دستگاههای دولتی طرف قرارداد نیستند و اصطلاحا تحت پوشش قانون کار هستند و بنابر بخشنامه دولت باید وضعیت قراردادی این افراد اصلاح شود ولی کسی نمی داند چه زمانی.

نکته جالب آنکه مسئول پیگری اجرای همین ابلاغیه یعنی معاونت برنامه ریزی و نظارت رئیس جمهور حاضر به اجرای مصوبه هیات وزیران نیست و تعداد زیادی از کارکنان قراردادی و شرکتی هنوز در این مجموعه بلاتکلیف هستند، در چنین شرایطی از دیگر دستگاهها چه انتظاری می توان داشت./خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
نامشخص بودن میزان بدهی های دولت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احمدی نژاد: دولت‌های قبل پول نفت را ذخیره نمی‌کردند/ از 150 هزار مهندس کشاورزی، 120 هزار نفر بیکارند



 سخنان جدید احمدی نژاد,بیکاری در بخش بیکاری,آمار بیکاری,افزایش بیکاری,مهندس کشاورزی,اخبار روز,اخبار ایران

 

احمدی نژاد: دولت‌های قبل پول نفت را ذخیره نمی‌کردند/ از 150 هزار مهندس کشاورزی، 120 هزار نفر بیکارند

احمدی نژاد در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۵۰ هزار مهندس کشاورزی وجود دارد که از بین آنها ۱۲۰ هزار نفر بیکار هستند، افزود: می‌توان با توسعه بخش کشاورزی بسیاری از این مهندسین را در رشته خود جذب کار کرد و این شدنی است.

 

رئیس جمهور در دیدار نمایندگان مجلس با بیان اینکه در دوسال اخیر ۳۵ میلیارد دلار در صندوق توسعه ملی ذخیره شده است، گفت: سالهای همواره تمامی دولت‌ها تا یک دلار فروش نفت خود را در بودجه همان سال مصرف می‌کردند و هیچگاه یک دلار برای سال بعد ذخیره نمی‌کردند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمود احمدی‌نژاد عصر سه‌شنبه در دیدار نوروزی جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در نهاد ریاست جمهوری انجام شد، تاکید کرد: در حال حاضر با تحریم‌هایی که از سوی دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته، شرایط کمی متفاوت شده است چرا که دشمن تمام توان خود را بسیج کرده تا بتواند به ایران ضربه بزند.

 

وی با تاکید بر اینکه در سال گذشته کشور در بخش تولید ملی شاهد رشد خوبی بوده است، اظهار داشت: براساس نامگذاری سال جدید به نام سال «تولید ملى و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» نیازمند این هستیم که در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی و صنعت تلاش‌هایمان را مضاعف کنیم و این دو بخش از مهمترین اولویت های کاری دولت در سال جدید است.

 

رئیس‌جمهور با اشاره به استعدادهای موجود در بخش کشاورزی، گفت: ظاهر قضیه این است که ایران کشوری کم آب است به طوری که تا ۲۵ سال گذشته کشاورزی از نقطه کانونی برنامه‌ریزی کشور خارج و از سوی دیگر تمام هزینه‌ها در بخش صنعت سرازیر شده بود در حالی که کشاورزی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

 

احمدی‌نژاد با بیان اینکه در گذشته برخی ها ادعای می کردند که کشاورزی شاخص رشد و اشتغال زایی ندارد، اظهار داشت: در حال حاضر ریزش‌های آسمانی در کشور بالغ بر ۴۰۰ میلیارد متر مکعب در سال است که از این میزان ۴۰ میلیارد متر مکعب آن مهار می‌شود و نزدیک به ۹۸ میلیارد متر مکعب از این میزان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد که از این مقدار نزدیک به ۵ میلیارد متر مکعب آب شرب شهری و روستایی، ۲ میلیارد متر مکعب برای صنعت و بقیه آن نیز برای کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

رئیس‌جمهور با طرح این سوال که آیا از ۹۰ میلیارد متر مکعب موجود در بخش کشاورزی درست استفاده می شود، گفت: در حال حاضر در بسیاری از شهرستان‌های کشور کشت گلخانه‌ای ایجاد شده که مصرف آب آن یک پانزدهم و محصول آن نیز سه برابر کشاورزی سنتی است.

 

احمدی‌نژاد با بیان اینکه با وجود این میزان آب آیا باز می‌توان گفت ایران کشوری بی‌آب است، تصریح کرد: مشکل اصلی ما در بخش کشاورزی این است که از آب موجود درست استفاده نمی‌کنیم این به نوعی ناشکری است چرا که ما می‌توانیم ۵ برابر بیشتر از ظرفیت موجود آبی که در کشور وجود دارد در کشاورزی استفاده کنیم.

 

وی در ادامه با تاکید بر اینکه بر خلاف گفته برخی افراد که اعلام می‌کنند زمین مناسب و کافی برای کشاورزی در کشور وجود ندارد، گفت: وسعت ایران اسلامی یک میلیون هشتصد و چهل و پنج هزار کیلومتر مربع است که از این میزان، ۳۶ میلیون هکتار زمین خالص و قابل کشت در کشور وجود دارد که تنها ۱۳.۵ میلیون هکتار از ۳۶ میلیون هکتار زیر کشت می‌رود که این امر بیانگر آن است که هنوز نصف از زمین‌های قابل کشت در کشور زیر کشت نمی‌رود.

احمدی‌نژاد در ادامه با بیان اینکه ممکن است برخی‌ها بگویند آب و زمین برای کشاورزی وجود دارد، اما منابع لازم برای مهار آب و رساندن آن بر سر زمین‌های کشاورزی نیست، تصریح کرد: سال گذشته علاوه بر ردیف مستقل برای آبیاری تحت فشار، دولت ۱۲۰۰ میلیارد تومان یارانه آبیاری تحت فشار اختصاص داد که می‌توان با همکاری مجلس این مبلغ را افزایش داد.

 

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به تاسیس صندوق توسعه ملی افزود: افتتاح این صندوق جزو افتخارات این دولت است چرا که همواره تمامی دولت‌ها تا یک دلار فروش نفت خود را در بودجه همان سال مصرف می‌کردند و هیچگاه یک دلار برای سال بعد ذخیره نمی‌کردند اما برای اولین بار در تاریخ این کشور و از زمانی که صندوق توسعه ملی تاسیس گردید تنها در سالها۹۰-۸۹ ، ۳۵ میلیارد دلار ذخیره شده است.

 

وی ادامه داد: دولت این آمادگی را دارد تا با همکاری مجلس نصف این میزان پول را با مصوبه مجلس در اختیار بخش کشاورزی قرار دهد تا تمامی زمین‌های قابل کشت زیر آبیاری تحت فشار قرار گیرد که همین امر موجب ایجاد اشتغال در کشور و در نهایت رونق کشاورزی خواهد شد.

 

احمدی نژاد در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۵۰ هزار مهندس کشاورزی وجود دارد که از بین آنها ۱۲۰ هزار نفر بیکار هستند، افزود: می‌توان با توسعه بخش کشاورزی بسیاری از این مهندسین را در رشته خود جذب کار کرد و این شدنی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع صنعت در کشور اشاره کرد و گفت: صنعت در سال‌های گذشته رشد خوبی داشته است به طوری که در سال ۸۹ ما شاهد رشد ۷ درصدی بوده‌ایم و برای سال ۹۰ نیز پیش‌بینی می شود همین میزان رشد را شاهد باشیم که باید تلاش کنیم آن را حفظ و افزایش دهیم.

 

رئیس‌جمهور با اشاره به تحریم‌های صورت گرفته از سوی دشمنان، گفت: از دشمنان انتظاری جز این نمی‌رود از این‌رو تمام مسئولین کشور اعم از رئیس‌جمهور، نمایندگان و سایر مسئولان باید دست به دست هم دهند و در راستای پیشرفت اقتصاد کشور تلاش کنند. البته در این راستا دولت با همکاری مجلس باید برخی موانع اجرایی را نیز برطرف کند.

 

احمدی‌نژاد در ادامه به موضوع نوروز اشاره کرد و گفت:‌ نوروز یک موضوع ایرانی و به معنای نژادی و قومی نیست بلکه امر آسمانی و هدیه الهی و برای همه بشریت است و خدا را شاکریم که با اقداماتی که صورت گرفت، نوروز در سازمان ملل به ثبت جهانی رسید.

وی اظهار داشت: امیدوارم سال جدید برای همه ملت ایران و جامعه بشریت سالی سرشار از لطف، برکت، عزت و رهایی از سلطه مستکبران و خودخواهان باشد.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه ایران اسلامی و جهان را باید بسازیم، گفت: اتفاقات بزرگی در جهان در حال رخ دادن است چرا که هنوز دشمنان بشریت در جهان بسیار هستند که بر بشریت حکومت می‌کنند از این‌رو باید تا برچیده‌ شدن کامل ظلم و برافراشته شدن پرچم توحید بر مناره‌های عالم که راه طولانی است با مستکبران مبارزه کنیم.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه ما همه نیروهای این انقلاب هستیم، تاکید کرد: باید دست به دست هم ایران را با کار و کار بسازیم تا به الگوی جهانیان تبدیل شود.

وی با تاکید بر اینکه باید با عزم ملی برای انجام کارهای بزرگ آماده شویم، گفت: گاهی ممکن است کاری کوچک معادلات را در عالم به هم بزند اما برخی کارهای بزرگ موجی را ایجاد نکند.

 

احمدی نژاد افزود: شاید بهترین کارها سخت‌ترین آنها باشد که هیچ نام و نشانی هم از انسان بر جای نگذارد اما در بارگاه الهی دارای ارزش والایی است لذا امروز باید برای کارهای بزرگ آماده شویم و هرکس باید گوشه‌ای از فعالیت ها را بگیرد تا توفیق در همه امور ایجاد شود./عصرایران