اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دفاع از پرداخت یکسان یارانه؛می گفتند تورم ۵۰۰ درصد افزایش می یابد!



 

دفاع از پرداخت یکسان یارانه؛می گفتند تورم ۵۰۰ درصد افزایش می یابد!

 

دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها با دفاع از پرداخت یارانه نقدی یکسان میان ایرانیان، از تداوم این روش در گام های بعدی اجرای هدفمندی یارانه ها خبر داد و گفت: وضعیت رفاهی ۸۰ درصد جامعه پس از اجرای این قانون بهبود یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا فرزین امروز در همایش اولین سالروز اجرای قانون هدفمندی یارانه ها با حضور رئیس جمهور، وزیر اقتصاد، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر مسکن و وزیر جهاد کشاورزی و سایر مسئولان اقتصادی کشور، اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها را بزرگترین قانون در اقتصاد کشور ذکر کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که در زمان آغاز اجرای قانون مطرح بود، روش ناعادلانه توزیع یارانه ها بود.

دبیر ستاد هدفمند کردن یارانه ها اشکال در مدیریت انرژی ، قاچاق گسترده، الگوی نامناسب تولید، بهره وری پایین و نرخ رشد بطئی واردات را از دیگر اشکالات توزیع یارانه ها پیش از اجرای قانون اعلام کرد.

وی با اشاره به نقص هایی که خارج از دولت نسبت به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها مطرح می شد، گفت: مطالعات نشان می داد که در افق ۱۴۰۴ مصرف و انرژی با یکدیگر برابر می شدند، این در حالی است که بیشترین یارانه پیش از اجرای طرح به انرژی فسیلی اختصاص می یافت که از نامطلوب ترین پرداختهای یارانه ها بود.

فرزین به آغاز اجرای سهمیه بندی بنزین از سال ۸۶ اشاره و تصریح کرد:ا گر روند مصرف انرژی مطابق با سال ۸۵ ادامه می یافت در حال حاضر میزان مصرف بنزین به حدود ۱۱۹ میلیون لیتر در روز افزایش یافته بود، این در حالی است که تعداد خودروها در سال ۸۶ معادل ۷.۵ میلیون خودرو بود که در سال ۹۰ به ۱۲.۵ میلیون خودرو افزایش یافته است، در عین حال تعداد موتورسیکلتها به ۸ میلیون رسیده است؛ بنابراین با این روند میزان مصرف بیشتر می شد.

وی ادامه داد: اگر روند مذکور ادامه می یافت هم اکنون بزرگترین وارد کننده بنزین بودیم و ۶۵ میلیون لیتر با این روند بنزین وارد کشور می شد اما در سال ۸۷ نرخ رشد مصرف بنزین کاهنده شد.

۸۰ سناریوی قیمتی داشتیم

فرزین با اشاره به اینکه در زمان اجرای طرح بیش از ۸۰ سناریوی اصلاح قیمت بررسی قرار گرفت، تصریح کرد: با استفاده از روشی که هم اکنون در حال اجراست، قیمتهای نسبی تغییر خاصی نکرده است،در عین حال میزان صرفه جویی ها در بنزین ۶ درصد، نفت و گاز ۱۰ درصد و نفت کوره ۳۶ درصد بوده است؛ یعنی در فرآورده های مذکور با این میزان کاهش مصرف مواجه بوده ایم.

وی با بیان اینکه تراز گاز قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانه منفی بود و میزان نیاز بیش از تولید بود، تصریح کرد: در حال حاضر مصرف گاز خانگی کاهش ولی مصرف گاز بخش تولید افزایش یافته است، در عین حال بخشهای تولیدی که نفت کوره مصرف می کردند، به گاز وصل شدند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: در عین حال در بخش گاز با افزایش ۱.۳ تا ۱.۴ میلیون مشترک خانگی و تجاری مواجه بوده ایم اما مصرف گاز با ۳۸ صدم درصد کاهش یافته است.

کاهش ۲۶ درصدی مصرف گندم

وی از کاهش مصرف ۲۶ درصدی گندم و ۶۰ درصدی در استانهای مرزی خبر داد و گفت: متوسط سبد انرژی در حال حاضر بین ۳۲ تا ۳۴ دلار است، این در حالی است که این میزان باید به ۱۰۰ دلار می رسید.

دفاع از پرداخت یارانه نقدی یکسان میان ایرانیان

دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها در مورد آثار توزیع مساوی یارانه نقدی گفت: در این خصوص تلاش داشتیم که دهکهای بالا در دریافت یارانه نقدی حذف شوند، بنابراین به سراغ خوداظهاری آمدیم که بر اساس آن، ۱۰ میلیون نفر حذف شدند که در مرحله بعدی تعداد آنها افزایش یافت. پرداخت مساوی یارانه ها در مجموع مثبت ارزیابی می شود.

۸۰ درصد جامعه وضعیت رفاهی شان بهتر شد

فرزین ادامه داد: از نظر رفاهی مطالعات نشان می دهد که ۸۰ درصد جامعه وضعیتشان ناشی از اجرای قانون بهبود یافته است و بهبود سهم ۴۰ درصد دهک های پایین و میانی را نیز به همراه داشته است.

یارانه نقدی در گامهای بعدی هدفمندی ادامه می یابد

وی با تاکید بر اینکه اصلاح قیمت انرژی با حمایتهای مستمر باید صورت گیرد، گفت: پرداخت یارانه به صورت نقدی از روشهای ارجح حمایتی بود. در گام های بعدی نیز اگر اجرای هدفمندی یارانه ها ادامه داشته باشد باید روش نقدی را ادامه دهیم، در غیر این صورت بهبودی در روش جینی نمی توانیم مشاهده نماییم.

بورس پس از هدفمندی

فرزین در مورد آثار اجرای طرح بر تولید و انتقاداتی که نسبت به این موضوع صورت می گیرد، گفت: عده ای معتقدند که اجرای قانون شرایط تولید را سخت کرد، بر این اساس ما سبدی از ۲۱۱ شرکت بورسی انتخاب و مورد بررسی قرار دادیم.

وی گفت: گزارش عملکرد و صورتهای مالی ۶ ماهه ابتدای سال جاری و بعد از اجرای هدفمندی نشان می دهد که این واحدها ۱۵ درصد ارزش تولید داخل دارا هستند، در عین حال میزان فروش آنها با رشد ۲۷ درصدی و سودشان با رشد ۱۱ درصدی مواجه بوده است، در مجموع شرایط بازار برای آنها بهتر شده است. این بررسی ها نشان می دهد ۱۵ درصد ارزش تولید ناخالص داخلی کشور مربوط به این شرکت هاست .

فرزین گفت: در زمانی که قانون هدفمندی آغاز شد شاخص بورس ۱۸ هزار واحد بود که در حال حاضر با رشد ۳۰ درصدی به ۲۴ هزار واحد رسیده است. البته همزمان با اجرای قانون انرژی در دنیا گران شده است.

می گفتند تورم ۵۰ تا ۵۰۰ درصد می شود

وی گفت: بیش از اجرای قانون، در خارج از دولت از تورم ۵۰ تا ۵۰۰ در صدی برآورد می شد اما در دولت معتقد بودیم که مدلهای ما این پیش بینی ها را ندارد و مدلهای ما تورم بین ۱۰ تا ۲۵ درصد را نشان می داد.

وی ادامه داد : درزمان آغاز اجرای این طرح، تورم نقطه به نقطه ۱۰ درصد بود و تا اواسط خرداد این روند افزایشی بود و پس از آن تورم نقطه به نقطه دچار نوسانات فصلی شد و شوک هایی مثل وضعیت بازار ارز در آن تاثیرگذار است، به عبارت دیگر در اواسط خرداد ماه تورم ناشی از اجرای طرح خود را خالی کرد.

رئیس ستاد هدفمندی یارانه ها تصریح کرد: تورم آبان که آخرین تورم اعلام شده، معادل ۱۹.۸ درصد است که اگر شوک جدیدی به اقتصاد وارد نشود در پایان سال پیش بینی می شود که به ۲۱.۶ درصد برسد.

وی گفت: شوک دیگری که به اقتصاد کشور و تجارت خارجی وارد شد، افزایش قیمت واردات بود که با افزایش ۳۶ درصدی همراه شد که آثار تورمی در اقتصاد کشور دارد.

فرزین گفت: با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها با رشد صادرات مواجه بودیم به طوری که حجم صادرات غیر نفتی ۱۰ درصد و ارزش آن ۱۷.۲ درصد رشد کرده و صادرات تحت تاثیر طرح کاهش نیافته است اما واردات تحت تاثیر تحریمها بوده اما با این حال با افزایش هزینه و قیمت مواجه نبودیم و اما روی تورم تاثیر گذار است و ارزش واردات ایران نیز ۲.۶ درصد رشد کرده است..... /  گزارش : خبرگزارى مهر



ویدیو مرتبط :
علی طیب نیا: تورم 16 درصد و رشد اقتصادی مثبت 4 درصد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعلام رسمی تورم هدفمندی یارانه‌ها؛بهمنی: ناگهان گفتند آمار ندهید



 

 

اعلام رسمی تورم هدفمندی یارانه‌ها؛بهمنی: ناگهان گفتند آمار ندهید

 

 

رئیس کل بانک مرکزی نرخ تورم در دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه امسال را حداکثر ۱۷.۲ درصد پیش بینی کرد و گفت: بر اساس آخرین محاسبات، از نرخ تورم ۱۶.۳ درصدی تیر ماه امسال، ۴.۵ درصد ناشی از هدفمندی یارانه ها به صورت مستقیم و ۱.۹ درصد ناشی از عوامل غیر مستقیم است.

محمود بهمنی در گفتگو با مهر در مورد طرح جدید نمایندگان مجلس برای اعلام دوباره نرخ تورم و رشد اقتصادی توسط بانک مرکزی در کنار مرکز آمار گفت: بانک مرکزی که پیش از این نیز نرخ تورم را اعلام می کرد و تلاش خود را در این زمینه بکار می بست، در همان زمان هم که عنوان کردند بانک مرکزی دیگر نرخ تورم را منتشر نکند، مطرح کردیم که بانک مرکزی طی حدود ۸۰ سال گذشته نرخ تورم را همواره اعلام کرده است.

تولید نرخ تورم مختص بانک مرکزی است

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به زحماتی که کارشناسان بانک مرکزی برای اعلام نرخ دقیق تورم متقبل می شوند، عنوان کرد: اما به یکباره اعلام کردند که نرخ تورم را بانک مرکزی اعلام نکند و فلان سازمان اعلام کند، در حالی که تورم مختص بانک مرکزی است، عوامل پولی یا فاکتورهای پولی برای بانک مرکزی است.

وی با تاکید بر اینکه تخصص بانک مرکزی تعیین نرخ تورم است، افزود: بانک مرکزی هم اکنون نیز نرخ تورم را تولید می کند، همانگونه که در تیرماه گذشته نرخ تورم را تولید کرده بودیم، نرخ تورم مردادماه را نیز تولید خواهیم کرد. در عین حال، نرخ تورم تولیدی بانک مرکزی براساس آخرین اصلاحات انجام شده است به طوری که سال پایه بانک مرکزی سال ۸۳ و سال پایه مرکز آمار سال ۸۱ است.

این عضو کابینه دولت دهم در پاسخ به این سئوال که بهتر نیست، سال پایه و سبد بانک مرکزی و مرکز آمار برای تولید نرخ تورم یکسان شود؟ اظهارداشت: برای این کار باید به ما این نکته را اعلام کنند، اما بانک مرکزی قصد دارد که سال پایه نرخ تورم را سال ۹۰ قرار دهد و ۷ سال آن را بالا بیاورد.

برخی ها نرخ تورم اعلامی را نمی پذیرند

وی تاکید کرد: برخی ها نمی خواهند که تورم اعلام شده را بپذیرند و پذیرش این موضوع برای آنها سخت است، آنها مطرح می کردند که هدفمندی یارانه ها شدیدا قیمتها را افزایش می دهد و تورم را ۷۰، ۸۰ درصد بالا می برد و حتی صحبتهای دیگری نیز مطرح می کردند.

بهمنی اضافه کرد: این در حالی است که بانک مرکزی اعلام کرده بود که حداکثر تورمی که با اجرای هدفمندی یارانه ها تحمیل خواهد شد، ۱۵ درصد است. از آذر و دی ماه هم روند تورمی در کشور کاهنده است به طوریکه در خردادماه نرخ تورم ۱.۲ درصد افزایش داشته و در تیرماه این رشد معادل ۹ دهم درصد بوده است، یعنی روند افزایشی آن کاهنده بوده و شیب تورم در حال برگشت است.

۶.۴ درصد نرخ تورم ناشی از هدفمندی

رئیس کل بانک مرکزی با اظهارامیدواری نسبت به اینکه از آذرماه امسال شیب تورم رو به پائین خواهد بود، گفت: براساس آخرین محاسبات بانک مرکزی، از نرخ تورم ۱۶.۳ درصدی تیرماه امسال، ۴.۵ درصد ناشی از هدفمندی یارانه ها به صورت مستقیم و ۱.۹ درصد ناشی از عوامل غیرمستقیم است و چنانچه مجموع این دو رقم را از ۱۶.۳ درصد کم کنیم مشاهده می کنیم که نرخ تورم تنها ۹.۹ درصد است.

وی ادامه داد: این نرخ همان نرخ هدف گذاری شده توسط بانک مرکزی است، اما به هر حال باید این مطلب را در نظر گرفت که با اجرای هدفمندی یارانه ها کار بسیار عظیمی صورت گرفته است، چگونه می توان انتظار داشت که با افزایش دو یا سه برابری قیمتها و افزایش قیمت بنزین از ۱۰۰ و ۴۰۰ تومان به ۷۰۰ تومان، نرخ تورم کاهش یابد، مشخص است که نرخی به نرخ تورم افزوده خواهد شد.

نرخ تورم نقطه به نقطه معکوس شد

بهمنی پیش بینی کرد که روند افزایشی نرخ تورم کاهنده باشد و ممکن است که نرخ ۱۶.۳ درصد تیرماه به حدود ۱۷.۱ تا ۱۷.۲ درصد در مردادماه امسال برسد و تنها ۷ یا ۸ صدم درصد افزایش داشته باشد، این روند نیز تا آذر ماه ادامه خواهد داشت و از آذر و دی ماه امسال روند تورم برعکس خواهد شد.

وی عنوان کرد: در حال حاضر هم نرخ تورم نقطه به نقطه روند معکوس را در پیش گرفته و رو به پائین است و روند کاهنده نرخ تورم را همین نرخ تورم نقطه به نقطه نشان می دهد..... /  گزارش : خبرگزارى مهر