اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

در پی انتقال ارز به ایران٬ جلوگیری از فروش طلا به ترکیه!



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

در پی انتقال ارز به ایران٬ جلوگیری از فروش طلا به ترکیه!

در پی مبادله گاز ایران با طلای ترکیه و تبدیل آن به ارز و سپس انتقال آن به ایران٬ بسیاری از بانک‌های امارات از خرید طلای ترکیه سر باز می‌زنند. دولت امارات نیز خواستار آن شده که تجار از این امر خودداری کنند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب : ارسال طلا از ترکیه به ایران از طریق دبی در حال کاهش است، زیرا که تعدادی از بانک‌ها و واسطه‌گران در دبی از خرید شمش‌های طلای ترک از بیم تجارت با ایران سرباز می‌زنند. بنا بر این گزارش میزان صادرات طلا از ترکیه به امارات متحده عربی از دو میلیارد دلار در ماه اوت به ۶۲۱ میلیون دلار در ماه نوامبر کاهش یافته است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از دویچه وله ؛ فشار روزافزون آمریکا وضعیت بغرنجی برای صادرکنندگان طلای ترکیه به وجود آورده است. بسیاری از واسطه‌گران در بازار دبی از خرید شمش‌های طلای تولید شده در ترکیه خودداری می‌کنند. برخی از آن‌ها نیز قیمت بسیار پایینی را تعیین می‌کنند.

مقامات آمریکا می‌گویند نگران‌اند که مبادلات ترکیه با ایران راه را برای مدیریت اقتصادی ایران که بر اثر تحریم‌ها از سیستم بانکی جهان کنار گذاشته شده باز کند. انتقال مستقیم و غیرمستقیم طلا از ترکیه به ایران در حال حاضر ناقض هیچ یک از تحریم‌های بین‌المللی نیست اما به ایران یاری می‌رساند تا وضعیت مالی خود را که به علت تحریم‌ها بحرانی‌ست، مدیریت کند. وزارت امور خارجه آمریکا در ماه دسامبر اعلام کرده بود دیپلمات‌های این کشور در حال مذاکره با آنکارا درباره ارسال طلا به ایران هستند.

ترکیه به شدت به انرژی وارداتی وابسته است. این کشور که بزرگ‌ترین مشتری گاز طبیعی ایران است بیش از ۹۰ درصد صادرات گاز ایران را می‌خرد که معادل ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال است. قراداد گاز ترکیه با ایران ۲۵ ساله است.

مسئولان کشور ترکیه می‌گویند که آن‌ها بارها برای واشنگتن مشخص کرده‌اند که تا چه میزان اقتصاد به سرعت رو به رشد ترکیه وابسته به واردات انرژی است و این کشور به راحتی نمی‌تواند به واردات خود از ایران خاتمه دهد. ایران پس از روسیه دومین تامین‌کننده گاز ترکیه است.

ترکیه به علت تحریم‌ها‌، برای واردات نفت و گاز ایران به جای دلار یا یورو٬ لیره به تهران می‌پردازد. ایران نیز با این پول در ترکیه طلا می‌خرد و سپس افرادی در چمدان‌های دستی این طلا را به دبی منتقل می‌کنند٬ جایی که این طلا یا به ارز تبدیل می‌شود یا به ایران انتقال داده می‌شود.

یک منبع اطلاعاتی در ترکیه به رویترز گفت موضوع خریداری طلا توسط ایرانیان در ترکیه و انتقال آن از طریق دبی به ایران نگرانی بانک‌های جهانی را در پی داشته و در نتیجه خرید شمش طلای ترکیه را معلق کرده‌اند.

وی گفت: «این چیزی نیست که اعلام شده باشد. این موضوع در چند ماه‌گذشته بسیار در سکوت جریان داشته است. برخی از بانک‌های جهانی در این امر پیشتاز بوده‌اند و به سادگی خود را از خرید و فروش شمش‌های طلای ترکیه دور کرده‌اند.»

سخنگوی بانک استاندارد (Standard Bank) لندن که در بازار طلای دبی فعال است در همین زمینه به رویترز اعلام کرد که این بانک در حال حاضر طلای ترک را معامله نمی‌کند و پیش از این نیز به صورت منظم در تجارت طلای ترک نبوده است. با این‌همه وی گفت که بانک به تجارت طلای ثبت شده در انجمن بازار شمش لندن (LBMA) ادامه خواهد داد. شمش‌های طلای ترکیه در LBMA ثبت شده‌اند. یک تاجر طلا در استانبول نیز به رویترز گفت: «در کل ما شاهد کاهش تقاضا از سوی دبی هستیم.»

نظارت دولتی در دبی٬ تلاش ترکیه برای فروش طلا

در دبی دولت با اعمال فشار بر تجار در پی آن است تا آن‌ها نسبت به خرید طلای ترکیه احتیاط به خرج دهند. در ماه نوامبر نیز گروه بانکی NBD که از لحاظ میزان دارایی ‌در خاورمیانه مقام اول را و در بازار شمش محلی دبی نیز نقش فعالی دارد، اعلام کرد که خرید و فروش شمش‌های طلای ترکیه را متوقف می‌کند.

به گفته منابع آگاه در ترکیه و دبی٬ نمایندگان صنف طلاسازان ترکیه در ماه دسامبر از مرکز چند کالایی دبی (DMCC) دیدار کردند تا بتوانند جایگاه متزلزل طلای ترکیه را مجددا تقویت کنند. مرکز چند کالایی دبی کنترلی بر طرف‌های معامله ندارد.

گرچه ترکیه فروش طلا به ایران را تایید کرده است، اما همواره گفته این موضوع مربوط به بخش اقتصاد خصوصی ا‌ست.


ویدیو مرتبط :
انتقال ارز از روسیه به داخل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سوء استفاده اعراب خلیج فارس از وضعیت نرخ ارز / فروش گران تر خودرو به ایران



 

 

سوء استفاده اعراب خلیج فارس از وضعیت نرخ ارز / فروش گران تر خودرو به ایران

 

 

فروشندگان خودرو در بعضی از کشورهای همسایه از آب گل آلود نرخ ارز ماهی صید می کنند.

آنان این روزها به بهانه نوسانات نرخ ارز در ایران خودروهای خود را گرانتر از گذشته به ایرانی ها می فروشند.

به این ترتیب فروشندگان کشورهای حاشیه خلیج فارس از نابسامانی نرخ ارز در ایران بی بهره نمانده و به نان و نوای بیشتری می رسند.

این در حالی است که افزایش نرخ ارز و جو روانی ناشی از محدودیت ثبت سفارش واردات از امارات، باعث افزایش 20 درصدی قیمت خودروهای وارداتی طی یک ماه اخیر شده است.

توقف شایعه است

در همین حال معاون اداره کل مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: ثبت سفارش واردات خودرو به هیچ عنوان متوقف نشده و هم اکنون ثبت سفارش 72 مدل خودرو مجاز است.

ساسان خدایی گفت: هر خودروی وارداتی برای ورود به کشور باید شروطی را رعایت کند، بر این اساس هم اکنون ثبت سفارش خودروها در حال انجام است و ممنوعیتی در این ارتباط وجود ندارد.

اما به گفته کارشناسان بازار خودرو، شایعاتی مبنی بر توقف واردات در کنار نوسانات نرخ ارز باعث شده تا خودروهای وارداتی با افزایش قیمت روبرو شوند .

قیمت هر درهم امارات تا دو ماه پیش 330 تومان بود که این رقم با افزایش 90 تومانی به 420تومان رسیده که این مسأله در قیمت تمام شده خودروهای وارداتی مؤثر است. قیمت دلار نیز در بازار آزاد به مرز 1700 تومان رسیده است.

خروج 622 میلیون دلار ارز

این اتفاق در حالی افتاده است که در 9 ماهه امسال قیمت هر خودروی سواری وارداتی به کشورمان 20 هزار و 431 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش 22/1 درصدی مواجه شده است.

آمار نشان می دهد طی این مدت 30 هزار و 454 دستگاه خودرو به ارزش 622 میلیون دلار وارد کشور شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد 61/8 درصد، و از نظر ارزشی 72/9 درصد کاهش یافته است.

کره جنوبی، امارات متحده عربی و عمان سه کشور عمده مبدا واردات خودرو در 9 ماهه امسال بوده اند.../انتخاب