اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

درنگی بر پخش شعار "مرگ بر...." علیه آیت الله هاشمی در سیمای ملی؛ این آسیابِ نوبتی را پایانی نیست ؟!



هاشمی , کوته نظری , اهداف انقلاب  , آیت الله هاشمی

 

انسان گاه سخنی بر زبان می راند که تبعات و آثارش نشانه های بسیاری دارد. یکی از مهمترین آنها سایه سنگین مصاحبت نا جنس و شنیدن سخنان ما لا یعنی در جامعه است . هر محنتی که به روح آدمی می رسد به واسطه اثرات صفت نفس است و همین دنیا طلبی و نفس پرستی ها آدمی را از اعلا علیین قربت به اسفل السافلین می اندازد و او را به ما سوی الله مشغول می سازد.

در این هنگام باید طلب کم گویی کند و خاموشی ورزیدن ، چرا که زبان پرده ی جان است و هر زمان که زیانی بر انسان می رسد از عمل زبان است و کسی که زبانش در ضبط او نیست خاموشی او را واجب تر از حیات است.

شنیدن اینکه در سیمای جمهوری اسلامی شخصی به آیت الله هاشمی توهین کرده و صدا و سیما بدون آنکه بی درنگ توهین به این استوانه انقلاب را تقبیح نماید به توجیه می پردازد ، جای تامل بسیار دارد. هاشمی ای که روزگاری عالیجنابانِ مستِ قدرت ، او را آماج تهمت قرار دادند و در روزگاری چنین ، تازه رسیده های به دریای سیاست ، هر آنچه در چتنه داشتند نثار این نشان اعتدال و انصاف کردند .

در چند سال اخیر مجموعه بزرگی از انتقادات غیر منصفانه به سوی آیت الله  هاشمی گسیل گشت ،  اما این یار امام(ره) و انقلاب و رهبری که آبرو و عزت خود را در قبال رضایت الهی و پیشبرد اهداف انقلاب می دید ، دم نزد و همین شد که برخی چنان بر نقد غیر منصافانه او اصرار داشتند که آنرا به دشمنی و تنفر بدل کردند .

سوال اینجاست که این رفتار مناسبتی صدا و سیما به چه علت است ؟ مگر رهبری معظم بحث دفع حداقلی را مطرح نفرموده اند ؟ چرا بیداری مورد نظر ایشان را به چشم بیدار تعبیر می کنیم ، حال که باید دل بیدار باشد؟

صداقت فرقان حق و باطل است ، بدین طریق کمال و نقصان شناخته می شود و در مقابل کذب همان هوای نفس است و غرض و گاه طمع که موجبات کژی است و بی وفایی.

این شیوه رفتار امروز چشم انداز نامطلوبی را پیش روی خود دارد ، که مهمترین آن موج سواری عده ای است بر دریای پرتلاطم سیاست ، تا نگذارند وحدت کلمه در جامعه ایجاد شود . باید مراقب بود و عاملان و ساکتان و بی تفاوت ها به اتفاق امروز را آگاه کرد و به آنها فهماند خوان الطاف حق برای همه گسترده است و این بی انصافی ها و گاه نابخردی ها بجای آنکه آنها را به بهشت رهنمون کند ، صفتی جز بخل نصیبشان نخواهد کرد و ممسک جاهل ، غافل می ماند و البخیل لا یدخل الجنه ...

پس سر خدمت بر آستان منعم می ساییم و از آن یکتای بی همتا می خواهیم کفران نعمت را که صفت مذموم است از ما دور سازد و ما را آشنا سازد به اینکه : من لم یشکر الناس لم یشکر الله .

ما را از کوته نظری دور بدارد که ظاهر بی باطن باطل است و صورت بی معنی عاطل ، و یاریمان کند به شناخت راه و دوری از حب و بغض های نفس که اسیرمان می کند در مکر شیطان و از خود بی خبر می شویم به واسطه ی غفلت.

چه نیک گفت هاشمی در فیلم انتخاباتیش از قول آیت الله شهید بهشتی که : آسیاب به نوبت ... اما گویی این "نوبت" را پایانی نیست!

و آخر دعوانا أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِین.../انتخاب


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیت الله هاشمی 31 سال پیش: شعار مرگ بر بی‌حجاب‌، مرگ‌ بر بنی‌صدر و مرگ بر بازرگان‌ و را حذف کنید



خطبه‌های رفسنجانی در اولین نمازجمعه پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم

آیت الله هاشمی 31 سال پیش: شعار مرگ بر بی‌حجاب‌، مرگ‌ بر بنی‌صدر و مرگ بر بازرگان‌ و را حذف کنید

سولماز ایکدر در یادداشتی پیرامون تفاوت دیرین نماز جمعه های آیت الله هاشمی رفسنجانی، نوشت: اولین نمازجمعه او پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم برای کسانی که نماز‌های دهه اول و دوم انقلاب را فراموش کرده بودند، عجیب بود؛ اما خطبه‌های او در آن نماز از نظر کسانی که می‌شناختندش و نمازهای دیگر او را به خاطر داشتند، برهم زننده رسم و رسوم نمازهای هاشمی نبود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در متن کامل این مقاله آمده است:

آخرین نماز آیت‌الله هاشمی رفسنجانی چنان در خاطر مردم باقیمانده است که بعد از گذشت چهار سال هنوز مردم تهران منتظر بازگشت او هستند. هرچند سخنان هاشمی در آخرین نمازجمعه او باعث شد برای چهار سال از تریبون نمازجمعه فاصله بگیرد، اما او نماز‌هایی جنجال‌برانگیزتر از نماز 26 تیر سال 88 را هم در کارنامه‌اش دارد.

 

خطبه دوم نمازجمعه روز هشتم خرداد 61 جزو اولین نمازهایی بود که به امامت او اقامه و جنجال‌برانگیز شد. هاشمی در خلال خطبه‌های آن نماز از مردم‌ خواست‌ که‌ مرگ‌ بر بنی‌صدر، مرگ بر بازرگان‌ و مرگ بر بی‌حجاب‌ را از شعارها حذف‌ کنند.

پس از آن بارها و بارها مواضع هاشمی‌رفسنجانی به عنوان امام‌جمعه تهران مورد نقد قرار گرفت؛ مواضعش درباره رابطه ایران با آمریکا یا عربستان، ازدواج موقت و حتی لزوم ساخت مترو در تهران. اما آخرین نماز آیت‌الله آن‌چنان واکنش برانگیخت که باعث خداحافظی چهارساله او با نمازگزاران تهرانی شد.

هاشمی‌رفسنجانی پس از واقعه سوءقصد به مقام معظم رهبری از سوی امام به عنوان امام‌جمعه تهران برگزیده شد و دیگر امام‌جمعه‌های‌ موقت‌ تهران را نیز با اجازه‌ امام‌خمینی انتخاب کرد.

 

پس از آن برای بیش از 30سال امام‌جمعه موقت تهران بود و ‌هرگز تریبون نمازجمعه را ترک نکرد؛ روزهایی که شخصیت‌های سیاسی گاه و بی‌گاه ترور می‌شدند، روزهای جنگ و بمباران، پس از آن‌که به عنوان رییس‌جمهوری ایران انتخاب شد و زمانی که عنوان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام معرفی شد، اما هرگز عنوان «امامت موقت نمازگزاران تهران» را کنار نگذاشت.

هاشمی جدا از هر پست و عنوانی، برای انقلاب اسلامی «هاشمی» بود. به همین دلیل خطبه‌های نمازجمعه‌اش با دیگر امامان جمعه تفاوت‌های زیادی داشت. جسارت هاشمی در به زبان آوردن آنچه دیگران نمی‌توانستند بگویند، تجربه، توانایی تحلیل او، «نمازهای جمعه هاشمی» را در یک کلام «خاص» می‌کرد.

 

به همین دلیل اولین نمازجمعه او پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم برای کسانی که نماز‌های دهه اول و دوم انقلاب را فراموش کرده بودند، عجیب بود؛ اما خطبه‌های او در آن نماز از نظر کسانی که می‌شناختندش و نمازهای دیگر او را به خاطر داشتند، برهم زننده رسم و رسوم نمازهای هاشمی نبود.

اکبر هاشمی‌رفسنجانی در آخرین حضورش در نمازجمعه اعلام کرد که باید اعتماد مردم به جمهوری‌اسلامی احیا و از زندانیان و آسیب دیدگان حوادث اخیر دلجویی شود. او گفت که انتخابات خوب شروع شد و همه‌چیز آماده یک افتخار بزرگ برای کشور ایران بود، اما این‌طور نشد.


هاشمی‌رفسنجانی در ادامه به طرح پیشنهادهایی پرداخت و تاکید کرد که این پیشنهادها را با جمعی از اعضای خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام که معتمد هستند در میان گذاشته ‌است و ابراز امیدواری کرد که این پیشنهادها به کار بسته شود.

 

خطبه‌های این نماز چنان واکنش برانگیخت که به صورت غیررسمی، نام هاشمی‌رفسنجانی از میان نام ائمه جمعه موقت تهران خارج شد. اما پس از گذشت چهار سال، پیروزی مشی اعتدال در انتخابات ریاست‌جمهوری امید بازگشت امام‌جمعه‌ای را در دل مردم ایجاد کرده است که گفته بود: «به امید مردم خیانت نمی‌کنم.» فهرست نام کسانی که امروز خواستار بازگشت آیت‌الله به نمازجمعه هستند هر روز بلند‌تر از دیروز می‌شود.

امروز مهم‌تر از همه کسانی که از او برای بازگشت به نمازجمعه به صورت رسمی دعوت می کنند این مردم هستند که منتظر جای گرفتن او پشت تریبون نمازجمعه هستند. هاشمی در آخرین بخش از آخرین خطبه نمازجمعه‌اش مردم را دعا کرد: «این یکپارچگی را اگر ان‌شاالله بتوانیم فراهم کنیم

 

من امیدوارم این خطبه نمازجمعه شروع یک تحولی در آینده باشد و بتوانیم از این مشکلی که می‌شود اسم بحران روی آن گذاشت متاسفانه، به‌خوبی عبور کنیم و دوباره شاهد همدلی، همرزمی، همراهی و رقابت سالم باشیم و هرکسی را که مردم خواستند همان‌طور باشد.» حال که این دعا با انتخاب رییس‌جمهوری معتدل برآورده شده، مردم می‌توانند منتظر بازگشت امام‌جمعه معتدلشان به نمازهای جمعه نیز باشند./   پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی