اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خرید و اجاره هواپیماهای بالای ۱۵ سال ممنوع!



اخبار,اخبار اقتصادی ,وزیر راه و شهرسازی

 

اخبار اقتصادی - خرید و اجاره هواپیماهای بالای ۱۵ سال ممنوع!

وزیر راه و شهرسازی در مراسم رونمایی از دستورالعمل جدید تأسیس شرکت‌های هواپیمایی از اعمال محدودیت برای ورود هوایپما به کشور خبر داد و گفت: از این به بعد فقط به هواپیماهای با سن زیر ۱۵ سال اجازه اجاره یا خرید داده می‌شود.

به گزارش تسنیم، عباس آخوندی در مراسم رونمایی از دستورالعمل جدید تأسیس شرکت‌های هواپیمایی اظهار کرد: در دستورالعمل قبلی محدودیتی برای ورود هواپیما نداشتیم تا جایی که هواپیماهای با عمر ۴۰ سال وارد کشور می‌شدند.

وی با تأکید بر اینکه این مسئله باعث شده بود ناوگان هوایی ایران جزو پیرترین ناوگان هوایی دنیا باشد از بازسازی ساختار ایران‌ایر خبر داد و گفت: شرکت‌های هواپیمایی می‌توانند از منابع صندوق توسعه ملی به شکل ریالی و ارزی استفاده کنند.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه باید در جهت افزایش کارایی صنعت حمل و نقل هوایی باید گام برداریم، بیان کرد: آنچه در پیروزی انقلاب اسلامی به دست آوردیم، محصول روزگاران سخت بوده، بنابراین نمی‌خواهیم فضایی فراهم شود که صنعت حمل و نقل هوایی در پشت تحریم‌ها به ناکارآمدی خودش بی‌توجه باشد.

صنعت حمل‌ونقل هوایی از درون دچار گسست‌های جدی شده است
وی با بیان اینکه زمان آن رسیده ارزیابی جدی درباره صنعت حمل و نقل هوایی داشته باشیم، افزود: اولین بحث در این زمینه مباحث مربوط به راهبری این صنعت است به نظرم صنعت حمل و نقل هوایی از درون خودش دچار گسست‌های جدی شده است.

آخوندی با یادآوری اینکه یک زمانی سیستم ۱۰۰ درصد دولتی در این بخش داشتیم، گفت: در آن زمان شرکت فرودگاه‌ها، سازمان هواپیمایی و ایران‌ایر یک مجموعه بودند و به همین دلیل تمرکز بسیار شدیدی داشتیم که البته در ۲ مرحله شکسته و جدا شد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در یک مرحله شرکت فرودگاه‌ها از این مجموعه‌ها جدا شد و در مرحله بعدی ایران ایر نیز منفک شد.

وی با بیان اینکه برنامه تعریف نشده‌ای برای ورود به بخش خصوصی به حوزه هوانوردی داشتیم، افزود: سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان لیدر صنعت حمل و نقل هوایی تضعیف شده که باید تقویت شود. مشکل گسست‌ها در صنعت هوانوردی بحث بسیار مهمی علاوه بر این نحوه ورود بخش خصوصی به این صنعت نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

آخوندی با طرح این پرسش که آیا بخش خصوصی با ورود به حمل و نقل هوایی می‌تواند هزینه‌های خود را جبران کند به جدولی اشاره کرد و گفت: در این جدول می‌بینیم که شرکت ایران‌ایر تور در حال محو شدن است، ایران‌ایر رشد جدی نداشته و آسمان نیز به رو به تنزل است.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه ورود بخش خصوصی به حوزه صنعت حمل و نقل هوایی باعث افزایش بهره‌وری نشده است یادآور شد: در خردادماه امسال متنوع‌سازی قیمت بلیط هواپیما اجرا شد که این مساله باعث فعالیت بهتر شرکت‌های هواپیمایی شد.

وی با تاکید بر اینکه باید قواعد بازی را در صنعت حمل و نقل هوایی رعایت کنیم به حمایت از بخش خصوصی و حقوق مصرف‌کنندگان در صنعت حمل و نقل هوایی اشاره کرد و گفت: شرکت‌های هواپیمایی نباید از محل یارانه سود دریافت کنند بلکه باید درآمدزایی آنها از محل فعالیت‌ها باشد.

آخوندی با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد یک صنعت حمل و نقل هوایی در تراز بین‌المللی هستیم لازمه این کار را ارائه خدمات توسط شرکت فرودگاه‌ها در سطح بین‌المللی دانست و گفت: شرکت فرودگاه‌ها باید هزینه این خدمات را دریافت کنند. از سوی دیگر باید به مردم هم بگوییم که اگر خدماتی در سطح بین‌المللی می‌خواهید باید هزینه آن را پرداخت کنید.

شرکت‌های هواپیمایی پیر متولد شده‌اند
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اولین استراتژی ما به عنوان دولت به شرکت های بخش خصوصی این است که باید به قاعده بازی برگردیم افزود: شرکت‌های هواپیمایی در بدو تولد پیر متولد شده‌اند. هم‌اکنون متوسط سن هواپیماهای 18 ایرلاین داخلی حدود 22.5 سال است که این مساله نشان می‌دهد تمام ایرلاین‌ها پیر متولد شده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه باید نسبت به این موضوع حساس شویم، افزود: می‌دانم خرید هواپیمای نو چقدر سخت است و سهم بلیط آن با قیمت بلیط‌ هواپیماهای 20 ساله متفاوت است.

آخوندی با بیان اینکه باید با مردم صحبت کنیم و بگوییم که قیمت بلیط یک هواپیمای 10 ساله بیش از قیمت بلیط یک هواپیمای 20 ساله است، گفت: احیای سازمان هواپیمایی و تشکیل مرتب جلسات شورای عالی هواپیمایی کشوری از جمله برنامه‌های ما در بخش حمل و نقل هوایی است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ساختار شرکت‌های هواپیمایی امکان ارائه سرویس بهتری ندارند، گفت: برای سرویس‌دهی بهتر باید ساختار را تغییر دهیم، در این رابطه چند تصمیم گرفته‌ایم که یکی از آنها حداقل سرمایه ایرلاین‌ها به لحاظ فنی و مالی خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه دستورالعمل تاسیس و فعالیت شرکت‌های هواپیمایی مورد بازنگری قرار می‌گیرد بیان کرد: شرکت های هواپیمایی ایران باید به کفایت سرمایه برسند تا بتوانند مجوز پرواز دریافت کنند.

آخوندی با اشاره به اینکه پروانه بهره‌برداری در دستورالعمل جدید سطح‌بندی شده، خاطرنشان کرد: براین اساس پروانه بهره‌برداری مسافر و پست هوایی به صورت برنامه‌ای در سطح ملی، برنامه‌ای در سطح داخلی، برنامه‌ای در سطح بین‌المللی، چارتری در سطح محلی، داخلی و بین‌المللی و همچنین پروانه بهره‌برداری بار و پست هوایی به صورت چارتری در سطح بین‌المللی برای ایرلاین‌ها صادر می‌شود.

مدیران باصلاحیت می‌خواهیم
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه مدیران صنعت حمل و نقل هوایی باید صلاحیت داشته باشند، گفت: در ناوگان هوایی نباید هواپیمای پیر داشته باشیم، در دستورالعمل قبلی محدودیتی در این زمینه نداشتیم و هواپیماهایی تا سن 40 سال وارد کشور می‌شدند.
اخبار اقتصادی - تسنیم

 


ویدیو مرتبط :
چرا مذاکره با آمریکا ممنوع است؟۹۴/۷/۱۵

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اشتغال افراد زیر ۱۵ سال ممنوع، حتی زیر 18


وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی اعلام كرد: اشتغال به كار همه افراد زیر ۱۵ سال در ایران ممنوع است و این ممنوعیت برای برخی مشاغل، افراد زیر ۱۸ سال را هم در بر می گیرد.

ایرنا: وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی اعلام كرد: اشتغال به كار همه افراد زیر ۱۵ سال در ایران ممنوع است و این ممنوعیت برای برخی مشاغل، افراد زیر ۱۸ سال را هم در بر می گیرد.

به نقل از سفارت ایران در برزیل، علی ربیعی امروز چهارشنبه به وقت محلی - صبح پنجشنبه به وقت ایران- در سومین كنفرانس جهانی كار كودك در برازیلیا پایتخت برزیل افزود: در حال حاضر، یك كمیته ملی در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی به صورت دوره ای، فهرست مشاغل ممنوعه برای افراد زیر ۱۸ سال را به دستگاه های اجرایی و شركای اجتماعی دولت اعلان می كند و تاكنون بیش از چهل حرفه غیر استاندارد از سوی این كمیته شناسایی و رسماً در حوزه روابط كار ممنوع اعلام شده است.

وی تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران دسترسی همه كودكان را به تحصیل رایگان فراهم كرده
است و در مقابل، بهره‌كشی و بكارگیری آنها به منظور ارتكاب اعمال خلاف از قبیل قاچاق خردسالان ممنوعیت شدیدی دارد.

ربیعی با بیان اینكه دولتها باید با حركت در مسیر خشونت زدایی و بازنگری در برنامه های توسعه ای خود، سیاست‌های فعالانه‌تری را در قبال كودكان متقبل شوند و مسئولیت‌پذیر باشند، خاطرنشان ساخت: دولت جمهوری اسلامی ایران با چنین راهبردی، توانسته است با تبیین و جانمایی شاخص های پایشی كنوانسیون ۱۸۲ سازمان بین المللی كار در نهادهای ملی مسئول خود ، مدیریت سیستمی كنترل و اصلاح را در جهت تحدید و تعدیل عوامل موثر در بروز پدیده كار كودك بكار گیرد.

وی گفت: دولت ایران، تلاش برای محو بدترین اشكال كار كودكان را وظیفه‌ای اخلاقی و دینی نیز تلقی می‌كند و در این زمینه، استفاده از ظرفیت های فرهنگی بومی ، ملی و دینی برای مقابله با این پدیده را موثر می داند.

وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با تاكید بر اینكه كار كودكان از روابط بین‌الملل تأثیر می‌پذیرد، یادآور شد: ابزارهای خشن روابط بین‌الملل، از تحریم گرفته تا جنگ، از جمله در افغانستان، عراق و برخی كشورهای دیگر و نیز اشغالگری كه نمونه آن ‌را در فلسطین می‌توان مشاهده كرد، همگی بر سرنوشت كار كودكان مؤثرند. علاوه بر آن، جنگ داخلی و یا جنگ میان كشورها نیز صدها هزار كودك را با چنین سرنوشتی مواجه كرده است. لذا، خشونت‌زدایی از روابط بین‌الملل در این مسیر بسیار اهمیت دارد.

وی كودكان كار را در عرصه اقتصاد جهانی صدها میلیون نفر برشمرد و آنها را كودكانی خواند كه زود بزرگ و پیر می شوند.

ربیعی گفت: برای پیشبرد مقابله با كار كودكان، به اشتراك گذاشتن دانش میان كشورها ضروری است و در این راه، شناخت سیاست‌ها، ابداعات نهادی، و قانون‌گذاری‌ كشورها در چارچوبی تطبیقی، برای تشریك مساعی و هم‌چنین اقدام مؤثر در سطح ملی ضرورت دارد.

وی خاطرنشان كرد: با همه اینها، موفقیت ما وقتی حاصل می‌شود كه بتوانیم مسأله اشتغال و فقر بزرگسالان را بهبود دهیم و با رشد اقتصادی پایدار، قدرت دولت را برای حمایت منعطف از فقرا و استقرار نظام جامع تأمین اجتماعی افزایش دهیم.

وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در این زمینه لزوم دسترسی به اطلاعات آماری دقیق و بانك‌های اطلاعاتی كارآمد را مورد تاكید قرار داد و پیشنهاد كرد برای ارتقای سطح استانداردهای مهارتی و استفاده بهینه از ظرفیت های ملی كشورهای عضو سازمان بین المللی كار، موضوع تدوین طرح تبادل دانش و تجربه در زمینه آموزش فنی و حرفه ای و نوین سازی آن با همكاری مركز تورین از طریق تاسیس مراكز حرفه ای در مناطق جغرافیایی به روش های داوطلبانه دولت ها و یا زمینه سازی انعقاد همكاری های چند جانبه در دستور كار قرار گیرد.

ربیعی در عین حال مسأله كار كودكان را برآمده از الگوی توسعه كشورها دانست و گفت: هر چهار راهبرد آموزش، قانون‌گذاری ملی و اجرا، سیاست‌های بازار كار و حمایت اجتماعی ، در شرایط خاص كشورهای در حال توسعه و فقیر، و در حالی كه سازمان‌های اقتصادی بین‌المللی، الگوهای نئولیبرالی توسعه، مبتنی برای آزادسازی اقتصادی و كوچك‌سازی دولت‌ها، و كاستن از هزینه‌های
دولتی را تبلیغ و بر كشورهای فقیر تحمیل می‌كنند، ناكارآمد هستند.

وی خاطرنشان كرد: جهان باید به این تناقض ذاتی توجه داشته باشد. جهان نابرابر ، تقسیم ناعادلانه ثروت در جهان و از سویی نابرابری ذاتی جوامع در حال توسعه این رنج را مضاعف نموده و برنامه ریزی برای كار كودك را پیچیده تر كرده است.

سومین كنفرانس جهانی كار كودك با حضور ۱۳۴ هیئت خارجی و ۳۷ وزیر از كشورهای مختلف جهان و همچنین گروه های اجتماعی، تشكلهای مدنی و سازمان های بین المللی از ۸ تا ۱۰ اكتبر - ۱۶ تا ۱۸ مهر- در برازیلیا در حال برگزاری است.

دو كنفرانس قبلی در این زمینه در شهرهای آمستردام و لاهه هلند برگزار شده بود.