اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خروج از ژنو خواست چه کسانی است؟



اخبار,خروج از ژنو, توافق نامه ژنو


اخبار سیاسی - خروج از ژنو خواست چه کسانی است؟

آنچه برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس می‌خواهند و بعضا به صراحت از پایان گفتگوها می‌گویند، در صورت وقوع می‌تواند آب سردی باشد بر پیکر جامعه‌ای که تازه روح امید در کالبدش دمیده شده و آن را به آینده دلگرم کرده است.

 جدا از آنکه ماهیت توافق نامه ژنو چه بوده، کدام طرف مذاکره تاکنون از متن توافق عدول کرده یا نکرده و یا اینکه چه کشوری عامل اصلی کارشکنی‌ها بوده، در نهایت مهم آن است که این توافق برای مردم ایران چه حاصلی داشته باشد.

صبح فردای اعلام توافق ایران و کشورهای 5+1، قیمت سکه و ارزهای خارجی در بازارهای رسمی تهران کاهش چشمگیری داشتند، امید و نشاط در در چهره مردم کوچه و خیابان موج می‌زد، همه از توافقی صحبت می‌کردند که سال‌ها منتظرش بودند و به دور از جنجال‌های جناحی و سیاسی اثرات اعلام این توافق مقدماتی در جامعه کاملا قابل لمس بود. ارتباط با کشورهای بزرگ دنیا بعد از سال‌ها و دیدن تصویر وزیر امورخارجه کشور در کنار بزرگان سیاست دنیا به نحوی که چهره ایران مخدوش نشده بود، غرور ملی ایرانیان را تقویت کرد.

اما از‌‌ همان ابتدا گروه‌های تندرویی بودند که بر خلاف اکثریت جامعه، از وضعیت جدید خوشحال نبودند. از تیتر روز ۴‌ آذر روزنامه کیهان که با فونت بزرگ نوشته بود «توافق ژنو یک ساعت هم دوام نیاورد» می‌شد فهمید که تندروها پروژه جدیدی را کلید زده‌اند. در این مدت تندروها از هیچ تلاشی برای کارشکنی در این توافق فروگذار نکردند و همان فرض اولیه را خودشان به اثبات رساندند.

حالا هم در حالی که کاترین اشتون و جواد ظریف در آخرین گفتگوی تلفنی خود بر ادامه مذاکرات بعد از کریسمس تاکید کرده‌اند، محمد حسن آصفری، نماینده اصولگرای مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفته که اگر مذاکرات کار‌شناسی ایران و ۱+۵ برای اجرای توافقنامه پس از تعطیلات کریسمس به نتیجه مشخصی نرسد ایران از این توافق خارج شود!

گروهی از نمایندگان جناح تندرو مجلس نیز معتقدند که این توافق حاصلی برای کشورمان نداشته است. در شرایطی که حتی رهبر نظام هم از تیم مذاکره هسته‌ای تشکر کرده، این بار نمایندگان مجلس با طرح الزام دولت به غنی‌سازی ۶۰درصدی و نیز در صورت تشدید تحریم‌ها الزام دولت به راه‌اندازی رآکتور آب سنگین اراک و تکمیل زیرساخت‌های هسته‌ای فردو و نطنز، بی‌توجه به محتوای مذاکرات، برای دولت خط و نشان کشیده‌اند.

اما این تندروی‌ها به نفع کیست؟ چه کسانی از این مذاکرات و آرامش ملی متضرر شده‌اند. چرا عده‌ای حیات سیاسی‌شان در گرو تنش و ناآرامی تعریف شده است؟

در حال حاضر که مردم اندکی به کاهش تحریم‌ها، بهبود اوضاع اقتصادی و پرشدن مجدد سفره‌هایشان امیدوار شده‌اند، همراه نبودن نمایندگان با دولت تنها کار را برای تیم مذاکره دشوار‌تر می‌کند. در حالی که لابی‌های صهیونیستی هم از آن سو تمام تلاششان را برای بر هم زدن این مذاکرات انجام می‌دهند، به صلاح نیست که در داخل کشور هم عده‌ای آب به آسیاب آنان بریزند. حال در این میان خود مردم می‌توانند قاضی باشند که کدام رفتار سیاستمداران کشور بر اساس منافع ملی است و کدام بر خلاف آن.

آنچه برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس می‌خواهند و بعضا به صراحت از پایان گفتگوها می‌گویند، در صورت وقوع می‌تواند آب سردی باشد بر پیکر جامعه‌ای که تازه روح امید در کالبدش دمیده شده و آن را به آینده دلگرم کرده است. 

اخبار سیاسی - سلام نو

 


ویدیو مرتبط :
امتیازات واگذار شده در ژنو.ترکمنچای بهتر از ژنو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دعوت ایران به نشست ژنو 2 /وزیر امور خارجه سوریه: با کسانی که ...



معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه خبر داد:

ایران به نشست ژنو 2 درباره سوریه دعوت شد

معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه از دعوت شفاهی ایران برای شرکت در نشست ژنو 2 که قرار است در سوئیس به بررسی موضوع سوریه بپردازد به طور شفاهی خبر داد.

به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر امور خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینکه آیا ایران تاکنون برای شرکت در نشست ژنو 2 دعوت شده است گفت:‌ درباره حضور ایران در نشست ژنو از ما دعوت شفاهی به عمل آمده است ولی تا الان دعوتنامه کتبی دریافت نکرده‌ایم. پس از اینکه دعوتنامه کتبی برسد، با در نظر گرفتن دستور جلسه نشست ژنو 2 تصمیم‌گیری می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر معاون وزیر خارجه فرانسه به ایران گفت: در مذاکرات دیپلماتیکی که با این مقام فرانسوی داشتیم اعلام کردیم باید در ژنو 2 بر راهکار سیاسی تمرکز شود. در این صورت هر گونه دعوتی را با نظر مثبت بررسی می‌کنیم.

وی ادامه داد: گفت‌وگوهای خوب و مثبتی با مدیرکل سیاسی وزارت خارجه فرانسه داشتیم و به جرات می‌توانم بگویم که 80 درصد دیدگاه‌های ما و فرانسه درباره تمرکز بر راهکار سیاسی در سوریه مشترک بود و در این ملاقات تفاوت دیدگاه‌ها را نیز مطرح کردیم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: در آینده‌ نزدیک شاهد تغییر تدریجی در مواضع فرانسه در قبال سوریه خواهیم بود.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان درباره تشکیل گروه تماس که از نشست قبلی درباره سوریه در تهران درباره آن صحبت شده بود و در این نشست نیز بر آن تاکید شد گفت: کمیته پیگیری یا گروه تماس را می‌خواهیم متشکل از کشورهای مختلف در حوزه‌های عربی، خاورمیانه، آسیا و آفریقا تشکیل دهیم و امیدواریم بتوانیم ماموریتی را برای فراهم کردن زمینه بیشتر گفت‌وگوی ملی بین حکومت سوریه و معارضه که معتقد به راهکار سیاسی است فراهم کنیم.

وی ادامه داد: دومین ماموریتی که این گروه کاری دنبال خواهد کرد در ارتباط با کمک به توقف خشونت در سوریه خواهد بود و تلاش‌های بین‌المللی در این رابطه ادامه خواهد داشت که توافق‌هایی را که به عمل آورده‌ایم را محقق سازیم.

وی درباره نام کشورهای عضو این گروه کاری گفت: ترجیح می‌دهیم نام این کشورها را در اولین ماموریتی که انجام می‌دهند اعلام کنیم.

معاون وزیر خارجه دستاورد دیگر نشست بین‌المللی سوریه را تشکیل نشست تروئیکای نم در حاشیه این نشست عنوان کرد و افزود: تروئیکای نم نیز بر مجموعه توافق‌های نشست سوریه تاکید کردند.

امیرعبداللهیان در پاسخ به این پرسش که قرار بود مسئله گفت‌وگوی ملی بین معارضه و دولت سوریه پیگیری شود. حال این مسئله به کجا انجامید اظهار کرد: این مسئله هم پیگیری شد و به نتایج خوبی رسیدیم. در همین راستا هفته آینده کمیته پیگیری که در نشست گفت‌وگوی ملی تهران در سال گذشته شکل گرفت، برای اعلام نتایج کارشان وارد تهران می‌شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که استراتژی ایران در صورت سقوط نظام بشار اسد چیست، گفت: ما از تجارب‌مان در منطقه استفاده می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم نظام سوریه سقوط کند و به طور قوی از مردم سوریه و معارضه که معتقد به راهکار سیاسی هستند حمایت می‌کنیم.

او در پاسخ به سوال دیگری درباره مواضع ترکیه نسبت به سوریه تصریح کرد: دوستان‌مان در ترکیه مواضع‌شان درباره سوریه به سمت توازن پیش می‌رود و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک شاهد مواضعی متوازن‌تر از سوی آن‌ها باشیم.

وی در ادامه با اشاره به نشست یک روزه بین‌المللی سوریه که با حضور 44 کشور برگزار شد گفت: ما با برگزاری این نشست تلاش کردیم گفت‌وگوهایی را شکل دهیم که به تحقق آرامش، توقف خشونت، جلوگیری از ارسال سلاح و اعزام نیروهای شورشی به سوریه باشد.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: پیام قوی ما از این نشست به نشست بین‌المللی که در ژنو برگزار خواهد شد این است که در آن جا هم باید بتوانیم در راستای آنچه مردم سوریه به دنبال آن هستند عمل شود.

وی اضافه کرد: در نشست تهران به دنبال آن نبودیم که از طرف مردم سوریه تصمیم بگیریم و این پیام را به نشست ژنو هم خواهیم داد.

معاون صالحی گفت: در این نشست تاکید شد که نشست ژنو 2 باید کمک کند مردم سوریه زمینه‌ای برایشان فراهم شود که در چارچوب سیستم دموکراسی بتوانند نسبت به آینده کشورشان تصمیم بگیرند.

 

نشست ژنو,ایران در نشست ژنو,اخبار سوریه

ولید المعلم: با کسانی که دستشان به خون مردم آلوده است، مذاکره نمی‌کنیم

وزیر امور خارجه سوریه با بیان این که دمشق برای شرکت در مذاکرات ژنو پیش‌شرط تعیین نمی‌کند، تاکید کرد: دولت دمشق با کسانی که دستانشان به خون مردم سوریه آغشته شده است، مذاکره نخواهد کرد.

ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی المیادین گفت: شایسته بود که مخالفان پیش از برگزاری نشست ژنو 2 پیش‌شرط مشخص نمی‌کردند. کسانی که ویران کردن سوریه را طراحی کرده‌اند، می‌خواهند بحران سوریه در سطح بین‌الملل مطرح شود. ائتلاف مخالفان و کسانی که در آن هستند، ابزارهای قدرت‌های بیگانه هستند.

وی گفت: سوریه هنوز هیأت خود را برای مذاکره تشکیل نداده است و ما می‌خواهیم ابتدا از جزئیات مربوط به دیگران مطلع شویم. هیئت سوریه با حسن نیت کامل روانه این نشست خواهد شد زیرا ما خواهان حل و فصل بحران هستیم.

المعلم درباره این که آیا دمشق حاضر است با دولتی که مخالفان به عنوان دولت موقت تشکیل داده‌اند، مذاکره کند، گفت: ما برای مذاکره با مخالفان پیش‌شرط نداریم. دولت موقت مخالفان رژیمی است که ما آن را به رسمیت نشناخته‌ایم بلکه ما با گروه‌های مخالف مذاکره می‌کنیم. ما با کسانی که دستانشان به خون سوری‌ها آلوده شده است، مذاکره نمی کنیم بلکه با کسانی مذاکره می‌کنیم که مایل هستند و احساس می‌کنند که زمان پایان دادن به ریختن خون سوری‌ها و حل و فصل سیاسی در سوریه فرا رسیده است. کسی که که رویکرد خشونت و ترور در پیش می‌گیرد، به رویکرد سیاسی روی نمی آورد.

وزیر امور خارجه سوریه درباره رئیس‌جمهوری این کشور و نیز درخواست مخالفان برای کناره‌گیری او نیز گفت: قانون اساسی سوریه اختیارات رئیس‌جمهوری و دولت را مشخص کرده است. تا زمانی که مذاکره‌کنندگان درباره قانون اساسی جدید تصمیم‌گیری کنند، کسی نمی‌تواند اختیارات را مشخص کند. تنها مردم سوریه هستند که سرنوشت رئیس‌جمهور را مشخص می‌کنند. نامزد شدن بشار اسد در انتخابات سال 2014 به دست مردم است و به شرایط تا آن زمان مربوط می‌شود. رئیس‌جمهوری سوریه با مردم در تماس است.

وی گفت: دخالت آمریکا در امور داخلی سوریه کاملاً آشکار است. این مسئولیت ما نیست که برای مذاکره به دنبال مخالفان باشیم. هر توافقی که در ژنو صورت گیرد، به همه‌پرسی مردم گذاشته و دقیقاً اجرا خواهد شد./ایسنا