اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خبری که به طور مرموز از خبرگزاری فارس( وابسطه به سپاه )حذف شد: الن ایر به ایران شاخه زیتون داد



الن ایر,شاخه زیتون الن ایر به ایران

فاکس نیوز به نقل از مصاحبه حذف شده فارس

الن ایر به ایران شاخه زیتون داد

باوجود اینکه فارس این خبر را حذف کرد، ایر متن این گفت و گو را روی صفحه فیس بوک خود قرار داد. وزارت خارجه آمریکا نیز متن منتشر شده این مصاحبه در فاکس نیوز با عنوان شاخه زیتون رسمی ایر برای ایران را تایید کرده است.

دیپلماسی ایرانی: فاکس نیوز در گزارشی نوشت، آنگونه که یک دیپلمات آمریکایی در گفت و گو با فارس اعلام کرده، وزارت خارجه آمریکا پیشنهاد ورود به مذاکرات دوجانبه با ایران بر مبنای احترام متقابل را به صورت محرمانه مطرح کرده است.

 

در این مصاحبه که به طرز مرموزی مدت کوتاهی پس از انتشار از خبرگزاری فارس که وابسته به سپاه است، حذف شد،

الن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا ، از آمادگی کشورش برای گفت و گو با ایران خبر داده است. ایر خاطرنشان کرد این مذاکرات می تواند رو در رو یا از طریق گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان)، انجام شود.

 

باوجود اینکه فارس این خبر را حذف کرد، ایر متن این گفت و گو را روی صفحه فیس بوک خود قرار داد. وزارت خارجه آمریکا نیز متن منتشر شده این مصاحبه در فاکس نیوز با عنوان شاخه زیتون رسمی ایر برای ایران را تایید کرده است.

 

این مقام وزارت خارجه آمریکا گفت: ما امیدواریم که دولت ایران به طور سازنده ای با جامعه بین المللی تعامل کرده و راهکاری دیپلماتیک برای برنامه های هسته ای ایران به دست آید. به گفته وی، آمریکا و شرکای بین المللی اش برای مذاکره مستقیم با دولت ایران آماده اند.

 

اما دعوت به مذاکره بخشی از رویکرد هویج و چماق آمریکا و متحدان اش در قبال ایران است. این مصاحبه تنها 24 ساعت پس از دور جدید تحریم های آمریکا علیه ایران، که این بار صنایع، تجارت طلا و ریال را نشانه گرفته، در خبرگزاری فارس منتشر شد.

 

این تحریم ها که از دوشنبه هفته گذشته به اجرا درآمده هدف مسدود کردن راه های فرار ایران از تحریم ها و کاهش هرچه بیشتر ارزش ریال را دنبال می کند. اما باوجود این تحریم ها و دیگر فشارهایی که در سال های اخیر علیه جمهوری اسلامی اعمال می شود، تهران همچنان به برنامه های هسته ای خود ادامه می دهد.

 

ایر در این مصاحبه به انتخابات ریاست جمهوری که اخیرا در ایران برگزار شد نیز اشاره کرده و از حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ایران درخواست کرده به تعهدات خود عمل کرده و آزادی فردی ایرانیان را افزایش دهد.

 

ایر در خصوص برنامه های هسته ای ایران که همچنان مورد تردید غرب قرار دارد، پیشنهاد داد، تهران در جهت تعدیل نگرانی های بین المللی اقدام کند تا امکان لغو تحریم های اعمالی علیه ایران فراهم شود.

 

این درحالی است که وزارت خارجه آمریکا در مورد نحوه انجام این مصاحبه با الن ایر اظهار نظری نکرده است. این مصاحبه چند هفته پس از آن انجام شد که روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران پیروز شد و مدت کوتاهی تا تشکیل کابینه وی باقی مانده است.

بسیاری از حامیان روحانی او را چهره ای اصلاح طلب معرفی می کنند و این در حالی است که منتقدان می گویند کارنامه سیاسی روحانی چیز دیگری می گوید.

 

هرچند هنوز مشخص نیز دولت جدید در ایران در جهت بهبود روابط با غرب گام بردارد یا خیر، مقامات دولت احمدی نژاد می گویند در سیاست هسته ای ایران و تولید اورانیوم غنی شده، تغییری ایجاد نخواهد شد. از سوی دیگر مقام معظم رهبری نیز تصمیم گیری در زمینه سیاست خارجی و پرونده هسته ای را بر عهده دارند.

منبع:irdiplomacy.ir

 

 


ویدیو مرتبط :
تبریک سال نو به تمام ملت ایران خبرگزاری فارس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شاخه زیتون کاخ سفید برای ایران



بیانیه دولت اوباما به مناسبت تحلیف روحانی,بیانیه کاخ سفیدبه مناسبت تحلیف روحانی

گزارش گاردین از بیانیه دولت اوباما به مناسبت تحلیف روحانی
شاخه زیتون کاخ سفید برای ایران

بیانیه کاخ سفید می گوید دولت اوباما «شریکی مشتاق» برای ایران خواهد بود اگر روحانی اعتدالگرا، جمهوری اسلامی را به سمت انجام «تعهدات بین المللی» هدایت کند.

به گزارش  فرارو به نقل از گاردین، دولت اوباما روز یکشنبه در بیانه ای اعلام کرد که تحلیف حسن روحانی، رئیس جمهور جدید ایران فرصتی برای تهران است تا نگرانی ها در مورد برنامه هسته ای کشورش را حل و فصل کند و تعامل بهتری با غرب داشته باشد.

کاخ سفید در بیانیه ای در مورد واگذاری رسمی قدرت از محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق تندرو به یک روحانی اعتدال گرا، به مردم ایران به دلیل درخواست برای تغییر تبریک گفت. در ادامه این بیانیه آمده است که اگر دولت جدید ایران به سمت انجام تعهدات بین المللی خود گام بردارد، در این صورت آمریکا را شریک مشتاقی خواهد یافت.

اما این شاخه زیتون آشکار در میان درخواست های جنگ طلبانه در واشنگتن برای اعمال تحریم های شدیدتر بر تهران و امکان استفاده از گزینه نظامی در صورت عدم یافتن راه حل دیپلماتیک ارائه می شود. 76 سناتور آمریکا در نامه ای به باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده خواستار تشدید تحریم ها تا زمانی که ایران از اهداف هسته ای خود دست بکشد، شده اند. در این نامه همچنین از اوباما خواسته شده که تمام گزینه ها را روی میز نگه دارد و باب دیپلماسی نیز گشوده باشد.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس در این نامه آمده است: «ما معتقدیم تا زمانیکه شاهد کندشدن قابل توجه فعالیت های هسته ای ایران نباشیم، کشورمان باید تحریم های بیشتری را اعمال کند واعتبار گزینه استفاده از نیروی نظامی را همزمان با ارائه راه حل دیپلماتیک برای مناقشه با ایران تقویت کند.»

این نامه تنها چند روز پس از آنکه مجلس نمایندگان تحریم های جدیدی را بر بخش نفت و صنعت معدن ایران اعمال کردند، ارسال شد. انتظار می رود این سناتورها طی ماه سپتامبر اقدامی مشابه را اجرایی کنند.

موضع کنگره در تضاد با مواضع دولت اوباما است که رویکردی نرمتر را در قبال ایران پیگیری می کند. روحانی متعهد شده که «مسیر اعتدال» را در پیش خواهد گرفت و وعده گشایش بیشتر در برنامه هسته ای ایران را داده است. به نظر می رسد کاخ سفید مایل است که فرصتی را برای عملی کردن این تعهدها به روحانی بدهد.

در بیانیه کاخ سفید آمده است: «حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران واقف است که انتخاب وی نتیجه خواست مردم ایران برای تغییر بود و ما امیدواریم دولت جدید ایران با اتخاذ تصمیم‌هایی که زمینه زندگی بهتر را برای ایرانی‌ها فراهم می‌کند، به خواست رای‌دهندگان توجه کند. مراسم تحلیف حسن روحانی این فرصت را برای ایران فراهم می‌کند تا سریعاً برای برطرف کردن نگرانی‌های عمیق جامعه بین‌المللی درخصوص برنامه هسته‌ای‌ ایران اقدام کند.»

زمان طولانی است که آمریکا معتقد است ایران در راستای تولید سلاح هسته ای فعالیت می کند. ایران اما تاکید دارد که برنامه اش تنها برای دستیابی به انرژی صلح آمیز و با اهداف تحقیقاتی اجرایی می شود.

آخرین دور مذاکرات میان ایران و شش قدرت اصلی جهان در ماه آوریل با شکست روبرو شد و تنها پیشرفت اندکی از آن حاصل شد. در آن زمان جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به اینکه مذاکرات «یک فرایند پایان ناپذیر» نیستد، متذکر شد که ممکن است این نشست ها به بن بست برسند. اما به نظر می رسد انتخاب روحانی باعث امیدواری نسبت به دستیابی به یک راه حل دیپلماتیک شده است./فرارو