اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جنین در حال تمرین لبخند در تصاویر اسکن چهار‌بعدی



اخبار علمی - جنین در حال تمرین لبخند در تصاویر اسکن چهار‌بعدی

محققان انگلیسی با استفاده از اسکن چهاربعدی دریافته‌اند، توانایی عصبی جنین برای نشان دادن حالات احساسی مختلف در مراحل اولیه تکامل شکل می‌گیرد.

محققان دانشگاه دورهام با استفاده از اسکن چهاربعدی، مراحل تکامل توانایی‌های زبان و احساسی 15 جنین سالم شامل 8 دختر و 7 پسر در هفته 24 و 36 بارداری را مورد بررسی قرار دادند.

 

تصاویر فریم به فریم از حالات چهره جنین تهیه و حرکات دهان رهگیری شد، سپس این اطلاعات با تکامل بخش‌های مختلف مغز مورد مقایسه قرار گرفت.
بخش راست مغز مرتبط با توانایی احساسی و کنترل حرکات سمت چپ دهان است و بخش چپ مغز با مهارت‌های زبانی و کنترل سمت راست دهان در ارتباط است.

 

محققان دریافتند که حرکات دهان بطور قابل توجهی تمایل به سمت چپ – توانایی احساسی – دارد و بخش چپ صورت تمامی 15 جنین در این تصاویر گویاتر و واضح‌تر است.

 

دکتر «نادیا ریسلاند» سرپرست تیم تحقیقاتی تأکید کرد: در مطالعه قبلی عنوان شده بود، زمانیکه نیمکره چپ مغز جنین 22 هفته‌ای بزرگتر باشد، انتظار داریم که بخش راست صورت گویاتر باشد، اما تحقیقات ما خلاف این مطلب را نشان می‌دهد.

 

بر این اساس، نوزاد از لحاظ عصبی بیشتر آماده استفاده از بخش بیان احساسات صورت است، یعنی جنین تا 16 هفته قبل از تولد، حالات احساسی از جمله لبخند زدن را تجربه می‌کند.

 

اما مشخص نیست که آیا نوزاد متولد نشده بطور فعال احساساتی که از خود بروز می‌دهد – مانند لبخند یا اخم – را درک می‌کند یا تنها در حال تمرین با استفاده از حرکات صورت است تا برای زندگی پس از تولد آماده شود.
نتایج این مطالعه در مجله Physiology and Behaviour منتشر شده است.

 

اخبار , اخبار علمی, عکس جنین

(از راست) کشش دهان به راست، حالت معمولی، کشش دهان به چپ

 

اخبار , اخبار علمی, عکس جنین

کشش دهان به چپ مرتبط با توانایی احساسی

 

اخبار , اخبار علمی, عکس جنین

کشش دهان به راست مرتبط با توانایی زبانی

اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
تصاویر سه بعدی جنین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصاویر سه‌بعدی خارق‌العاده از تکامل توانایی جنین در لمس صورت خود



روانشناسان دانشگاه دورهام برای اولین بار کشف کرده‌اند که جنین‌ها می‌توانند حرکات دست خود به سمت دهانشان را در زمان ورود به مراحل بعدی بارداری مادر پیش‌بینی کنند.

کودکان در رحم چگونگی پیش‌بینی تماس را یاد گرفته و چگونگی لمس صورت و سر جنین می‌تواند نشانه‌ای بر میزان رشد فیزیکی و روانی آنها پیش از تولد باشد.

محققان بر این باورند که یافته‌های آنها می‌تواند دانش آنها در مورد کودکان بویژه آنهایی که قبل از موعد مقرر بدنیا آمده‌اند، آمادگی کودکان برای تعامل اجتماعی و قابلیت‌شان برای آرام کردن خود با مکیدن انگشتان را ارتقا بخشد.

به گفته آنها این نتایج همچنین می‌تواند یک نشانگر بالقوه بر میزان آمادگی کودکان برای تغذیه باشد.

به باور دانشمندان، پیش‌بینی یک نشانگر کلیدی در رشد کودک سالم بوده و می‌تواند نشانه‌ای بر بیماری باشد اگر جنین در زمانهای خاص بارداری آن را انجام ندهد.

تنها زمانی که قابلیت پیش‌بینی لمس و حرکت با قصد، برای مثال باز کردن دهان برای مکیدن، توسعه یابد، کودک برای ترک محل امن رحم آماده است.

این کشف در پی یک پژوهش دیگر بدست آمده که در آن محققان دریافته بودند جنینها در رحم شکلک درمی‌آورند که بیشتر به عنوان تمرینی برای ورود به جهان بیرونی است.

محققان از اسکنهای فراصوت چهار بعدی یا همان اسکنهای سه بعدی که بصورت فوری قابل مشاهده هستند، برای تصویربرداری از هشت جنین دختر و هفت جنین پسر در هر ماه بین هفته 24 تا هفته 36 بارداری پرداختند.

جنین‌های دختر و پسر مورد مطالعه نرخ مشابهی از رشد را نمایش دادند.

در مراحل اولیه بارداری محققان مشاهده کردند که کودکان بخشهای بالایی و کناری سرشان را لمس می‌کنند، اگرچه بعدها آنها شروع به لمس بخشهای پایین‌تر و حساس‌تر صورت و دهان کردند.

در هفته سی و ششم، اکثر جنین‌ها دهان خود را پیش از لمس آن باز می‌کنند که به گفته دانشمندان نشانه‌ای از پیش‌بینی لمس توسط آنها است.

محققان افزودند که در جنینهای سالم، حساسیت منطقه اطراف دهان با ادامه رشد افزایش یافته که می‌تواند به معنی افزایش آگاهی آنها از حرکات دهان باشد.

محققان بر این باورند که حرکت متوالی و باز کردن دهان پیش از مکیدن انگشتان نشانگر رشد در کودک است.

این پژوهش همچنین می‌تواند به توضیح اینکه چرا برخی کودکان برای تعامل اجتماعی و قابلیت مکیدن انگشتان برای آرام کردن خودشان آماده‌تر هستند، کمک کند.

این پژوهش در مجله Developmental Psychobiology منتشر شده است.


 

 

 


جنین در حال باز کردن دهان برای قرار دادن انگشت در آن در هفته 32 بارداری

 

 

 


باز شدن لبهای جنین 32 هفته‌ای برای لمس محدوده دهان با عضو دیگر(چپ) و آغاز کشیده شدن دهان(راست)

 

 

 


ورود دست چپ به دهان باز جنین(چپ) در اسکن راست دست، دهان بیشتر در انتظار لمس باز شده است(راست)

 

 


جنین 32 هفته‌ای دست خود را در دهان بازش قرار می‌دهد(چپ)و با دست چپ لبهایش را لمس می‌کند(راست)

 

 

 


توالی واکنشی جنین 25 هفته‌ای با حرکت دست و دهان

 

 


حرکت دستها و جمع و باز کردن دهان در 25 هفتگی جنین به کاملی آن در سن 36 هفتگی نیست

 

 

isna.ir