اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جنتی: نگاه امنیتی به حوزه فرهنگ و هنر کشور باید بر داشته شود



اخبار,اخبار اجتماعی,علی جنتی در دیدارنخبگان فرهنگی و هنری خوزستان

 اخبار اجتماعی - جنتی: نگاه امنیتی به حوزه فرهنگ و هنر کشور باید بر داشته شود

  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای گسترش دیپلماسی فرهنگ و هنر ایرانی و میزبانی و یا شرکت در جشنواره های بین المللی باید نگاه امنیتی به حوزه فرهنگی و هنر برداشته شود.

علی جنتی در نشست با نخبگان فرهنگی و هنری خوزستان در سالن اداره کل فرهنگ و ارشاد این استان افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نگاه امنیتی به موضوع فرهنگ و هنر مخالف است.

وی با اشاره به وضع اعتبارات فرهنگ و هنر گفت: بودجه سال آینده کشور در بخش فرهنگ و هنر مطلوب نیست اما باید با همین اعتبارات اندک برنامه های فرهنگی و هنری را اجرا کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سفر هیات دولت به خوزستان افزود: در سفر سه روزه به این استان برخی از مسائل و مشکلات حوزه فرهنگی و هنر استان بررسی می شود اما بعد از این سفر در سفری مستقل به خوزستان مسائل مربوط به این حوزه به صورت گسترده تر بررسی خواهد شد.

جنتی گفت: استان خوزستان دارای ظرفیت های بسیار در حوزه فرهنگ و هنر است که در طول تاریخ از این ظرفیت ها به بهترین شکل استفاده شده است.

وی از مسوولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان خواست برای برگزاری جشنواره ای ویژه در استان در سطح ملی برنامه ریزی کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: یکی از شاخص های استان خوزستان می تواند موضوع شکل گیری این جشنواره باشد تا این جشنواره هر سال در استان اجرا شود.

جنتی گفت: هم اکنون جشنواره ˈکودک و نوجوانˈ در اصفهان، جشنواره ˈامام رضا (ع)ˈ در مشهد و جشنوار ˈادبی ˈ در شیراز به صورت ملی برگزار می شود.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم سیاست های جدیدی در زمینه فرهنگی و هنری دارد، اضافه کرد: این سیاست ها مشخص شده و مسوولان نیز باید در چهارچوب آن عمل کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیدگی به مشکلات صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان را یکی از اولویت های کاری این وزارتخانه اعلام کرد و گفت: در دولت گذشته صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان بدهی های زیاد به سازمان تامین اجتماعی داشت و به نوعی این صندوق ورشکسته شده بود.

جنتی افزود: در صورتی که مجلس با تصویب تبصره 14 در بودجه فرهنگ و ارشاد اسلامی موافقت کند، تمام دستگاههای دولتی موظف می شوند یک درصد از بودجه سالانه خود را صرف کارهای هنری و فرهنگی کنند.

وی همچنین خواستار ارائه شناسنامه کاملی از هنرمندان خوزستان شد و از مسوولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خواست که انجام این کار را جزء اولویت های کاری قرار دهند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تاکنون در حوزه رسانه های دیجیتال ضعف فروانی داشتیم و با راه اندازی بنیاد رسانه دیجیتال بخشی از مشکلات این حوزه حل شده است.

جنتی افزود: تشکیل نظام صنفی مطبوعات نیز در مجلس تایید شده تا این تشکیلات صنفی به کارهای مربوط به مطبوعات کشور رسیدگی کند.

وی با اشاره به اینکه قانون تبلیغات به اصلاح و بازنگری نیاز دارد، گفت: با توجه به اینکه قانون خاصی برای تبلیغات تعریف نشده بسیاری از آگهی هایی که چاپ می شود خلاف واقع است.

در این نشست برخی از هنرمندان خوزستان در خصوص مشکلات بخش های مختلف هنری و فرهنگی استان مطالبی بیان کردند. 
اخبار اجتماعی -  ایرنا


ویدیو مرتبط :
محسن صفایی فعال حوزه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی از جشنواره فیلم عمار می گوید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نگاه سرد به هنر کاشی کاری



 

نگاه سرد به هنر کاشی کاری

 

کاشی کاری هنر و صنعتی است که از گذشته های بسیار دور برای تزئین بناهای گوناگون و به ویژه بناهای مذهبی استفاده می شد. کاشی کار با ذوق و سلیقه خود به شکلی ماهرانه طرحی ظریف را بر دیواره ها و گنبدهای این بناها می نگاشت.این هنر به عنوان یکی از قدیمی ترین هنرهای ایران زمین به شمار می رود به طوری که جلوه هایی از ظرافت و هنر هنرمندان کاشی کار را در بناهای گوناگون به ویژه بناهای مذهبی و تاریخی در نقاط مختلف ایران می توان مشاهده کرد.خراسان شمالی نیز بی نصیب از زیبایی های این هنر نیست.

بناهایی هم چون عمارت مفخم، آینه خانه، بش قارداش، امام زاده حمزه رضای شیروان و بنای شاهزاده حمزه بن موسی دهنه شیرین اسفراین، یادگار هنرمندان زبردستی است که با ترکیب رنگ های گوناگون و کنار هم قرار دادن قطعات ریز کاشی، این بناها را تزئین کرده اند و پوششی زیبا و در عین حال مستحکم را زیبنده آن ها ساخته اند. این کاشی کاران هنری ماندگار را به یادگار گذاشتند اما این بناهای تاریخی که هر یک به نوعی بیانگر هویت و تاریخچه هر قوم است، بعد از گذشت چند قرن تا حدی تخریب شده است. در حال حاضر بناهای تاریخی استان مانند عمارت مفخم و آیینه خانه مفخم بجنورد که به عنوان بزرگ ترین و شاخص ترین آثار معماری دوره قاجار در خراسان شمالی به شمار می رود و نمونه های خوبی از به کارگیری نقوش و طرح های کاشی است، به مرمت و بازسازی نیاز دارد. اما نکته ای که حائز اهمیت است نگاه سرد به هنر کاشی کاری و هنرمندان این عرصه در استان است.

متاسفانه این هنر با وجود سابقه طولانی در ایران و به ویژه در خراسان شمالی اکنون عزلت نشین شده است و در سراسر خراسان شمالی نمی توان نامی از هنرمند کاشی کار زبده و کارآزموده به زبان آورد.به گفته معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی هر ساله و بر حسب نیاز از محل اعتبارات استانی، مرمت کاشی کاری های آثار تاریخی انجام می شود، اما برای مرمت از کاشی کاران استان های دیگر از جمله خراسان رضوی استفاده می شود. این موضوع علاوه بر صرف هزینه های گزاف انگیزه را از هنرمندان علاقه مند سلب می کند. از طرفی نیز از بین رفتن جایگاه کاشی و کاشی کاری در نسل امروز از جمله مشکلات عمده جامعه هنری محسوب می شود به طوری که فراموش شدن ظرافت و زیبایی کاشی و کمرنگ شدن نقش آن در ساخت و تزئین بناها این مشکل را تشدید کرده است و اکنون به جز در شهرهایی هم چون مشهد و اصفهان که به این هنر و کاربرد آن توجه می شود، کمتر کسی برای فراگیری این هنر و انتقال آن به نسل های آینده قدم برمی دارد.

تنها روزنه ای که برای جان دادن دوباره به این هنر به ذهن می رسد به روز کردن این هنر است تا استفاده از کاشی کاری به جای تزئینات رواج یافته امروزی در میان مردم جایگاه خود را بیابد. نقش تبلیغات رسانه ای و فرهنگ سازی نیز بی اهمیت نیست. استفاده از کارشناسان و افراد تحصیل کرده در این رشته ها برای کاربرد و طراحی نقوش جذاب و مناسب با سلیقه نسل امروز از جمله راهکارهایی است که می تواند مسیر رشد و ترقی این هنر را هموار کند.نقش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز به عنوان نهاد دخیل در این امور انکارناپذیر است.
منبع:khorasannews.com