اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزییات کشف بقایای بنای تاریخی در اصفهان


فروردین ماه امسال بود که مترو اصفهان در ادامه مسیر خود به دروازده دولت یا همان میدان امام حسین (ع) رسید و پس از چندی خبر از کشف پایه‌های کاخ جهان‌نما منتشر شد و پس از آن کاوش‌های باستان‌شناسی در محدوده دروازه‌ دولت و چهارباغ اصفهان آغاز شد و به کشف پایه‌های کاخ جهان‌نما انجامید.

خبرگزاری مهر: پس ازکشف بقایای تاریخی در دروازه دولت اصفهان، برخی شائبه ها در بین مردم اصفهان مبنی بر اینکه این کشف، بقایای یک شهرزیرزمینی هزارساله است ایجاد شد که میراث فرهنگی به این شایعات پاسخ داد.

فروردین ماه امسال بود که مترو اصفهان در ادامه مسیر خود به دروازده دولت یا همان میدان امام حسین (ع) رسید و پس از چندی خبر از کشف پایه‌های کاخ جهان‌نما منتشر شد و پس از آن کاوش‌های باستان‌شناسی در محدوده دروازه‌ دولت و چهارباغ اصفهان آغاز شد و به کشف پایه‌های کاخ جهان‌نما انجامید.

علی شجاعی‌ اصفهانی، عضو هیئت‌ علمی دانشگاه هنر اصفهان و سرپرست هیئت کاوش در محدوده دروازه‌ دولت و چهارباغ اصفهان، این خبر را اعلام کرد و به خبرنگار مهر گفت: کاوش در این محوطه تاریخی با هدف کشف شواهد وجود کاخ جهان‌نما انجام گرفت.

وی افزود: کاخ جهان‌نما بخشی از مجموعه‌ای تاریخی ساخته‌شده در دوره شاه‌عباس صفوی در حدود ۱۰۲۵ قمری است که به مرور زمان و پس از حمله قزاق‌ها تخریب شد.

این باستان‌شناس با ابراز اطمینان از وجود کاخ جهان‌نما تصریح کرد: در ادامه این کاوش تلاش می‌کنیم شواهدی از دیگر بخش‌های مدفون‌شده کاخ که از گزند ایام سالم یا قابل‌تشخیص باقی مانده، به‌دست آوریم.

بخش دیگری از کاوش، مربوط به تعیین محدوده عرض سنگ‌فرش چهارباغ است، که در کاوش صورت‌گرفته در فصل گذشته بخش‌های زیادی از آن آشکار شد.

شجاعی اظهار کرد: این موضوع هم‌اکنون در بخشی از غرب خیابان چهارباغ عباسی در تقاطع خیابان عباس‌آباد انجام شده است و با توافق و همکاری صورت گرفته با شرکت مترو بخش باقی‌مانده از غرب خیابان و بخش شرقی مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.

شهرزیرزمینی یا پایه های کاخ جهان نما

با وجود اینکه کاوشگران تنها به کشف پایه‌های کاخ جهان نما در این کاوش‌ها اشاره کردند اما چندی است که پیامکی در این خصوص در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است و دست به دست می‌چرخد که متن آن به شرح زیر است «شهر زیرزمینی با قدمت ۱۵۰۰سال در حفاری ایستگاه مترو در دروازه دولت کشف شده، و از بین نرده‌های سمت چهارباغ به سمت دروازه دولت قابل مشاهده است، متاسفانه شهرداری اصفهان می‌خواهد این سرمایه  ملی را تخریب کند به خاطر همین از درز کردن این خبر جلوگیری می‌کند، این‌ها بقایای باغات سلطنتی و مجموعه کاخ‌های جهان‌نما نیز هستند».

کارشناس امور بین‌الملل میراث فرهنگی اصفهان در واکنش به این گمانه زنی ها در گفتگو با مهر اظهار کرد: مجموعه کشف شده در دروازه دولت اصفهان یک شهر زیر زمینی نیست بلکه زمانی که کشف شد ما به طور جدی اعلام  نظر نکردیم تنها گفتیم احتمال می‌رود که پایه‌های کاخ جهان‌نما باشند که در زمان قاجار تخریب شدند.

وی افزود: دو حالت وجود دارد که بستگی به نظر کارشناسان دارد، که این بنا یا به این صورت تثبیت می‌شود و یا بخشی از آن بازآفرینی شود، و این نقطه ظریفی است که کارشناسان باید در خصوص آن نظر بدهند.

شهرام امیری ادامه داد: برخی نظر بر عدم بازسازی این بنای تاریخی دارند زیرا این بنا دیگر تاریخی نیست و این یک بحث مدیریتی است.

آیا تبعات منفی مترو در فاز دوم هم ادامه دارد

وی گفت: مسیر مترو سال ۸۴ تا ۸۶ انتخاب شد و در آن سال‌ها میراث فرهنگی نگرانی خود را در خصوص بروز مشکلاتی که هم اکنون در حال رخداد است ابراز کرد، اما چون این مسیر قابل دسترس بود انتخاب شد و امروز دیگر نمی‌توان کاری کرد و ما تنها سعی داریم تبعات منفی مترو بر خیابان چهارباغ را به حداقل برسانیم زیرا هزینه هنگفتی از جیب مردم برای این مسیر هزینه شده است.

کارشناس میراث فرهنگی ادامه داد: در تلاش هستیم که این اتفاق در مسیر دو مترو دوباره تکرار نشود و در حال پیشگیری از این اتفاق هستیم.

مدیر کل میراث فرهنگی نیز در این خصوص اظهار کرد: طرح مطالعاتی بازسازی کاخ جهان‌نما تا پایان تابستان ادامه دارد و احتمال بازسازی این کاخ‌ها وجود دارد.

عكس: جزئیاتی درباره بقایای مشکوفه یک بنای تاریخی در اصفهان

عكس: جزئیاتی درباره بقایای مشکوفه یک بنای تاریخی در اصفهان

عكس: جزئیاتی درباره بقایای مشکوفه یک بنای تاریخی در اصفهان

عكس: جزئیاتی درباره بقایای مشکوفه یک بنای تاریخی در اصفهان

عكس: جزئیاتی درباره بقایای مشکوفه یک بنای تاریخی در اصفهان


ویدیو مرتبط :
کشف بقایای کاخ جهان نمای اصفهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مترو اصفهان به یک بنای تاریخی برخورد کرد



اخبار,اخباراجتماعی,متروی اصفهان


اخباراجتماعی  - مترو اصفهان به یک بنای تاریخی برخورد کرد

عملیات گودبرداری در یکی از ایستگاه‌های متروی اصفهان در میدان دروازه دولت (امام حسین) به بقایای سازه‌ای ناشناخته برخورد کرده است. برخی از باستان‌شناسان با مشاهده آجرهای سلجوقی در این گودبرداری، احتمال برخورد با باروی سلجوقی را داده‌اند، اما مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان این سازه را مربوط به کانال‌های انتقال آب و متعلق به دوران صفوی می‌خواند.

به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، عملیات اجرایی و گودبرداری های ساخت ایستگاه های مترو در خیابان چهارباغ عباسی در بهار امسال از روبه روی خیابان سیدعلیخان آغاز شد. حصارکشی و گودبرداری برای ساخت ایستگاهی دیگر در انتهای چهارباغ عباسی جایی که میدان دروازه دولت نامیده می شود، از تابستان شروع شد و حالا بقایای آجرهای حاصل از این گودبرداری نشان می دهد، حفاری ها با سازه ای ناشناخته برخورد کرده است.

فریدون اللهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان در این باره گفت: سازه یافت شده خیلی بنای شاخصی نیست و مربوط به کانال هدایت آب و متعلق به دوران صفوی است.

وی افزود: کمیته ای از سوی سازمان میراث فرهنگی بر عملیات اجرایی نظارت دارد و قرار است هرگونه عملیاتی با نظر این کمیته انجام شود.

اللهیاری با تاکید بر این که سازمان قطار شهری باید نظر کمیته را مرجع تصمیم گیری هایش قرار دهد، گفت: کمیته ای از سوی پژوهشگاه بر عملیات حفر ایستگاه در میدان انقلاب و میدان دروازه دولت نظارت دارد و از طرف سازمان میراث فرهنگی و باستان شناسان ما هم نماینده ای هست که برای نظارت حضور دارد.

وی در حالی که سازه یافت شده را دیوار می خواند و با بیان این که سازمان قطار شهری برنامه ای برای حفظ دیوار یافت شده دارد، افزود: صحبت های موقتی برای حفظ و نگهداری این دیوار صورت گرفته است، اما بنای شاخصی نیست و مربوط به کانال هدایت آب است.

 

 اخباراجتماعی  -   میراث فرهنگی