اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیات جلسه ویژه خودروسازان با نعمت زاده/ احتمال احیای کمیته خودرو



جزئیات جلسه ویژه خودروسازان با نعمت زاده,آخرین وضعیت تولید خودرو,تشکیل کمیته خودرو

جزئیات جلسه ویژه خودروسازان با نعمت زاده/ احتمال احیای کمیته خودرو

جلسه خودروسازان با وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم در روزهای اخیر برگزار شده است که در آن، خودروسازان ضمن گزارش آخرین وضعیت تولید خودرو، حل مشکل نقدینگی و سرمایه در گردش و نیز مشکلات پیش آمده بر سر قیمت‌گذاری محصولات خود را خواستار شدند.

به گزارش  مهر، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم در اولین کنفرانس خبری خود با خبرنگاران از برگزاری جلسه ای با خودروسازان برای اطلاع از آخرین وضعیت تولید خودرو در کشور و مشکلات این صنعت خبرداده است.

 

حال خبرها حکایت از عملی شدن وعده آقای وزیر مبنی بر برگزاری این جلسه دارد و بر این اساس، به نظر می رسد که صنعت خودرو و ساماندهی وضعیت تولید آن، یکی از اولویت های جدی وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد، چراکه وزیرش یکی از اولین جلسات کاری خود را با صنعتگران، با مدیران عامل دو خودروساز و جمعی از کارشناسان و خبرگان این صنعت برگزار کرده است.

در این جلسه، خودروسازان ابتدا آخرین آمارهای تولید، وضعیت نقدینگی و تامین مالی، مصوبات دولت دهم برای تامین سرمایه در گردش و نیز گلایه های خود از فراز و نشیب های قیمت‌گذاری خودرو و سپردن آن به شورای رقابت را بیان کردند، اما به گفته حاضران در جلسه، وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار بر این گذاشته است که ظرف دو هفته آینده، تصمیم نهایی خود را برای این صنعت اعلام کند.

البته این وعده را نیز محمدرضا نعمت زاده هم داده بود، او اعلام کرد که به سرعت و شتابزده در مورد وضعیت خودرو و راهکارها برای رونق آن، اظهارنظر نمی کند و به دقت باید گزارشات کارشناسی و وضعیت تولید را بررسی کند.

نکته حائز اهمیت این است که وزیر صنعت، معدن و تجارت حالا دیگر تنها با معضل کاهش تولید مواجه نیست، بلکه باید سردرگمی قیمت‌گذاری در بازار را نیز مدنظر داشته و جانب مصرف کنندگان را در بازار نگه دارد، اما آنچه که از اظهارنظرهای وی در خلال صحبت‌های رسانه‌ای اش بر می آید، آن است که تولید برای وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت مهمتر از تنظیم بازار است، چراکه به اعتقاد او تا تولیدی در کار نباشد، به طور قطع بازار هم تنظیم نخواهد شد.

سعید مدنی، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اشاره به برگزاری جلسه مشترک خودروسازان با وزیر صنعت، معدن و تجارت به خبرنگار مهر می گوید: در این جلسه خودروسازان وضعیت تولید را به وزیر صنعت، معدن و تجارت گزارش کردند، ضمن اینکه به نظر می رسد این جلسه بتواند در آینده صنعت خودرو مثبت و تاثیرگذار باشد.

وی می افزاید: همچنین قرار بر این شد که در مورد وضعیت قیمت‌گذاری خودرو و اینکه قیمت‌گذاری در دست شورای رقابت باقی بماند یا خیر، نیز بررسی هایی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت صورت گیرد.
به گفته مدنی، قرار بر این است که وزیر صنعت، معدن و تجارت بعد از اتمام بررسی های لازم، نتیجه تصمیم گیری وزارت صنعت، معدن و تجارت و دولت را راجع به خودرو اعلام کند.

در این میان، آنچه که بیش از هر چیز به نظر می رسد مدنظر وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت باشد، رونق تولید است. نعمت زاده معتقد است که اکنون زمان آن فرا رسیده تا ترمز کاهش تولید را در کشور کشید و صنایع را به سمت رونق تولید پیش برد. از سوی دیگر گمانه زنی ها حکایت از آن دارد که احتمال دارد وی، کمیته خودرو را احیا کند، چراکه این خواسته فعالان صنعت خودرو است.

 

به اعتقاد آنها اگرچه همواره در کمیته خودرو، ارقام افزایش قیمت پیشنهادی از سوی خودروسازان کاهش می یافت، اما حداقل چرخ صنعت در حرکت بود و خودرو در بازار به فروش می رفت و مردم در بلاتکلیفی به سر نمی بردند.
به هرحال باید منتظر بود و دید که نسخه آقای وزیر برای صنعت خودرو و افزایش تولید آن چه خواهد بود./مهر

 

 


ویدیو مرتبط :
ماجرای نعمت زاده و افزایش قیمت خودرو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نعمت زاده: قیمت‌گذاری خودرو را از شورای رقابت پس می‌گیرم/برنامه ویژه‌ آخوندی برای مسکن مهر



کابینه روحانی,وزرا روحانی

نعمت زاده:قیمت‌گذاری خودرو را از شورای رقابت پس می‌گیرم

محمدرضا نعمت زاده، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با تسنیم گفتگویی کرده که خلاصه آن را می خوانید:

محمدرضا نعمت زاده گزینه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت حسن روحانی است. وی که سابقه وزارت صنایع دولت هاشمی را هم در کارنامه اجرایی خود دارد، در دولت خاتمی وارد صنعت نفت و پتروشیمی شد و اکنون بار دیگر به شرط رای اعتماد مجلس بار دیگر سکان بخش صنعت و معدن به اضافه تجارت کشور را بر عهده می گیرد. به همین بهانه گفت و گویی اختصاصی را با محمدرضا نعمت زاده ترتیب داده ایم.

 محمدرضا نعمت زاده  از پس گرفتن قیمت گذاری خودرو از شورای رقابت، بازگشت گشایش ال سی به رول گذشته ۱۰ درصد و ادامه ۱۰ اولویت ارزی خبر دادو با اعلام حمایت از ادغام صنعت و تجارت، باکاهش نرخ سود بانکی مخالفت کرد.

وی درباره اینکه چرا حسن روحانی کلید صنعت را به وی داده است، پاسخ داد و با تاکید بر اینکه رکود مهمترین مشکل فعلی صنعت است، راه حل هایی برای حل مشکل کمبود نقدینگی و موانع ارزی صنعت ارائه کرد.

 نعمت زاده از بازگشت روال گشایش اعتبار صنایع به گذشته با 10 درصد منابع و لغو مصوبه گشایش اعتبار 130 درصد خبر داد و با اعلام اینکه طرح بنگاه‌های زودبازده را آسیب شناسی خواهد کرد، درباره هماهنگی تیم اقتصادی دولت یازدهم به ویژه وزرای اقتصاد، صنعت و رئیس کل بانک مرکزی ، گفت که بانک مرکزی نباید تحت امر دولت باشد البته نباید خودمختار هم عمل کند.

 وزیر پیشنهادی صنعت با اعلام اینکه کاهش نرخ سود بانکی راهکار بازگشت رونق به تولید نیست، تصریح کرد که پایین آوردن نرخ سود بانکی فعلا معقول نیست و نباید سود تسهیلات را دستوری تعیین کرد.

 نعمت‌زاده از ادغام وزارت صنعت، معدن و تجارت حمایت کرد و با تاکید بر ادامه اولویت بندی ارزی 10 گروه کالایی، از قیمت گذاری دولتی خودرو انتقاد و با اعلام اینکه صنعت خودروی کشور انحصاری نیست، تصریح کرد که قیمت گذاری خودرو را از شورای رقابت پس می گیرد و مسئولیت آن را به سازمان حمایت برمی گرداند.

 وی از واگذاری‌های بخش صنعت به بخش‌های شبه دولتی و عمومی انتقاد کرد و واگذاری بایت رد دیون را هم نامناسب ارزیابی کرد.

برنامه ویژه‌ آخوندی برای مسکن مهر/ تأمین پول پروژه‌های حمل‌ونقل از بورس

تسنیم در گفتگویی با عباس آخوندی، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی نوشت:

در روزهای اخیر و در جلساتی که با نمایندگان مجلس برگزار شده درباره چه مسائلی صحبت شده است؟
 آخوندی: در این جلسات که سازنده هم بود برنامه‌هایم برای توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی را تشریح کردم. چند جلسه هم برای آشنایی بیشتر نمایندگان از برنامه‌ها و رویکردها برگزار شد. جلساتی نیز با نمایندگان تازه‌وارد مجلس داشتم تا این دوستان با سوابق و روزمه کاری بنده آشنا شوند.

یکی از انتقاداتی که در روزهای اخیر به وزیر پیشنهادی راه‌وشهرسازی وارد می‌شود مربوط به عدم آشنایی شما با حوزه حمل‌ونقل است، برای رفع نگرانی‌های موجود چه برنامه‌ای دارید؟
 آخوندی: نمایندگان مجلس ابهاماتی در خصوص حوزه‌های فعالیتی از جمله حمل و نقل  و سوابق اجرایی بنده داشتند که توضیح لازم در این خصوص ارائه شد. علاوه بر این با ارائه برنامه به آنها اعلام کردم که  برنامه‌های گسترده‌ای برای بخش حمل‌ونقل به‌ویژه حمل‌ونقل ریلی، هوایی و دریایی دارم. در این بین توجه بیشتری را باید معطوف حمل‌ونقل هوایی کنیم، چراکه به‌دلیل تحریم‌ها آسیب‌هایی دیده است. همچنین برنامه توسعه و ایجاد زیرساخت‌های جاده‌ای از جمله آزادراه‌ها برای نمایندگان مجلس تشریح شد.

یکی از مشکلات بخش حمل‌ونقل هزینه بالای اجرای زیرساخت‌های آن است، برای تأمین منابع مالی پروژه‌های این بخش چه اقداماتی را در دستور کار دارید؟
 آخوندی: در یکی از جلسات برای نمایندگان توضیح دادم که ما چگونه می‌توانیم بحث بازار سرمایه را در رابطه با حمل‌ونقل فعال کنیم و بتوانیم بخشی از منابع مالی مورد نیاز پروژه‌های بزرگ ریلی و جاده‌ای را تأمین کنیم. از طریق بازار سرمایه همچنین می‌توان نقدینگی مورد نیاز پروژه‌های حوزه دریا را تأمین کرد.

علاوه بر این برای نمایندگان برنامه‌های افزایش سهم ایران از حمل‌ونقل منطقه را توضیح دادم. مقداری درباره ترانزیت صحبت شد و این‌که چگونه می‌توانیم سهم ایران را در این بخش ارتقا دهیم. از سوی دیگر چگونه می‌توانیم از طریق صنعت حمل‌ونقل و صنعت ساختمان میزان اشتغال مهندسان را افزایش دهیم.

نگرانی در حال حاضر در خصوص ادامه طرح مسکن مهر وجود دارد. شما زمانی گفتید که این طرح کانون بحران‌های اجتماعی در آینده خواهد بود، با این طرح چه می‌کنید؟
آخوندی: پروژه‌های این طرح با دو مسئله بسیار بزرگ مواجه هستند؛ یکی تأسیسات و زیرساخت‌های آن و دیگری نحوه خدمات‌رسانی شهری. اینها دو مسئله اصلی است که فعلاً این طرح با آنها دست به گریبان است. علاوه بر این موضوع تأمین منابع مالی پروژه‌های نیمه‌تمام طرح مسکن مهر نیز یکی دیگر از مسائل آن است.

برای حل مشکلات پروژه‌های نیمه‌تمام چه برنامه‌ای دارید؟
 آخوندی: قاعدتاً برای این مسائل باید اندیشه‌کرد. ایده‌هایی دارم در این خصوص که چگونه می‌توانیم خدمات شهری مسکن مهر را که در مجموعه خدمات شهری قرار دارند به شهرداری‌ها واگذار کنیم. به‌عبارت دیگر دولت تمام اعتباراتی را که می‌خواهد برای تأسیسات زیربنایی و خدمات شهری هزینه کند در اختیار شهرداری‌ها قرار دهد.

 تکلیف پروژه‌هایی که خارج از محدوده شهر قرار دارند، چیست؟
 آخوندی: برای این پروژه‌ها نیز به‌فکر ایجاد شهرداری‌های جدید هستم تا به‌نحوی به نهادهای خدمات شهری وصل شوند. امکان این‌که خدمات حدود 2 میلیون واحد مسکونی را دولت تأمین کند وجود ندارد و مسکن ناپایدار خواهد بود. بنابراین باید به‌نحوی تلاش کنیم خدمات زیربنایی و شهری پروژه‌های مسکن مهر را تأمین کنیم.

پس در دولت دکتر روحانی پروژه جدید در قالب طرح مهر آغاز نمی‌شود؟
 آخوندی: در دولت قبلی هم پروژه جدیدی آغاز نشد.

البته به‌جز 80 هزار واحد پردیس.
 آخوندی: به‌هرحال تعداد بسیار زیادی مسکن مهر نیمه‌تمام وجود دارد که هزاران مشکل دارند. مشکلات بسیار عدیده‌ای در جهت خدمات زیربنایی، شهری و تأمین مالی دارند.

چند واحد طرح مسکن مهر نیمه‌تمام است؟
 آخوندی: حدود یک میلیون و 800 هزار واحد نیمه‌تمام است.

برخی انتقادی به برنامه مسکن شما دارند مربوط به صندوق‌های سرمایه‌گذاری، برخی کارشناسان معتقدند این برنامه باعث افزایش نقدینگی و در نهایت افزایش قیمت می‌شود؟
 آخوندی: تزریق 50 هزار میلیارد تومان پول پرقدرت توسط بانک مرکزی باعث افزایش نقدینگی می‌شود نه استفاده از منابع موجود بدون هیچ‌گونه افزایش نقدینگی جامعه. به‌عبارت دیگر فقط با سازماندهی سازوکار افزایش کارآیی در بازار مسکن یعنی با صندق‌های سرمایه‌گذاری می‌توانیم به بخش مسکن سروسامانی بدهیم. معلوم است هرکسی این را گفته کارشناس نبوده است.

تنها راهکار بسیار مؤثر در دنیا این است که از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری بتوانیم قدرت خرید مردم را افزایش دهیم. بزرگترین کارکرد این صندوق نیز افزایش قدرت مردم برای تأمین مسکن مورد نیاز است.

این صندوق چند درصد قدرت خرید مردم را افزایش خواهد داد؟
آخوندی: صندوق‌های سرمایه‌گذاری مسکن در طول زمان حداقل 500 درصد قدرت خرید را افزایش می‌دهند./تسنیم