اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیاتی از قرارداد غیرقانونی خرید کتاب «دوستت دارم ای مادر» توسط مرتضوی (+سند)



اخبار,اخبارسیاسی,قرارداد غیرقانونی خرید کتاب  دوستت دارم ای مادر  توسط مرتضوی

 

  اخبار سیاسی  - جزئیاتی از قرارداد غیرقانونی خرید کتاب «دوستت دارم ای مادر» توسط مرتضوی

به نظر می‌رسد تمام نسخه‌های «دوستت دارم ای مادر» توسط سازمان تأمین اجتماعی خریداری شده و این کتاب در بازار نشر توزیع نشده. کتاب در 2000 نسخه منتشر و به چاپ سوم نیز رسیده است.

طی سالهای اخیر، بسیاری از رسانه‌های منتقد دولت با برخی افشاگری‌ها، پرده از بخش‌هایی از فساد رخ داده در دوره احمدی‌نژاد کنار زدند. گزارش ۸۴ صفحه‌ای تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی مجلس نیز در همین مدت نشان داد درحالیکه صدها هزار نفر از افراد طرف قرارداد تامین اجتماعی با مشکلات بزرگ دست و پنجه نرم می‌کنند، چه بذل و بخشش‌ها و ویژه‌خواری‌هایی در این سازمان رخ داده است.

 

یکی از بندهای گزارش تحقیق و تفحص به مبلغ 3۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریالی که بابت خرید دو هزار جلد کتاب تحت عنوان «دوستت دارم مادر» اختصاص یافته بود؛ مربوط می‌شود. خرید این کتاب از آن‌ لحاظ قابل تامل است که محمدرضا فلاح تفتی؛ نویسنده کتاب فاقد هرگونه ارتباط با حوزه تامین اجتماعی است اما تعداد بالایی از این کتاب توسط این نهاد خریداری و در مراسم افطاری و تجلیل از شصت چهره ماندگار سازمان تامین اجتماعی که در تاریخ 16 مرداد 1392 برگزار شده؛ در میان حضار توزیع شده است.

 به گزارش خبرنگار ایلنا، بر پایه چند برگ از هزاران برگ سند این تحقیق و تفحص که بخشی از آن‌ها را در ذیل همین گزارش ‌خواهید دید، مبلغ ۳۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال معادل سی میلیون تومان بابت خرید ۲۰۰۰ جلد کتاب به نام «دوستت دارم مادر» نوشته محمدرضا فلاح تفتی که نام فامیلی‌اش دقیقاً مشابه فامیلی همسر سعید مرتضوی است، هزینه شده است. هرچند که محمدرضا فلاح‌تفتی در جریان تحقیق و تفحص به عمل آمده منکر هرگونه نسبت فامیلی با مرتضوی شده است. او مدعی‌ست این تشابه اسمی با این شدت که حتی پسوند فامیلی‌ها نیز با خانواده‌ی همسر مرتضوی یکسان است؛ اتفاقی بوده است.

اخبار,اخبارسیاسی,قرارداد غیرقانونی خرید کتاب  دوستت دارم ای مادر  توسط مرتضوی

 
رابطه‌مداری‌هایی از این دست در گذشته هم از مرتضوی دیده شده و او پس از آنکه در دولت دهم به ریاست سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد با حکمی؛ همسرش را به ریاست بیمارستان شریعت رضوی، وابسته به سازمان تأمین اجتماعی گمارد. سپس در آبان سال ۹۱ او را به دلیل «خدمت خالصانه» به سمت مدیرکل آموزش و پژوهش سازمان تأمین اجتماعی منصوب کرد. هما فلاح‌تفتی همزمان با بررسی پرونده‌ی همسرش به‌عنوان متهم ردیف اول بازداشتگاه کهریزک توسط دادگاه٬ با ائتلاف «زنده‌باد بهار» نامزد چهارمین دوره شورای شهر تهران شد و نامش در رأس دو لیست درکنار نام شیخ‌الاسلامی (وزیری که اصرار بر بقای مرتضوی موجب عزلش از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شد) نقش بسته بود.
 

اخبار,اخبارسیاسی,قرارداد غیرقانونی خرید کتاب  دوستت دارم ای مادر  توسط مرتضوی

 


محمدرضا فلاح‌تفتی بعداز برملا شدن این مساله حتی در نامه‌ای به علیرضا محجوب(رئیس هیئت تحقیق و تفحص از تأمین اجتماعی) لب به گلایه گشوده بود. او این کتاب را پایان‌نامه مقطع دکترایش دانسته است که همین مسله نیز خودش جای بحث و بررسی فراوان دارد. «دوستت دارم ای مادر» در اصل مجموعه‌ای است از شعرهای شاعران مختلف ایران و جهان مثل سهراب سپهری، مهدی اخوان ثالث، حسین اسرافیلی،‌ پروین اعتصامی، ایرج میرزا، اقبال لاهوری، سیدمحمود الهام‌بخش، عباس براتی‌پور، ملک‌الشعرای بهار، سیمین بهبهانی، محمدعلی بهمنی، ابوالقاسم حالت، خاقانی شروانی، بهاء‌الدین خرمشاهی و... با موضوع مادر به همراه آیات قرآن، احادیث و گفتار بزرگان، ضرب‌المثل‌ها و داستان‌هایی در وصف مادر است. درحالیکه پایان‌نامه‌های دانشگاهی آنهم در مقطع دکترا می‌بایست گزارشی از پژوهش و تز نویسنده پیرامون یک موضوع علمی مشخص باشند، نه مجموعه‌ای کتابسازی شده از آثار شعری و ادبی ایران و جهان.

 

اخبار,اخبارسیاسی,قرارداد غیرقانونی خرید کتاب  دوستت دارم ای مادر  توسط مرتضوی



به نظر می‌رسد تمام نسخه‌های «دوستت دارم ای مادر» توسط سازمان تأمین اجتماعی خریداری شده و این کتاب در بازار نشر توزیع نشده است؛ چراکه کتاب در 2000 نسخه منتشر شده و با شیوه‌ی خرید سازمان تامین اجتماعی به چاپ سوم رسید. در این میان ناشری که ظاهراً از مهرش برای صدور فاکتور فروش در حجمی وسیع کتاب «دوستت دارم ای مادر» به تأمین اجتماعی زیرنظر سعید مرتضوی استفاده شده، تأکید کرده که در این معامله نقش نداشته و این جریان شبیه یک ‌کلاهبرداری و جعل سند است!

اگر این اطلاعات را درکنار نام همایشی که کتاب‌ مذکور در آن هدیه داده شده یعنی همایش شصت چهره ماندگار سازمان تامین اجتماعی بگذاریم؛ سوال اساسی که پیش می‌آید این است که واقعا چنین کتابی با این محتوا فارغ از کم‌وکیف کیفیت محتوای آن؛ چه ارتباطی با موضوع همایشی که در آن توزیع شده، داشته است؟ این کتاب نه از لحاظ محتوایی نقطه مشترکی با سازمان تامین اجتماعی و چهره‌های ماندگارش دارد و نه نویسنده‌ی آن از اعضا و پرسنل این سازمان یا یکی از شصت چهره ماندگار تامین اجتماعی است.

اخبار,اخبارسیاسی,قرارداد غیرقانونی خرید کتاب  دوستت دارم ای مادر  توسط مرتضوی


جالب‌تر اینکه کتاب «دوستت دارم مادر» در تهران نایاب است و ظاهراً تنها در یزد توزیع شده و به نظر می‌رسد متاسفانه پخشی‌ها نیز چندان به شماره ثبت کتاب در وزارت فرهنگ و ارشاد دقت نکرده‌اند، چراکه پیگیری‌ها نشان می‌دهد این کتاب حتی مراحل ثبت کامل را در وزارت فرهنگ و ارشاد طی نکرده و در واقع مجوز چاپ رسمی نداشته است و حتی خود ناشر هنوز متوجه نشده که آقایان این کتاب را چگونه و در کدام چاپخانه منتشر کرده‌اند!

همانطور که در بالا هم اشاره شد؛ فاکتوری که با مهر انتشارات «مهرجرد» برای فروش به تامین اجتماعی عرضه شده، جعلی است. دو دلیل روشن و واضح برای این جعلی بودن وجود دارد و همانطور که ناشر هم تاکیده کرده اولاً اینکه فاکتورها و سربرگ‌های نشر مهرجرد با آرم بزرگ در پست زمینه است و مهر مهرجرد نیز یک قلم است که یک کره زمین در راس آن می‌گردد و با این حساب؛ باید دید مهرسازی با چه هدفی صورت پذیرفته است؟ ضمن اینکه مهرجرد؛ ناشر کتب دانشگاهی است، نه اجتماعی و دینی و اساساً چنین تیپ کتاب‌هایی جزو لیست کتاب‌های این نشر نیست.

اخبار,اخبارسیاسی,قرارداد غیرقانونی خرید کتاب  دوستت دارم ای مادر  توسط مرتضوی

 

اخبار,اخبارسیاسی,قرارداد غیرقانونی خرید کتاب  دوستت دارم ای مادر  توسط مرتضوی

 

اخبار,اخبارسیاسی,قرارداد غیرقانونی خرید کتاب  دوستت دارم ای مادر  توسط مرتضوی


درنظر گرفتن اینگونه حیف‌ومیل‌ها در صنعت نشر و چاپ کردن و توزیع یک اثر کتاب‌سازی شده در شرایطی که ناشران و مولفان برای چاپ کتاب‌هایشان با مشکلات مالی‌، ممیزی و... روبرو هستند، عواقب و زیان‌آوری چنین فسادهایی را بیش از بیش آشکار می‌کند و نشان می‌دهد دامنه فساد یک نهاد به‌ظاهر نامربوط هم می‌تواند به بدنه نه چندان منسجم کتاب و نشر کتاب ضربه بزند.

صدالبته که این جزئیات تنها گوشه‌ای از نتایج به‌دست آمده از تحقیق و تفحص در سازمان اجتماعی است و عمق این رسوایی که دادگاه‌های صالحه را وادار به پنج‌ سال محروم کردن مرتضوی از فعالیت‌های دولتی کرده است تا همیشه بر پیشانی دولت گذشته خواهد ماند.
 

اخبار,اخبارسیاسی,قرارداد غیرقانونی خرید کتاب  دوستت دارم ای مادر  توسط مرتضوی


باید منتظر ماند و دید در مرحله پیگیری قضایی این پرونده، نسبت فامیلی میان هما فلاح تفتی و محمدرضا فلاح تفتی کشف خواهد شد یا خیر؟ یا خریداری کتاب‌ بدون مجوز شخصی با چنین فامیلی آن‌هم با فاکتوری جعلی به دستور مرتضوی اتفاقی نادر و کاملاً تصادفی؛ چگونه تشخیص داده می‌شود؟


 اخبار سیاسی  - ایلنا


ویدیو مرتبط :
شهرام محمودی و مادر در برنامه دوستت دارم مادر-قسمت دوم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات کامل قرارداد 150 میلیونی غیرقانونی مرتضوی با صدا وسیما(+سند)



اخبار,اخبارسیاسی,قراردادهای غیرقانونی تامین اجتماعی و شبکه سوم

 
 اخبار سیاسی  - جزئیات کامل قرارداد 150 میلیونی غیرقانونی مرتضوی با صدا وسیما

اسناد کامل تازه قرارداد غیرقانونی سازمان تامین اجتماعی در دوران مدیریت سعید مرتضوی که برای نخستین بار توسط ایلنا منتشر می شود، نشان می دهد مبلغ 1میلیارد و 500میلیون ریال ویژه برنامه هفته تامین اجتماعی در شصتمین سال تاسیس، نه تنها توسط حسابرسی صدا و سیما تایید نشده است، بلکه معلوم نیست خرج چه ماجرایی شده است. طبق اعلام نظر رسمی شبکه سوم سیما اصلا چنین قراردادی با صدا و سیما منعقد نشده است و به تبع آن برنامه ای نیز توسط صدا و سیما و شبکه سوم در قبال آن قرارداد پخش نشده است.

 پیش از این تنها یک برگ از سند قرارداد غیرقانونی سعید مرتضوی به عنوان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با شبکه سوم سیما منتشر شده بود و مشخصا یک برگ قرارداد نمی توانست تمام زوایای ماجرای یک تخلف را روشن کند. انتشار همان یک برگ اظهارنظرهای مختلفی در پی داشت و در این میان سعید مرتضوی با قدرت هرگونه تخلف در قرارداد 150 میلیونی را انکار کرد.


به گزارش ایلنا، رمضان شجاعی کیاسری اینگونه قراردادها را برای صدا و سیما عادی دانسته بود اما بسیاری کارشناسان آن را زد و بند محرز تلقی کرده بودند. طبیعی است تمام اظهارنظرها بر اساس یک برگ سند منتشر شده بود. حال آنکه اسناد تازه این تخلف که در اختیار خبرگزاری ایلنا قرار گرفته است و برای اولین بار منتشر می شود، بهتر می تواند تمام زوایای قرارداد غیرقانونی تامین اجتماعی در دوران مرتضوی را مشخص می کند.

 

اخبار,اخبارسیاسی,قراردادهای غیرقانونی تامین اجتماعی و شبکه سوم

قرارداد پر ابهام و غیرقانونی تامین اجتماعی و شبکه سوم
قرارداد منعقد شده مشخصا به دو طرف قرارداد یعنی صدا و سیما و سازمان تامین اجتماعی اشاره دارد که معاونت اداری مالی سازمان تامین اجتماعی در یک سوی قرارداد و سیدمحمد هاشمی اصل به طرفیت صدا و سیما در سوی دیگر قرارداد حضور دارند.


معرفی سیدمحمد هاشمی اصل به عنوان تهیه کننده از سوی محمدرضا حسنی فخر مدیر امور عمومی شبکه 3 سیما طی نامه شماره26903/9940 در تیرماه سال 92 تایید شده است. 3ماه پس از این معرفی نامه، مدیر امور عمومی شبکه 3 طی دو نامه جداگانه به تهیه کننده و همنچنین معاونت اداری مالی تامین اجتماعی، انجام این قرارداد را فاقد وجاهت قانونی می داند و به تامین اجتماعی وقت اعلام می کند اساسا چنین برنامه ای حتی از شبکه سوم سیما پخش نشده است.

 

اخبار,اخبارسیاسی,قراردادهای غیرقانونی تامین اجتماعی و شبکه سوم


آنگونه که از نامه مدیریت امور عمومی شبکه سوم سیما به تامین اجتماعی بر می آید، سیدمحمد هاشمی اصل تنها به عنوان تهیه کننده برنامه معرفی شده است که بر اساس نظر روابط عمومی صدا و سیما و همچنین عرف معمولی معرفی تهیه کنندگان، اقدامی معمولی محسوب می شود.

 

اخبار,اخبارسیاسی,قراردادهای غیرقانونی تامین اجتماعی و شبکه سوم

قراردادی که در صدا و سیما ثبت نشده
سید محمد هاشمی اصل در کارنامه کاری خود، تهیه کنندگی برنامه هایی همچون مسیر انحرافی و آوای باران را بر عهده داشته است. معمولا قراردادهای برنامه های مشارکتی صدا و سیما در برگه های مخصوص صدا و سیما و با امضای مدیر شبکه انجام می شود.


قرارداد ساخت ویژه برنامه تامین اجتماعی در اقدامی عجیب در برگه های تامین اجتماعی تنظیم شده است که این اولین اقدام نادرست در این قرارداد به شمار می رود. تهیه کننده که تنها برای انجام وظایف تهیه کنندگی معرفی شده است، توسط مرتضوی و سازمان تامین اجتماعی به عنوان نماینده شبکه سوم شناخته می شود و به طور مستقیم اقدام به انعقاد قرارداد می کند که بر اساس اسناد موجود مبلغی معادل 1میلیارد و 500 میلیون ریال می بایست از سازمان تامین اجتماعی دریافت کند که بر اساس نامه شماره 790/92/1300 در مردادماه سال 92 و به دستور حسن ضابطی مدیرکل وقت روابط عمومی تامین اجتماعی، نیمی از این مبلغ به حساب تهیه کننده واریز شده است.

 

اخبار,اخبارسیاسی,قراردادهای غیرقانونی تامین اجتماعی و شبکه سوم

 
آنگونه که مقررات داخلی و همچنین برنامه سازی صدا و سیما نشان می دهد، اقدام مدیر امور عمومی شبکه سوم سیما مبنی بر فاقد وجاهت قانونی خواندن قرارداد سیدمحمد هاشمی اصل، اقدامی درست و قانونی بوده است. مضاف بر اینکه نوع قرارداد که در سربرگ تامین اجتماعی نگاشته شده است نشان می دهد که این قرارداد اساس و پایه قانونی ندارد چراکه قراردادهای ساخت برنامه های مشارکتی سازمان ها و نهادهای درخواست کننده، بر روی کاغدهایی با آرم سربرگ صدا و سیما تنظیم می شود.


با توجه به اینکه این قرارداد خارج از صدا و سیما تنظیم شده است و همچنین مبلغ قرارداد به حساب صدا و سیما واریز نشده است، می توان گفت اقدامی غیر قانونی و خارج از برنامه صورت گرفته است.


به صورت طبیعی مبالغ تولید برنامه های مشارکتی به حساب سازمان صدا و سیما واریز می شود و سپس صدا و سیما مبلغی را به عنوان دستمزد عوامل و سایر هزینه ها به حساب تهیه کننده واریز می کند. این روند طبیعی در صدا و سیما به این دلیل است که ابزار و وسایل تولید یک برنامه متعلق به اموال عمومی یعنی صدا و سیماست نه یک تهیه کننده یا فرد خاص، که بنا باشد هزینه استفاده از اینگونه وسایل به جیب تهیه کننده خاصی برود.


به نظر می رسد سعید مرتضوی در مقام مدیریت سازمان تامین اجتماعی، با دادن مبالغی به برخی تهیه کنندگان تلاش می کرده تا صدا و سیما را به عنوان تریبون اختصاصی خود تبدیل کند.

 

اخبار,اخبارسیاسی,قراردادهای غیرقانونی تامین اجتماعی و شبکه سوم

 

اخبار,اخبارسیاسی,قراردادهای غیرقانونی تامین اجتماعی و شبکه سوم

 مبلغ قرارداد به جیب چه کسی رفته است؟
با توجه به اینکه محمدرضا حسنی فخر مدیر عمومی شبکه سوم در نامه 26 آذر 92 به دکتر رضا راعی معاون اداری مالی سازمان تامین اجتماعی، هاشمی اصل را نماینده صدا و سیما برای انعقاد قرارداد نمی داند و اعلام می کند هیچگونه برنامه ای ساخته نشده است؛ این سوال مطرح می شود که مبلغ 150 میلیون تومان پرداختی سعید مرتضوی به هاشمی اصل چه شده است؟


همانقدر که شبکه سوم سیما با نامه ها و بیانیه های متعدد اصرار دارد هیچگونه قراردادی با سازمان تامین اجتماعی منعقد نکرده است؛ از آن سو سازمان تامین اجتماعی در دوره مدیریت سعید مرتضوی است که مصر است قرارداد به صورت مشخص و رسمی با سازمان صدا و سیما بوده است و در این راستا اقدام به تهیه سندهایی برای تضمین گفته های خود کرده است. نامه های داخلی سازمان تامین اجتماعی در خصوص ساخت این برنامه نیز موئد این نظر است که سازمان تامین اجتماعی طرف قرارداد خود را سازمان صدا و سیما و شبکه سوم سیما می داند نه تهیه کننده یا شخصی خاص.

 

اخبار,اخبارسیاسی,قراردادهای غیرقانونی تامین اجتماعی و شبکه سوم


نامه های سازمان تامین اجتماعی با امضای سعید مرتضوی و همچنین حسن ضابطی و علی پیرداده خانی در مقام معاونان حاکی از این است که قرارداد با صدا و سیما بسته شده است. در قسمتی از همین نامه ها، حسن ضابطی مشاور مدیرعامل از پیرداده خانی می خواهد با توجه حسن انجام کار، چک مرحله اول معادل 50٪ مبلغ قرارداد یعنی مبلغ 750 ملیون ریال به حساب جاری 578531495 بانک تجارت در وجه سیدمحمد هاشمی واریز شود.


واریز این مبلغ به حساب تهیه کننده در حالی صورت می گیرد که اصل قرارداد از ابتدا تخلف از قانون محسوب می شده است و مسئله دیگر اینکه مبلغ قرارداد بر اساس قانون قرارداد ساخت برنامه های مشارکتی می بایست به حساب سازمان صدا و سیما ریخته شود. با توجه به قانون ساخت برنامه های مشارکتی، این اتفاق نیفتاده و پولی به حساب سازمان صدا و سیما واریز نشده است و بر اساس نامه روابط عمومی تامین اجتماعی مستقیم به حساب سیدحمد هاشمی اصل ریخته شده است.


سواستفاده از اختیارات مدیریت برای عدم برگزاری مناقصه
بند (ز) ماده 30 قانون آئین نامه معاملاتی سازمان تامین اجتماعی می گوید: در خدمات فرهنگی هنری و آموزشی به تشخیص بالاترین مقام – رئیس سازمان؛ سعید مرتضوی – نیاز به برگزاری مناقصه نیست و با رعایت صرفه و صلاح می توان قرارداد منعقد نمود.

 

با توجه به این بند ماده 30 مقررات معاملاتی در تامین اجتماعی، دست ریاست سازمان برای انتخاب هر فردی باز است تا بدون انجام مناقصه برنامه های آموزشی یا تبلیغاتی سازمان را تولید کند.


در این قسمت بدیهی است اختیارات مدیر سازمان به وی اجازه بدهد تصمیمات مختلفی اتخاذ کند. بدین ترتیب تصمیمی که سعید مرتضوی با این اختیار اتخاذ کرده این بوده که مبلغ 1 میلیارد و 500 ملیون ریال از بودجه سازمان تامین اجتماعی را صرف هزینه ای نامعلوم بکند که بر اساس اعلام نظر رسمی سازمان صدا و سیما، اساسا چنین برنامه ای تولید و پخش نشده است.
فرهاد فرزاد


  اخبارسیاسی  - ایلنا