اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تولید قرص روانگردان با مارك ایرانی!



اخبار,اخبار اجتماعی, قرص روانگردان

 

زنگ خطر اعتیاد از مدت‌ها پیش در ایران به صدا درآمده است. این معضل به ویژه با تغییر الگوهای كه داشته است تا حد زیادی خطرناك‌تر از قبل تلقی می‌شود.

 

واقعیت این است كه از طرفی مواد مخدر صنعتی جایگزین مواد مخدر سنتی شده است و از طرف دیگر، در سال‌های اخیر با كاهش سن اعتیاد، افزایش اعتیاد زنان و... روبه‌رو بوده‌ایم.

 

اعتیاد دانشجویان نیز از جمله مسائل هشدار‌دهنده در سال های اخیر بوده است، به گونه‌ای كه اكنون مسئولان عنوان می‌كنند لازم است دو واحد درس پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه‌ها تدریس شود.
 
روزانه در جامعه با تعدد و تنوع مواد مخدر صنعتی روبه‌رو هستیم. این امر در حالی است كه در سال‌های اخیر افزایش آمار زنان مبتلا به اعتیاد و توزیع ماده مخدر شیشه در قالب داروهای چاقی و لاغری در اماكن زنانه همچون آرایشگاه‌ها و باشگاه‌های ورزشی زنگ خطر را به صدا درآورده است و لزوم توجه بیشتر به این مساله به خوبی احساس می‌شود. هم‌اكنون در كشور حدود ۴۵ درصد مصرف‌كنندگان زیر ۲۹ سال و حدود۳۰ درصد بین۳۰ تا ۳۹ سال سن دارند.

 

طی سال‌های اخیر شاهد افزایش آمار اعتیاد در كشور و به‌ویژه در میان جوانان بوده‌ایم و دردناك‌تر این است كه بگوییم در 10 سال گذشته شمار زنان آلوده به اعتیاد به‌طور میانگین چهار برابر افزایش یافته است.

 قرص‌های روانگردان با مارك ایرانی
 روز گذشته قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال حاضر قرص‌های روانگردان درخارج از كشور با مارك ایرانی تولید و در داخل توزیع می‌شوند كه هدف آن، گرایش جوانان كشور به سمت این مواد است.

 

علیرضا جزینی با بیان آنكه مهارت‌ها به سه دسته فنی، ادراكی و انسانی تقسیم می‌شوند، عنوان كرد: مهارت فنی در حوزه مدیریت باید 20 درصد و در سایر حوزه‌ها 80 درصد نقش داشته باشد؛ به همین ترتیب باید مهارت‌های فنی را به عنوان موضوع غالب در سیستم آموزشی كشور وارد كرده و به آن توجه داشته باشیم، زیرا در حال حاضر دنیا نیز به این مهارت‌ها توجه ویژه داشته اما در ایران این‌طور نیست.

 

او در ادامه ضمن اشاره به آنكه مهارت‌های اجتماعی نیز باید در كشور ارتقا یابند، اظهار كرد: در حال حاضر نبود آموزش مهارت‌های زندگی و فرزندپروری از نقایص سیستم آموزشی كشور هستند به این ترتیب باید به مهارت‌های اجتماعی كه اساسا نماد آن در حوزه مشاركت‌های اجتماعی بوده و یكی از مولفه‌های مهم آن اعتماد اجتماعی است توجه ویژه شود كه در حال حاضر این مساله توسط ستاد مبارزه با موادمخدردر حال پیگیری است.

 

قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با موادمخدر ضمن تاكید بر آنكه موادمخدر موضوع حساسی است و در حال حاضر دشمن به وسیله آن جوانان كشور را نشانه گرفته است، گفت: به دلایل مختلف در شیوع‌شناسی‌ها و نظرسنجی‌های دانشگاه‌های مختلف كشور نشان داده می‌شود كه تلاش دشمن، گرایش جوانان ایرانی به سمت موادمخدر است.

 

جزینی عنوان كرد: هفته گذشته جلسه‌ای را با آموزش و پرورش برگزار كردیم تا بتوانیم موضوع پیشگیری اولیه اعتیاد را در حوزه دانش‌آموزی نیز گسترش دهیم.

 

او تصریح كرد: در حال حاضر 67 درصد دانشجویان مصرف‌كننده موادمخدر و محرك نخستین تجربه‌شان مربوط به دوران دانش‌آموزی بوده است كه چنانچه از این مساله غفلت كنیم و پیشگیری از آن را در دستور كار خود قرار ندهیم حتی كارآفرینی نیز در كشور نتیجه‌بخش نخواهند بود.

 3 درصد دانشجویان مواد مخدر مصرف می‌کنند
جزینی همچنین عنوان كرد: در حال حاضر حدود سه درصد دانشجویان (به‌طور دقیق 6/2 درصد) مصرف‌كننده مواد هستند كه این مساله حتی در دانشجویان پزشكی نیز صدق می‌كند.

 

او در ادامه با تاكید بر آنكه در ستاد مبارزه با موادمخدر معتقدیم مبارزات باید پشتوانه علمی‌داشته باشد، افزود: تشكل‌های دانشجویی در مبارزه علمی ‌با موادمخدر می‌توانند ما را همراهی كنند.

 

برای مثال زمانی كه در دانشگاهی مانند علم و فرهنگ حدود هفت هزار دانشجو در حال تدریس هستند جامعه هدف ما تنها این تعداد نبوده بلكه حدود 4 برابر آن است زیرا چنانچه موفق عمل كنیم حداقل چهار نفر از اطرافیان دانشجو نیز از مصرف و گرایش به اعتیاد مصون خواهند ماند.

 

جزینی درباره اختصاص دو واحد درسی برای پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه‌ها، اظهار كرد: در حال حاضر رشته پیشگیری از اعتیاد را به تصویب رسانده و وزارت علوم نیز آن را ابلاغ كرده است به‌طوری كه اكنون برخی از دانشگاه‌های كشور در حال تدریس این رشته هستند اما حتی اگر نتوانیم این رشته را در سراسر كشور گسترش دهیم نیاز است كه دو واحد درسی ویژه پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه‌ها گنجانده شود.

 

او در ادامه به مفاد این تفاهمنامه كه لزوم تشكیل بانك اطلاعاتی در عرصه پیشگیری است اشاره كرد و گفت: مساله بانك اطلاعاتی با همكاری قابل اجراست و ما در تلاش هستیم كه خود دانشجویان در این حوزه وارد و به پیشگیری از مواد ترغیب شوند.

 

به گزارش ایسنا، جزینی ضمن ابراز امیدواری از آنكه در سال گذشته تاكنون موجی از عناوین پیشنهادی دانشجویان در حوزه پیشگیری از موادمخدر برای پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها به راه افتاده است، ادامه داد: در حال حاضر 6700 موضوع مختلف كه دانشمندان و كارشناسان بر روی آنها كار كرده‌اند و همچنین طرح‌های تحقیقاتی از گذشته تاكنون به عنوان منابع تحقیقاتی برای دانشجویان علاقه‌مند به ارائه تحقیق و پژوهش در این حوزه روی سایت مبارزه با موادمخدر قرار گرفته و علاوه بر آن شایان ذكر است كه اكنون سه فصلنامه علمی‌ و پژوهشی، علمی‌ترویجی و علمی‌تخصصی در ستاد مبارزه با موادمخدر منتشر می‌شود كه دانشجویان می‌توانند از آنها نیز استفاده كنند.

مهارت‌های اجتماعی در سرفصل‌های آموزشی
رئیس انجمن مددكاری ایران درباره نحوه آگاه‌سازی دانش‌آموزان و دانشجویان نسبت به اعتیاد به «آرمان» می‌گوید: مواد مخدر تهدیدی برای جامعه به حساب می‌آید چرا كه روی دیگر نارسایی های اجتماعی نیز تاثیرگذار است.

 

حسن موسوی‌چلك می‌افزاید: اگر هر اقدامی‌در راستای افزایش آگاهی مردم در زمینه كاهش مواد مخدر انجام شود باید آن را به عنوان یك گام مثبت تلقی كرد، اما طبیعتا یكی از گروه‌های هدف در پیشگیری از اعتیاد دانش‌آموزان و محیط مدرسه است، آن هم به این دلیل كه دانش‌آموزان به مدت 12سال در این مكان حضور دارند و به نسبت خانواده ها نیز به شكل غیر مستقیم تحت تاثیر این آموزش‌ها قرار می‌گیرند.

 

به گفته او مقابله با آسیب‌های اجتماعی باید با رویكرد ارتقای فرهنگ روانی و اجتماعی در جامعه نهادینه شود. رئیس انجمن مددكاری ایران تاكید می‌كند: هر روز شاهد ورود مواد مخدر با نوع و الگوی جدید در كشور هستیم كه به نسبت باید كسب اطلاعات در این زمینه به روز و جدید باشد.

 

به گفته او فقط با گذراندن چند جلسه آموزشی نمی‌توان دانش‌آموزان را نسبت به مواد مخدر و اعتیاد واكسینه كرد، آن هم به این دلیل كه موضوع آسیب‌های اجتماعی یك چرخه است و تك بعدی نباید به آن توجه كرد.

 

موسوی‌چلك تصریح می‌كند: نسل جوان باید تحت آموزش مهارت های اجتماعی قرار گیرند تا بتوانند در هر شرایطی خود را از گرفتاری نجات ‌دهند. به گفته او سر فصل در تدریس این درس باید منعطف و مطابق با شرایط روز ارائه شود تا بتوان به تاثیرات آن امیدوار بود.

اخبار اجتماعی - آرمان


ویدیو مرتبط :
درمان اعتیاد و قرص های روانگردان در طب اسلامی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تولید و ورود قرص‌ روانگردان با مارک ایرانی


قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: در حال حاضر قرص‌های روانگردان در خارج از کشور با مارک ایرانی تولید و در داخل توزیع می‌شوند که هدف آن، گرایش جوانان کشور به سمت این مواد است.

خبرگزاری ایسنا: قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: در حال حاضر قرص‌های روانگردان در خارج از کشور با مارک ایرانی تولید و در داخل توزیع می‌شوند که هدف آن، گرایش جوانان کشور به سمت این مواد است.

علیرضا جزینی در مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری‌های مشترک میان دبیرخانه ستاد مبارزه با موادمخدر و دانشگاه علم و فرهنگ، ضمن بیان آنکه مهارت‌ها به سه دسته فنی، ادراکی و انسانی تقسیم می شوند، عنوان کرد: مهارت فنی در حوزه مدیریت باید 20 درصد و در سایر حوزه‌ها 80 درصد نقش داشته باشد؛ به همین ترتیب باید مهارتهای فنی را به عنوان موضوع غالب در سیستم آموزشی کشور وارد کرده و به آن توجه داشته باشیم زیرا در حال حاضر دنیا نیز به این مهارت‌ها توجه ویژه داشته اما در ایران اینطور نیست.

وی در ادامه ضمن اشاره به آنکه مهارت‌های اجتماعی نیز باید در کشور ارتقا یابند، اظهار کرد: در حال حاضر مهارت‌های زندگی، فرزندپروری از نقایص سیستم آموزشی کشور هستند به این ترتیب باید به مهارت‌های اجتماعی که اساسا نماد آن در حوزه مشارکت‌های اجتماعی بوده و یکی از مولفه‌های مهم آن اعتماد اجتماعی است توجه ویژه شود که در حال حاضر این مساله توسط ستاد مبارزه با موادمخدر در حال پیگیری است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر همچنین ضمن تاکید بر آنکه موادمخدر موضوع حساسی است که در حال حاضر دشمن به وسیله آن جوانان کشور را نشانه گرفته است، گفت: به دلایل مختلف در شیوع‌شناسی‌ها و نظرسنجی‌های دانشگاه‌های مختلف کشور نشان داده می شود که تلاش دشمن، گرایش جوانان ایرانی به سمت موادمخدر است.

جزینی در ادامه ضمن ابراز تاسف از آنکه در حال حاضر باور غلطی در بین برخی از دانشجویان دختر و پسر مبنی بر اینکه مصرف مواد محرک و روان‌گردان‌ها اعتیادآور نیست، در حال گسترش است، افزود: در شش ماهه اول سال جاری 324 تن موادمخدر به همراه 111 کارگاه ساخت شیشه ، 1100 کیلو مواد صنعتی و 12 میلیون عدد قرص و آمپول روانگردان در کشور توسط ستاد شناسایی و منهدم شدند.

وی در ادامه عنوان کرد: ترامادول، متادون و ... از جمله موادی هستند که خیلی راحت در کشور به طور غیرمجاز وارد و در بین دانش‌آموزان و دانشجویان توزیع می‌شوند، به همین دلیل این کشفیات امری بسیار مهم است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: متاسفانه در این شرایط ما برای مواد صنعتی هیچ پروتکل درمانی نداریم و تمامی پروتکل‌های ما برای موادمخدر سنتی است که این موضوع عوارض و خطراتی برای نسل جوان به دنبال خواهد داشت.

جزینی در ادامه ضمن اشاره به جلسه مفصل هفته گذشته ستاد مبارزه با موادمخدر با وزیر آموزش و پرورش، عنوان کرد: هفته گذشته جلسه‌ای را با آموزش و پرورش برگزار کردیم تا بتوانیم موضوع پیشگیری اولیه اعتیاد را در حوزه دانش آموزی نیز گسترش دهیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر 67 درصد دانشجویان مصرف‌کننده موادمخدر و محرک اولین تجربه شان مربوط به دوران دانش آموزی بوده است که چنانچه از این مساله غفلت کنیم و پیشگیری از آن را در دستور کار خود قرار ندهیم حتی کارآفرینی نیز در کشور نتیجه‌بخش نخواهند بود.

کاهش تولید در پی شیوع مصرف مواد مخدر در محیط ‌های صنعتی

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: همان‌طور که در حال حاضر اعتیاد در محیط‌های صنعتی و کارگری شیوع یافته که نتیجه این مساله کاهش تولید است.

جزینی ادامه داد: همچنین ستاد مبارزه با موادمخدر جلساتی را با فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری داشته است تا بتوانیم در دانشگاه‌های تابع وزارت علوم نیز فعالیت خود را به منظور پیشگیری‌های اولیه امر اعتیاد گسترش دهیم.

مصرف موادمخدر و یا محرک علت 25 درصد قتل‌های گزارش شده


وی همچنین ضمن تاکید بر آنکه مصرف روانگردان‌ها فرد را به سمت توهم و در نهایت ابتلا به جرم و جرائم می‌برد، افزود: در حال حاضر علت 25 درصد از قتل‌های گزارش شده در کشور مصرف موادمخدر و یا محرک است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: متاسفانه در سال‌های گذشته علت برخی جرائم نیز ناشی از مصرف مواد بوده است به طوریکه در حال حاضر به این نتیجه رسیده‌ایم که اولین آسیب اجتماعی در کشور مصرف موادمخدر است زیرا این مواد منشا بسیاری از جرائم هستند.

3 درصد دانشجویان مصرف کننده مواد مخدر هستند


جزینی همچنین عنوان کرد: در حال حاضر حدود سه درصد دانشجویان (به طور دقیق 2.6 درصد) مصرف‌کننده مواد هستند که این مساله حتی در دانشجویان پزشکی نیز صدق می‌کند.

وی در ادامه با تاکید بر آنکه در ستاد مبارزه با موادمخدر معتقدیم مبارزات باید پشتوانه علمی داشته باشند، افزود: تشکل‌های دانشجویی در مبارزه علمی با موادمخدر می‌توانند ما را همراهی کنند. برای مثال زمانی که در دانشگاهی مانند علم و فرهنگ حدود هفت هزار دانشجو در حال تدریس هستند جامعه هدف ما تنها این تعداد نبوده بلکه حدود 4 برابر آن است زیرا چنانچه موفق عمل کنیم حداقل چهار نفر از اطرافیان دانشجو نیز از مصرف و گرایش به اعتیاد مصون خواهند ماند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: پیشگیری، درمان، کاهش آسیب، حمایت اجتماعی، صیانت و توانمندسازی که اشتغال نیز یکی از مولفه‌های آن است از مسائلی است که باید طی تفاهمنامه منعقد شده با دانشگاه علم و فرهنگ در این دانشگاه پیگیری شود.

وی در ادامه با بیان اینکه در دانشگاه‌های بزرگتر مبحث کاهش آسیب نیز مورد بحث است اما در این دانشگاه تمرکز اصلی بر پیشگیری است، گفت: به منظور دسترسی‌های بهتر سایتی را در ستاد مبارزه با موادمخدر راه‌اندازی کردیم که به موجب آن کارکنان دولت موظف هستند شش ساعت آموزش جلوگیری از مصرف مواد را ببینند که در حال حاضر حدود 420 نفر توسط این سایت در حال آموزشند که دانشجویان و کادر این دانشگاه نیز می‌توانند از این سایت استفاده کرده و پس از گذراندن دوره‌های آموزشی موجود در آن گواهی آن را نیز دریافت کنند.

لزوم گنجاندن 2 واحد درس پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه‌ها

جزینی در خصوص اختصاص دو واحد درسی به منظور پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه‌ها، اظهار کرد: در حال حاضر رشته پیشگیری از اعتیاد را به تصویب رسانده و وزارت علوم نیز آن را ابلاغ کرده است به طوریکه اکنون برخی از دانشگاه‌های کشور در حال تدریس این رشته هستند اما حتی اگر نتوانیم این رشته در سراسر کشور گسترش دهیم نیاز است که دو واحد درسی ویژه پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه‌ها گنجانده شود.

وی ادامه داد: مساله اعتیاد تنها مساله جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه اکنون 170 کشور جهان با مساله اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کنند به طوریکه کشور آمریکا بیشترین مصرف را به خود اختصاص داده است و به این ترتیب مساله مصرف موادمخدر حتی برای کشورهای جهان اول و توسعه یافته نیز تبدیل به معضل شده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه با تاکید بر اینکه تمامی عناوین پژوهشی و یافته‌های ستاد مبارزه با موادمخدر بر روی سایت ستاد قرار گرفته‌اند، افزود: همچنین به طور ویژه مطالبی در حوزه مطالبات شیوع شناسی، آسیب‌شناسی و ... بر روی سایت ستاد قرار دارند.

وی در ادامه به مفاد این تفاهمنامه که لزوم تشکیل بانک اطلاعاتی در عرصه پیشگیری است اشاره کرد و گفت: مساله بانک اطلاعاتی با همکاری قابل اجراست و ما در تلاش هستیم که خود دانشجویان در این حوزه وارد و به پیشگیری از مواد ترغیب شوند.

جزینی در ادامه ضمن ابراز امیدواری از آنکه در سال گذشته تاکنون موجی از عناوین پیشنهادی دانشجویان در حوزه پیشگیری از موادمخدر برای پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها به راه افتاده است، ادامه داد: در حال حاضر 6700 موضوع مختلف که دانشمندان و کارشناسان بر روی آنها کار کرده‌اند و همچنین طرح‌های تحقیقاتی از گذشته تاکنون به عنوان منابع تحقیقاتی برای دانشجویان علاقه‌مند به ارائه تحقیق و پژوهش در این حوزه بر روی سایت مبارزه با موادمخدر قرار گرفته و علاوه بر آن شایان ذکر است که اکنون سه فصلنامه علمی و پژوهشی، علمی ترویجی و علمی تخصصی در ستاد مبارزه با موادمخدر منتشر می‌شود که دانشجویان می‌توانند از آنها نیز استفاده کنند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در پایان ضمن بیان آنکه ستاد مبارزه با موادمخدر می‌تواند از ظرفیت‌های نمایشگاه‌های برپا شده در این دانشگاه استفاده کرده و همچنین بحث مددکاری اجتماعی نیز مساله بسیار مهمی در مصرف مواد و پیشگیری از آن است، گفت: گمان می‌کنم با توصیفات ارائه شده از دانشگاه علم و فرهنگ بتوانیم در شش ماهه باقی مانده سال جاری اقدامات موثری را در حوزه پیشگیری در این دانشگاه به انجام برسانیم.