اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تولید عمده مستحکم‌ترین ماده جهان


پژوهشگران با ابداع روش جدیدی موفق شدند که برای نخستین بار «کربین» مستحکم ترین ماده جهان را به میزان زیاد بسازند.

ایرنا: پژوهشگران با ابداع روش جدیدی موفق شدند که برای نخستین بار «کربین» مستحکم ترین ماده جهان را به میزان زیاد بسازند. كربین شكل یك بعدی كربن و سختی آن 40 برابر بیشتر از الماس است و تصور می شود كه از هر ماده شناخته شده دیگر مستحكم تر باشد.

تولید عمده مستحکم‌ترین ماده جهان

محققان در روش جدیدی برای ساخت زنجیره های كربنی با طولی كه تا كنون بی سابقه بوده است از یك نانولوله كربنی دو جداره استفاده كردند.

كربین برای اولین بار در سال 1885 توسط آدولف فون بایر كه وجود كربن استیلن خطی (زنجیره كربن با طول بی نهایت) را توصیف كرد، شناخته شد.

اكنون پژوهشگران دانشگاه وین روشی برای تولید انبوه زنجیره های كربنی مركب از بیش از 6 هزار و 400 اتم كربن ابداع كرده اند؛این در حالی است كه پیش از این، طول ثبت شده برای یك زنجیره كربنی حدود 100 اتم كربن بود.

پژوهشگران برای دستیابی به این طول جدید، نانولوله های دو جداره ای را از طریق لوله كردن 2 لایه گرافن تولید كردند؛ سپس این زنجیره های بی نهایت طولانی را داخل این لوله ها كه یك محیط پایدار بود، رشد دادند.

این روش به آنان اجازه داد تا زنجیره های كربی بیش از 50 برابر طویل تر از ركوردهای قبلی بسازند.

كربین 40 برابر سخت تر از الماس و 2 برابر سخت تر از گرافن است و از لحاظ سختی از هر ماده كربنی دیگر سخت تر است.

به گفته محققان از ماده ای به این سختی می توان در آینده در ساخت وسایل فوق العاده مستحكم استفاده كرد.


ویدیو مرتبط :
مس رفسنجان مستحکم ترین دفاع جهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تولید سبك‌ترین ماده جهان برای ارتقای حمل و نقل سبز



 تولید سبك‌ترین ماده جهان, سبك‌ترین ماده جهان برای ارتقای حمل و نقل سبز

دانشمندان دانشگاه كیل و دانشگاه فناوری هامبورگ موفق به ساخت سبك‌ترین ماده جهان با وزن تنها 0.2 میلی‌گرم در سانتی‌متر مربع شدند.

 آئروگرافیت كه از خاصیت رسانایی و قابلیت تراكم بالا برخوردار بوده، می‌تواند در آینده در پیل‌ها برای ارتقای حمل و نقل سبز مورد استفاده قرار گیرد.

این ماده با استفاده از ذرات اكسید روی و نانولوله‌های كربن ساخته و جزئیات آن در مجله Advanced Materials منتشر شده است.

آئروگرافیك كه سیاه رنگ و از لحاظ شیمیایی ثابت بوده، 75 بار از استیروفوم سبك‌تر و در برابر آسیب بسیار مقاوم است. در حقیقت این ماده قابل متراكم شدن تا 95 درصد و بازگشت بدون آسیب به حالت اولیه خود است. این ماده حتی در اثر تنشها و فشرده‌سازی تا یك حد خاص مقاوم‌تر می‌شود.

خاصیت رسانایی الكتریكی این ماده به آن امكان ساخت باتریهای كوچكتر و سبكتر را ارائه می‌كند كه می‌توان از آنها برای ارتقای انتقالات سبز با افزایش میزان مایل بر شارژ در خودروهای الكتریكی استفاده كرد.

همچنین از این ماده متخلخل می‌توان برای كاربریهای دیگر مانند پاكسازی آبهای آلوده و جذبهای نوری و پرتو ایكس استفاده كرد.

برای ساخت این ماده پودر اكسید روی در دمای 1650 درجه فارنهایت حرارات دیده و بلورهای بدست آمده به شكل یك قرص شكل گرفتند كه حاوی ساختارهای مقیاس نانوی اكسید روی موسوم به چهارپایان است. این ساختارها بنیاد آئروگرافیت را تشكیل می‌دهند.

در گام بعدی این قرص تا 1400 درجه فارنهایت در یك جو گازی دارای كربن حرارت دید. كربن به آرامی روی این ساختارهای چهارپایان را پوشانده، اكسید روی را به گاز تبدیل كرده و شبكه ساختارهای درگیر گرافیت را شكل می‌دهد.

گام بعدی این محققان بررسی بیشتر ویژگیهای فیزیكی آئروگرافیت برای نمایش پتانسیل آن در كاربردهای گوناگون است./ایسنا