اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توافق سری روسیه و امریکا در مورد بشار اسد: محترمانه از قدرت کنار برو!



چه شد که روسیه یکباره، رژیم سوریه را در آستانه شکست دانست؟

توافق سری روسیه و امریکا در مورد بشار اسد: محترمانه از قدرت کنار برو! / روسیه: شخص اسد هم محاصر شود، هیلی کوپتر برایش نمی فرستیم!

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب  : آمریکا و روسیه توافق کرده اند با فرستادن یک میانجی به سوریه، بشار اسد- رئیس جمهور منزوی شده این کشور را وادار کنند از قدرت دست بردارد.

فیگارو در ابتدای این گزارش می نویسد، هردو کشور در دو دور مذاکرات مستقیم که در روزهای اخیر در دوبلین و ژنو برگزار شد توافق کردند اخضر ابراهیمی- نماینده سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه، را به دمشق بفرستند تا پیام یا در واقع اولتیماتوم آنان را به بشار اسد تسلیم دهد.

روزنامه از قول اخضر ابراهیمی نوشته است در این اولتیماتوم از بشار اسد خواسته خواهد شد تا با استفاده از آخرین فرصت محترمانه از قدرت کنار برود.

فیگارو در ادامه می نویسد، خبر مربوط به این توافق را رابرت فورد- مسئول دفتر سوریه در وزارت خارجه آمریکا، روز گذشته اعلام و تأکید کرد که روسیه تحت فشار مخالفان بشار اسد در داخل این کشور، حاضر شده است دست به اقدام بزند.

بگفته رابرت فورد، روسیه متوجه شده است که بشار اسد در صورت از دست دادن کنترل فرودگاه دمشق، تنها راه ورود اسلحه برای رژیم را از دست خواهد داد و در پایتخت منزوی خواهد شد.

ساعاتی بعد از این اظهارات سفیر پیشین آمریکا در سوریه، میخائیل بوگدانف- معاون وزیر خارجه روسیه، در گفتگویی با خبرگزاری رسمی کشورش گفت رژیم سوریه روز بروز تسلط خود بر خاک این کشور را از دست میدهد.

فیگارو می نویسد برای اولین بار بعد از آغاز بحران بیست ماهه سوریه، روسیه بعنوان متحد دمشق، چنین ارزیابی‌ای را از اوضاع سوریه ارائه می کند.

فیگارو، سپس این پرسش را مطرح می کند که آیا روسیه که دیگر پیروزی مخالفان را نامحتمل هم نمیداند حاضر شده است بشار اسد را رها کند و یا فقط تلاش دارد قبل از یک مذاکره دیگر با آمریکا درباره سوریه، چانه‌زنی را بالا ببرد؟

روزنامه در پاسخ، به مذاکرات دوهفته پیش هیلاری کلینتون و سرگئی لاوروف- وزیران خارجه آمریکا و روسیه، در دوبلین و مذاکرات میخائیل بوگدانف و ویلیام بورنز- معاونان وزارت خارجه هردو کشور در ژنو، آخر هفته گذشته اشاره می‌کند و می‌نویسد به نظر می رسد این مذاکرات با جدیت انجام یافته است.

نزدیکان اخضر ابراهیمی، به روزنامه فیگارو گفته اند در این میان مذاکرات ژنو یک پیشرفت مهم بحساب می رود زیرا روسیه از این تقاضای خود که بشار اسد باز هم در یک دوره انتقالی نقش بازی کند دست برداشته است.

این روزنامه از قول یک منبع آگاه می نویسد، برای روسیه، بشار اسد در چنین دوره میتواند رئیس جمهور باقی بماند اما بدون اختیارات و حق شرکت در انتخابات سال ٢۰۱۴ را هم نخواهد داشت.

گذشته از آن، آمریکا و روسیه در مذاکرات ژنو، درباره فهرست اعضای دولت انتقالی پیشنهاد شده از سوی اخضر ابراهیمی برای سوریه نیز گفتگو کرده اند و از شماری از کشورها از جمله بلاروسیه و یا شماری از کشورهای آمریکای لاتین بعنوان کشورهایی نام برده اند که احتمال دارد به بشار اسد پناهندگی بدهند.

و اما علیرغم پیشرفت های بدست آمده میان هردو کشور، آمریکا از خود می پرسد آیا روسیه حاضر خواهد بود به اندازه کافی بر بشار اسد فشار وارد کند تا از قدرت کنار برود؟

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ فیگارو از قول رابرت فورد می نویسد، آمریکا در این مورد اطمینانی ندارد، زیرا روسیه در گذشته حد اقل سه بار به تعهد خود دراین باره عمل نکرده است.

بگفته دیپلمات آمریکایی، یک مانع دیگر را هم نباید از یاد نبرد و آن مخالفت مخالفان مسلح بشار اسد با هرگونه مذاکره با دولت دمشق است.

با این حال، هیثم منا- یک عضو دفتر هماهنگی ملی مخالفان، بعد از دیدار با مقامات وزارت خارجه روسیه، به فیگارو گفته است این موضوع که علیرغم دشواری‌های موجود، روسیه حاضر به مذاکره دو جانبه با آمریکا شده است خود پیشرفتی در تحولات سوریه محسوب می گردد.

همچنین سرگئی لاوروف- وزیر خارجه سوریه، به نمایندگان مخالفان گفته است در صورت محاصره قصر ریاست جمهوری از سوی آنان، روسیه برای محافظت از بشار اسد، هیلی کوپتر به دمشق نخواهد فرستاد./انتخاب

 


ویدیو مرتبط :
پشت كردن بشار اسد به نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پاریس(خیلی با بشار اسد حال كردم دمش گرم)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توافق مبهم آمریکا و روسیه درباره سوریه: بشار اسد می ماند یا می رود



روسیه , آمریکا ,سوریه

 

قدرت های منطقه ای و جهانی در نشستی در شهر ژنو بر ضرورت تشکیل دولت انتقالی در سوریه برای پایان بخشیدن به درگیری ها در این کشور تاکید کردند.

به نقل از رویترز، با این همه همچنان میان قدرت های جهانی درباره نقش بشار اسد رئیس جمهور فعلی سوریه در دولت انتقالی آینده این کشور اختلاف نظر وجود دارد.

وزیران امور خارجه 5 کشور عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) به همراه کشورهای ترکیه، کویت، عراق، قطر، و مسئول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دبیر کل اتحادیه عرب  و دبیر کل سازمان ملل متحد در نشست ژنو حضور داشتند.

این نشست به دعوت کوفی عنان و براساس طرح پیشنهادی وی برای انتقال قدرت در سوریه برگزار شد. قبل از این پس از رایزنی روسیه و آمریکا، دو کشور ایران و عربستان از این نشست کنار گذاشته شدند.

کوفی عنان نماینده سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه درباره توافق ژنو گفت: دولت انتقالی در سوریه باید شامل اعضایی از دولت فعلی سوریه و مخالفان باشد . این دولت باید انتخابات آزادی را در سوریه برگزار کند.

عنان به خبرنگاران گفت: زمان در حال از دست رفتن است. نیازمند گام های سریعی برای دست یابی به توافق هستیم. باید این درگیری و نزاع را از طریق گفتگوی صلح آمیز و مذاکرات حل کرد.

منابع دیپلماتیک و رسانه ها مذاکرات روز شنبه در ژنو را آخرین فرصت برای جلوگیری از روند رو به افزایش خشونت ها و خون ریزی ها در سوریه می دانند.

نشست ژنو صحنه مقابله موفقیت آمیز روسیه با پافشارهای کشورهای عربی و غربی درباره حذف بشار اسد از آینده سوریه بود.

در توافق ژنو، آینده بشار اسد و نقشی که او باید برعهده بگیرد، نامعلوم است.

در بیانیه پایانی نشست ژنو آمده است: دولت انتقالی در سوریه باید بر اساس رضایت دو طرف (حکومت و مخالفان) تشکیل شود.

غربی ها و کشورهای عربی همچنین در پیش نویس توافق نشست ژنو، بندی را درباره کنارگذاشتن افرادی که به اعتماد به دولت انتقالی سوریه، آسیب بزنند درج کرده بودند که با مقاومت روسیه و چین، این بند نیز حذف شد.

کشورهای غربی و عربی قصد داشتند از طریق این بند به طور غیرمستقیم زمینه حذف بشار اسد از دولت انتقالی سوریه را فراهم سازند.

اختلاف نظر میان روسیه و آمریکا در موضع گیری وزیران خارجه این دو کشور درباره سرنوشت اسد بر اساس توافقنامه ژنو بروز پیدا کرد.

در حالی که سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه پس از نشست ژنو گفت که بیانیه این نشست درباره کناره گیری اسد ، اشاره ای ندارد اما همتای آمریکایی اش هیلاری کلینتون به صراحت گفت که توافق ژنو نشان می دهد  روزهای حکمرانی اسد رو به پایان است.

کلینتون همچنین گفت که کشورش توافقنامه ژنو را برای تصویب به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد برد.

با این شمار زیادی از مخالفان حکومت سوریه گفته اند که تنها طرحی را می پذیرند که بر کناره گیری بشار اسد از قدرت تاکید کند. در این شرایط چشم انداز اجرایی شدن توافق ژنو مبهم به نظر می رسد..../عصرایران