اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تلاش دانشمندان برای انتقال حافظه انسان


برخی از اوقات دوست داریم که فردی که در مقابل ما قرار دارد، بتواند چیزی که در دل‌مان وجود دارد را درک کرده و از آن مطلع شود.

وب‌سایت آی تی رسان: برخی از اوقات دوست داریم که فردی که در مقابل ما قرار دارد، بتواند چیزی که در دل‌مان وجود دارد را درک کرده و از آن مطلع شود. البته ازنظر علمی در دل ما تنها برخی از اعضای بدن وجود دارند که فاقد توانایی تفکر هستند و همه آن‌ها تحت نظارت مغز عمل می‌کنند. به همین دلیل نیز عملا در چنین شرایطی ما دوست داریم که بتوانیم آن چیزی که در بخش حافظه مغزمان جاری است را به سایر افراد انتقال بدهیم.

دانشمندان در حال کشف سیستم انتقال حافظه از فردی به فرد دیگر هستند

حال به نظر می‌رسد که دانشمندان نخستین گام‌های ممکن برای تحقق این رویا را برداشته‌اند. بر اساس مقاله‌ای علمی که توسط یک دانشمند به نام تونگ کانگ لی عرضه شده است، تئوری اولیه‌ای ارائه شده که بر اساس آن می‌توان بخش حافظه یک میکرواورگانیزم زنده را به نمونه زنده‌ای دیگر انتقال داد.

البته این مقاله در سطح بسیار محدود به این تئوری پرداخته و تنها به مواردی مانند باکتری‌ها بسنده کرده است ولی در کنار این موضوع نیز باید به یاد داشت که این نظریه، به وضعیت کوانتومی درونی بازمی‌گردد پس اگر شما از خطوط بالا چیز زیادی نفهمیده‌اید، نگران نباشید چون تقریبا 99.9درصد از مردم جهان وضعیتی مشابه با شما را دارند.

به‌صورت ساده می‌توان گفت که هدف اصلی این دانشمندان این است که راهکاری را بیابند که به کمک آن بتوان حافظه یک فرد را به مغز یک فرد دیگر انتقال داد. نحوه عملکرد این تئوری به‌این‌ ترتیب است که این دانشمندان، یک باکتری را بر روی یک غشای نازک از نوسان‌سازهای الکترومکانیکی قرار می‌دهند. پس‌ از این مرحله حرارت را به‌اندازه‌ای کاهش می‌دهند که باکتری یادشده به مرحله برهم‌نهی کوانتومی وارد شود.

پس‌ از این مرحله با استفاده از یک ابر رسانا می‌توان چرخه داخلی سیستم عملکرد بدن این موجود را به بدن یک باکتری دیگر انتقال داد. البته این طرح هنوز تا رسیدن به هدف اشاره شده در ابتدای متن فاصله‌ای بسیار زیاد دارد ولی در حال حاضر می‌تواند به دانشمندان برای یافتن سرنخ‌هایی در زمینه درک بهتر نحوه اثر گیری عملکرد امواج کوانتومی از عکس‌العمل‌های حیاتی موجودات کمک کند.


ویدیو مرتبط :
تلاش دانشمندان برای درک دلایل زودتر آب شدن یخ های قطب شمال

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موفقیت دانشمندان در انتقال انسان به گذشته



اخبار,اخبار علمی , انتقال انسان به گذشته

 

اخبار علمی - موفقیت دانشمندان در انتقال انسان به گذشته

محققان فقط با تحریک بخشی‌هایی از مغز یک مرد، موفق به انتقال مجازی وی به زمان گذشته شدند.

 یک مرد 22 ساله در این تجربه، تماشای صحنه‌هایی از خانواده‌اش و همچنین ایستگاه قطار محلی را حین نشستن در اتاق پزشکی گزارش کرد.

 

محققان امیدوارند این دستاورد بتواند به آن‌ها در درک بهتر نواحی مغزی که برای بازیابی اطلاعات درباره مکان‌ها به کار می‌رود، کمک کند.

 

این توهمات، زمانی که «پیر مگه‌وند» از «موسسه فاینستاین» در نیویورک الکترودهایی را در درون مغز یک مرد جوان با هدف جستجوی منشا صرع وی کاشت، ظاهر شدند. این امر شامل حفاری روزنه‌های ریز در جمجمه وی‌ بود که از طریق آن، پزشکان دو الکترود پنج سانتی‌متری را وارد کرده و آن‌ها را به نقاط خاصی از بافت مغز هدایت کردند.

 

دکتر مگه‌وند نخست با استفاده از ام‌آر‌آی کاربردی و زمانی که بیمار به تصاویری از اشیا و صحنه‌های مختلف نگاه می‌کرد، از مغز وی اسکن گرفت. سپس فعالیت الکترودهای کاشت‌شده زمانی که وی به مجموعه‌ای مشابه از تصاویر نگاه می‌کرد، ضبط شد.

 

تیم علمی دریافت ناحیه‌ای از قشر مغزی در اطراف هیپوکامپ زمانی که سوژه به تصاویری از مکان‌ها نگاه می‌کرد، فعال می‌شد. این نقاط ریز بافت‌هایی بودند که به نظر می‌رسید به خانه‌ها و مکان‌ها بیش از دیگر اشیا اهمیت می‌دهند. الکترودهای کاشته‌شده برای تحریک مغز در این ناحیه به کار رفتند و مجموعه‌ای از توهمات بصری تولید شدند.

 

مرد جوان در ابتدا تماشای یک ایستگاه راه‌آهن آشنا و سپس بخشی از منزلش را گزارش کرد، اما هیچ بو یا صدایی با این صحنه‌ها مرتبط نبود. زمانی که تحریک این نواحی مغزی تکرار شد، همان توهمات اتفاق افتاد. هنگامی که محققان الکترودها را در بخشی اندکی متفاوت و در شکنج گیجگاهی تحتانی تحریک کردند، داوطلب عنوان کرد که چهره‌ها به ناگاه از ریخت افتادند.

 

آشش مهتا، یکی از اعضای تیم علمی، در این باره گفت: شاید گروه خاصی از عصب‌ها، خاطره فردی که پیش‌بند به تن دارد را کدبندی کرده و گروه دیگر اجاق یا یک خیابان را رمزگذاری می‌کنند و زمانی که آن‌ها به همراه یکدیگر تحریک می‌شوند، خاطره آشنایی از آن مکان را به همراه تمامی اشیا در آنجا تداعی می‌کنند.

 

مهتا معتقد است این آزمایش‌ها شاید در نهایت به افرادی کمک کند که از شرایطی مانند اوتیسم یا بیماری آلزایمر رنج می‌برند.

اخبار علمی - ایسنا