اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تقویم تاریخ - 6 فروردین



76م:«کردار نیک، پندار نیک، و گفتار نیک» را ندا داد و ترویج کرد تا پیروان آموزش های او بویژه ایرانیان با این منش پرورش یابند و بارآیند. زرتشت هیچگاه نگفت كه از جانب خدا (اهورامزدا) مامور هدایت بشر شده است. زرتشت خود را یك آموزگار خوبی ها و برحذرداشتن بشر از گراییدن به بدی ها می نامید و می گفت كه گریز از بدی ها و پلیدی هاست كه در بشر ایجاد احساس شادی و نیكبختی می كند و این احساس تا ابدیت در او باقی می ماند.

تا وفات زرتشت، تقریبا همه ایرانیان که غالبا میترائیست بودند به مکتب او گرویدند و آیین زرتشت در زمان ساسانیان دین رسمی ایران اعلام شد و روحانیون زرتشتی در دستگاه حکومتی دارای منزلت ویژه شدند. آرین ها و ازجمله ایرانیان تنها مردم جهان باستان بودند که بت پرست نبودند.

اوستا - کتاب زرتشت - در عین حال از قدیمی ترین نوشته های جهان و سند تمدن پیشرفته ایرانیان عهد باستان است. قطعات اوستا که در دوران هخامنشیان در کتابخانه های کاخهای سلطنتی نگهداری می شد به دست نظامیان اسکندر مقدونی نابود شدند. از آن پس این مطالب ـ از شعر و نثر در ذهن موبدان، از نسلی به نسل دیگر منتقل می شد. بلاش یکم شاه اشکانی ایران در نوروز 76 میلادی ازموبدان که به دیدار او رفته بودند با تاکید خواست که تا سال بعد (سال 77 میلادی)، ششم فروردین ـ زادروز زرتشت ـ اوستا باید جمع آوری، تکمیل و به او داده شود زیرا که پیر شده و عمری ازو باقی نمانده و می خواهد که این کار در دوران او انجام شده باشد. بلاش یکم ازسال 51 تا سال 78 میلادی سلطنت کرد. وی قبلا دستور جمع آوری آموزشهای زرتشت را در یک مجموعه داده بود. موبدان تا ششم فروردین سال 77 میلادی آنچه را که جمع آوری کرده بودند به صورت مکتوب به بلاش دادند و گفتند که کار تکمیل مجموعه ادامه خواهد داشت. اوستا نزدیک به دو قرن بعد در دوران اردشیر پاپکان و به همت «تنسر Tansar -Tonsar» روحانی ارشد وقت (موبد موبدان) تکمیل شد شامل348 فصل (بیش از میلیون کلمه) در 21 کتاب. در دوران شاپور دوم (ذولاکتاف) چند قطعه گمشده قبلی بر آن اضافه شد و چون به پارسی باستان (زبان اوستایی) بود بعدا بر آن تفسیر و راهنمایی نوشته شد که زند (زند اوستا) نامیده می شود. با هدف تسهیل رجوع به مطالب، خلاصه اوستا تحت عنوان «خرده اوستا» تدوین شده است. شرح این تحولات (تاریخچه اوستا) در کتاب «دین کرد» آورده شده است. زرتشت در عین حال یک شاعر و فیلسوف بزرگ بود.

زادروز زرتشت از دوران ساسانیان یک روز ملّی اعلام شد و بر ایام رسمی نوروز اضافه گردید. 9 دهه پیش (سال 1922) شورای عالی معارف (شورای عالی فرهنگ) به ریاست دهخدا، زادروز زرتشت را بر تعطیلات مدارس ایران افزود كه بعدا دولت هم تعطیلات نوروزی ادارات را از سه روز به هفت روز افزایش داد زیرا كه روز هفتم فروردین ماه، از عهد باستان روزی خوش یمن و ویژه امضای قراردادها، رسیدن به توافق ها و سازش و تحكیم همبستگی ها بوده است.

بسیاری از اندیشمندان و شرقشناسان معاصر، آموزشهای اخلاقی زرتشت را راه حل مسائل بشر امروز به دست داده اند زیرا که همه این مسائل به علت زوال و انحطاط اخلاقیات بوجود آمده است. آموزش های زرتشت از قرن هفدهم میلادی مورد توجه خاص و تفسیر مورخان، فلاسفه و جامعه شناسان بویژه اندیشمندان آلمانی بوده است که با افتخار از او یادکرده اند. طبق آمارهای منتشره، توجه به آموزش های زرتشت از نیمه دوم قرن 20 در گوشه و کنار جهان رو به افزایش بوده است.

 

تصویر زرتشت

 

1925م:برپایه مطالب چهار تالیف مهم «فرانسیس گالتونFrancis Galton» پژوهشگر انسانشناسی قرون نوزدهم و بیستم و فرضیه های او، گردهمایی آنتروپولوژیست ها (انسانشناسان)، یوجنیسیست ها (نژاد و تبار شناسانEugenicists) و روانشناسان اروپایی درمارس 1925 بر فرضیه «رجعت به اصل» صحه گذارد.

دكتر گالتون انگلیسی (متولد منطقه بیرمنگام در 16 فوریه 1822 و متوفی در 17 ژانویه 1911) نخستین پژوهشگری بوده است كه فرضیه «رگرشن تورد ظ مینRegression Toward the mean» را به دست آورده است.

دكتر گالتون كه در پزشكی و شناخت روان و خصلت ها (منش) تحصیل و سپس به اكناف جهان مسافرت و درباره جغرافیای انسانی، جوامع بشری و نیز وضعیت اقلیمی (آب و هوا) وسیعا مطالعه كرده بود، نخست تفاوت اثر انگشت انسان ها را به دست داد كه به پدر «انگشت نگاری» معروف شده است. وی سپس روش مطالعه در توارث خصلت ها از جمله به ارث بردن هوش، تعقل و انضباط را تنظیم كرد و قواعد آن را نوشت و تاكید كرد كه روانشناسی افراد تا حدی زیاد به ذات و تبارشان ارتباط دارد و این قسمت از یافت های خود را در سال 1869 در كتاب «توارث نبوغHereditary Genius» منتشر ساخت كه از همان زمان، گفته می شود كه فرزندان نوابغ از نبوغ والدین و نیاكان خود برخوردار می شوند.

انتشار این كتاب و تفسیر فرضیه های گالتون درباره توارث نبوغ، سبب شد كه تا دهها سال، در جریان همسرگزینی توجه به وضعیت دماغی و هوش و منش های تباری و نژادی دو طرف مورد توجه خاص قرارگیرد كه در دو سه دهه اخیر و به ویژه در تلقیح مصنوعی باردیگر به آن توجه می شود و نطفه نوابغ و افراد باهوش و با استعداد خریدار بیشتری دارد و گرانتر است (حتی از افراد دارای اندام و قیافه زیبا).

گالتون كه با چارلز داروین نسبت خانوادگی دارد پس از یك بررسی دقیق، همه جانبه و طولانی پیرامون دانشمندان و اندیشمندان انگلستان، در سال 1874 كتاب «نیچر و نورچرTheir nature & Nurture (طبیعت = ذات، و پرورش)» را منتشر ساخت و در آن ثابت كرد: هنگامی توارث نبوغ و منش می تواند ثمر دهد كه فرد از پرورش متناسب و كامل برخورد شود. به عبارت دیگر؛ نبوغ ذاتی نیاز به شكوفا شدن دارد و این شكوفایی جز از طریق پرورش و آموزش (پرورش مقدم بر آموزش است) تقریبا میسر نخواهد بود و اگر پرورش، نادرست باشد، فردی كه از تبار خوبان است، نبوغ خود را در راههای ناصواب بكار خود برد و «نابغه انجام كار بد» خواهد شد.

فرانسیس گالتون به تحقیقات خود ادامه داد و در سال 1883 كتاب «Inquiries into Human Faculty & its Developmentتفحص در زمینه دانش انسان و چگونگی تكامل آن» را منتشر ساخت و رسانه های گروهی (كتاب، نشریات، تریبونها، تصویر و ...) را لازمه و ابزار این تكامل بیان داشت و تاكید بر سلامت آنها كرد، و سپس در سال 1888 كتاب «اندازه گیری دانش و توان اندیشیدن و هوش افراد» را به دست داد.

تالیفات دكتر گالتون منحصر به همین چهار كتاب نبوده است؛ وی جمعا 340 رساله، مقاله و كتاب نوشته است. وی فرضیه هایش را در میان آرین های آسیا (هند و ایرانی ها) و اروپا (آلمانی ها و ...) تجربه كرده است. او در مورد دسته ای از آرین های هندی، معروف به «مارات هیMarat - hi» كه عمدتا ساكن «مهاراشترا» هستند گفته است كه این قوم خصال نیاكان خود در طول هزاران سال را ازدست نداده و همچنان دلاور، وفادار به یكدیگر، خودكفا، منضبط، دارای تفكر نظامی، سپاهیگر، مقاوم و نترس، بی ریا و در قبال دوستان و بستگان «خوش نیت و مددكار» هستند. وی مثال های دیگری از ایندو ـ سی تی ان (هند و سیستانی = تاجیكها و پارسیان خاوری شامل كشمیری ها، افغانها، ایرانی تبارهای آسیای میانه و بلوچها)، پارسیان جنوبی و غربی (ساكنان ایران امروز، ایران كوچك شده) و ژرمن ها دارد.

پس از گالتون، دانشمندان دیگر و از جمله كارل پیرسون Carl Pearsonمطالعات و تحقیقات وی را دنبال كرده اند.

فرضیه های گالتون وسیعا تفسیر و تعبیر شده اند و گفته شده است كه هیتلر از آنها استفاده فراوان برده بود، مخصوصا در امر اصلاح نسل. طبق تفاسیر فرضیه های گالتون در زمینه توارث نبوغ و منش، پارسیان (آرین های ایرانی از جمله تاجیك ها و بلوچ ها) ذاتا مردمانی باهوش، مستعد، مهربان، وفادار، خویشتندار، میهندوست، دارای وجدان بیدار، علاقه مند به یكدیگر و بستگان (فامیلدوست)، خوش نیت و اقتباسگر و پیشرو (ترقیخواه) هستند. سلطه مغولها در قرون وسطی در منش پارسیان، موثر واقع شد و آنان را بردبار، فرمانبر، مطیع سرنوشت، خوشامدگو و آرامش خواه كرد كه به تدریج كه «علت» ناپدید شد دارند به خصلت نیاكان بازگشت می كنند (فرضیه گالتون)، و این بازگشت هنگامی شتاب بیشتری به خود خواهد گرفت كه پرورش متناسب داشته باشند (فرضیه دیگر گالتون).

××× شنیده شده است كه قول و قرارهای دهه 1970 كه به ایرانیان داده شد (رسیدن به تمدن بزرگ) برای تامین همین هدف بود كه پس از تبلیغ هدف، برخی از قدرت های وقت نگران شده، و وجود یك ایران نیرومند را با مردمی كه از منش و استعداد عالی برخوردار باشند مغایر سیاست ها و منافع خود در منطقه پنداشته بودند. طبق همین شنیده ها، «تصور» این قدرت ها براین پایه قرار داشت كه چنین ایرانی می تواند منطقا قطعات جدا شده ایرانزمین را به هم پیوند دهد، قدرت شود و حامی ملل منطقه كه بسیاری از آنها كوچك و ناتوان هستند قرارگیرد و ....

 

Francis Galton

 

2007م:گردهمایی دو روزه روزنامه نگاران پارسی نویس سراسر جهان در شهر دوشنبه، 13 مارس 2007 با اتخاذ یك تصمیم مهم پایان یافت. این گردهمایی تصمیم گرفت كه یك انجمن جهانی روزنامه نگاران پارسی زبان ایجاد شود تا سخنگاهی برای آنان باشد. عكس بالا تنی چند از شركت كنندگان در این گردهمایی را نشان می دهد. در عكس زیر صفحه اول یك روزنامه فارسی كه یكصد سال پیش برغم مخالفت امپراتوری روسیه در بخارا انتشار می یافت نشان داده می شود. دولت تاجیكستان با وجود قلت بودجه، در سالهای اخیر با هدف معرفی و تقویت زبان پارسی و تمدن پارسیان و تحكیم دوستی ملل ایرانی تبار دست به تلاش فراوان زده است.

 

انجمن جهانی روزنامه نگاران پارسی نگار

 

2007م:نیمه مارس 2007، خبرگزاری ها با مخابره این عكس از شهر «نواكشوط» گزارش كرده بودند كه موریتانیا (جمهوری اسلامی موریتانی واقع در شمال غربی آفریقا، میان صحرا و اقیانوس اطلس) هم دمكراسی شده و این زنان به این صورت صف كشیده اند تا آراء خود را به صندوق انتخابات بیاندازند. موریتانیا (مستعمره سابق فرانسه) یك میلیون كیلومتر مریع وسعت و تنها نزدیك به 4 میلیون جمعیت دارد و سرزمینی «بربر» نشین و عمیقا قبیله ای است. به تازگی هم در آنجا نفت یافت شده و آن را صادر می كند.

اصحاب نظر در تفسیر این خبر به روزنامه های اروپایی گفته بودند: در كشوری كه از زمان استقلال (سال 1960) تاكنون دمكراسی نداشته، دو كودتای نظامی را پشت سر گذارده و سه دهه، مختار اولدده به تنهایی بر آن حكومت كرده كه او را هم فرانسه تعیین كرده بود؛ چگونه می تواند «یكشبه!» دارای دمكراسی كامل شود. دمكراسی شدن؛ به سواد، آگاهی از جزئیات آن و سه چهار دهه تمرین نیاز دارد. شمار باسوادهای موریتانیا از چهل درصد تجاوز نمی كند و ....

این اصحاب نظر سپس با بازخوانی فرضیه های دمكراسی گفته اند: یك سرزمین قبیله ای همانند موریتانیا، افغانستان و ...، آخرین مناطقی در روی كره زمین خواهند بود كه دارای دمكراسی واقعی خواهند شد، زیرا كه تا دهها سال دیگر، نگاه رای دهندگان به دهان سران قبایل است و بس.

 

 پروپاگاندا، یا دمكراسی

1388ش:سوم نوروز 1388 هجری خورشیدی (23 مارس 2009) كمپانی خودروسازی هند وابسته به گروه صنعتی ـ تكنولوژیك تاتا متعلق به پارسیان هند به مدیریت «راتان تاتا Ratan Tata» خودرو توده ها به نام "Nano نانو" را وارد بازار كرد. «نانو» 73 سال پس از ورود فولكس واگن (اتومبیل مردم) وارد بازار شده است. هیتلر در سال 1936 از مهندس «پورشه» خواسته بود كه اتومبیلی بسازد كه مردم معمولی استطاعت خرید و نگهداری آن را داشته باشند و او بسال 1936 چنین اتومبیلی را ساخت كه هیتلر در مراسم به تماشا گذاردن آن حضور داشت و بر آن نام فولكس واگن (خودرو مردم) گذارد. با افزودن دستگاههای لوكس متعدد بر فولكس واگن، از دهه هفتم قرن بیستم بهای آن بمانند سایر اتومبیلهای شخصی افزایش یافته و از استطاعت و دسترس مردم معمولی خارج شده است. آزمندی كارخانه داران باعث افزوده شدن این دستگاههای لوكس و تا حدی غیر ضروری بر خودروها شده است كه یك وسیله رفت و آمد برای کار و زندگی روزمره هستند. مردمدوستان كه در جستجوی تسهیل وسائل زندگانی بشر و تعمیم این تسهیلات هستند بارها گفته اند كه برای خودروهای ویژه رفت و آمد در شهر نیاز به این همه وسائل لوكس نیست كه بر بهای آن می افزاید و افراد را بدهكار می كند كه مجبور می شوند از خوراك خود بزنند تا این قرض را بدهند و یا اینكه برای پرداخت اقساط بهای خودرو از خواب خود بزنند و ساعات بیشتری كار كنند، سلامت خودرا به مخاطره افكنند و عمری كوتاه داشته باشند.

«خودروسازی تاتا» كه انواع كامیون، اتوبوس، خودرو نظامی، قطار و ده گونه اتومبیل سواری تولید می كند با توجه به نیاز مردم معمولی به خودرو و گرانی روزافزون بنزین كه به تدریج و به علت پایان یافتن ذخایر نفت خام نایاب خواهد شد تصمیم گرفت كه برای حل مسئله، علاوه بر تولید اتومبیل برقی نوعی اتومبیل ارزان، كم مصرف، زیبا و در عین حال چهاردر بسازد و عرضه بدارد. با اینكه محصول كار از چندماه پیش آماده شده بود؛ عرضه این خودرو به نوروز پارسیان موكول شد و سوم فروردین 1388 خورشیدی ـ سومین روز از ایام هفتگانه نوروزی آن را در شهر بمبی (مومبای) وارد بازار کرد. بهای هر دستگاه «نانو» در هند معادل دو هزار و پنجاه دلار آمریكا (برابر با دو میلیون تومان) است.

 

جمشیدانوشیروان تاتا

 

ورورد «نانو» به بازار و در زمانی كه كارخانه های اتومبیلسازی آمریكا در لبه پرتگاه ورشكستگی قراردارند و بازار جهانی اتومبیل سواری از سال 2007 به دلایل متعدد از جمله افزایش بها، گرانی بنزین و بالارفتن هزینه تعمیرات و كمبود و بالا رفتن هزینه پارك در شهرهای بزرگ راكد شده است خبر بزرگ رسانه ها در بیست و سوم مارس 2009 و حتی یك روز پیش از آن بود و شبكه های تلویزیونی آمریكا آن را درصدر اخباز خود قرارداده بودند. بیشتر این رسانه ضمن انتشار خبر ورود اتومبیل چهاردر و دو هزار دلاری نانو به بازار؛ اشاره به سابقه گروه تاتا، موسسان آن و مدیران كنونی اش كرده و گفته بودند كه پارسی و زرتشتی هستند و بنیادگذار آن جمشید انوشیروان تاتا که شهر جمشیدآباد هند به نام اوست 9 دهه پیش می خواست كه شعبه اصلی این گروه عظیم را در كشور نیاكان ـ ایران ـ تاسیس كند كه مقامات وقت [احتمالا به اشاره لندن] نظر چندان موافقی نشان ندادند و تنها به تاسیس مدرسه انوشیروان دادگر و دریافت چند كمك فرهنگی او بسنده كردند، ولی جمهوری اسلامی به جلب همكاری این گروه صنعتی ـ تكنولوژیك دست زده است.

توزیع نانو در اروپا و آمریكا پس از گشایش نمایشگاه آن در ژنو آغاز شده است. تقاضا برای خرید این اتومبیل دهها بار بیش از ظرفیت تولید است. بهای هر دستگاه نانو در اروپا و آمریكا دو هزار و پانصد دلار تعیین شده بود. «تاتا موتورز» قبلا با دایملر بنز آلمان مشاركت داشت كه كمپانی بنز با شریكی دیگر اتومبیل بسیار كوچك دو دره «سمارت» را با بهایی بیش از ده هزار دلار آمریكایی به بازار عرضه داشت كه به دلیل زیبا نبودن ظاهر، كمی گنجایش و گرانی بها و کاهش دوباره بهای بنزین استقبالی كه انتظار می رفت از آن نشد. «تاتا موتورز» كه رقیب جنرال موتورز آمریكا و تویوتای ژاپن شده است با مشاركت رنو فرانسه و نیسان ژاپن در صدد ساخت اتومبیل تازه ای است كه مکانیسم و طرحی نوین دارد. تاتا موتورز چندی پیش كارخانه جگوار روور انگلستان را خریداری كرد.

نانو قرن 21 ـ خودرو مردم ـ دارای یك انجین دو سیلندر با ظرفیت 623 سی سی است كه مصرف بنزین آن در هر صد كیلومتر چهار لیتر (63 مایل یك گالن) است. انجین این خودرو همانند فولكس واگن قدیم در قسمت عقب آن قرار دارد. وسایل لوكس در صورت تقاضای خریدار و پرداخت بهای اضافی نصب خواهد شد.

 

2005م:در سال 2005 ناشران و سردبیران روزنامه ها برای چاره اندیشی، گرد هم آمدند زیرا كه پس از قرار گرفتن اخبار مطلق (نه مطالب اختصاصی) در سایت های خبری در اینترنت، تیراژها در سراشیبی قرار گرفته بود و در سال 2004 میزان این سقوط به شش درصد نزدیك شده بود. در این گردهمایی، پس از مذاكرات و بحث بسیار، قرار شد كه روزنامه ها صفحات «عكس و خبر»، مصاحبه های خیابانی، میزگردها، مقالات و تحلیلها، مطالب دانستنی و اطلاعات عمومی و ... خود را افزایش دهند كه که در برخی از روزنامه ها چنین شد و صفحاتی كه «لوگو» یكی از آنها در بالا كلیشه شده است افزوده شد. از آنجا كه سازمانهای تبلیغاتی و مشاوران روابط عمومی (پی آر ـ پرسون ها) بیكار نمی نشینند، پس از مدتی آنان هم خود را وارد این كار كرده و دست اندازی به این صفحات را آغاز كرده و عكس و خبر تبلیغاتی (سیاسی و یا اقتصادی) می دهند و از پرداخت بهای سنگین برای انتشار آنها نیز اباء ندارند. این بار (از مارس 2007) استادان روزنامه نگاری، حامیان خلوص روزنامه ها و مدافعان حقوق مخاطبان جمع شده و به چاره جویی افتاده اند و به جای ناشران، دبیران صفحات را مخاطب قرار داده و از آنان خواسته اند كه به خاطر «ژورنالیسم اصیل» و حفظ اصالت حرفه خود، دقت بیشتری كنند تا عكس و خبر تبلیغاتی و پولی به آنان نیاندازند و این عكس و خبرها را از نشریات و سایت های تبلیغاتی، دولتی و روابط عمومی های هنرمندان و كمپانی ها نقل نكنند. شکست دهها روزنامه در سال 2008 در کشورهای صنعتی و به ویژه در آمریکا که همچنان ادامه دارد نشان داده است که رسانه های چاپی موفق نشده اند خودرا با خواست و نیازهای مخاطبان قرن 21 تطبیق دهند و با وبسایت ها رقابت پیروزمندانه کنند. بنابراین و به همین دلیل، تعطیل شدن بسیاری از روزنامه ها در سال 2009 در کشورهای صنعتی قابل پیش بینی است. پیروزمند بودن روزنامه های متعلق به خانواده ها و افراد (نه کمپانی های خارج از این حرفه) ثابت کرده است که روزنامه به دلسوز نیاز دارد و یک کمپانی مرکب از شرکاء متعدد و هدف های دیگر نمی تواند به اندازه "مالک انفرادی" دلسوزی داشته باشد. شکست رسانه های چاپی در دهه یکم قرن 21 باردیگر این اصل قدیمی را ثابت کرده است که سرمایه یک روزنامه؛ "روزنامه نگار" است، نهپول و ماشین چاپ و ساختمان. باید نخست روزنامه نگار یافت و سپس روزنامه منتشر کرد.

 

2007م:ایوو مورالس رئیس جمهور سوسیالیست و سرخپوست كشور نفتخیز و معدنی بولیوی كه نام سیمون بولیوار انقلابی بزرگ آمریكای لاتین بر این كشور نهاده شده است، در مارس 2007 در جریان دیدار از ژاپن كه به دعوت رسمی این دولت صورت گرفته بود در «امپاس» عجیبی قرار گرفت و مجبور شد كه شب را در اطاق هشت هزار دلاری یك هتل مجلل به صبح برساند. وی در بامداد آن روز، نخست به ملاقات خبرنگاران رفت و گفت كه شب را در اطاقی بسربرد كه كرایه اش 8 هزار دلار است و دولت ژاپن این پول را پرداخت كرده بود، نه او. ولی عذاب وجدان نگذاشت كه در این اطاق خوابی راحت داشته باشد. او عادت ندارد كه در چنین اطاق هایی که به دور از دسترس همگان است بخوابد. همه می دانند كه در همان كلبه قدیمی اش و بركف اطاق می خوابد، درست بمانند اكثریت مردم بولیوی. زمانی هم كه در كاخ ریاست جمهوری است و مجبور است شب را در آنجا بخوابد، باز، بر كف اطاقی معمولی دراز می كشد. موارلس گفت: برگزیده مردم باید همانند آنان زندگی كند تا دشواری ها و دردها را لمس كند.

وی افزود: (دیشب)، من میان لطف میزبان و وجدان خود قرار گرفته بودم (در امپاس) و آسایش نداشتم. ما و ژاپن رو به روی هم، در طرفین اقیانوس آرام قرار گرفته ایم و مجبور به همكاری و مشاركت هستیم، اما اطمینان می دهم كه این پذیرایی مجلل ژاپنی ها سبب نخواهد شد كه منافع ملت خود را از یاد ببرم و در هرگونه معامله، كوچكترین امتیازی بدهم، و این مطلب را در این بامداد و پیش از صرف صبحانه به شما گفتم تا وجدانم را آسوده ساخته باشم.

 

ایوو مورالس

 

2007م:افشاگری روزنامه های آمریكای لاتین پیرامون راز میلیاردر شدن كارلوس سلیم حلو، مكزیكی عرب تبار که از مارس 2007 آغاز شده بود در طول این سال ادامه داشت. این روزنامه ها16 مارس2007 نوشته بودند كه سلیم تا دو سال دیگر میلیاردر اول جهان خواهد شد. ثروت او در طول سال 2006 نوزده میلیارد افزایش یافته بود. طبق كشف این روزنامه ها، خصوصی سازی شركتهای مخابراتی دولتی در آمریكای لاتین باعث میلیاردر شدن سلیم شده است، به همان گونه كه در روسیه و اروپای شرقی، دهها نفر از پرتو غیردولتی كردن بنگاهها و كارخانه ها، یكشبه میلیاردر شده اند. سلیم با خرید شركتهای خصوصی شده تلفن (به طریق نقد و اقساط و گرفتن وام از بانكها) و هزار دوز و كلك دیگر یك امپراتوری سلفون (موبایل) در آمریكای لاتین به وجود آورده و این درآمد هنگفت را به جیب زده است. واكنش مردم به غیردولتی سازی های دهه گذشته بود كه در آمریكای لاتین سوسیالیست ها و در صدر آنان چاوز را روی كار آورده است. در مكزیك هم سوسیالیست ها مدعی برنده انتخابات شده بودند. در مکزیک همانند آمریكای شمالی سال دو هزار، دادگاه عالی نامزد دست راستی ها را برنده انتخابات اعلام و حكمران ساخت و این کشور از آن پس دچار تشدید مشکلات ترافیک مواد مخدر، فساد دولتی و قتل ها گروهی شده است به گونه ای مقاله نگاران آمریکایی در مارس 2009 به دولت واشنگتن هشدار داده اند که مکزیک دارد برای ایالات متحده "افغانستان" تازه ای می شود زیرا که فعالیت های مسلحانه قاچاقچیان مواد مخدر دارند به عملیات تروریستی نزدیک می کنند.

مجله فوربس در مارس2007، فهرست میلیاردرهای جهان در سال 2006 را منتشر ساخته و تغییرات ثروت آنان را شرح داده بود. رسانه هایی كه این فهرست را مورد تحلیل و تفسیر قرارداده بودند روی تنی چند از این میلیاردرها از جمله «كارلوس سلیم حلو» مكزیكی لبنانی تبار (عكس بالا) انگشت گذارده بودند، زیرا كه در طول سال 2006، نوزده میلیارد دلار بر ثروت خالص او اضافه شده و با 49 میلیارد دارایی شخصی جای سومین میلیاردر جهان را گرفته بود. اندیشمندانی كه در این زمینه نظر خود را به صورت تفسیر در روزنامه ها منتشر ساخته بودند پرسیده اند كه چرا یك فرد باید بتواند در یك سال 19 میلیارد دلار (برابر درآمد یك كشور صاحب نفت) و معادل شصت درصد كل سرمایه خود در سال 2005، سود خالص ببرد؟. به نظر این اندیشمندان، ادامه این وضعیت به یك انقلاب جهانی طبقه كم درآمد (اکثریت - توده ها) خواهد انجامید، زیرا كه 19 میلیارد، درآمد اضافی یكساله كارلوس از جیب دیگران و به ویژه كم درآمدها خارج شده است و مردم قرن 21 از آنچه كه در اطرافشان می گذرد با خبرند. طبق این تفسیرها، در پی فروپاشی شوروی «درصد» سود حاصل از كسب (بیزینس) كه قبلا در بیشتر كشورها به استثنای آمریكا معین، و از ده ـ پانزده درصد بیشتر نبود از قید محدودیت رها شده و بیش از 90 درصد مصرف كنندگان را خشم آورده است. در پی غیردولتی كردن منابع تولید و كمپانی های بزرگ در چندین كشور از جمله روسیه از آغاز دهه 1990 به این سوی، در این كشورها هم چند نفری انگشت شمار «یكشبه» میلیاردر شده و خشم توده های مردم را برانگیخته اند، زیرا كه این وضعیت آنان را دچار تردیدهای متعدد کرده است و ....

کارلوس سلیم حلو در سال 2008 احتمالا با هدف خاموش کردن صدای رسانه ها، بیش از 250 میلیون دلار در نیویورک تایمز سرمایه گذاری کرد.

 

سلیم

 

2007م:تصمیم كمپانی نفتی هالیبرتون وابسته به دیك چنی (معاون رئیس جمهور وقت آمریکا) مبنی بر انتقال مقر خود از محله جنوب غربی شهر هوستون به دوبی در نیمه دوم مارس 2007 سوژه اصلی رسانه های آمریكا شده بود كه هركدام به نوعی آن را تفسیر می كردند. این موضوع 11 مارس 2007 افشاء شده بود و در صدر اخبار رسانه ها قرار گرفته بود. اصحاب نظر گفته بودند که این خبر شدیدترین ضربه را به نامزدهای حزب جمهوریخواه در انتخابات نوامبر 2008 وارد خواهد کرد و افزوده بودند حزب جمهوریخواه آمریكا كه بر اثر سیاست های دولت بوش تضعیف شده و در وضعیت دفاعی قرار گرفته با این تصمیم هالیبرتون از دایره قدرت خارج خواهد شد. نظر عمومی بر این است كه هالیبرتون كه در طول حكومت جورج بوش سود سرشار داشته می خواهد با انتقال مقر خود به دوبی از پرداخت مالیات مقرر به دولت آمریكا خلاص شود و این عملی مغایر وطندوستی و تعهد به میهن است. دوبی برای درآمد این قبیل كمپانی ها مالیات ندارد. به علاوه این شركت با انتقال به دوبی، می تواند خود را «شركتی محلی» خطاب كند و بسیاری از محدودیت های آمریكا را رعایت نكند و در هر جا كه بخواهد دست به اكتشاف نفت بزند. اعضای دمكرات كنگره آمریكا می گویند كه انتقال مقر شركت هالیبرتون از آمریكا، مانع پرداخت مالیات و رعایت مقررات آمریكا نخواهد شد و اگر منفذ گریزی هم باشد، آنان با اصلاح قانون آن را خواهند بست. به علاوه، هالیبرتون با انتقال به دوبی نمی تواند از اتهاماتی كه به آن وارده آمده ازجمله پارتی بازی، گرانفروشی به نیروهای مسلح آمریکا در عراق و کویت، مقاطعه كاری با ترك مناقصه فراركند.

دیك چنی (معاون جورج دبلیو بوش) قبلا رئیس هیات مدیره هالیبرتون بود و هنوز در آن منافع متعدد دارد. شبكه های تلویزیونی آمریكا در زمینه شایعه سوء استفاده های متعدد هالیبرتون از جنگ عراق گفته بودند كه این كمپانی تاكنون بیش از 25 میلیارد دلار از هزینه جنگ عراق را به جیب خود ریخته و در یك مقاطعه كاری كه با «ترك مناقصه» انجام شده نزدیك به سه میلیارد دلار به دولت آمریكا گرانفروشی كرده كه این پول از جیب مالیات دهندگان خرده پا خارج شده است. هالیبرتون كه زمانی تخصص آن در نفت بود، در عراق در در هر مقاطعه ای شركت كرده از جمله توزیع بطری آب آشامیدنی میان نظامیان!.

 

كمپانی نفتی هالیبرتون

 

1668: انگلیسی ها که در حال تصاحب و استثمار مشرق زمین بودند، منطقه بمبئی را در هند تصرف کردند.

1790: دستگاه قانونگزاری ایالات متحده آمریکا نخستین قانون تابعیت مهاجران ( کسانی که در کشورهای دیگر متولد شده بودند) را تصویب کرد و طبق آن کسانی می توانستند از این قانون ( نچرالیزیشن ) استفاده کنند و تبعه آن کشور شوند که دو سال تمام در آمریکا زندگی کرده بودند. این قانون از آن چند بار تغییر یافته است.

1799: ناپلئون بناپارت در جریان لشکر کشی خود به شرق با هدف کوتاه کردن دست انگلیسی ها - رقیب و دشمن فرانسه -از مشرق زمین، در این روز منطقه " جافا " در فلسطین را تصرف کرد.

1804: پس از خرید لوئیزیانا از فرانسه ، کنگره آمریکا تصویب کرد که گروهی از سرخپوستان شرق می سی سی پی به لوئیزیانا منتقل شوند.

1818: یک زلزله شدید در این روز شهر کاراکاس در ونزوئلا را ویران ساخت و بیش از 20 هزارتن از ساکنان این شهر را کشت . در این حادثه طبیعی نه دهم ساختمانهای شهر که اینک پایتخت ونزوئلاست ویران شدند.

2000: ولادیمیر پوتین که از سوی یلتسین نخست وزیر و بعدا کفیل ریاست جمهوری روسیه فدراتیو شده بود در یک انتخابات عمومی رئیس جمهوری این کشور شد. وی قبلا افسر امنیتی ( کا. گ. ب. ) شوروی و عضو حزب کمونیست بود که پس از فروپاشی شوروی معاون شهرداری سن پترز بورگ ( لنینگراد ) شده بود. پوتین در مارس 2004 برای دومین بار به ریاست جمهوری روسیه انتخاب شد.

منبع:iranianshistoryonthisday.com


ویدیو مرتبط :
رضا عطاران و تقویم تاریخ :))

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تقویم تاریخ 22 اسفند




1309ش:با تصويب متمم قانون انحصار تجارت، از اين روز در اسفندماه 1309 بازرگاني خارجي ايران در دست دولت قرار گرفت.

 

1332ش:در اين روز در اسفند 1332 فرمانداري نظامي تهران و حومه اعلام كرد كه دكتر حسين فاطمي وزير امور خارجه سابق 22 اسفند در خانه اي در شميران دستگير شده و در زندان است.

دكتر حسين فاطمي

 

1519:فرناندو كورتزFernando Cortez افسر اسپانيايي 13 مارس 1519 با پانصد مردمسلح گام به مكزيك گذارد تا اين سرزمين پهناور را به نام پادشاه اسپانيا تصرف و خزائن پر از طلاي دولت آن را به كشور خود منتقل كند .

فرناندو كورتز

 

1642:«آبل تاسماني» دريانورد هلندي و مامور كمپاني هند شرقي هلند ( اندونزي ) كه به دستور مدير اين كمپاني مامور يافتن راهي از جنوب اقيانوس آرام به جنوب شيلي و ورود به اقيانوس اطلس و رسيدن به اروپا شده بود 13 مارس 1642 به جزايري رسيد كه انها را به نام ايالت نيوزيلند هلند « نيوزيلند » نا ميد.

آبل تاسماني

 

1881:الكساندر دوم تزار روسيه 13 مارس 1881 هنگامي كه با كالسكه سلطنتي از خيابان مي گذشت با پرتاب بمب كشته شد.

 

الكساندر دوم تزار روسيه

 

1921:درست يك ماه پس از قتل پتر كروپوتكينPeter Kropotkin فرضيه پرداز آنارشيسم ، پيروان او در شهر مادريد « ادواردو داتو » نخست وزير وقت اسپانيا را كه ازجلسه پارلمان به خانه اش مي رفت هدف گلوله قراردادند كه چند روز بعد در 13 مارس 1921 درگذشت.


1938:مارس 1938 وحدت آلمان و اتريش تامين شد و اين دو سرزمين ژرمن ها يكي شدند كه به زبان آلماني انشلوس Anschluss (اتحاديه) تشكيل دادند.

 

وحدت آلمان و اتريش

 

1967:سوهارتو ــ مردي كه تنها يك نام دارد ــ يك سال پس از كودتا در13 مارس 1967 به كنگره اندونزي اشاره كرد كه همه اختيارات و عناوين دكتر احمدسوكارنو بنياد گذار جمهوري انونزي را جز لقب « پدر كشور » از او سلب كند .


12:2003 مارس 2003 در شهر بلگراد "زوران جينجيچ Zoran Djindjic " نخست وزير 50 ساله هوادار غرب جمهوري صربستان هنگام خروج از ساختمان دولتي محل كارش هدف گلوله قرار گرفت و كشته شد.


1848: انقلابات اين سال اروپا كه اتريش را هم در برگرفته بود در اين روز « مترنيخ » صدر اعظم اين كشور را مجبور به كناره گيري كرد . او پس از تسليم استعفاءنامه اش گفت كه امپراتوري اتريش هم به دنبال او خواهد رفت . تاريخ نشان داد كه چنين شد.


1868: محاكمه پارلماني ( ايم پيچمنت ) اندرو جانسون رئيس جمهوري وقت آمريكا به اتهام ناديده انگاشتن يك قانون مصوب، از 13 مارس سال 1868 در كنگره اين كشور آغاز شد.
1921: مغولستان خارجي (قسمت شمالي مغولستان ) از چين جدا شد و به نام جمهوري مغولستان اعلام استقلال كرد.


1954: ژنرال جياپ دستور حمله و محاصره دژ « دين بين فو » را صادر كرد كه به شكست فرانسه و خروج اين كشور از هندوچين منجر شد.


1963: دو جت نظامي شوروي براي سنجش ميزان آمادگي دفاعي آمريكا برفراز قلمرو اين دولت در آلاسكا پرواز اكتشافي انجام دادند و سالم به پايگاه خود بازگشتند.


1973: كاسيگين نخست وزير وقت شوروي در اين روز در اسفند 1351 براي شركت در مراسم گشايش پولادسازي اصفهان وارد ايران شد. تاسيسات پولاد سازي اصفهان با كمك شوروي ساخته شده است. قبل از جنگ جهاني دوم، ايران در صدد برآمده بود باكمك آلمان در كرج يك كارخانه پولادسازي داير كند.


1989: سازمان دولتي دارو وغذاي آمريكا در پي مسموم شدن چند تن از اتباع اين كشور با خوردن انگور وارداتي از كشور شيلي كه به دانه هاي آن ماده سمي تزريق شده بود دستور جمع آوري ميوه هاي محصول اين كشور و منع واردات ميوه از شيلي تا اطلاع ثانوي را اعلام كرد.


1955: پليش تركيه در استانبول به سوي علوي ها ( شيعيان ) تيراندازي و باعث مرگ 16 تن از آنان گرديد.


1999: به رغم مخالفت روسيه ، سه كشور عضو سابق پيمان ورشو ــ لهستان ، چك و مجارستان ــ به عضويت ناتو ( پيمان نظامي غرب) پذيرفته شدند.