اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تقلید کورکورانه از قوانین اروپایی و افزایش مشکلات شهروندان ایرانی!



کشور اروپایی, جریمه های رانندگی

 

متاسفانه در اجرای برخی از طرح‌ها ی مختلف در کشور ـ در حوزه‌های مسائل شهری، علمی و اجتماعی ـ اشاره به مقررات و یا اجرای فلان طرح در چند کشور اروپایی می‌شود و با پشتوانه قرار دادن آن استدلال بدنبال اجرای طرح در کشور می‌روند، بدون اینکه فرهنگ و خصوصیات زیستی و اجتماعی و دینی و عرفی مردم کشورمان کاملاً بررسی و مطالعه و مد نظر قانون‌گزاران و مجریان قرار گیرند.

به‌طور نمونه مبلمان فلان شهر اروپایی برای مسئولان شهرداری الگو می‌شود و یا در فلان کشور اروپایی حذف چند صفر از پول ملی آنان الگوی اقتصادی می‌شود و یا اجرای برخی مقررات راهنمایی رانندگی مانند بستن کمربند ایمنی برای تمام سرنشینان و یا کلاه ایمنی برای موتورسواران و نمره منفی برای رانندگان و...‏

‏ باید توجه داشت در هر کشوری رانندگان با همان فرهنگ خود رانندگی می‌کنند و مقررات یک کشور اروپایی نمی‌تواند برای همه کشور‌ها به‌صورت ثابت دیکته شود. مثلاً در چین، هندوستان، اندونزی، عربستان و... رانندگان با توجه به وضعیت فرهنگی اجتماعی خود رانندگی می‌کنند.

متاسفانه در ایران این مقررات و طرح‌ها در اجرا به صورت غلو‌آمیز و سخت‌گیرانه مطرح و بدون لحاظ نمودن ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی مردم اجرا می‌گردد. با بررسی ساده در چند کشور اروپایی هم می‌توان نتیجه گرفت که آنها هم مقرراتی مانند بستن کمربند ایمنی را برای تمام سرنشینان خودرو و یا تمام راکبان موتور را هم اجرا نمی‌کنند و این را به خود راننده واگذار کرده‌اند.

البته باید یادآور شد طرح جریمه‌های چند صد هزار تومانی آنهم در ایران که با وضعیت اقتصادی مردم هیچ سنخیتی ندارد جز ایجاد فشارهای روانی و مضر بر همه رانندگان نتیجه موثری نخواهد داشت. اعمال قانون باید طوری باشد که متخلفانی که به عمد مقررات را نادیده می‌گیرند تنبیه شوند و نه تنبیه را مانند فشاری بر سر تمام رانندگان نگه داریم تا کسی تخلف نکند تازه برای اعمال مقررات هم باید قبل از آن، بسترهای لازم فراهم شود.

در شهری مانند تهران که حتی پارکینگ مناسب ندارد و هر روز هم به بهانه آلودگی هوا محدوده آن را گسترش می‌دهند، دیگر مردم نمی‌توانند از خودروهای خود براحتی استفاده کنند و فقط دائما هر سال باید هزینه‌های سنگین عوارض و بیمه را تحمل نمایند.

نکته‌ای که باید توجه داشت این است که برخی از مردم در خارج از محدوده ترافیک و زوج و فرد خانه می‌خرند و با گسترش طرح ترافیک دیگر نمی‌دانند چکار کنند یا باید هر روز جریمه شوند و یا بازهم خانه خود را بفروشند و به خارج طرح نقل مکان نمایند؟! ‏

جدای این بحث، ‌ای کاش با جدیت هر چه بیشتر با عوامل فساد و تباهی که مستمراًً جان شهروندان را هدف قرار داده‌اند قانون و مقررات لازم وضع می‌گردید و برخورد با متخلفان به‌شدت صورت می‌گرفت.

امروزه گستاخی و جسارت عوامل فساد و گناه تا آنجا پیش رفته است که به سادگی در هر جای شهر بساط خود را پهن می‌کنند و مشغول صید جوانان و نوجوانان می‌شوند. آماری هم از این آسیب‌ها نداریم تا ببینیم آمار سالانه تلفات جاده‌ها بالاست یا آماراز بین رفتن سرمایه‌های معنوی و مــادی و منــابع انسانی کشور؟ انشا الله با تدابیر شایسته مسئولان امر و نمایندگان محترم مردم در مجلس، شاهد بهبود قوانین و مقررات بر پایه فرهنگ بومی خودمان باشیم..../اعتدال


ویدیو مرتبط :
تقلید کورکورانه blind imitation

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

میانگین عمر شهروندان ایرانی چقدر افزایش یافته است ؟



اخبار ,اخبار اجتماعی ,میانگین عمر شهروندان ایرانی

 

اخبار اجتماعی - میانگین عمر شهروندان ایرانی 15 سال افزایش یافته است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به برکت انقلاب اسلامی، عمر شهروندان ایرانی 15 سال افزایش یافته و میانگین عمر آنها اکنون به 74 سال رسیده است.

به گزارش ایرنا، «علی آقا محمدی» شامگاه سه شنبه در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با بیان این مطلب افزود: پس از انقلاب دستاوردها و سرمایه های فراوانی بدست آمده است که یکی از آن ها نیروی انسانی در کشور است.

وی اظهار داشت: عمر متوسط مردم در اوایل انقلاب 59 سال بود، اما این رقم امروز به 74 سال رسیده است. به عبارت دیگر 75 میلیون 15 سال عمر اضافه بدست آورده ایم که سرمایه بزرگی است.

آقامحمدی افزایش میزان افراد باسواد در کشور را دستاورد دیگر نظام دانست وگفت: امروز متوسط نرخ بی سوادی در جهان 11 درصد است حال آنکه این میزان در ایران به 3.2 درصد کاهش یافته است.

وی افزود: میانگین نرخ سواد در ایران امروز بالاتر از سطح جهانی است و پیش بینی می شود در آینده نزدیک به کشورهای سطح کاملا پیشرفته در این زمینه برسیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: مطالعات اخیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین نشان می دهد که برای تحصیلات دانشگاهی هر ایرانی، 77 میلیون تومان هزینه می شود.

آقا محمدی ادامه داد: اگر تحصیلات ابتدایی و متوسطه را هم حساب کنیم این عدد به 150 میلیون تومان برای هر نفر خواهد رسید.

وی افزود: این سرمایه ها باید در خدمت تولید ناخالص ملی باشد اما می بینیم که در کشور چنین اتفاقی رخ نمی دهد و نرخ بیکاری در نسل جوان، 26 درصد است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نرخ بیکاری در خصوص بی سوادها نیز اکنون 10.5 درصد است و در مورد جوانان تحصیلکرده دانشگاهی این میزان به 33 درصد می رسد.

وی گفت: آمار به ما می گوید که کار مناسب برای افراد تحصیلکرده وجود ندارد و اگر نخواهیم این روند را تغییر دهیم، مطمئنا در اجرای برنامه های موردنظر به موفقیت نمی رسیم.

آقا محمدی ادامه داد: دستیابی به فناوری هسته ای، پزشکی، نانو و دیگر عرصه هایی که امکان کسب دانش از بیرون وجود نداشته، به ما ثابت کرده است که می توانیم به آنچه می خواهیم دست پیدا کنیم.

وی گفت: اینکه ما را در خصوص هر چیزی که مصرف دوگانه دارد، تحریم می کنند نشان دهنده توان بالای دانشمندان جوان ما است که در داخل کشور تحصیل کرده اند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: زمانی ما نمی دانستیم موشکی که پرتاب می کنیم به کجا می رود اما امروز به یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه تبدیل شده ایم.

او که در باره اقتصاد مقاومتی سخن می گفت، یکی دیگر از راه های تحقق سیاست های این مدل اقتصادی را کوچک شدن دولت، واگذاری امور به مردم و حمایت و پشتیبانی از مردم در این زمینه دانست.

آقامحمدی اظهار داشت: امروز وزیران ما مشغول انتخاب مدیران عامل و اعضای هیات رییسه شرکت ها هستند و وقت نمی کنند به کارهای مهم برسند حال آنکه فرصت زیادی هم ندارند.

وی تصریح کرد: توجه به کشاورزی، آب و محیط زیست باید در راس برنامه ها باشد و در ادامه برای دستگاه ها نقشه راه و برنامه های مدون نوشته شود و همواره شاخص هایی برای ارزیابی عملکردها وجود داشته باشد که در این خصوص، مرکز آمار و بانک مرکزی باید هر چه سریعتر وارد میدان شوند.

آقامحمدی در ادامه با بیان اینکه ارگان های مختلفی از جمله گمرک، پلیس و ستاد مبارزه با قاچاق مشغول مبارزه با قاچاق هستند اما بین 14 تا 19 میلیارد دلار قاچاق کالا وجود دارد، این وضعیت را تاسف آور خواند و گفت: باید سیستم و مکانیسم ها اصلاح شود تا در مسیر اجرای سیاست های ابلاغی به موفقیت برسیم.

وی افزود: نظارت مهمترین بخش کار است چون سیاست های اقتصاد مقاومتی با سایر سیاست ها تفاوت جدی دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: اگر به دنبال اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی هستیم باید اقدامات لازم را هر چه سریعتر انجام دهیم و فعال شویم. در غیر اینصورت، موفق نخواهیم بود.

وی گفت: نظام امروز به این نتیجه رسیده است که باید در این مسیر گام بردارد تا اقتصاد ایران مقاومتی شود.

آقا محمدی افزود: ما از جمله کشورهایی هستیم که سریعا به اقتصاد مقاومتی روی آورده ایم تا بتوانیم یک کشور مستقل و خودکفا باشیم و این به معنای قطع رابطه با خارج نیست بلکه با سایر کشورها نیز ارتباطات خود را گسترش خواهیم داد.

اخبار اجتماعی - ایرنا