اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تعهدات تامین اجتماعی در برابر بیماران هموفیلی



اخبار,اخباراجتماعی,بیماران تالاسمی


 اخبا اجتماعی - تعهدات تامین اجتماعی در برابر بیماران هموفیلی

مدیر کل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی، تعهدات این سازمان در برابر بیماران هموفیلی را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد توانایی گفت: بر اساس دستورالعمل تعرفه‌ها وتعهدات سازمان‌های بیمه‌گر نسبت به بیماران خاص (مصوب شورایعالی بیمه خدمات درمانی) سازمان‌های بیمه‌گر از جمله سازمان تامین اجتماعی مکلف به ارائه خدمات ذیل به بیماران هموفیلی هستند.

وی افزود: داروهای تخصصی بیماران هموفیلی که مشتمل بر 11 قلم فاکتورهای انعقادی مورد نیاز است، در بخش سرپایی وبستری با فرانشیز صفر درصد و به صورت رایگان ارائه می‌شود.

توانایی اظهار داشت: هزینه هر بار تزریق فاکتورهای انعقادی با احتساب تمام لوازم مصرفی (32k داخلی) مشمول حذف فرانشیز است. هزینه هر بار تزریق خون با احتساب تمامی لوازم مصرفی (32k داخلی) از سوی سازمان پرداخت می‌شود. در صورت تزریق خون، فیلتر به طور جداگانه برای بیماران هموفیلی قابل محاسبه است.

وی ادامه داد: آزمایشاتAntiHCV-AntiHBS-HBS Ag-AntiHIV وتعیین ژنوتیپ ویروسی هپاتیت C و انجام آزمایشات کمی وکیفی HCV-PCR همراه با تفسیر گزارش و انجام آزمایش فریتین مشمول حذف فرانشیز سهم بیمار است وبیماران بر اساس تعرفه دولتی از پرداخت فرانشیز معاف هستند.

مدیر کل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی افزود: هزینه آمپول دسموپرسین نیز شامل حذف فرانشیز سهم بیمار می‌شود.

توانایی گفت: هزینه انجام تزریق فسفر وریفامپیسین داخل مفصلی بر اساس تعرفه‌های مصوب دولت مشمول حذف فرانشیز است و در حال حاضر تمامی بیماران هموفیلی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی از آن بهره مند هستند.

وی اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی علاوه بر تعهدات قانونی خود، بر اساس تبصره‌های بودجه، راسا نسبت به ارائه خدمات مازاد بر تعهدهای قانونی به برخی از گروه‌های بیماران اقدام می‌کند که می‌توان به ارائه خدمات درمانی مازاد بر تعهدات قانونی به بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور، هموفیلی نوع A وB ونارسایی مزمن کلیه (دیالیزی) اشاره کرد.

مدیر کل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی گفت: بر اساس تبصره‌های بودجه این سازمان، صد درصد هزینه‌های بستری (بر اساس تعرفه‌های دولتی)، صد درصد هزینه مربوط به تشخیص ژنتیکی بیماران تالاسمی وهموفیلی در سه ماه اول بارداری در مادران با سابقه مثبت، صد در صد هزینه مربوط به تجهیزات پزشکی مانند رگ مصنوعی، صد در صد هزینه پمپ تزریق دسفرال وصد در صد هزینه نسخ سرپایی داروهای مورد تعهد سازمان‌های بیمه‌گر برای بیماران تالاسمی ماژور، هموفیلی A وB و بیماران مبتلا به نارسائی مزمن کلیه ( دیالیزی) به شکل کاملا رایگان ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی نه تنها از اجرای تعهدات قانونی مصوب در خصوص بیماران خاص کوتاهی نمی‌کند، بلکه برای ایجاد رضایتمندی بیشتر، برخی از گروه‌های بیماران را مشمول تبصره‌های بودجه کرده و از این راه میزان پرداختی آنها را به شدت کاهش داده است.

توانایی افزود: تمامی بیماران هموفیلی ( نوع A وB ومبتلایان به کمبود دیگر انواع فاکتورهای خونی) بدون هیچ گونه نگرانی می‌توانند از خدماتی که به صورت قانونی بر عهده سازمان تامین اجتماعی گذاشته شده است، مانند دریافت انواع فاکتورهای انعقادی، تزریق خون، پلاسما وفاکتورهای خونی و انجام آزمایشات تخصصی به شکل کاملا رایگان بهره‌مند شوند.

گفتنی است؛ پیش از این احمد قویدل، معاون اجرایی کانون هموفیلی ایران در انتقاد به آنچه که «خارج کردن برخی از بیماران هموفیلی از شمول بیماران خاص و عدم صدور دفترچه بیماری خاص برای آنها از سوی سازمان تامین اجتماعی» خوانده بود، در نامه‌ای سرگشاده خواستار پاسخگویی هیات مدیره تامین اجتماعی در باره این تصمیم شده بود.


 اخباراجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
تعهدات کوتاه مدت تامین اجتماعی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تخلف تامین اجتماعی با خروج هموفیلی‌ها از شمول بیماران خاص



اخبار,اخبار اجتماعی ,تخلف تامین اجتماعی

 

اخبار اجتماعی - رئیس انجمن هموفیلی ایران :
تخلف تامین اجتماعی با خروج هموفیلی‌ها از شمول بیماران خاص

تقسیم‌بندی این بیماران در حیطه اختیارات سازمان تامین اجتماعی نیست چرا که تعریف این بیماران توسط وزارت بهداشت انجام شده است / در شرایطی که وزارت بهداشت توسعه دسترسی مردم به خدمات درمانی را در دست اجرا دارد این اقدام تامین اجتماعی تخلف در اجرای طرح جامع سلامت کشور تلقی می شود.

رئیس انجمن هموفیلی ایران اقدام سازمان تامین اجتماعی در خروج هموفیلی‌ها از شمول بیماران خاص را خارج از ضوابط قانونی و تخلف این سازمان در اجرای طرح جامع سلامت کشور عنوان کرد.

«احمد قویدل» در گفت‌و‌گو با ایلنا اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی به‌عنوان یکی از پیشرو‌ترین سازمان‌های بیمه‌گر کشور حمایت از بیماران خاص را از ۲۰ سال گذشته عهده‌دار بوده و همواره بیماران هموفیلی و کانون هموفیلی ایران خواستار تسری خدمات این سازمان به دیگر نهادهای بیمه‌گر بوده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: از ۹ ماه پیش سازمان تامین اجتماعی به طور آرام دفترچه‌های بیمه بیماران هموفیلی را هنگام تمدید پس گرفت و به آنان دفترچه عادی تحویل داد و  همزمان در چند استان دیگر نیز این اقدام مشاهده شد.

قویدل ادامه داد: بر این اساس سازمان تامین اجتماعی تنها بیماران هموفیلی دارای «کمبود فاکتورهای خونی ۸ و ۹ » را واجد دریافت خدمات درمانی رایگان دانست و باقی بیماران دارای اختلالات انعقاد خون را از این بیماران جدا کرده است.

وی با بیان این‌که تمامی اختلالات انعقادی ارثی در ادبیات رسمی کشور (وزارت بهداشت) و حوزه‌های بودجه‌ای کشور با عنوان بیماری هموفیلی شناخته شده است، ادامه داد: بر اساس تعریف وزارت بهداشت بیماران فاکتورهای ۱۳ گانه خون، بیماران با اختلال پلاکت ارثی و بیماران موسوم به ون ویلدوراند جزو بیمارن هموفیلی قرار می گیرند.

رئیس انجمن هموفیلی ایران ادامه داد: این ۱۵ بیماری در زمره بیماران خاص بوده و یارانه دارویی دریافت می‌کنند و اقدام سازمان تامین اجتماعی در این زمینه خارج از تعاریف رسمی وزارت بهداشت تلقی شده و هیچ توجیه منطقی ندارد.

وی تنها توجیه مسئولان سازمان تامین اجتماعی در دسته‌بندی بیماران دارای اختلالات انعقادی خون را پایین آوردن بار مالی این بیماران برای سازمان اعلام کرد و گفت: تقسیم‌بندی این بیماران در حیطه اختیارات سازمان تامین اجتماعی نیست چرا که تعریف این بیماران توسط وزارت بهداشت انجام شده است.

رئیس انجمن هموفیلی ایران با تاکید بر این‌که سازمان تامین اجتماعی ۲۰ سال بیماران را تحت پوشش داشته است، ادامه داد: حدود ۹۵۰۰ نفر بیمار با اختلال انعقادی در کشور وجود دارد که از این میان بالغ بر ۵۶۰۰ نفر دچار کمبود فاکتور ۸ و ۹ هستند، باقی‌مانده بیمارانی هستند که اختلالات انعقادی خون دیگر دارند اما افراد باقی مانده که شمار آنها به ۳ هزار نفر می‌رسد زیر پوشش دیگر بیمه‌ها قرار دارند.

وی با بیان این که با در نظر گرفتن شرایط حداکثری، ۶۰ درصد از بیماران ممکن است برای تامین اجتماعی بار مالی برای تامین اجتماعی داشته باشند و در شرایط حداقلی ۴۰ درصد آن‌ها ادامه داد: اساسا اگر نیمی از این افراد را سهم تامین اجتماعی تلقی کنیم ملاحظه می شود بار مالی آنچنانی که سازمان تامین اجتماعی را وادار به محدود کردن دسترسی خدمات درمانی بیماران کند به سازمان متحمل نشده است.

قویدل یادآور شد: در شرایطی که وزارت بهداشت توسعه دسترسی مردم به خدمات درمانی را در دست اجرا دارد و تلاش دارد سهم مردم را در حوزه درمان به ده درصد کاهش دهد، این اقدام تامین اجتماعی تخلف در اجرای طرح جامع سلامت کشور تلقی می شود.

قویدل در خصوص اقدامات اعتراضی انجمن هموفیلی ایران نسبت به چنین تصمیمی اظهار داشت: نامه اعتراضی به وزیر رفاه نوشته‌ایم و ایشان این نامه را به مدیر تامین اجتماعی ارجاع داده‌اند که تاکنون بی‌پاسخ مانده است؛ همچنین گزارشی از این مشکل به یکی از اعضای سازمان تامین اجتماعی «سرخو» ارائه داده‌ایم.

وی با بیان این‌که نگاه وزارت بهداشت درمان حفظ سلامت بیمار و نگاهی سلامت محور است، در پایان گفت: هدف سازمان تامین اجتماعی بند آوردن خونریزی بیماران هموفیلی نیست بلکه دریافت نکردن هیچگونه فرانشیز از بیماران است.
اخبار اجتماعی - ایلنا