اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تحقیق و تفحص از بانک مرکزی رنگ تهدید گرفت!



بروز تندترین واکنش‌ها در کمتر از نیم روز؛

تحقیق و تفحص از بانک مرکزی رنگ تهدید گرفت!

اینکه همزمانی تصویب طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در مجلس شورای اسلامی و اعلام تقاضای بازنشستگی رئیس بانک مرکزی در معادلات سیاسی مرتبط به یکدیگر خوانده شده و شائبه هایی پیرامون آن مطرح شود، به نظر برای کسی عجیب نیست اما زمانی که بشنویم این سخنان در کمتر از نیم روز به «تهدید» ختم شده است، قطعا ماجرا رنگ و بوی دیگری خواهد گرفت!

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

به گزارش «تابناک»، پیش از ظهر امروز، زمانی که ساکنان هرم بهارستان با مجموع 171 رای موافق طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را تصویب کردند، اعلام خبر درخواست بازنشستگی محمود بهمنی از سکان داری این نهاد مهم، به سرعت بر بازار شایعات پشت پرده این دو اتفاق دامن زد تا جایی که نخستین واکنش به ماجرا از زبان یک مقام آگاه بیان شده و درخواست بازنشستگی رئیس کل بانک مرکزی را دو هفته پیش اعلام می کرد تا شاید با رفع همزمانی این دو رویداد، شایعه شانه خالی کردن دولت مردان در مقابل ذره بین تفحص مجلس رد شده و ماجرا کمی عادی تر جلوه کند!

اظهار نظرهایی از این دست در حالی مطرح می شد که نیم نگاهی به اظهار نظرهای بهمنی در چند وقت اخیر، حکایت از رویکرد منتقدانه او به مسائل داشته و بحران های ارزی رخ داده، عملا موجب تحت فشار قرار گرفتن وی و مجموعه تحت امرش از هر سو شده بود تا جایی که نمایندگان مجلس خواستار تحقیق و تفحص از بانک مرکزی شده و برخلاف تحقیق های مشابه، این طرح امروز با کمترین حاشیه ای به تصویب مجلس رسید.

بدین ترتیب واکنش مجلسیان که ظاهرا مدت ها این طرح را سبک سنگین کرده و به مدد بحث های ارزی اخیر، بر زیر و بم ماجرا احاطه داشتند، در آرامش خاصی بروز کرد تا رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با «تابناک» تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را نه قائم به شخص، که در خصوص سیاست‌های اعمالی این بانک دانسته و بگوید: این طرح بر اساس قانون اساسی و برای شفاف‌سازی کارکرد بانک مرکزی است و اگر در این راستا برایمان معلوم شود که رئیس کل بانک مرکزی تخلفی از قانون صورت داده، حتی اگر بازنشسته شده یا استعفا دهد، باید در برابر مجلس پاسخگو باشد.

برکناری من و صدور مجوز یک صندوق ربوی دلیل تحقیق و تفحص بود!

اینگونه با رد شائبه تاثیر گذاری بازنشستگی رئیس کل بر ماجرای تحقیق مجلس، در شرایطی که ماجرا به آرامش رهنمون می‌شد، به ناگاه ابراهیم درویشی، معاون نظارتی بانک مرکزی در گفت‌وگو با یک خبرگزاری از اصرار جمعی از نمایندگان استان‌های آذربایجان غربی و شرقی درباره دریافت مجوز فعالیت یک صندوق -که زعم این مقام، فعالیت ربوی دارد!- سخن به میان آورده و صراحتا تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را حاصل گروکشی نمایندگان در این باره خواند!

سخنان درویشی که تلویحا در برگیرنده عدم صدور مجوز این صندوق است، زمانی اوج می گیرد که وی از گفتن هیچ حرفی ابا نکرده و می گوید: برخی نمایندگان قبلی و فعلی آذربایجان شرقی و غربی عضو هیئت مدیره این صندوق بوده‌اند و یکی از نمایندگان به بنده گفت ما خود را به خواب زده‌ایم، شما نمی‌توانید ما را بیدار کنید مگر اینکه مجوز فعالیت این صندوق را بدهید.

و می افزاید: این نماینده مجلس گفت یا مجوز صندوق را می‌دهید یا اینکه تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را پیگیری می‌کنیم که بانک مرکزی تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را پذیرفت.

و از این قسمت ماجرا به بعد، تحقیق و تفحص مجلس را به شخص خود مرتبط دانسته و می گوید: به تازگی این چند نماینده به ما گفتند در صورتی که معاون نظارتی بانک مرکزی (گوینده) برکنار و مجوز صندوق جوانان خیر [که ظاهرا ترکیبی از موسسه مولی‌الموحدین و صندوق خیر مرند است] صادر شود، تحقیق و تفحص از بانک مرکزی لغو خواهد شد.

معاون نظارتی بانک مرکزی در ادامه نقبی هم به ماجرای دو شغله ها زده و می گوید: یکی از نمایندگان این استان طی نامه‌ای به بانک مرکزی اعلام کرد از عضویت هیئت مدیره این صندوق به دلیل ممنوعیت دارا بودن بیش از دو شغل خارج شده است؛ در صورتی که براساس استعلام بانک مرکزی از اداره ثبت استان آذربایجان‌ شرقی در تاریخ 10 تیر ماه سال جاری، این نماینده کماکان عضو هیئت مدیره این صندوق است.

و در پایان با وعده انتشار اسناد دریافت منابع مالی توسط برخی نمایندگان، می گوید: امیدواریم این تحقیق و تفحص در صحن علنی مطرح شود تا نمایندگان مجلس و مردم از ماهیت این صندوق و حمایت برخی نمایندگان حامی آن مشخص شود. همه نمایندگان محترم هستند و به نظر می‌رسد واقعیت به گونه دیگری برای آنها جلوه داده شده و آنها هم به تحقیق و تفحصی رای دادند که گروکشی است.

این سخنان قابل پیگرد قضایی است

پر واضح است که چنین سخنان تند و آتشین مزاجی از طرف معاون نظارتی بانک مرکزی، آن هم در شرایطی که خبر مخالفت رئیس جمهور با بازنشستگی بهمنی توسط وی رسانه ای شده، واکنش های متقابل و شدیدی از جانب نمایندگان مجلس به همراه خواهد آورد.

بدین ترتیب، امیر خجسته، نماینده مردم همدان و رئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات درویشی، شدیدا از ادبیات گفتاری وی انتقاد کرده و به فارس گفت: مجلس در هیچ دوره‌ای تسلیم به تهدیدها و شایعه‌پراکنی‌های عده‌ای از افراد نخواهد شد.

وی افزود:‌ مجلس نهم یکی از پاکترین مجالس جمهوری اسلامی ایران است. چنانچه ادعای معاون نظارتی بانک مرکزی صحیح باشد، منتظر دریافت اسناد و مدارک مورد ادعایی هستیم،‌ در غیر این صورت مجلس به صورت ویژه و قاطع نسبت به پیگیری موضوع از طرق مختلف و دستگاه قضایی اقدام خواهد کرد.

بدین ترتیب در شرایطی که دو طرف یکدیگر را تهدید به افشای مدارک و شکایت به مقامات قضایی می کنند، به نظر می رسد که حاشیه دیگری برای بانک مرکزی رقم خورده و ابعاد آن طی روزهای آینده، با واکنش طرفین به اتهامات و ادبیات یکدیگر، گسترده تر شود؛ به ویژه اگر بدانیم پرونده قطور معوقات بانکی، سخنان پر آب و تاب رئیس جمهور، دفاع رئیس دستگاه قضا و واکنش هرباره سخنگوی این قوه، اظهارات نمایندگان و سایر مسئولان در این باره، به موازات سایر بررسی ها روی میز کمیسیون اصل نود مجلس هم قرار و بر اساس گفته های سخنگوی این کمیسیون، با عملکرد نظارتی بانک مرکزی هم تلاقی دارد!/تابناک

 


ویدیو مرتبط :
بانک مرکزی: طرح و رنگ اسکناس پنج هزار تومانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تحقیق و تفحص از بانک مرکزی کلیدخورد



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

تحقیق و تفحص از بانک مرکزی کلیدخورد

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: تامین مالی مسکن مهر از طریق استقراض از بانک مرکزی انجام شده است، با این تحقیق و تفحص علل تبدیل بانک مسکن به بزرگترین بدهکار بانک مرکزی را بررسی می کنیم.

مهر: رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به استقراض بزرگ بانک مسکن از بانک مرکزی برای پروژه های مسکن مهر گفت: کمیسیون با تحقیق و تفحص از منابع مالی مسکن مهر و قیمت گذاری آن علت بدهکاری بزرگ بانک مسکن به بانک مرکزی را بررسی می کند. 

حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم اظهار داشت: تحقیق و تفحص از منابع مالی مسکن مهر و قیمت گذاری آن در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه قرار دارد. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: تامین مالی مسکن مهر از طریق استقراض از بانک مرکزی انجام شده است، با این تحقیق و تفحص علل تبدیل بانک مسکن به بزرگترین بدهکار بانک مرکزی را بررسی می کنیم. در ادامه جعفر قادری نیز با بیان اینکه کمیسیون برنامه و بودجه  قصد تحقیق و تفحص از پرداخت های بانک مرکزی به مسکن مهر را دارد، گفت: بر اساس گزارش های موجود 53 درصد از خطوط اعتباری بانک مرکزی به بانک مسکن و مسکن مهر اختصاص یافته است و بخش های تولیدی نادیده گرفته شدند. 

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اختصاص منابع بانک مرکزی به پروژه های مسکن مهر به رشد نقدینگی در کشور دامن زده و بخش های تولیدی را با کمبود نقدینگی مواجه ساخته است. قادری عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی پیش از این نیز اعلام کرده بود: تسهیلاتی که به واحد های تولیدی داده می شود کافی نیست، کمیسیون تولید ملی تلاش می کند تسهیلاتی که به بخش های مسکن داده می شود به سمت تولیدات سوق دهد چون اهمیت تولیدات به مراتب از بخش مسکن بیشتر است./مهر