اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تاكید وزیران خارجه آمریكا و تركیه بر حمایت از مخالفان در سوریه



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

تاكید وزیران خارجه آمریكا و تركیه بر حمایت از مخالفان در سوریه

وزیر امور خارجه آمریكا كه به تركیه رفته است، در یك كنفرانس خبری مشترك با همتای خود بر ادامه حمایت‌ها از مخالفان در سوریه تاكید كردند.

به گزارش ایسنا به نقل از اسكای نیوز عربی، هیلاری كلینتون، وزیر خارجه آمریكا كه صبح امروز (شنبه) پس از سفر 10 روزه خود به آفریقا وارد تركیه شد در یك كنفرانس خبری مشترك با احمد داوود اوغلو شركت كرد.

وزرای امور خارجه تركیه و آمریكا در این دیدار با تاكید بر اینكه باید كمك‌ها به مخالفان سوری ادامه یابد اعلام كردند كه مذاكراتشان بر سوریه‌ی بعد از اسد متمركز بود.

وزیر امور خارجه آمریكا تاكید كرد كه مذاكراتش با همتای ترك خود مسائل گوناگونی را در بر گرفت كه برنامه‌ریزی برای مابعد بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه یكی از مسائل محوری مذاكرات بود.

وی دراین كنفرانس مطبوعاتی كه پس از مذاكرات چند ساعته با احمد داوود اوغلو برگزار شد، عنوان داشت: مخالفان سوری در حال قدرت گرفتن هستند و هرچه قدرت مخالفان بیشتر شود حملات نظام حاكم در سوریه علیه آنها نیز افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: هم اكنون شاهد موج گسترده جدایی‌ نیروهای نظامی و سیاسی از بشار اسد هستیم كه این امر امیدوار كننده است.

هیلاری كلینتون افزود: ما برنامه‌هایی را برای پایان دادن به وضعیت جاری در سوریه در دست داریم كه كمك به مخالفان و تلاش برای آغاز مرحله انتقالی بدون حضور بشار اسد یكی از آنهاست.

وی ادامه داد: ما به مخالفان كمك كرده‌ایم و به كمك‌های غیرنظامی خود به مخالفان دولت سوریه ادامه می‌دهیم و امیدواریم دیگران نیز به این اقدام مبادرت ورزند.

وزیر امور خارجه آمریكا با اشاره به تحریم‌های اخیر آمریكا علیه ایران و حزب‌الله گفت: وضعیت انسانی در سوریه به شدت بحرانی است و تحریم‌های اخیر علیه حزب‌الله و ایران در راستای فشار به رژیم حاكم در سوریه اعمال شده است.

وی افزود: ما از ملت سوریه می‌خواهیم تا از زیرساخت‌ها و نهادهای دولتی در سوریه حمایت كند و برای آغاز مرحله انتقالی در این كشور به نهادهای اساسی كشور آسیب نزند.

وی در ادامه افزود: مساله خلع قدرت در سوریه و گسترش قدرت گروه‌های تندرو و تروریست در سوریه نیز یكی دیگر از مسائل مورد بحث ما با همتای ترك خود بود و ما تاكید داریم كه سوریه نباید به پایگاهی برای تروریست‌های حزب كارگران كردستان تركیه (پ.ك.ك) تبدیل شود.

كلینتون افزود: ما با مخالفان سوری دیدار كردیم و مخالفان بر دموكراتیك بودن نظام آتی در سوریه تاكید دارند و باید به كمك به آنها ادامه دهیم.

وزیر امور خارجه آمریكا با اشاره به درگیری‌های حلب نیز گفت: درگیری‌های اسفباری در مناطق مختلف سوریه از جمله حلب در جریان است و در سخنانی كه آوارگان سوری در تركیه ایراد كرده‌اند ما شاهد مسائل بسیار اسفناكی بودیم.

وی ادامه داد: باید همكاری و برنامه‌ریزی دقیقی میان آنكارا و واشنگتن وجود داشته باشد تا در شرایط اضطراری همانند مورد كاربرد تسلیحات شیمیایی بتوان به بهترین نحو عمل كرد.

در این دیدار احمد داوود اوغلو نیز با تاكید بر ضرورت كمك به مخالفان سوری برای هماهنگی بیشتر جهت آغاز مرحله انتقالی در سوریه گفت: تحركات دیپلماتیك درباره سوریه با استعفای كوفی عنان، نماینده سابق سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه متوقف شد اما نباید كمك‌ها به مخالفان متوقف شود.

وزیر امور خارجه تركیه گفت: شرایط ناگواری در حلب در جریان است و آنچه كه در این شهر روی می‌دهد به مثابه جنایت جنگی است و باید اقدامات ملموسی از سوی جامعه جهانی برای پایان دادن به جنایت‌ها انجام شود.

وی افزود: علاوه بر مساله كمك به مخالفان سوری مبارزه با حزب كارگران كردستان تركیه كه در حال ایجاد پایگاه در سوریه هستند و نیز حمله اخیر به نظامیان مصری در صحرای سیناء از دیگر مباحث مورد بحث دو طرف بود.

وی ادامه داد: ما با همتای آمریكایی خود درخصوص كمك به مخالفان و آغاز مرحله انتقالی در این كشور بدون بشار اسد سخن گفتیم.

داوود اوغلو با اشاره به ناامنی‌ها در سوریه و احتمال گسترش آن در منطقه گفت: وضعیت خطرناكی در سوریه در جریان است و خصوصا سلاح‌های شیمیایی این كشور از تهدیدهای بالقوه به شمار می‌رود كه باید برای مقابله با آن سناریویی گوناگونی را در دستور كار داشته باشیم.

وی در عین حال تاكید كرد كه درگیری‌ها در سوریه نباید به جنگ داخلی و طایفه‌ای تبدیل شود چرا كه این امر بیش از پیش به بحرانی شدن وضعیت سوریه می‌انجامید./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
نخستین حمله آمریکا در حمایت از مخالفان سوریه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موافقت وزیران خارجه کشورهای اسلامی با تعلیق عضویت سوریه



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

موافقت وزیران خارجه کشورهای اسلامی با تعلیق عضویت سوریه

ایران در این نشست وزیران خارجه کشورهای اسلامی ، با تصمیم تعلیق عضویت سوریه در سازمان همکاری کشورهای اسلامی مخالفت کرده است.

یک منبع در دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی (سازمان کنفرانس اسلامی) اعلام کرد وزیران خارجه کشورهای اسلامی با تعلیق عضویت سوریه در این سازمان موافقت کرده اند.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، این تصمیم گیری در نشست دیروز دوشنبه وزیران خارجه کشورهای اسلامی در شهر جده انجام شد. این نشست یک روز قبل از برگزاری نشست سران کشورهای اسلامی در شهر مکه برگزار شد و پیش نویس قطعنامه نشست سران را ارائه کرد.

دولت سوریه به نشست وزیران خارجه و سران کشورهای اسلامی در مکه دعوت نشده است.قبل از این اتحادیه عرب نیز عضویت سوریه را در این سازمان ، به حالت تعلیق درآورده بود.

این منبع به رویترز گفت: نشست وزیران خارجه کشورهای اسلامی به پایان رسید. وزیران خارجه تصمیم هایی از جمله تعلیق عضویت سوریه در این سازمان را تایید کردند.

این اقدام سازمان همکاری اسلامی (سازمان کنفرانس اسلامی) با عضویت 57 کشور اسلامی پس از گذشت 17 ماه از آغاز ناآرامی در سوریه صورت می گیرد.

این تصمیم سازمان همکاری اسلامی بیش از آنکه تاثیر عملی بر حکومت سوریه داشته باشد تاثیر سمبلیک خواهد داشت.

ایران در این نشست وزیران خارجه کشورهای اسلامی ، با تصمیم تعلیق عضویت سوریه در سازمان همکاری کشورهای اسلامی مخالفت کرده است.

علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه ایران قبل از آغاز نشست وزیران خارجه کشورهای اسلامی در شهر جده به خبرنگاران گفت: "تعلیق عضویت یک کشور به این معنی نیست که شما در مسیر حل مسئله حرکت می کنید بلکه به معنی حذف صورت مسئله است. واقعا ما خواهان حل این مسئله هستیم."

صالحی قبل از این در روز یکشنبه گفته بود: "استعفای کوفی عنان از مسئولیت نمایندگی سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه به معنی پایان طرح شش ماده ای وی برای حل بحران سوریه نیست."

وی افزود: "ایران مخالف ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه است."

برقراری منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه خواسته مخالفان حکومت این کشور و مورد حمایت کشورهای عربی، آمریکا و ترکیه نیز قرار گرفته است.مخالفان حکومت سوریه می گویند برقراری منطقه پرواز ممنوع می تواند از قدرت نیروی هوایی این کشور در حمله به مواضع آنها موثر باشد.

نشست فوق العاده امروز سه شنبه سران کشورهای اسلامی به دعوت ماه گذشته ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی برگزار می شود.در این نشست علاوه بر موضوع حوادث سوریه، مسائل مسلمانان میانمار و فلسطین نیز بررسی می شود.

یک دیپلمات فعال در دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی در این باره گفت: سران کشورهای اسلامی به صورت رسمی درباره سوریه تصمیم گیری و این تصمیم خود را در روز چهارشنبه آینده اعلام خواهند کرد. تایید تصمیم تعلیق عضویت سوریه در سازمان همکاری اسلامی منوط به تایید دو سوم اعضاست.

رویترز می نویسد: اظهارات صالحی نشان دهنده رویارویی احتمالی دیپلماتیک در نشست مکه از یک سو میان کشورهای اسلامی حامی مخالفان حکومت سوریه و از جمله عربستان سعودی و از سوی دیگر ، ایران و حامی حکومت سوریه است. این رویارویی، بازتابی از بحران های مذهبی روبه افزایش در سراسر منطقه است.

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران نیز دیروز دوشنبه از شهر مدینه، وارد مکه شد و او هم به مانند ملک عبدالله پادشاه عربستان خواستار تقویت وحدت میان مسلمانان در نشست سران کشورهای اسلامی شد. وی گفت این نشست فرصتی برای توضیح شفاف نظرات ایران است.

رویترز می نویسد: ایران در خواست می کند نشست سران کشورهای اسلامی برای خیزش اعتراضی مستمر در بحرین نیز راه حلی ایجاد کند. شماری از نظامیان عربستان سعودی در سال گذشته میلادی با تقاضای خانواده سنی مذهب حاکم بر بحرین، وارد این کشور شدند تا به روند سرکوب اعتراضات گسترده اکثریت شیعه کمک کنند.

در همین ارتباط، دعوت ملک عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی از احمدی نژاد باعث بروز انتقادات کم نظیری از سوی رسانه های در مالکیت شهروندان سعودی شده است. روزنامه الحیات چاپ لندن در سرمقاله خود نوشته بود: دعوت از احمدی نژاد برای نشست مکه تنها منجر به افزایش تقسیم بندی میان کشورها می شود.

دولت عربستان سعودی قبل از این خواسته بود در صورتی که جامعه جهانی نتواند از ملت سوریه در برابر حکومت این کشور حمایت کند اقدامی صورت بگیرد تا ملت سوریه بتواند از خود حمایت کند.

رویترز اضافه کرده است: ریاض به شدت از افزایش تنش مذهبی در بحرین و دیگر کشورهای دارای جوامع بزرگ شیعه نگران است./عصرایران