اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بلوك كشورهای حامی ایران در شورای امنیت تقویت می شود



 

 

 

بلوك كشورهای حامی ایران در شورای امنیت تقویت می شود

 

اولین چالش آمریكا در سال 2011/

بلوك كشورهای حامی ایران در شورای امنیت تقویت می شود

كارشناسان معتقدند،تركیب جدید شورای امنیت بلوك كشورهای حامی ایران را تقویت و آمریكا را در اجرای اقدام های یك جانبه گرایانه بیشتر با مشكل روبه رو خواهد كرد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی از نیویورك نوشت: هند و آفریقای جنوبی از امروز (شنبه ) با پیوستن به شورای امنیت سازمان ملل متحد بلوك كشورهایی را كه تمایلی به حمایت از اعمال تحریم های جدید علیه ایران ندارند در این كارگروه قدرتمند تقویت می كند.

برخی تحلیلگران می گویند، واشنگتن ممكن است در سال 2011 از پیگیری اقدامات دیگری علیه ایران صرف نظر كند.

آلمان، پرتغال و كلمبیا نیز از اول ژانویه به عنوان اعضای دوره ای به مدت دو سال به شورای امنیت 15 عضوی سازمان ملل خواهند پیوست.

علاوه بر موضوع هسته ای ایران، دیپلمات های شورا به دیگر مسایل كلیدی موجود در دستور كار شورای امنیت در سال 2011 اشاره می كنند و خطر تجدید جنگ های داخلی در ساحل عاج و سودان، تنش در شبه جزیره كره، گسترش شورای امنیت و انتخاب مجدد بان كی مون به عنوان دبیركل سازمان ملل را برای یك دوره پنج ساله دیگر از سال 2012 از جمله این مسایل می دانند.

رویترز می نویسد: تركیب جدید شورای امنیت باعث خواهد شد تا اگر آمریكا همچنان تمایل به دور پنجم تحریم ها علیه تهران داشته باشد كار برای واشنگتن در این شورا پیچیده و بغرنج شود.

بسیاری از كارشناسان اقتصادی و سیاسی با اشاره به شرایط جدید جهانی ابراز عقیده می كنند، چهار دور تحریم های آمریكا علیه صنایع هسته ای، موشكی، مالی و كشتیرانی ایران بی تاثیر بوده است.

آنان می گویند، این در حالیست كه بسیاری از شركت های آمریكایی و اروپایی به خصوص در سال 2010میلادی كه جمعه شب خاتمه یافت متضرر شده اند...../تحلیل:ایرنا


ویدیو مرتبط :
آیا ایران از فصل هفتم شورای امنیت خارج شده است؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شرط پرداخت غرامت به ایران تصمیم گیری شورای امنیت است



 

 

شرط پرداخت غرامت به ایران تصمیم گیری شورای امنیت است

 

 

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در بغداد اعلام کرد :تایید پرداخت غرامت جنگی توسط عراق به ایران، از اختیارات شورای امنیت است.

 

به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه الصباح چاپ بغداد، "اد ملکرت" رئیس دفتر سازمان ملل متحد در بغداد، مطالبات ایران از عراق برای پرداخت غرامت جنگ هشت ساله را در گرو تصمیم گیری و صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست و گفت: دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در عراق صلاحیت و اختیار بررسی درخواست ایران برای دریافت غرامت جنگی از عراق را ندارد . این مسئله جزء اختیارات شورای امنیت است.

ملکرت افزود: مسئله پرداخت غرامت با دیگر موضوعات متفاوت است. من هم اکنون نمی توانم در این باره اظهار نظر کنم.

ایران تاکنون به مناسبت های مختلف و از زبان مقامات خود خواستار دریافت غرامت جنگی از عراق شده است.

همچنین به تازگی عوض حیدر پور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تهیه طرحی برای الزام دولت ایران به دریافت غرامت از عراق خبر داده بود.

وی پیش از این گفته بود اگر ایران بخواهد براساس نفت خام بشکه ای 70 دلار از عراق غرامت بگیرد این کشور  می بایست  روزانه یک میلیون بشکه نفت به مدت پنج سال به ایران بدهد تا بخشی از ضرر جنگ هشت ساله جبران شود.

رئیس دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در عراق درباره موضوع پرداخت غرامت عراق به کویت نیز گفت: دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد تلاش می کند از طریق ارائه راهکارهای منصفانه و متوازن، میان دو کشور عراق و کویت اعتماد سازی کند تا مسئله پرداخت غرامت توسط عراق به کویت، تسهیل و روابط بسیار خوبی میان این دو کشور همسایه برقرار شود.

براساس قطعنامه های شورای امنیت، عراق به دلیل حمله نظامی و اشغال کویت در سال 1990، ملزم به پرداخت غرامت به این کشور است.

وی پیش از این، خارج شدن عراق از بند هفتم منشور سازمان ملل متحد را به میزان اجرایی شدن مواد قطعنامه های شورای امنیت درباره اشغال کویت توسط عراق منوط کرده و گفته بود: اجرای قطعنامه های بین المللی درباره عراق و بهبود روابط این کشور با کویت، راه خروج عراق از بند هفتم منشور سازمان ملل متحد است.

عراق تاکنون 30 میلیارد و 150 میلیون دلار  به عنوان غرامت جنگی به کویت پرداخت کرده ولی همچنان مبلغ 22 میلیارد و 300 میلیون دلار باقی مانده است.../عصر ایران