اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بزرگراه تبریز- آذرشهر هر روز قربانی می گیرد/ پیشرفت لاک پشتی پروژه 6 بانده کردن جاده



پروژه بزرگراه تبریز ,حوادث رانندگی

بزرگراه تبریز- آذرشهر هر روز قربانی می گیرد/ پیشرفت لاک پشتی پروژه 6 بانده کردن جاده

بزرگراه تبریز – آذرشهر یکی از جاده های پر ترافیک و با اهمیت آذربایجان شرقی است که غیر استاندارد و کم عرض بودن آن باعث شده تا آمار تصادفات در این محور روز به روز افزایش یابد.

جاده تبریز – آذرشهر یکی از مهم‌ترین راه‌های مواصلاتی استان‌های آذربایجان غربی و کردستان به آذربایجان شرقی و کشورهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان بوده و یکی از پر تردد‌ترین راهها در استان آذربایجان شرقی محسوب می شود.

این بزرگراه که ورودی غربی کلانشهر تبریز نیز به شمار می رود، به دلیل اتصال شهرک صنعتی شهید سلیمی شهرستان آذرشهر به مرکز استان دارای اهمیت اقتصادی فراوانی است و شاید برای همین است که به این جاده، محور ترانزینی اول استان گفته می شود.

با توجه به افزایش حمل و نقل وسایل نقلیه سبک و سنگین در این محور و آسفالت نامناسب و غیراستاندارد این مسیر، روزانه شاهد تصادفات سنگینی در این محور هستیم که تلفات جانی و مالی فروانی به همراه دارد.

برای تعریض و 6 بانده کردن جاده اقداماتی صورت گرفته اما مدتی است این طرح‌‌ رها شده و کارهای عملیاتی آن پیشرفت مناسبی نداشته است.

افزایش حوادث رانندگی در طول سال باعث شد تا صدای اعتراض مسئولان نیز به گوش برسد، به طوری که بارها خواستار اصلاح این مسیر پرتردد و خطرناک شده اند.

 

پروژه بزرگراه تبریز ,حوادث رانندگی

 
تعلل در طرح تعریض جاده اصلا جایز نیست
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به غیر استاندارد بودن جاده تبریز - آذرشهر، گفت: این بزرگراه به جهت موقعیت جغرافیایی خاص خود جزء پر ترافیک ترین جاده های آذربایجان شرقی است و چند سالی است که وضعیت نابسامان آن، دیگر جوابگوی خیل عظیم وسایل نقلیه سبک و سنگین نیست.

میر هادی قره سید وضعیت فعلی بزرگراه تبریز- آذرشهر را بحرانی اعلام کرد و افزود: تلاش می کنیم تا اعتبارات ویژه ای را برای این طرح از دولت بگیریم، چرا که با توجه به افزایش قربانی های جاده تعلل در طرح تعریض و آسفالت جاده اصلا جایز نیست.

وی همچنین در مورد نمونه های غیر استاندارد بودن جاده نیز گفت: وجود پیچ خطرناک روبروی کارخانه آهک تبریز ، نداشتن گاردریل و یا حفاظ مناسب بین مسیر رفت و برگشت، چند خروجی غیر اصولی به شهرها و روستاهای این مسیر، نداشتن شانه خاکی کافی و نیز کمبود علائم راهنمایی و رانندگی از جمله مشکلات این بزرگراه است.

قره سید ابراز امیدواری کرد که با عریض کردن جاده و افزایش تردد در این مسیر شاهد کاهش تصادفات و رونق بیشتر شهر ایلخچی که در بین این مسیر قرار دارد، باشیم.

وی همچنین با اشاره به اینکه شهرستان آذرشهر طی مصوبه ای در مجلس به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شده است، گفت: این جاده در چند سال آینده به جهت توسعه شهرستان آذرشهر دارای اهمیت و ترافیک سنگینی خواهد بود و برای همین باید برای بهبود وضعیت راه مواصلاتی این شهر با مرکز استان چاره ای اندیشید.

کمبود بودجه، عامل پیشرفت لاک پشتی پروژه
فرماندار آذرشهر نیز در خصوص سرعت پایین 6 خطه کردن جاده تبریز – آذرشهر گفت: پیشرفت پروژه تا آخر سال 91 مناسب بود ولی کمبود بودجه از فروردین ماه امسال باعث شد تا این طرح از شتاب اولیه بیافتد و این روزها هم خبری از ادامه روند پروژه نباشد.

اسماعیل آذریان با اشاره به اینکه این جاده یکی از با اهمیت ترین جاده های مواصلاتی کشور محسوب می شود، گفت: به شدت در عریض کردن جاده دچار کمبود بودجه هستیم و از نمایندگان استان در مجلس انتظار می رود تا برای تسریع عملیات عریض کردن جاده، اعتبارات لازم را به این بخش اختصاص دهند.

 

پروژه بزرگراه تبریز ,حوادث رانندگی

 
وی این بزرگراه را به جهت آنکه پل ارتباطی آذربایجان غربی با آذربایجان شرقی است، دارای ترافیک سنگینی دانست و افزود: چند سالی است که عملیات بهسازی آسفالت و عریض کردن این بزرگراه آغاز شده؛ در بعضی موارد تملک زمین ها صورت گرفته و زیر ساخت های لازم هم انجام شده ولی همچنان منتظر هستیم تا به طور کامل این بزرگراه 6 بانده شود.

آذریان همچنین از مدیران اداره کل راه و شهرسازی خواست تا در تسریع اجرای این طرح تلاش کنند و ادامه داد: این بزرگراه به عنوان شاهراه توسعه اقتصادی منطقه دارای اشکالات دیگری هم است که باید هر چه سریعتر نسبت به اتمام آنها تلاش کرد.

وی با بیان اینکه در سال 90 برای اولین بار، مبلغ 13 میلیارد تومان برای شش خطه کردن محور تبریز - آذرشهر به طول 15 کیلومتر اعتبار تخصیص داده شده بود، گفت: با این حال باید همچنان در انتظار تخصیص بودجه بیشتر برای این طرح باشیم، چرا که کمبود بودجه باعث کندی ادامه اجرای عملیات شده است.

اداره کل راه و شهرسازی در انتظار بودجه برای اتمام طرح های ناتمام
مدیر کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی با بیان اینکه 6 خطه کردن بزرگراه تبریز- آذرشهر در حال اجراست، گفت: هم اکنون سرعت طرح خیلی پایین است و دلیل آن کمبود اعتبار است که اگر اعتبار لازم تامین شود، اجرای پروژه تسریع می گردد.

اورجعلی علیزاده با اشاره به اینکه اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی در انتظار بودجه برای اتمام طرح های ناتمام است،‌ گفت: دولت یازدهم باید برای اتمام طرح های ناتمام چاره ای بیندیشد، چرا که این پول صرف شده در دولت قبل، بیت المال است که بدون استفاده به صورت راکد در پروژه ها مانده است.

وی درخصوص تعریض جاده آذرشهر – تبریز نیز گفت: به منظور جلوگیری از بروز تصادفات شهری و ترافیک سنگین در این مسیر که روزانه شهروندان زیادی در آن تردد می کنند، لازم است تا این بزرگراه 6 خطه شود و در بعضی مسیرها هم آسفالت ریزی مناسب انجام گیرد.

علیزاده با اشاره به اینکه اگر زمین های مورد نیاز تقاطع غیر هم سطح مقابل شهرک صنعتی شهید سلیمی و انتهای خیابان شهید غفاری آذرشهر در کمربندی این شهر آزاد سازی شود، شاهد تسریع عملیات خواهیم بود، گفت: ما تلاش داریم تا حد توان نسبت به ساماندهی و بهسازی مسیر جاده تبریز – آذرشهر اقدام نماییم تا شاهد کاهش تصادفات در این محور خطرناک باشیم، ولی متاسفانه کمبود اعتبار دست مان را بسته است./مهر

 


ویدیو مرتبط :
عزاداری محرم 91مراسم شاه حسین گویان -آذربایجان شرقی-تبریز-آذرشهر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشرفت لاک‌پشتی طرح کارت اعتباری خرید کالا



 اخباراقتصادی ,خبرهای  اقتصادی,طرح کارت اعتباری

تعداد کارت‌های صادر شده در طرح کارت اعتباری خرید کالا تا پایان سال اردیبهشت ماه امسال به 65 هزار فقره رسیده است.

به گزارش فارس، در طرح کارت اعتباری خرید کالا مقرر شد که یک میلیون و 500 هزار کارت با اختصاص خط اعتباری 4200 میلیارد تومانی بانک مرکزی به سه بانک ملی، صادرات و رفاه کارگران به صورت مساوی توزیع شود.

این طرح که خبر اجرای آن از مهر ماه سال گذشته اعلام شده بود، تا 14 اردیبهشت ماه هیچ پیشرفتی نداشت و با اصلاح برخی سازوکارها از نیمه اردیبهشت ماه امسال عملیاتی شد.

طبق اطلاعات به دست آمده تا پایان اردیبهشت ماه 65 هزار کارت اعتباری خرید توزیع شده است.

در واقع روزانه 4 هزار و 333 کارت اعتباری با حداکثر اعتبار 6 میلیون تومان برای هر کارت صادر شده است.

بسته خروج از رکود در 25 مهر ماه رونمایی شد که دولت در قالب آن سه طرح اصلی اعطای تسهیلات خرید خودرو برای 100 هزار خودرو (البته در اجرا به 129 هزار خودرو افزایش یافت)، توزیع کارت اعتباری خرید کالا به یک میلیون و 500 هزار نفر و اعطای تسهیلات برای خرید کالاهای واسطه‌ای در دستور کار قرار گرفت.

بعد از آن تمهیدات اعطای تسیهلات خرید خودرو به سرعت انجام شد و در قالب آن به گفته مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در مجموع 2700 میلیارد تومان توسط بانک مرکزی تامین اعتبار برای 129 هزار خودرو اختصاص یافت.

دوره زمانی اجرای بسته خروج از رکود 6 ماه (آبان 94 تا اردیبهشت 95) تعیین شد اما اقدام مشخصی برای اجرای دو طرح دیگر این بسته انجام نشد تا اینکه مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی 14 اردیبهشت ماه امسال از توافق با سه بانک ملی، صادرات و رفاه کارگران برای اجرای طرح کارت اعتباری خرید خبر داد.

روند اجرای بسته خروج از رکود نشان می‌دهد حتی اهداف کوتاه مدت برای اجرای این بسته محقق نشده و البته نرخ‌های رشد اقتصادی در سال گذشته که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شده، این تحلیل را تایید می‌کند.