اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

برگزاری مراسم 17 شهریور در میدان شهدا


رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با بیان جزییات مراسم گرامیداشت سی و هفتمین سالگرد حادثه ۱۷ شهریور، گفت: این مراسم امروز در میدان شهدا با حضور اقشار مردم و خانواده شهدا برگزار می شود.

خبرگزاری مهر: محسن صباغ رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی هفدهم شهریور را یادآور ایثار و از جان‌گذشتگی شهدایی دانست که با نثار خون خود میدان ژاله سابق را، میدان تحقق دلاورمردی رشادت‌های تاریخی و تاریخ‌ساز خودشان کردند، گفت: تا روزگار باقی است نام آنها بر تارک تاریخ این مرز و بوم به عنوان نگهبانان انقلاب اسلامی و پیشقراولان فجرآفرین و در حقیقت امضاکنندگان پیروزی انقلاب خواهد درخشید.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی افزود: قطعا این واقعه و شهدای این روز به عنوان عامل تصدیق‌کننده در روند شکل‌گیری و پیروزی انقلاب اسلامی  در بهمن سال۵۷، نقش تعیین کننده‌ای داشتند و تاثیر عمیقی هم در روند نهضت مردم ایران داشتند.

وی با بیان اینکه قیام ۱۷ شهریور را می‌توانیم به عنوان یک نقطه عطف تاریخ انقلاب اسلامی و تاریخ مبارزات ملت مسلمان ایران علیه رژیم طاغوت بدانیم، تصریح کرد:  این روز که به عنوان جمعه سیاه هم نام گرفته است، به عنوان لکه ننگینی در کارنامه رژیم پهلوی ثبت شده است. ابعاد عظیم کشتار و سرکوب مردم بیگناه در این روز باعث شد که با رهبری‌های مدبرانه حضرت امام راحل عظیم‌الشان، مردم در حرکت خودشان مصمم‌تر شوند.

صباغ واقعه ۱۷ شهریور را عامل موثری در تشدید مبارزات مردمی و تسریع در سقوط رژیم پهلوی، برشمرد و گفت: می‌توانیم بگوییم این روز جدایی میان ملت و حکومت را عمیق کرد و امکان هر نوع پیوستگی با سازش را از بین برد و این شد که برای سرنگونی این رژیم همه تلاش کردند که به شکل قهرآمیز و انقلابی عمل کنند و این‌گونه شد که پیروزی ما با خون این شهدا امضا شد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ۱۷ شهریور را از نمادهای مقاومت، شجاعت، ایستادگی و بصیرت مردم ایران دانست و گفت: این روز برگی غرورآفرین از دفتر این انقلاب است که به تعبیر حضرت امام (ره) روز خداست و ۱۷ شهریور را به عنوان مکرر عاشورا تعبیر کردند.

وی گفت: به منظور نگه‌داشتن یاد شهدای گلگون‌کفن و تاریخ‌ساز و تجدید میثاق با آرمان‌های حضرت امام(ره) و شهدا، همه‌ساله مراسم بزرگداشتی را در تهران و سراسر کشور برگزار می‌کنیم. در تهران هم امسال روز سه‌شنبه، ساعت  ۵:۳۰ بعدازظهر در محل یادمان شهدای ۱۷ شهریور، مقابل شهرداری منطقه ۱۲، میدان شهدا این مراسم با حضور اقشار مردم و خانواده شهدا، مسئولان و مقامات لشگری و کشوری برگزار می‌شود و ضمن خاطره‌گویی در مراسم و اجرای برنامه‌های متنوع، حجت الاسلام حسنی قائم مقام ولی‌فقیه در بنیاد شهید سخنرانی می‌کند.

صباغ خاطرنشان کرد: روز پنجشنبه ۱۹ شهریور هم ساعت ۵ بعدازظهر بر سر مزار آن شهدا قطعه ۱۷ شهریور، جنب مزار مرحوم آیت‌الله طالقانی مراسم گلریزان و عطرافشانی و زیارت عاشورا را با حضور اقشار مردم و خانواده محترم شهدا خواهیم داشت و مراسم پرفیض دعای ندبه روز جمعه در گلزای شهدای بهشت زهرا با همین عنوان برگزار خواهد شد که همه مردم فهیم و قدرشناس و شهیدپرور مانند همیشه در این مراسم شرکت خواهند کرد.


ویدیو مرتبط :
17 شهریور خونین - کشتار مردم در میدان ژاله (میدان شهدا)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

10 شهریور؛محاکمه قدیمی ترین زندانی زن / احتمال برگزاری مراسم قسامه



اخبارحوادث,مراسم قسامه

10 شهریور؛محاکمه قدیمی ترین زندانی زن / احتمال برگزاری مراسم قسامه

قدیمی ترین زندانی زن در حالی 10 شهریور پای میز محاکمه قرار می گیرد که در صورت اثبات نشدن بی گناهی اش ، سرنوشت او با مراسم قسامه مشخص می شود.

به گزارش مهر، رسیدگی به این پرونده از سال 72 آغاز شد و با گذشت 20سال هنوز به نتیجه نرسیده است. تیرماه سال 72 ماموران پلیس با دریافت خبر مرگ مشکوک مرد جوانی به نام مجید - در یکی از بیمارستانهای جنوب تهران - با دستور قاضی کشیک ویژه قتل به تحقیق در این باره پرداختند.

بررسیهای مقدماتی حاکی از آن بود که مجید روز قبل از مرگش به خانه یکی از آشنایانش به نام فاطمه رفته و چند ساعت بعد در حالی که نیمه جان در خیابان رها شده بود، از سوی دوستانش به بیمارستان انتقال یافت. این در حالی بود که مجید در میانه راه اعلام کرده بود، مسمومش کرده اند.

ساعاتی بعد از انتقال مجید به بیمارستان و با وجود تلاش های تیم پزشکی، او در جدال با مرگ مغلوب شد بنابراین تلاش برای افشای راز قتل کلید خورد تا این که فاطمه – 53 ساله – فردی که آخرین بار مقتول به خانه اش رفته بود پس از دستگیری لب به اعتراف گشود و گفت که مجید را با خوراندن دوغ مسموم به سم گیاهی به قتل رسانده است. در پی اعتراف های متهم، کارشناسان پزشکی قانونی نیز پس از کالبد شکافی و آزمایش های سم شناسی، علت مرگ را استفاده از سم اعلام کردند.

چند تن از اعضای خانواده و بستگان متهم نیز در تحقیقات قضایی، علیه او شهادت دادند. این در حالی بود که متهم در جلسات بازجویی منکر قتل شد و خود را بیگناه خواند. فاطمه در جلسه دادگاه نیز قتل را انکار کرد و گفت که از ماجرای مرگ مجید چیزی نمی‌داند. او ادعا کرد: وقتی ماموران سراغ من و همسرم آمدند شوهرم از من خواست اعتراف کنم. او گفت که برایم رضایت می‌گیرد ولی این کار را نکرد و حالا می‌خواهم واقعیت را بگویم، من در این قتل بی‌گناه هستم.

قاضی دادگاه اظهارات فاطمه را قبول نکرد و با توجه به اعترافات اولیه این زن، برای او حکم قصاص صادر کرد. در این بین اولیای دم مقتول نیز که فاطمه را گناهکار می‌دانستند حاضر به اعلام گذشت نشدند. در حالی که فاطمه خود را در یک قدمی اعدام می دید خبر رسید دیوان‌عالی کشور حکم قصاص وی را تایید نکرده است.

به این ترتیب فاطمه بار دیگر پای میز محاکمه رفت و این بار، کار به مراسم قسامه کشید. در پایان این مراسم باز حکم مرگ برای زن میانسال صادر و این رای بار دیگر نقض شد.

فاطمه در دور سوم محاکمات نیز به قصاص محکوم شد اما این بار هم دیوان‌عالی کشور به رای صادره ایراداتی گرفت و پرونده باز هم به دادگاه برگشت. فاطمه که در تمامی این محاکمه‌ها ادعای بی‌گناهی می‌کرد این بار انگشت اتهام را به سوی شوهر و برادر شوهرش گرفت و گفت روز حادثه آن دو با مجید در خانه تنها بودند.

محاکمه چهارم به نفع فاطمه تمام و او از اتهام قتل تبرئه و با سپردن وثیقه آزاد شد اما این بار خانواده مقتول به رای صادره اعتراض کردند و دیوان‌عالی کشور بعد از بررسی پرونده حکم را نقض کرد.

از اسفند سال 87 پنجمین دور محاکمات قدیمی ترین زندانی آغاز شد و فاطمه یک‌بار دیگر به زندان رفت. او این بار هم همان حرف‌های همیشگی‌اش را تکرار کرد اما برای چهارمین بار به قصاص محکوم شد و دیوان‌عالی کشور باز هم رای را ابرام نکرد. این روند ادامه داشت تا اینکه آخرین بار پرونده برای محاکمه به شعبه 105 دادگاه شهرری فرستاده شد. قاضی خردمند هم پس از چند جلسه محاکمه ، فاطمه را به قصاص محکوم کرد.

پس از صدور هشتمین حکم قصاص برای فاطمه وکیلش به رای صادره اعتراض کرد که قضات دیوان عالی کشور ، حکم را نقض کرده و آن را برای رسیدگی دوباره به دادگاه بازگرداندند.

این بار پرونده برای رسیدگی به شعبه 106 دادگاه جزایی شهرری فرستاده شد. 16 تیر نخستین جلسه دادگاه برگزار شد.

در جلسه محاکمه بار دیگر فاطمه مطیع بر بیگناهی خود تاکید کرد و گفت: چگونه می‌توانستم مردی را بدون هیچگونه انگیزه‌ای به قتل برسانم.

وکیل خرمشاهی پس از دفاع از اتهام فاطمه بار دیگر این زن را بیگناه دانست و گفت: فاطمه بیگناه است و 20 سال با شرایط بسیار سختی در زندان به سر برده است. از این پس جلسه صلح و سازش نیز موضوعیتی ندارد چرا که فاطمه جرمی مرتکب نشده که تقاضای بخشش کند به همین دلیل از محضر دادگاه درخواست اقدام قانونی را دارم.

عبدالصمد خرمشاهی ، وکیل فاطمه در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت قدیمی ترین زندانی زن گفت: جلسه بعد دادگاه 10 شهریور برگزار می شود. در این جلسه ما برای بیگناهی فاطمه دفاع می کنیم. اگر قاضی دفاعیات مارا قبول کند حکم صادر می کند اما اگر قانع نشود سرنوشت فاطمه با مراسم قسامه گره خواهد خورد.

وی افزود : اولیای دم باید 50 نفر از بستگان نسبی خود را که همه آن‌ها مرد باید باشند برای ادای سوگند به دادگاه بیاورند. در صورتی که اولیای دم نتوانند این تعداد از بستگان را در دادگاه حاضر کنند، فاطمه با 50 بار سوگند بر بیگناهی حکم برائت می‌گیرد و از زندان آزاد خواهد شد./مهر