اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بررسی حذف جمله«به خدا ایمان داریم»از دلار!


دادگاهی در آمریکا درخواست حذف عبارت "به خدا ایمان داریم" از اسکناس ها و سکه های دلار را بررسی می کند.

عصر ایران:  دادگاهی در آمریکا درخواست حذف عبارت "به خدا ایمان داریم" از اسکناس ها و سکه های دلار را بررسی می کند.

بزرگترین سازمان ملحدان (افرادی که وجود خدا را باور ندارند) در آمریکا با ارائه شکایت نامه ای به دادگاه علیه وزارت خزانه داری این کشور خواستار حذف یک عبارت از اسکناس های پول ملی آمریکا (دلار) شدند.

این عبارت  In God We Trust (به خدا ایمان داریم) است که بر روی سکه ها و اسکناس های دلار آمریکا درج می شود.

قرار است دادگاه نیویورک روز سه شنبه آینده این شکایت نامه را بررسی کند.

به اعتقاد بسیاری این عبارت، مشهورترین جمله مشهورترین واحد پول جهان است.

این برای دومین مرتبه است که سازمان ملحدان آمریکا چنین درخواستی را به دادگاه تسلیم می کند. خلاصه شکایت نامه جدید 116 صحفه ای این است که افراد ملحد در آمریکا نمی توانند وجود این جمله را که به احساسات افرادی که خداباور نیستند خدشه وارد می کند؛ تحمل کنند.



اسکناس یک دلاری آمریکا

در این شکایت نامه آمده است: این عبارت دعوت به دین توحیدی است. این موضوع انحراف از قانون اساسی آمریکاست. هدف از این عبارت اساسا دینی است. کلمه "ما" در این عبارت به معنی همه است در حالی که ما بخشی از این همه نیستیم زیرا ما به این موضوع اصلا ایمان نداریم.

در شکایت نامه قبلی این سازمان در اوایل 2011 درخواست حذف عبارت "ما به خدا ایمان داریم" از دلار آمریکا مطرح شد اما دستگاه قضایی این کشور این موضوع را نپذیرفت.

رهبر سازمان ملحدان در آن مقطع گفته بود ملحدان هم اکنون مانند سیاهان در گذشته، تحت تبعیض قرار دارند.

قبل از این، انجمن ملحدان برزیل هم با شکایتی خواستار حذف عبارت پرتغالی Deus Seja Louvado (خدا را شکر) از اسکناس ها و سکه های واحد پول ملی برزیل (ریال) شده بودند.

این درخواست از سوی اداره کل فدرال حمایت از شهروندان پذیرفته شد و در نامه ای به وزارت امور عمومی برزیل پیشنهاد شد در مدت زمان حداکثر آن 120 روز این عبارت حذف شود. با این حال دادگاه این بزرگترین کشور کاتولیک جهان این موضوع را رد کرد.



اسکناس 100 ریالی برزیل

در این درخواست آمده بود: این جمله، احساسات ملحدان را خدشه دار می کند. دادگستری برزیل هم در پاسخ ضمن مخالفت اعلام کرد: دلیلی وجود ندارد که تایید کند این عبارت در اسکناس های پول ملی برزیل، احساسات کسی را خدشه دار کرده است. علاوه بر این حذف این عبارت از پول ملی برزیل حداقل 6 میلیون ریال هزینه خواهد داشت.

واحد پول برزیل ریال، رئال، رآل یا رآل برزیلی گفته می شود.

کشور ایالات متحده آمریکا در سال 1782 تصمیم گرفت عبارت "به خدا ایمان داریم" را در اسکناس های خود درج کند.

در سال 2003 نیز یک نظرسنجی در آمریکا نشان داد 90 درصد از مردم این کشور موافق وجود این عبارت در اسکناس ها و سکه های دلار هستند اما 3 درصد با این موضوع مخالف اند و بقیه نظری نداشتند.

این عبارت همچنین در پرچم های دو ایالت آمریکا یعنی جورجیا و فلوریدا هم درج شده است.
علاوه بر آمریکا و برزیل، عبارت مشابهی به زبان اسپانیایی بر روی پول ملی نیکارآگوئه (کوردوبا) نیز درج شده است.



پرچم ایالت جورجیا آمریکا



پرچم ایالت فلوریدا آمریکا


ویدیو مرتبط :
حذف دلار از مبادلات تجاری ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بررسی حذف دلار از مبادلات ایران و روسیه


رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه از مذاکرات برای صادرات مواد غذایی و محصولات کشاورزی ایران به روسیه خبر داد و گفت: حمل و نقل و مبادلات بانکی از جمله موانع پیش روست و به دنبال بررسی حذف دلار و جایگزینی روبل و ریال در همین راستا هستیم.

خبرگزاری فارس: اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه در مورد روند مذاکرات تجاری ایران و روسیه و رایزنی ایرانی‌ها برای ورود به بازار این کشور، گفت: اخیراً مذاکرات زیادی برای صادرات انواع میوه، خشکبار و مواد غذایی به روسیه داشته‌ایم اما دو مشکل اساسی بر سر راه تجارت ما با این کشور وجود دارد که باید حل شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه خاطرنشان کرد: در این رابطه حمل و نقل کافی و شفاف نداریم که باید حل شود و از طرف دیگر مشکل بانکی و نقل و انتقال پول است که اگر کالایی را به روس‌ها می‌فروشیم چگونه پول آن را دریافت کنیم.

وی به این نکته اشاره کرد که بانک مرکزی ایران و بانک مرکزی روسیه برای حل این معضل در حال مذاکره هستند. اگرچه شعبه بانک ملی ما در مسکو فعال است و یک بانک مشترک ایران و روسیه هم در این شهر داریم اما در شهرهای دیگر روسیه این امکان وجود ندارد و در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم دلار را از چرخه مبادلات خارج کرده و روبل و ریال را در مبادلات تجاری دو کشور جایگزین کنیم.

عسگراولادی حل مسئله صدور روادید برای بازرگانان ایرانی و سفر به روسیه را از دیگر مسائلی عنوان کرد که در حال پیگیری است و گفت: اکنون ویزای گردشگری ظرف 3 تا 4 روز از طرف روس‌ها برای ما صادر می‌شود اما ویزای تجاری نزدیک به یک ماه طول می‌کشد که برای رفت و آمد یک تاجر ضروری است که مدت صدور ویزای تجاری کاهش یابد.

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه از برگزاری همایش مشترک ایران و روسیه در آینده نزدیک خبرداد و گفت: در این همایش ظرفیت‌ها و موانع پیش روی تجارت دو کشور را بررسی خواهیم کرد.